2022 TMO’nun hububat alım fiyatları

Aynı hesabı yapıyoruz geçen sene canı 100 e aldim. Bu sene de 380 e aldim. Geçen sene mart 2021 kur ne kadar bu sene ne kadar ? Uzerine bir de o dönem mazot ne kadar bugün ne kadar (nakliye) ? Üzerine TL enflasyonu koy 1 yıllık. Uzerine dükkan kirasi işçi parasi aklına gelecek herseyi ekle. Dolar hesabi daha kolay yapılıyor.
Fahis fiyata satiliyor denilmesi yanlış diyorum. Yoksa gubre tabiki de dünya piyasalarinda pahalı.

Fahiş fiyat dememizin sebebi onların dünya piyasasından satmaları için değil ki. Tamam dünya piyasa fiyatın alıp satsalar bişey deöeyeceğim de TÜİK verileriyle geçen sene ortalama 344 dolara gübreyi ithal etmiş adamlar 1000 dolara satmış bir kaç ay sonra. Burada %200 kar koymuş. Bu farkı çiftçiye yansıtmışlar. Ben buna kızıyorum. Al Ummandan döşe millete, Almanya fiyatına.

Hindistan gübre fiyatlarının yarısını kendisi karşıladı bu sene, bizde ise 3 katı fiyatı yaşadık. Birçok insan ya az gübreyle ekim yaptı, ya gübresiz ekim yaptı. Gübre kullanım rakamından ortaya çıkıyor bu. Ama Gübre şirketleri müthiş kar etti. Kar payı bile vermediler, nedenmiş biliyor musunuz? Geçen senelerin zararını çıkarıyorlarmış. Geçen senelerin acısını çıkaran sözde çiftçi kuruluşu Gübre şirketlerim var. Kimden çıkarıyor bunun acısını çiftçiden. Karamizah. Ben buna Fahiş kar derim size normal gelsede ben bunu normal kabul edemem.

Bu sene çiftçiyi bu kadar masrafa sokan kar üstüne kar açıklayan Gübre firmaları, gelecek kışa ekmeğin pahalı olmasında 1 numarılı sorumludur gözümde. 230'a aldığı gübreyi 300'e 500'e aldığı gübreyi 600'e verselerdi, hem rekolte fazla olurdu herkes gübre atardı, hemde buğday fiyatları bir kaç lira daha düşüğe gelirdi.

Buraya kadar o zaman sorun yok. Hem fikiriz.

Bu da doğru gibi ama. İnsanların korkusu şu tarladaki yada eldeki üründe girdiler kadar artmazsa o zaman ne olur. İşte bu insanları korkutuyor.

Biz de sorun şu.
Ben fındık üreticisiyim. İtalyada fındığın kilosu 3,17 euro iken bizde şu an 2,33 $ ben daha az kazanarak İtalyan çiftçisi ile rekabet etmeye çalışıyorum.
Ayrıca devlet orada çiftçilere mazot, gübre ,ekipman gibi konularda destekler, hibeler vererek çiftçiliğin devam etmesi konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Ben 21 dönüm yere (21000 metre kare) 538 tl mazot ve gübre desteği aldım.
Bugün köye giderken 4 kola şişesi benzin (10 litre gibi) aldım 223 tl verdim. Sabahtan akşama kadar tırpan yaptık ve bitti.

Eğer girdilerde dünyayı baz alıyorsak, alacaksak; ürünün ederinde de dünyayı örnek yada baz almalıyız. Problem bence bu...
Hocam bugday ucuz diye yazdım zaten. Bugun bugday en az 7.5 lira olsa gubreyi bu kadar konuşmayız. Diğer ürünler içinde geçerli.

