Üretmeyecen aç bırakacan abi her şeye yüzde yüz zam geliyor benım malıma gelınce zam yok işte bu gidişat yanlıs kooperatif başkanlarına çok buyuk iş düşüyor aslında ama ne çare
Bizde 10 12 tl isteriz ama yakında hasat basliycak alan satan yok biraz buğday var 5 tl alan yokGeçen yıla göre enflasyon %100 e yaklaşmış. Her şeyin fiyatı 2 ye katlamış. Burada fiyat beklentileriniz neden geçen yıla yakın rakamlar anlamıyorum. Kullanılan ekipmana yazık. Makinalarımızın eskimesi ve alın terine yazık.
Not: Macaristan, Polonya kendi çiftçisini korumak için dışarıdan buğday alımını durdurdu. Bizde ise tam hasat zamanı bütün gümrük kapıları açılıyor, vergiler sıfırlanıyor. Üretene değil al satçı küçük bir zümre yorulmadan büyük paralar kazanıyor. Tarımda, ithalatta istikrar yok. Kimse önünü göremez oldu.
18/04/2023 Konya borsa fiyatlarıElimizde lafı olmayacak kadar biraz buğday vardı , sattık.
5500 TL/ton fiyatla gitti.
Harman zamanı fiyat beklentimiz 35 eurocent/kg civarları olur.
Dış piyasalarda 350 dollars/ton fiyatlarda seyrediyor.
Arpa | 5.4320 TL | 5.9440 TL | 5.7768 TL | 6 Adet | 147,000 KG |
Beyaz Sert Buğday | 8.1090 TL | 8.1090 TL | 8.1090 TL | 1 Adet | 13,000 KG |
Diğer Beyaz Buğday | 6.7140 TL | 7.3580 TL | 7.0624 TL | 2 Adet | 61,000 KG |
Diğer Kırmızı Buğday | 6.5010 TL | 6.6050 TL | 6.5340 TL | 3 Adet | 88,000 KG |
Kırmızı Sert Buğday | 6.7500 TL | 8.2050 TL | 7.6508 TL | 3 Adet | 71,000 KG |
Kuru Fasulye | 22.8190 TL | 24.9020 TL | 23.6125 TL | 2 Adet | 21,000 KG |
Mısır | 5.3480 TL | 5.5370 TL | 5.4344 TL | 47 Adet | 1,365,000 KG |
Genel Toplam | 64 Adet | 1,766,000 KG |
Hocam şubat gibi bende 5500 gibi verdim,yalan yok ağlayacak gibi de oldum.2021 aralık ayında bu fiyata verilmişti.Ustune hiç birşey koymadı ama ayçiçeği tohumunu 3500 e aldik.2020 yazında 8075 traktör 250 bin tl idi.Simdi milyon olmuş. Biz ölmüşüz de aglayanimiz yok diyorlar ya bence artık ölüler ağlıyor da duyanımız yok...Elimizde lafı olmayacak kadar biraz buğday vardı , sattık.
5500 TL/ton fiyatla gitti.
Harman zamanı fiyat beklentimiz 35 eurocent/kg civarları olur.
Dış piyasalarda 350 dollars/ton fiyatlarda seyrediyor.
Bizim içimizden geçtiler abi şimdi de deprem oldu devlet çok uzun süreler onunla uğraşır. Ayçiçek çekilmez bu sene öbür sene patlar 135 liraya kadar çekildi almayanı dövüyorlarHocam şubat gibi bende 5500 gibi verdim,yalan yok ağlayacak gibi de oldum.2021 aralık ayında bu fiyata verilmişti.Ustune hiç birşey koymadı ama ayçiçeği tohumunu 3500 e aldik.2020 yazında 8075 traktör 250 bin tl idi.Simdi milyon olmuş. Biz ölmüşüz de aglayanimiz yok diyorlar ya bence artık ölüler ağlıyor da duyanımız yok...
Traktör fiyatlarının enfilasyon yaptığından bahseden hiç yok ki.Hocam şubat gibi bende 5500 gibi verdim, yalan yok ağlayacak gibi de oldum.2021 aralık ayında bu fiyata verilmişti. Üstüne hiç birşey koymadı ama ayçiçeği tohumunu 3500 e aldik.2020 yazında 8075 traktör 250 bin tl idi. Simdi milyon olmuş. Biz ölmüşüz de ağlayanımız yok diyorlar ya bence artık ölüler ağlıyor da duyanımız yok...
Akşamdan sabaha traktor fiyatları değişiyorTraktör fiyatlarının enfilasyon yaptığından bahseden hiç yok ki.
Enfilasyonu gıda ve kırmızı et fiyatları yapıyormuş.
