Kolay mı çiftçilik zor mu bayiilik tüccarlık az mı kazanıyor çok mu kazanıyor bilmem , tarım ve hayvancılık sektöründe gübreci zenginse zirai ilaçcı zenginse tüccar zenginse traktör bayiisi zenginse zirai alet bayiisi zenginse süt toplayan zenginse hayvancı ve çiftçi onlardan daha fakirse o sistem yanlıştır.Hodri meydan demeye gerek yok gerçekler ortada.
Dedigim o ki, saydigin isleri yapmak icin izin gerekmiyor, yapiversen...
Yabanci borsalarda , CBOT ( ABD), Mart basinda bugday alanin parasi uc misli oldu. Simdi koy cebine 50-100.000 git bankaya deki bana CBOT borsasindan bugday alin. Hemen yaparlar islemi. Umarim kazanirsin, ama soyleyeyim bir gun icinde %25 zarar etmek de var.
Herkes bildigini yaparsa, baskasinin kazancinda gozu olmazsa rahat ve huzurlu yasar.
Burada harmanda iyi kazandim diyeni bulamazsin. Kuraklik, mazot, gubre oldum bittim yazilir. Birkac mesaj sonrasina bak, ya ev yapti ya arabayi yeniledi ya ekipman aldi ya da koyun duve falan aldi. Ne aldiysa Allah bereketini versin. Anlamadigim o para piyangodan degil ziraatten geldiyse neden oldum bittim edebiyati yapiliyor. Ciftcilik her is gibi zor, Allah bol helal kazanc versin , gozu olanin gozu ciksin derler ya , iste oyle.