Önemli olan sadece girdiler değil ki alacağımız ürünler de önemli buda ayrı bir bakış açısı araba pahalandı kanepe pahalandı tv pahalandı benim malzeme yine aynı yerde kalırsa oda sorun olur sektör olarak sıkıntı yaşar ekonomi çok farklı birşey anlatılmaz yaşanır arkadaşlar birde şu var bir kişi veya 1 milyon kişi zengin olmuş bu çok önemli değil bence önemli olan büyük çoğunluğa refahı ulaştırmak olmalı ha insanoğlu doyumsuzdur ama bizim ülke bu ara biraz fazla sıkıntılı

Fahiş fiyat dememizin sebebi onların dünya piyasasından satmaları için değil ki. Tamam dünya piyasa fiyatın alıp satsalar bişey deöeyeceğim de TÜİK verileriyle geçen sene ortalama 344 dolara gübreyi ithal etmiş adamlar 1000 dolara satmış bir kaç ay sonra. Burada %200 kar koymuş. Bu farkı çiftçiye yansıtmışlar. Ben buna kızıyorum. Al Ummandan döşe millete, Almanya fiyatına.

Hindistan gübre fiyatlarının yarısını kendisi karşıladı bu sene, bizde ise 3 katı fiyatı yaşadık. Birçok insan ya az gübreyle ekim yaptı, ya gübresiz ekim yaptı. Gübre kullanım rakamından ortaya çıkıyor bu. Ama Gübre şirketleri müthiş kar etti. Kar payı bile vermediler, nedenmiş biliyor musunuz? Geçen senelerin zararını çıkarıyorlarmış. Geçen senelerin acısını çıkaran sözde çiftçi kuruluşu Gübre şirketlerim var. Kimden çıkarıyor bunun acısını çiftçiden. Karamizah.
1.paragrafta yazdığın yazı tamamen palavra. Birsey haber oldu yazıldı diye doğru olacak diye birsey yok. Ben sana dogrusunu Kaç tane mesajda yazdım anlattim okumuyorsun. 10 aylık alis fiyatlarına tek tek baktım, açıkladım laf anlamıyorsun. Daha da anlatırım pes etmem ama aşağıdaki soruyu cevaplar mısın?
Gerçekten merak ettim kaç yaşındasınız ve tahsiliniz nedir ?

Hocam bugday ucuz diye yazdım zaten. Bugun bugday en az 7.5 lira olsa gubreyi bu kadar konuşmayız. Diğer ürünler içinde geçerli.
Burada devreye şu 2 olay devreye giriyor bir senenin içinde fahiş yükseldi ve mahsulu ucuzdan satmıştık cepten para koymak zorunda kaldık geçensene genel bir kuraklık vardı oda cabası oldu birde evet buğday için maliyet yüksekliği çok sorun oluşturmaz satılır. Ancak bunun sebze ve meyve kısmı var anında halk tepki veriyor pahalı olunca satış azalıyor felan sıralanır gider yaşayıp göreceğiz veya görüyoruz

Önemli olan sadece girdiler değil ki alacağımız ürünler de önemli buda ayrı bir bakış açısı araba pahalandı kanepe pahalandı tv pahalandı benim malzeme yine aynı yerde kalırsa oda sorun olur sektör olarak sıkıntı yaşar ekonomi çok farklı birşey anlatılmaz yaşanır arkadaşlar birde şu var bir kişi veya 1 milyon kişi zengin olmuş bu çok önemli değil bence önemli olan büyük çoğunluğa refahı ulaştırmak olmalı ha insanoğlu doyumsuzdur ama bizim ülke bu ara biraz fazla sıkıntılı
Ya abicim asgari ücret 250 euro daha ötesi var mı? Ülkenin çoğunluğu asgari ücret ve yakın paraya çalışıyor. Zaten temel sorun herseyin fiyati artarken, gelirimizin artmamasi. Ya uzman doktor maaşı 8000 lira şaka gibi mesela.