Bir de soğan.
Bizde bilemiyoruz ama traktör fiyatları geçmiş dönemlere bakıldığında kur bazında çok farklı rakamlara çıktı.Akşamdan sabaha traktor fiyatları değişiyor
Sakarya Türk traktörün parkında binlerce traktor var her gün yüzlerce traktor sevk oluyor bayide 5 6 ay sıra bekleyenler var 2023 için sipariş almıyorlar nasıl bi ortam oldu.
Zamanında Avrupa'ya 21 000 euro + vergileriyle satıyorlardı , son müşteri en çok 30 000 euro ya almış olsun.Dayım eylülde 8095 i 730 a aldı dün arkadaşa 1 ay önce anlaştığı 8095 940 a gelmiş dün sorduklarında 960 yeni fiyat Edirne bayisi bizim malımız üç kuruşa gidiyor dur diyen yok
Zamanında Avrupa'ya 21 000 euro + vergileriyle satıyorlardı , son müşteri en çok 30 000 euro ya almış olsun.
Eğitim şart. Kör satanın kör alıcısı olurda, bu kadar olmaz.
Hocam çok haklısınız tarih yanlış olmasın 2019 ya da 2020 konya tarım fuarında fiyatına 100 bin diyorlardı nereden nereye...
Zamanında çiftçilerin soğan depolarını sanki terörist mağarası basar gibi bastılar sonuç ne oldu?Traktör fiyatlarının enfilasyon yaptığından bahseden hiç yok ki.
Enfilasyonu gıda ve kırmızı et fiyatları yapıyormuş.
Bir de soğan.
Aslında sağlıklı pazar,piyasa şartlarının oluşması ve devam edebilmesi icin kontrollu bir stok programinin olmasi gerekir. Cünkü tarim urunlerinin yil boyu hasadi ve ayni anda pazara sevki mümkün değil. Ciftci ihtiyac duydugu miktarda ve fiyatta ara ara malini pazara sevk eder.Böylece tüketici yıl 12 ay ürüne ihtiyaç duydukları anda ve miktarda ulaşır. Hububat ve tahil gibi kuru urunlerde stok şartları kolayken fire az olur ama patates ve soğan gibi ürünlerde ise saklama koşullarının sağlanması çok zor ve fire inanılmaz boyutlara ulaşabilir. Dolayısıyla fire ürün maliyetinin kalan ürün fiyatlarına bir miktar yansıması olur.Zamanında çiftçilerin soğan depolarını sanki terörist mağarası basar gibi bastılar sonuç ne oldu?
SOĞAN 30 TL OLDU.
Uzunköprü de lisanlı depo önü full lisansliya döküp 6400 ofise satis yapıyorlar 15gun sonra ödeme TMO Nisan ayında alıma devam edecek yeni sezon fiyatları Mayıs'ta aciklanir 8.7₺ bekliyorumSeçimden önce tmo buğday alım fiyatı açıklanır mı sizce çoğu kişi 8 tlnin altında fiyat beklemiyor şuan Trakya borsalarındaki fiyat çok kötü 6.500 ü bir kaç kalem mal görüyor
size katılıyorum,soğan için söylemiyorum;Aslında sağlıklı pazar,piyasa şartlarının oluşması ve devam edebilmesi icin kontrollu bir stok programinin olmasi gerekir. Cünkü tarim urunlerinin yil boyu hasadi ve ayni anda pazara sevki mümkün değil. Ciftci ihtiyac duydugu miktarda ve fiyatta ara ara malini pazara sevk eder.Böylece tüketici yıl 12 ay ürüne ihtiyaç duydukları anda ve miktarda ulaşır. Hububat ve tahil gibi kuru urunlerde stok şartları kolayken fire az olur ama patates ve soğan gibi ürünlerde ise saklama koşullarının sağlanması çok zor ve fire inanılmaz boyutlara ulaşabilir. Dolayısıyla fire ürün maliyetinin kalan ürün fiyatlarına bir miktar yansıması olur.
Şimdi elinde ürünü olana stokcu gözüyle bakılırsa yada yaptırım uygulanırsa ürünün 12 aylık pazara sevkinde sorunlar yaşanabilir dahası ürün hasat dönemlerindeki bolluk faciaya yol açarken kalan 9 ayda piyasa mal bulamayacağı icin tüketici ya mal bulamaz yada fahiş fiyatla karşılaşır.
Çok değil 7-8 ay önce ayağa düşen fiyatlardan dolayı tarlada kalan soğan şimdilerde ele geçmez duruma gelmiştir.
Dolayısıyla stok şartlarının sağlanması ve korunması piyasa fiyatlarının oluşması ve yine tüketici lehine durumdur,saygılarımla...