2022 TMO’nun hububat alım fiyatları

Ben sana diyorumki o fiyata nakliyesi hariçtir. Belki kendi gemisiyle aldı kim bilir. İşin içinde nakliye olduğu için 600-700 dolara çıkıyor. Yani ülkeye giriş fiyati 200 küsür dolar değil. Laf değil icraat diyorsun, hadi 200 dolar altında satılıyor, sen ithal et gorelim. Koca firmalar düşünemedi, bir sen akıllısın, buyur kardeşim al kullan. Yahu anlattık, oradan buraya nakliye/Ton 200 dolara bile zor gelir. Adam fabrikada üretip buraya ışınlamıyor. İşin içine nakliye girdiği için fiyatlar bu seviyeye çıkıyor. Madem alibaba kaynak gösteriyorsun. 1 dolar satis fiyati olan bir ürünü al bakalım senin evine geldiğinde kaç dolar ödemiş olacaksın gör.

En sonunda getirticeniz bana. Sana da 1 kaç ton hediye gönderecem sevabına.

Memleketi yöneten akıldaneler kendi çiftçisinin maliyetler karşısında zarar uğramadan süreci atlatması için uğraşacağına gitmiş ukrayna buğdayını ablukadaki limanlardan nasıl çıkarıp arz talep dengesiyle oynarım onun derdine düşmüş.

Allah ıslah etsin,sizideeee size destek verenleride.Bu işlerin hesabı var,vebali var.Size de hakkım haram olsun destekleyenlerinize de 🤬🤬🤬
Rusya tüm yaptırımlar kalkmadan liman ablukasını kaldıramayacağını açıkladı. İstedikleri kadar konuşsunlar, Rusya elini güçlendiren bu hamleden kolay vazgeçmez.

Getiremeyeceğini bildiğim için, içim rahat güzel kardeşim. Lafla olmuyor bu isler.

Buyuk ihtimal o fiyat FOB dir, yani cikis limaninda gemi ustu teslim fiyatidir. Uzerine nakliye ve sigorta gelecek. Savas durumunda navlun birkac kat artar, sigorta da ayni sekilde. Fiyat bu kadar dusuk olamaz.

Ne inat ettiniz. Bir girin Rus sitelerine bakın kaça Üre gübresi kendi gözünüzle görün.

Getirme konusunda Gümrükçü bir abiye danışacağım 80-100 bin 1 tır gübre için çok iyi fiyat 200 bile olsa piyasanın yarısı olur. En sonunda bu işe sokucanız beni.

Bunlari buldum. A sanayi tipi, B Tarim tipi.

Resimler ve ekler

• Screenshot_20220526-172927.png
    Screenshot_20220526-172927.png
    375.3 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_20220526-172843.png
    Screenshot_20220526-172843.png
    360.3 KB · Görüntüleme: 25
  • Screenshot_20220526-172832.png
    Screenshot_20220526-172832.png
    290 KB · Görüntüleme: 25
  • Screenshot_20220526-172832.png
    Screenshot_20220526-172832.png
    290 KB · Görüntüleme: 26
  • Beğen
Tepkiler: ziyaretci87

285 Dolar adedi diyor kac kilo bilmiyorum. Digerleri ton fiyati. Fiyat dedigim gibi orada liman teslimi yani nakliye ve sigorta eklenecek.
285'in altındaki 237 ila 241 dolar metrik ton yazmış. Daha uygunu da vardır. 120 dolardan başlıyor benim gördüğüm. 1 tır 25 ton çekmeyi düşünüyorum. Gemi işi daha masraflı olacak gibi. 200+100 şeklinde maliyet çıkabilir baktığım kadarıyla. Yinede yarı fiyatından aza, 5 bine almış oluruz 13 bine satılan üreyi.

