Geçen yıl Çiçeklenme bitmek üzereyken kullandım son ilacı. Tam çiçek döneminde önerilmiyor. Bittikten sonra atılabilir ama yine de en iyi dönem GS59-60 civarı. Bu yıl tam ona denk getirmeye çalışıcam. Geçen yıl yagisli geçti atamadık o dönemdePeki arkadaşlar şöyle bir soru sorayim.Bizim buralarda bir alışkanlık var bilmiyorum doğru bilmiyorum şehir efsanesi. Buğdaya çiçekte pas ilaci sakin atmayın verimde düşüklük olur...sizin fikriniz?
12 adet aldım. Bana pahalıya gelirKonya.Siz kaç adet almıştınız.
Bizim burada da arpalara kimse atmaz bugdaya ise bir kez atiliyor. Gecen sene pas teget gecti hatta, biz ciceklenme oncesi attik. Fakat bazi yerlerde pas baslangici vardi. Bazi komsularda bayrak yaprak oncesi atti. Bu iki donemden birisi uygundur, iklime gore bu iki donemden birisinde uygulamak en mantiklisiTabi tarlada hastalık varsa erken atılır ama tarlada hastalık yoksa biz yine de tek sefer atalım diyoruz. Sizce sapa kalkmadan önce mi atalım ?
Neyse seneye gönderirim alacak olursanız.Bizim burada da arpalara kimse atmaz bugdaya ise bir kez atiliyor. Gecen sene pas teget gecti hatta, biz ciceklenme oncesi attik. Fakat bazi yerlerde pas baslangici vardi. Bazi komsularda bayrak yaprak oncesi atti. Bu iki donemden birisi uygundur, iklime gore bu iki donemden birisinde uygulamak en mantiklisi
neyi hocam anlamadimNeyse seneye gönderirim alacak olursanız.
Yanlışlıkla sizi etiketlemişim.Size yazmamıştım.neyi hocam anlamadim
Yapıştır ona Hammer bak keyfine yavşanı tertemiz yapar, mustangta çalışır soğuk havada çalışmıyor normalde ama havalar öyle sıcak gidiyorki çalışır yani.Ekli dosyayı görüntüle 55827Ekli dosyayı görüntüle 55828ilaçlama yapsam mı beklesem mi diye kararsız kaldım şubatı beklemekte fayda var mı sizce yavşan otu bir tarlanın yarısında başlamış şuan 4ve 6yapraklı cutteng atayım diyorum sizin tavsiyeniz ne olur atmak mı beklemek mi?
Ekli dosyayı görüntüle 55827Ekli dosyayı görüntüle 55828ilaçlama yapsam mı beklesem mi diye kararsız kaldım şubatı beklemekte fayda var mı sizce yavşan otu bir tarlanın yarısında başlamış şuan 4ve 6yapraklı cutteng atayım diyorum sizin tavsiyeniz ne olur atmak mı beklemek mi?
Sarı pasa hassas bir buğday ekmiştim. Soligor kullandim ama nerdeyse hiç etki etmedi desem yeridir. 10 gün sonra opera max kullanmak zorunda kaldim ve sari pasa mükemmel çalıştı. .Fakat bu yil ektigim çeşit sari pasa degil de kullemeye hassas..Prosaro nun içeriğine baktim soligor ile ayni etken madde.Kafamda soligor dan soru işareti kalmışti..iki defa da priaxor kullammak istemiyorum. Acaba 1.Prosaro 2.ye de priaxor mu kullansam diyorum. Fakat bende Prosaro ile ayni etken maddeki sologirun kötü bir anısı var........Geçen yıl çiçeklenme öncesi bayer prosaro kullandım kullanmama sebep son bi kaç yıldır tarlalarda başak yanıklığı ak başak vardı ilaç işe yaradı ne külleme kaldı nede başak yanıklığı
İlla atacaksan hammer at daha çıkacak ot olurEkli dosyayı görüntüle 55827Ekli dosyayı görüntüle 55828ilaçlama yapsam mı beklesem mi diye kararsız kaldım şubatı beklemekte fayda var mı sizce yavşan otu bir tarlanın yarısında başlamış şuan 4ve 6yapraklı cutteng atayım diyorum sizin tavsiyeniz ne olur atmak mı beklemek mi?
İki defa atanlar nasıl yapmalı başak çıkmadan birde çiçeklenme bittikten sonra mı ?Olabildigince Geç atmaya bakın. Başak da çıkartirsa Çiçeklenme başlangicina 3-5 gün kala en iyi dönem olur.
Kanadada wheat school diye bir oluşum var onların söylediği bu ilacın başağa da değmesi lazım diyorlar. Tane dolumunda sıcaktan da koruyor.
Sebebi de şu. Çiçeklenmeden sonra tane doldurana kadar 660TSicaklik istiyor buğday. Solar enerji güneş enerjisi yani. Ortalama güneşli günlerde günlük en sıcak ve en soğuk dereceyi toplayıp ikiye bölerek de yaklaşık Gunluk değere ulaşılır. Örneğin 28 en sıcak 12 en soğuk sicaklik o gün için. O günkü TSicaklik 20 olur. 20 t sicaklik ile tane doldurma 33 gün sürer. 25 olsa 25 gün sürer. Verime direk etki eden faktör bu. Tabi Bugdayin cinsi topraktaki nem vs cok faktör var ama kaliteli bir fungusit bu TSicaklik etkisini düşürüyor. Tane dolum süresini uzatan etkisi de var kısacası. Hastalık belirtisi yoksa ve ikliminiz Bugdayin daha erken devrelerinde sıcak geçmiyorsa çiçeklenmeye en yakın tarihte En yüksek faydayi alırsınız.
İlki bayrak yaprağı Tam çıkana kadar bekleyebiliyorsaniz en iyisi o zaman. 20-25 gün sonra çiçeklenme sonrası da ikinci Atilabilir.İki defa atanlar nasıl yapmalı başak çıkmadan birde çiçeklenme bittikten sonra mı ?
Hocam madison da İyi ürün. Strobin de var. Bayrak yaprağı ve Çiçeklenme arasında Atilabilir.Sarı pasa hassas bir buğday ekmiştim. Soligor kullandim ama nerdeyse hiç etki etmedi desem yeridir. 10 gün sonra opera max kullanmak zorunda kaldim ve sari pasa mükemmel çalıştı. .Fakat bu yil ektigim çeşit sari pasa degil de kullemeye hassas..Prosaro nun içeriğine baktim soligor ile ayni etken madde.Kafamda soligor dan soru işareti kalmışti..iki defa da priaxor kullammak istemiyorum. Acaba 1.Prosaro 2.ye de priaxor mu kullansam diyorum. Fakat bende Prosaro ile ayni etken maddeki sologirun kötü bir anısı var........
Olabilir bir degerlendireyim..Hocam madison da İyi ürün. Strobin de var. Bayrak yaprağı ve Çiçeklenme arasında Atilabilir.
Prothioconazole da İyi bir etken madde. Ben nohutta da kullanıyorum madisonu. Prothioconazole en çok madisonda var. Soligor zaten daha erken dönemde iyi. Hiç kullanmadım gerçi ama