Öyledir tabi, banka bedavaya hizmet vermezki, ya hizmet ücreti ya komisyon der keser, bu durumda kredi bölümünün işi tıkır olur, bedavaya kredi bölümü bu işi yapmaz birkere, niye yapsın ben destek alıyorum diye mecburen bedavaya hizmetmi edecekler? hiç öyle bişey olmaz.
Bankaya destek yatardıda, 1 ay şubede kalırdı, şube faiz geliri elde etti vs..
yaşandı bunlar
bu desteği devlet veriyor diye neler olmadı, vergi bilem kesildi hatırlayın, bir kredi işleri kredi bölümü araya girmediydi oda oldu
Anlaşmalı işyeri diycekki ben kart kullanarak sattığımda indirim yapamam banka benden yüzde şu kadar alıyor , üreticiler olarak gübreyi mazotu satıcı indirim yaparsa alıyoruz , zaten hep peşin satarlar, kredi kartıyla işlem olunca bu şans ortadan kalkıyor, yani banka senin anlaşmalı işyerinden aldığın gübrenin mazotun toplam tutarının içinden alacağını almış olacak , anlaşmalı işyeri indirim yapmıycak, kartla yapınca banka yüzde şu kadar masraf alıyor benden diycek onuda sen daha alırken gübrenin mazotun tutarına ekliycek, böylece anlaşmalı işyeri tarafından masrafları sen ödemiş olacaksın, yoksa banka ve işyeri masraf ödediği nerde görülmüş, fiyatın içine girecek masraf resmen.