1.paragrafta yazdığın yazı tamamen palavra. Birsey haber oldu yazıldı diye doğru olacak diye birsey yok. Ben sana dogrusunu Kaç tane mesajda yazdım anlattim okumuyorsun. 10 aylık alis fiyatlarına tek tek baktım, açıkladım laf anlamıyorsun. Daha da anlatırım pes etmem ama aşağıdaki soruyu cevaplar mısın?
Gerçekten merak ettim kaç yaşındasınız ve tahsiliniz nedir ?
33 yaşındayım Lisans eğitimi aldım. Benim palavrayla işim olmaz delilsiz konuşmam aç TÜİK verilerini bak.

Kaynağım buradaki gazete haberi. Yalan olsaydı mahkeme kararıyla çoktan kaldırılırdı. Demekki doğru. Yok aylık inceledim falan diyorsan at tablosunu kaça almış adamlar Ummandan kaça satmış Türk Çiftçise görelim. Ver kaynağını bir inceleyelim. Kasım ayında dolar 8,30 civarındaydı o zaman daha zıplamamıştı, bunu yutturmaya kalkma. İkincisi ben diyorum Umman'dan kaça alındı sen diyorsun diya piyasası şu bırak onu Ummandan kaça aldı kaça sattı bunun hesabını versinler.

Tarım Bakanı gübre vurgununda TÜİK rakamlarını görmedi!​

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, gübrede büyük vurguna dönen fahiş fiyat artışlarını yurt dışı piyasalara bağlarken, TÜİK’in gübre ithalat verilerini ise görmezlikten gelmesi dikkat çekti.
Sadettin İnan

Sadettin İnan Tüm Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milli Gazete’nin TÜİK verilerine dayanarak ortaya çıkardığı gübre vurgununa haftalardır sessiz kalırken, dün katıldığı bir televizyon programında TÜİK verilerini görmezlikten gelerek gübredeki fahiş fiyat artışlarını, Türkiye’nin gübre ithalatı yapmadığı ülkelerdeki fiyat artışlarına bağlaması şaşkınlıkla karşılandı.

TÜRKİYE’NİN GÜBRE İTHALATI YAPTIĞI ÜLKELERDE FİYATLAR 3-4 ARTMADI!​

Bilindiği üzere TÜİK’in dış ticaret verilerine göre Türkiye 2021 yılının 11 ayında 2 milyon 567 bin ton üre gübresi ithal ederken, ithal edilen üre gübresinin de 1 milyon 500 bin tonu Umman’dan yapıldı. Umman’da ithal edilen üre gübresinin fiyatı ise Ocak ayında 229 dolar/ton iken Kasım ayında 598 dolar/tona çıktı. Yani dolar bazında yüzde 160 bir artış yaşandı. Ancak aynı dönemde üre gübresinin Türkiye’de satış fiyatı ise 5 katın üstünde artarak 3000 bin lira seviyesinden 16 bin liraya kadar çıkmıştı.

GÜBRE İTHALATI YAPILAN ÜLKELERDEKİ FİYATLARI GÖRMEZDEN GELDİ!​

Görüleceği üzere Türkiye’nin gübre ithalatını yaptığı ülkelerdeki fiyat hareketleri, Türkiye’deki fahiş fiyat artışları ile örtüşmezken, Bakan Pakdemirli’nin bu vurgunu görmeyerek, fahiş fiyat artışlarına Türkiye’nin gübre ithalatı yapmadığı ülkelerdeki fiyat artışlarını gerekçe göstermesi manidar karşılandı.
Bakan Pakdemirli, gübrede büyük vurguna dönen fiyat artışları ile ilgili şunları kaydetti:
“Gübrede biz ithalatçı bir konumdayız. Ürenin en büyük girdisi doğalgazdır. Doğalgaz fiyatlarında 4-5 kat artış olunca ister istemez üre fiyatlarında da oldu. Diğer gübre fiyatlarına da bu yansıdı. Dünyadaki gübre fiyatları yüzde 466 artmış. Bizde de işte 3 misli civarında 4 misli civarında artış var”

GÜBRE LOBİSİNİN GÜCÜNÜ GÖSTERDİ!​

Muhalefeti gerçek rakamlar üstünden eleştiride bulunmamakla suçlayan ve her konuda TÜİK verilerini adres gösteren Bakan Pakdemirli’nin gübre vurgununu ortaya koyan TÜİK verilerini ise görmezlikten gelmesi, Türkiye’de gübre lobisinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi.

