Bakın anlatmak istediğim şey bu, çiftçi malı para ettirilmeyerek, ürünlere fiyat baskısıyla desteklere mecbur bırakılarak bugünlere gelindi.
Devletin destek vermesi demek beni tanıması demek, ama ziraat bankası ve anlaşmalı işyeri şartı koşmasıyla devlet ve benim arama bir anlaşmalı aracı sokması demek, bu aracı olmadan destek vermemesi demekte aslında devletin beni tanımaması, anlaşmalı zatı muhteremleri tanıması demek oluyor.
Bu sistemi oturttuklarında benim sürekli iş yaptığım yerler var, bunlar mecbur ziraat bankasıyla anlaşmalı iş yapacak, bankada komisyonunu çift taraflı kesecek.
Bunada eyvallah
Fakat zaman gelecek global ilaç gübre tohum firmaları yatırımı ı büyütecek ve çiftçi direk onlarla çalışarak tüm destek hesabınında onlara aktarılmasına razı olacak, yani ne sen yaşıycaksın ne sana hizmet eden tüccar esnaf. bunun ilerisi bu, çünkü devlerle aynı fiyatı sağlayamayan esnafta batacak silinecek.
Tabii global güçler gelincede devletin desteği afaki artacak, fakat çiftçinin cebine değil, sen yine gıdım kazanacaksın ama onlardan girdi aldığın için devletin desteği kasalarına hooop aktarılacak, bu süreç yaşnmasın isterim şahsen, çok şey değişir, ama kısa vadede ama uzun vadede.
Bu ülkenin tarımı global güçlerin eline geçerse ülkeyide onlar daha rahat yönetir, sanmayın insanlar huzur bulur.
Devletin verdiği destekle benim yani üretici arasına aracı sokulması son derece önemli bir olay, anlayana tabiki.
Bu yanlıştan en kısa zamanda dönülür inşallah.