285'in altındaki 237 ila 241 dolar metrik ton yazmış. Daha uygunu da vardır. 120 dolardan başlıyor benim gördüğüm. 1 tır 25 ton çekmeyi düşünüyorum. Gemi işi daha masraflı olacak gibi. 200+100 şeklinde maliyet çıkabilir baktığım kadarıyla. Yinede yarı fiyatından aza, 5 bine almış oluruz 13 bine satılan üreyi.
Arkadaşım trolluyorsan soyle boşuna uğraşmayalım. 25 ton yük full tir desek, 2500 dolar nakliye ucreti diyorsun. Ben sana söyleyeyim bugün rusyadan buraya tir getirmeye kalksan minimum 10000 dolar verirsin. Bir de gelen ürünün %30 ithalat vergisi var. Ayrica kimyevi gubreyi bireysel istekle alamazsin. Zaten sen getiremezsin, ithalatçı firma bulman lazım. Bak herseyi başardın diyorum, Senin kapının önüne gelip depona indiğinde tonu 2000 doları bulur. Bunla da bitmez, onun kalite vs onayını alman bildirmen lazım. Malzeme yanlış çıkarsa, sahte gubre tedariginden bir de başına iş alirsin. Onu bir de iade süreci var , firmayı ara ki bulasın. Neyi anlamıyorsun bilmiyorum. Trolluyorsan da milletin kafasını karıştırıp hakkına giriyorsun, vebali büyük.

• Beğen
Tepkiler: soner2222
Arkadaşım trolluyorsan soyle boşuna uğraşmayalım. 25 ton yük full tir desek, 2500 dolar nakliye ucreti diyorsun. Ben sana söyleyeyim bugün rusyadan buraya tir getirmeye kalksan minimum 10000 dolar verirsin. Bir de gelen ürünün %30 ithalat vergisi var. Ayrica kimyevi gubreyi bireysel istekle alamazsin. Zaten sen getiremezsin, ithalatçı firma bulman lazım. Bak herseyi başardın diyorum, Senin kapının önüne gelip depona indiğinde tonu 2000 doları bulur. Bunla da bitmez, onun kalite vs onayını alman bildirmen lazım. Malzeme yanlış çıkarsa, sahte gubre tedariginden bir de başına iş alirsin. Onu bir de iade süreci var , firmayı ara ki bulasın. Neyi anlamıyorsun bilmiyorum. Trolluyorsan da milletin kafasını karıştırıp hakkına giriyorsun, vebali büyük.

Kimseyi trollediğim yok. Gerçekleri konuşuyorum. Birkaç tır firmasına bakmıştım. Kilo başı 0.15 dolar fiyat veren de var 0.10 dolarda. Hesaplarsan tonu 100 dolar hemde Moskova fiyatı bu. Ben Rusya'nın güney sınırındaki bir şehirden Gübre alırsam bu fiyatın bile yarısına gelir.

Milletin kafasını karıştırmaya çalışan esas sensin bir tarafından rakam uydurup yazma. Yok Rusya'da 700-800 dolar 200 dolar olamaz diyordun. Ne oldu buldun mu o fiyatları?

Taşımacılığı da abartma. Maksimum fiyat bile 2700 dolar, ben sınırdan 1500 taşıtırım. 5400 de gübre gelir 6900 dolara 1 tır üre. O da 100 bin yapar. Burda 300-400 bine satılan ürünü bu fiyata alırım.

Varsa itirazın deliliyle konuş, gübre ve taşımacılık maliyetini koy ortaya kim trolmüş görelim. Gübre şirketlerinin hisseleri elinde patlayacak diye karalama yapma.

Abi bu başkanla gelecek başkanı aynı kişi atıyor. Gelecek başkanda aldığı emri uygular. Yani değişen birsey olmaz. Yüksek miktarda Faiz artışı olursa bizim tl olarak mal ucuzlar. Bu da bedava satacagimiz anlamına gelir. Bugün dolar 10 tl bile olsa en az 6 ay fiyatlar aynı gider, sezonda gubre tohum yine aynı fiyattan aliriz. Zaten yüksek faizi aylarca veremezsin. Piyasa denge istiyor, yüksek bile olsa dalgalanmalar zarar veriyor.
Zaten sıkıntı o şimdi bu başkan işi bilmiyor deyip atacakki kendine suç bulunmasın bizim pahalı satmamız lazım bu sene için Allah korusun diyorum bu faiz artışı illakı yapılacak yoksa işin içinden çıkamayız bugun yapmadılar az önce yüklü sattılar düştü tekrar çıktı bunun sonu yok şu anda ülkemizi sömürüyor birileri ama bu ne zaman nerede oturur bende bilmiyorum bu kadar akıl eksikliği varsa onuda bilmem bu iş bizi 8 yada 10 ay sonra arjantin yapar günlük yükselişle olmaz. Bu arada unutma bir fakirlik yaşayacağız ha bu ne kadar derin olur bilmem.