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin

Hindistan gübre fiyatlarının yarısını kendisi karşıladı bu sene, bizde ise 3 katı fiyatı yaşadık. Birçok insan ya az gübreyle ekim yaptı, ya gübresiz ekim yaptı. Gübre kullanım rakamından ortaya çıkıyor bu. Ama Gübre şirketleri müthiş kar etti. Kar payı bile vermediler, nedenmiş biliyor musunuz? Geçen senelerin zararını çıkarıyorlarmış. Geçen senelerin acısını çıkaran sözde çiftçi kuruluşu Gübre şirketlerim var. Kimden çıkarıyor bunun acısını çiftçiden. Karamizah. Ben buna Fahiş kar derim size normal gelsede ben bunu normal kabul edemem.

Bu sene çiftçiyi bu kadar masrafa sokan kar üstüne kar açıklayan Gübre firmaları, gelecek kışa ekmeğin pahalı olmasında 1 numarılı sorumludur gözümde. 230'a aldığı gübreyi 300'e 500'e aldığı gübreyi 600'e verselerdi, hem rekolte fazla olurdu herkes gübre atardı, hemde buğday fiyatları bir kaç lira daha düşüğe gelirdi.
500 e aldığı 600 e verecek ? Gelip tarlana da atsın mi ? Yahu firma 500 e almis, nakliye,depo,indirmesi, vergisi,elektriği,işçisi, gönderdiği bayinin, tum bu saydıklarımı uzerine koy, + kar koy 100 doları gecer mi geçmez mi ?
20 tonluk kamyona koy 500 km uzağa bayiye gitsin, o kamyon bile en az 10000 yazar o mesafeye. Sadece basit bir nakliye bile 33 dolar ton maliyeti olur indir bindiri koymadım bile.

500 e aldığı 600 e verecek ? Gelip tarlana da atsın mi ? Yahu firma 500 e almis, nakliye,depo,indirmesi, vergisi,elektriği,işçisi, gönderdiği bayinin, tum bu saydıklarımı uzerine koy, + kar koy 100 doları gecer mi geçmez mi ?
20 tonluk kamyona koy 500 km uzağa bayiye gitsin, o kamyon bile en az 10000 yazar o mesafeye. Sadece basit bir nakliye bile 33 dolar ton maliyeti olur indir bindiri koymadım bile.
Bak şimdi bir başlık daha açacağım nasıl 1'e 4 kazanıldığını göstereceğim. Sen buna razıysan ne diyeyim. Ben razı değil. Bu muhabbeti burada kapatıyorum.

• Beğen
Tepkiler: cemilAltan
Burada asıl olay kimsenin kar oranı değil aslında. Serbest piyasa, istediğine istediği fiyata satsın gübreci. Ama patates soğan fiyatı artınca hop çiftçinin deposuna baskın. Sanki adam içeride uyuşturucu imalatı yapıyor. Buğday fiyatını artırmamak için her türlü sabotaj yapılıyor. Bugün görüyoruz hala fiyat açıklanmadı. Birileri bir yerlerde bu kasti sorumsuzluk yüzünden ucuza mahsül satıyor. Sen devlet olarak çiftçinin sattığı ürünün fiyatını bu kadar baskılarken gübre fiyatlarına hiçbir müdahelede bulunmuyorsan, bunun adı çifte standarttır.
Ama biz neyi tartışıyoruz ki? Eski Gübretaş genel müdürü Tarım bakan yardımcısı olarak atandı. Adamlar yönetime girdi. Kimi kime şikayet edeceğiz?

