2023 Buğday fiyatları ne olur arkadaslar ?

Herkese selam herkes hayırlısıyla buğdayını ektiyse 2024 fiyatlarını konuşabiliriz
Malesef herkes ekemedi, geçen günler ilçedeydim, muhabbeti iyi bir arkadaşa denk geldim, keyfi yoktu,

ektinmi dedim

yok dedi bu sene ekmiycem

yerlerimi hazırlayamadın ondanmı, yağışlar iyi geç kalmışın dedim, çok sıkkın ya, muhabbetimiz iyi olduğundan açıldı başladı anlatmaya, yoksa kimseye bahsetmeden günlerini geçirecek belkide.

Yok yerleri hazırladım, neyle ekecemki dedi, az önce babamı gördüm tartıştık zaten ondan hiç keyfim yok, konu hep aynı, ben ekmiycem diyorum ekeceksin diyor, para yok tohumu gübreyi neyle alacam diyorum, sat buğdayı diyor, evdede huzurumuz kalamdı

TMO dan sıra alsaydın satsaydın keşke,, dedim

Tam 1,5 ay gittim TMO ya, müdürle konuştum hep, telefonla sıra alacaksın diyor başka bişey demiyor, almadılar, tüccara gittim geçen gün 4 Lira verdi, bende satamıyorum 4 liradan fazla veremem diyor, gübre parası yok 4 liradan versem zararar ediyorum, tohum parasıda yok nasıl ekeceğimki, ekemedim bahara beklerim baktım olmuyor icar tutan olursa verecem yada satacam tarla falan görmek istemiyorum artık dedi, rezil olduk malımızı satamıyoruz para kazanamıyoruz zarar ediyoruz bu piyasada diyor.

Düşündüm, bu arkadaş gibi kimbilir neler var daha, ama kimse açılmıyor anlatmıyor, esas mesele bu işte, tarım kesiminde büyük bir çökme bozulma yaşanıyor aslında.

Yaa işte bir tarafta 4 lira bir kilo buğday , ama şehrimizde 100 gram simit oldu 9 lira.

Hala tahıl koridoruyla iyi iş yaptık diye milleti uyutuyorlar, cahil halkı uyuturar, ama tarım kesiminde huzur kalmadı, paranın azlığı dert değildi, ama şimdi para az değil kalmadı, esas dert insanların baba oğul ilişkisi bile bitti, aile içi huzur kalmadı.Neymiş, fakir halk ucuz ekmek yiycekmiş, süt artmazsa enflasyon düşecekmiş, ne kadar kolay uyuttular milleti.

2024 fiyatına henüz hazır değil millet, 2023 ü atlatamadı bitiremedi, insanlarda huzur bırakmadılar, bu insanlar 2024 e giremez, fiyat falan konuşamaz.
 
Geçen yıla göre enflasyon %100 e yaklaşmış. Her şeyin fiyatı 2 ye katlamış. Burada fiyat beklentileriniz neden geçen yıla yakın rakamlar anlamıyorum. Kullanılan ekipmana yazık. Makinalarımızın eskimesi ve alın terine yazık.

Not: Macaristan, Polonya kendi çiftçisini korumak için dışarıdan buğday alımını durdurdu. Bizde ise tam hasat zamanı bütün gümrük kapıları açılıyor, vergiler sıfırlanıyor. Üretene değil al satçı küçük bir zümre yorulmadan büyük paralar kazanıyor. Tarımda, ithalatta istikrar yok. Kimse önünü göremez oldu.
O tahıl koridoru kapanacak, bitecek koriidor işi başka yolu yok

Rus buğdayı gemiden TMO silosuna boşaltılırken oluşan patlama neydi, polonya macaristan ülkesini koruyor bizi koruması gerekenler nerde?

TMO nun siloları RUS buğdayı ile dolacak, ama bizim malı TMO telefonla randevuyla alacak, tabi alamıycak randevuyu, malınla kepaze kalacak üretici.

O koridor kapanacak

2024 e öyle gireceğiz başka şekilde 2024 e giremeyiz. girsekte çıkamayız, çünkü yerli üreticinin pazarına Rus ve Ukrayna buğdayı girerek pazarımızı doyuruyor, bizim mal elde kalıyor alan olmuyor. arz edemiyoruz çünkü talebi koridordan gelen mal karşılıyor.
 

Benzer Konular