• Beğen
Tepkiler: KIZILTAN
Rusya tüm yaptırımlar kalkmadan liman ablukasını kaldıramayacağını açıkladı. İstedikleri kadar konuşsunlar, Rusya elini güçlendiren bu hamleden kolay vazgeçmez.
Katılıyorum daha büyük bir lokma almadan bunu yapmaz satılamayan bekleyen Ukrayna'nın mali Rusya'nın çokta umrunda kendi malını daha değerli satar alıcısımı yok sanki dünyada Ahmet olmaz Mehmet olur

• Beğen
Kimseyi trollediğim yok. Gerçekleri konuşuyorum. Birkaç tır firmasına bakmıştım. Kilo başı 0.15 dolar fiyat veren de var 0.10 dolarda. Hesaplarsan tonu 100 dolar hemde Moskova fiyatı bu. Ben Rusya'nın güney sınırındaki bir şehirden Gübre alırsam bu fiyatın bile yarısına gelir.

Milletin kafasını karıştırmaya çalışan esas sensin bir tarafından rakam uydurup yazma. Yok Rusya'da 700-800 dolar 200 dolar olamaz diyordun. Ne oldu buldun mu o fiyatları?

Taşımacılığı da abartma. Maksimum fiyat bile 2700 dolar, ben sınırdan 1500 taşıtırım. 5400 de gübre gelir 6900 dolara 1 tır üre. O da 100 bin yapar. Burda 300-400 bine satılan ürünü bu fiyata alırım.

Varsa itirazın deliliyle konuş, gübre ve taşımacılık maliyetini koy ortaya kim trolmüş görelim. Gübre şirketlerinin hisseleri elinde patlayacak diye karalama yapma.
Ya siz de etmeyin eylemeyin inat etmeyin getiren getirsin napacaksın gardaşım sende getireceksen getir kurban oluyum yurt dışında araba da bedava da kaç kişi getirebiliyor olacak işi konuşalım olmayana ne bakalım benim 5 ton gübre rusyadan gelir mi hiç ama hakkımızı yiyen taş yesin eğer varsa öyle bir durum. Reis bu mdf işi ne demek bize para bırakır mı onu anlat

• Beğen

Kg 0.15 diyerek zaten yalan söylüyorsun. Kaynak yok.

Ben sana basit soracağım. 25 ton yüklü tir km de kaç litre mazot yakar ? Ben sana söyleyeyim en az 0.35 litre yakar. 2400 km İstanbul moskova arasındaki mesafe. En az 850 litre mazot yapar. Ortalama 1.5 dolar desek sadece 1200 dolar mazot ucreti, en az 800 dolarda sofor alir. Yol ücretleri,gümrük geçişleri, vs sadece en temel gider bile 3000 dolar olur. Bak bu söylediklerim en düşük fiyatlar. Şirketin kari,amortismana,gideri geliri vs koymuyorum. Al subat ayından kaynakta koyuyorum. Ayrica bunlar şirketler için geçerli, bireysel tutalım dediğinde o fiyat kol gibi olur. Suan guncelde 10000 doları bulmustur. Senin dediğin gibi 2500 dolar hayal.

Rusya hattında lojistik hizmeti veren Türk şirketlerden Mark Multimodal Genel Müdürü Onur Güvenler, sınır kapılarında yaşanan beklemeler ve uzayan TIR kuyrukları nedeniyle, araç bulmanın çok zor olduğunu, 4 bin dolar olan Türkiye- Rusya karayolu navlunun 6 bin dolara çıktığını söyledi.

• Beğen
Ya siz de etmeyin eylemeyin inat etmeyin getiren getirsin napacaksın gardaşım sende getireceksen getir kurban oluyum yurt dışında araba da bedava da kaç kişi getirebiliyor olacak işi konuşalım olmayana ne bakalım benim 5 ton gübre rusyadan gelir mi hiç ama hakkımızı yiyen taş yesin eğer varsa öyle bir durum. Reis bu mdf işi ne demek bize para bırakır mı onu anlat
abim getiremeyeceği için salliyor burada. Yok şöyle olur böyle olur diye. Bende zevkle cevaplıyorum.

• Beğen