Ruslar tüm yaptırımlar kalkmadığı sürece Ukrayna limanlarını açmayacaklarını söylüyor. Hatta dünyanın yaşayacağı kıtlığın sebebinin Rusyaya uygulanan yaptırımlara bağlıyor. Ukrayna tarafı da Ruslar tamamen geri çekilmezse müzakere temsilcilerinin ancak silah olacağını belirtiyor. İki tarafta kararlı ve kendince haklı. Bu gidişle Ukrayna Limanları önümüzdeki yıl boyunca çalışmaya bilir.

3 gün önce12.12

Rusya, BM'nin temyizinden sonra 'sadece yaptırımlar gözden geçirilirse Ukrayna'nın limanlarını açacak'​

Interfax haber ajansının bildirdiğine göre , Rusya dışişleri bakanlığı, yalnızca Rusya'ya yönelik yaptırımların kaldırılmasının da düşünülmesi halinde Ukrayna'nın Karadeniz limanlarına erişimin açılmasını düşüneceğini söyledi .

Rusya dışişleri bakan yardımcısı Andrei Rudenko şunları söyledi:

Sadece Rusya Federasyonu'na başvurmak değil, aynı zamanda mevcut gıda krizine neden olan tüm nedenler kompleksine de derinlemesine bakmak zorundasınız ve ilk olarak, bunlar ABD ve AB tarafından Rusya'ya dayatılan yaptırımlardır. buğday, gübre ve diğerleri dahil olmak üzere gıda ürünlerini kapsayan normal serbest ticarete müdahale eder.
Rudenko'nun sözleri, Birleşmiş Milletler gıda şefi David Beasley'nin Rusya'nın Karadeniz limanlarını abluka altına alması nedeniyle dünya çapında milyonlarca kişinin öleceğini söyleyerek Vladimir Putin'e yalvarmasının ardından geldi.

Rusya cumhurbaşkanına doğrudan hitap eden Beasley şunları söyledi:

Ukrayna hakkında ne hissederseniz hissedin, dünyanın geri kalanı için bir kalbiniz varsa, o limanları açmanız gerekir.
Beasley'nin Dünya Gıda Programı 125 milyon insanı besliyor ve tahılının %50'sini Ukrayna'dan alıyor. Ukrayna, mısır, buğday ve arpa da dahil olmak üzere birçok hayati tarım ürününün ilk beş küresel ihracatçısı arasında yer alıyor ve ayçiçeği ve küspenin önemli bir ihracatçısı.

Bugün erken saatlerde, BM genel sekreteri António Guterres, Ukrayna'daki savaşın körüklediği gıda kıtlığının dünya çapında “yıllarca sürebilecek bir krizde yetersiz beslenme, kitlesel açlık ve kıtlığa” neden olabileceği konusunda uyardı .

12.36 BST'de güncellendi
3 gün önce11.49
Ukrayna'nın üst düzey cumhurbaşkanlığı danışmanı ve müzakere ekibinin üyesi Mykhailo Podolyak, Rusya ile ateşkesin “(a) Rus birliklerinin tamamen geri çekilmesi olmadan” imkansız olduğunu söyledi.

Podolyak , Ukrayna hükümeti ile Ukrayna'nın doğusundaki Rusya destekli ayrılıkçılar arasında ateşkes sağlamaya çalışan Fransa ve Almanya'nın aracılık ettiği 2015 Minsk anlaşmasına atıfta bulunarak Kiev'in yeni bir "Minsk" ile ilgilenmediğini tweetledi .

Podolyak ekledi:

Rusya işgal altındaki toprakları tamamen özgürleştirmeye hazır olana kadar müzakere ekibimiz silahlar, yaptırımlar ve paradır.

• Beğen
Tepkiler: filizma
"Kimi kime şikayet edeceğiz"!
Bu durumu dusunen kişi zaten herşeyin farkına varmış demektir.
Arkadaşlar mahsulunuzu ucuza kaptırmamaya çalışın.
Çözüm
kendi göbek bağımızı kendimiz kesmeye çalışacağız.
Şikayet edicek bişey yok olay bizden kaynaklanıyor bizim seçtiklerimizden.Bugün ulusal hububat konseyinin olağan genel kurulunda srçim yapıldı.Ortada taban fiyat yok çiftçi stk’ları bunla değil başkan seçimiyle uğraşıyor.Arkadaşlar ziraat odaları , birlik başkanlarını seçen delegeleri biz seçiyoruz kusura bakmayın ama sorun bizde hepimiz toplansak muhtar seçsek onu bile doğru düzgün seçemeyiz dert yanmak boşuna .

08:30, 20.05.2022 — HABERLER, HUBUBAT
PetrolWorld.RU

Ukraynalı tahıl alıcıları yeni tedarikçiler aramaya başladı, Rusya Federasyonu'na yöneldi - uzman​

19 Mayıs Interfax - Rus tahıl ihracatçıları, daha önce Ukrayna'dan tahıl gönderildiği pazarlar pahasına satış coğrafyasını önemli ölçüde genişletme fırsatı buldu. Rus Tahıl Birliği'nin analitik departmanının izlemesinin ardından, alıcıları şimdiden yeni tedarikçiler aramaya başladı.

"Şu anda, Ukraynalı buğday ve mısırın birçok alıcı ülkesi yeni tedarikçiler aramaya başlıyor ve her şeyden önce Rusya'ya yöneliyor. Yani, bugün Rus ihracatçıları satış coğrafyasını ve tedarik hacmini önemli ölçüde genişletme fırsatına sahipler. En büyük ithalatçı ülkelerin pazarlarında Ukrayna tahılını değiştirmek ", - departman müdürü Elena Tyurina Interfax'a dedi.

Ona göre, talep özellikle buğday ithalatının %45'ini Ukrayna tahılı tarafından işgal edilen Etiyopya tarafından yapıldı.
Tyurina'nın açıkladığı gibi, Ukrayna buğdayının en büyük alıcıları Mısır (yaklaşık 3.4 milyon ton alım), Endonezya (2.8 milyon ton), Türkiye (1.6 milyon ton), Pakistan (1,4 milyon ton), Fas (1 milyon ton). Bangladeş ve Yemen her biri 800.000 ton, Lübnan ve Suudi Arabistan her biri 650.000 ton, Tayland ve Etiyopya 500.000 tondan fazla ve Libya, İsrail, Filipinler 400.000 tondan fazla satın alıyor.

Ukrayna mısırının en büyük ithalatçıları Çin (8 milyon ton), İspanya (2,5 milyon ton), Hollanda (2.2 milyon ton), Mısır (2.2 milyon ton), İran (1,7 milyon ton), Türkiye (1 milyon tondan fazla) ). Mısır da İtalya, İsrail, Portekiz tarafından satın alınır.

Tyyurina'nın hatırladığı gibi, ABD Tarım Bakanlığı'na göre, yeni tarım yılında (Temmuz 2022 - Haziran 2023), Ukrayna'da tahıl üretiminde keskin bir düşüş bekleniyor. Toplam azalma yaklaşık 38,5 milyon ton olacaktır. Yani, bir yıl önce 48 milyon ton toplanacak - 86,5 milyon ton. Buğday üretimi 11,5 milyon ton azalarak 21.5 milyon tona, ana ihracat ürünü olan mısıra ise 22,6 milyon ton düşecek. Mısır hasadı, bir yıl önceki 42 milyon tona kıyasla 19,5 milyon ton olarak tahmin ediliyor.

Uzman, üretimdeki düşüşün tahıl ihracatındaki ciddi düşüşte bir faktör olacağını kaydetti. Yurtdışına hububat teslimatları 24 milyon ton düşecek (45 milyon tondan 21 milyon tona) Ukrayna'dan buğday ihracatı ABD Tarım Bakanlığı 10 milyon ton, düşüş 9 milyon ton olacak, mısır ihracatı 14 milyon ton azalacak - 23 milyondan 9 milyon tona çıktı.

• Beğen
Tepkiler: filizma

TMO buğday arpada kademeli alım fiyatı açıklayabilir! Eski genel müdürden dikkat çeken TMO hububat alım fiyatı açıklaması!​

Hububat alım fiyatlarının açıklanmasının beklendiği bugünlerde Toprak Mahsulleri Ofisi Eski Genel Müdürü Kemaloğlu’ndan dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Kemaloğlu, “Kademeli alım fiyatının” açıklanabileceğini söyledi.
  • Tarım
  • 20 Mayıs 2022 Cuma 12:36
  • 6B
TMO buğday arpada kademeli alım fiyatı açıklayabilir! Eski genel müdürden dikkat çeken TMO hububat alım fiyatı açıklaması!

İK Tarımüssü Danışmaklık Kurucusu aynı zamanda TMO ve ESK Eski Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, www.tarimdanhaber.com’a yaptığı özel açıklamada hububat alım fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Aylık artışa gidilebilir

Adana Çiftçiler Birliği Başkanının buğday taban fiyat bekletişini 5.75 TL/Kg olarak açıkladığını anımsatan İsmail Kemaoğlu, “Benim kanaatim kademeli fiyat açıklanabilir. Çünkü geçen yıl hasat sonrası fiyatlar artınca devlet tepki almıştı. Muhtemelen 5 ile 6 TL/Kg.’dan fiyatların başlayıp aylık artışlarla gidebilir.” dedi. Üreticinin üretim maliyetlerinin çok arttığına dikkat çeken Kemaloğlu “Çiftçinin maliyeti çok arttı. Kaldı ki Çukurova arazi ölçeği ve verimi İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da yok.” ifadelerini kullandı.

Alım fiyatı açıklanır

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Toprak Mahsulleri Ofisinin son yıllarda hasat başlamadan fiyat açıkladığını hatırlatan TMO Eski Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, “Fiyat açıklanmadan beklenir mi? TMO ve Bakanlık son yıllarda hep erken fiyat açıklamayı savunduğu için beklenmeyeceğini düşünüyorum. Yani fiyat açıklarlar.” dedi.

TMO fazla ürün alamaz

Toprak Mahsulleri Ofisinin çiftçiden ne kadar ürün alabileceğine ilişkin öngörülerini de paylaşan Kemaloğlu çeşitli sebebler nedeniyle bu yıl devletin çok fazla ürün alamayacağını aktardı. İsmail Kemaloğlu, “TMO bu yıl da çok ürün alamaz. Çünkü ekiliş azalması, yerel rekolte kayıpları, buğdayın bazı bölgelerde slajlık biçimi, yemcilerin bugday talebi ve sektör ilgisi gibi sebeplerle piyasa hareketli olacak.” dedi.

Türkiye ve dünyada yaşanan ekonomik sıkıntıların bulunduğunu aktaran İsmail Kemaloğlu, buğday üretimi ve ithalatı sürecine ilişkin ise “Yurtdışı da pahalı, kur da artıyor. Dolayısı ile ithal da ucuz değil” değerlendirmesinde bulundu.
ismailkemaloYlu.jpg

TARIMDANHABER

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2022, 14:09

Kaynak: https://www.tarimdanhaber.com/tarim...m-fiyati-aciklayabilir-eski-genel-h17737.html

Tarımdan Haber sitesinin düzenlenlediği çiftçinin 2022 arpa satış fiyatı ne olmalı anketinde 1652 oy kullanılmış şimdiye kadar. Ve oyların ağırlıklı ortalamasnı aldığımızda kısa bir hesapla sonuç 6927 lira çıkıyor.

Kısacası ankete göre çiftçi TMO'dan arpasını 7 liraya almasını istiyor. Siz ne dersiniz? Arpa 7 lira olmalı mı?

20220523-023919.png

Oy kullanmak için https://www.tarimdanhaber.com/m/anketler.html