2021’de aldığımız ilaç fiyatlarını paylaşalım.

Arkadaşlar ya sizin ektiğini alan kısıtlı yada paranız çok dediğiniz şekilde ilaçlama yapılsa aşırı maliyet oluyor parayı eve getirmeden ilaççı da kalacak
Dönüm maliyeti 40 tl gibi oluyor. Yalniz bu tür ilaçlar dönüme 30 -100 kg arası verim artışı sağlayabiliyor. Yani maliyetini çıkarıyor ayrıca temiz kaliteli bir fungusit uygulaması ile çok yağışlı dönemlerde bile kafan rahat oluyor.

Arkadaşlar ya sizin ektiğini alan kısıtlı yada paranız çok dediğiniz şekilde ilaçlama yapılsa aşırı maliyet oluyor parayı eve getirmeden ilaççı da kalacak
Evet hocam haklısın geçen yıl ilacciya 12bin vermişim :) İlk sattığım iki romork oraya gitti nerdeyse , teknik olarak haklısın eve girmeden ilaccida kaldı :)

30tl çıkış öncesi ot ilacı 40 tl fungusit 30tl yapraktan besleme maliyeti olmuş.

Ayçiçegi-bugday eken bir komşum 400-500 kg arası verim aldı İlk yıl buğday hepsi. Fungusit ot ilacı attı ama daha düşük kalite kullandı.

Fungusit kullanmayan komşular 300-350 kg aldı.

Çok kurak bir bahar geçirdik. 3. Yıl buğday ektigim yerler 500kg İlk yıl buğday olan taban yerler 600-700-800 kg verim aldım hocam. 100tl ek maliyet 50kg buğday yapar. Ancak aynı çeşit Buğdayda 100-300kg arası verim farkı oluyor.

Buna ilave olarak lg59 buğdayimda 13 protein 28 Gluten çıktı. Komşularda bölgede diğer köylerde hep 10.5-12 arasiydi protein. Gluten de en fazla 26 falan. Harmanda 10 kuruş farklı gitti. Ekim ayında 2050 ortalama ile verdik.

Adelaidelar da 14 protein 32 Gluten çıktı. Ortalamasi 12-13 protein 28-30 Gluten olur bu Çeşidin de. Ekim ayında 2220tlden verdik.

Sadece kalite farkı ile fungusit ve yaprak gubrelerini ödedi hocam sonuç olarak.

Ancak tabi herşey verim hedefine gore olmalı. Sulak arazi veya daha yağışlı geçen yılda bir fungusit daha atar 20 TL'lik daha besleme yapardım. 800-1000kg verim almaya çalışırdım.

Veya iç Anadolu sartlari gibi olsa tek fungusit, Daha az ust gübresi daha az yapraktan besleme.

Marmaradaki maliyet ile iç Anadoludaki maliyet aynı olmuyor. O yüzden bölgeler farklıysa kıyas yapmak zor.

Evet hocam haklısın geçen yıl ilacciya 12bin vermişim :) İlk sattığım iki romork oraya gitti nerdeyse , teknik olarak haklısın eve girmeden ilaccida kaldı :)

30tl çıkış öncesi ot ilacı 40 tl fungusit 30tl yapraktan besleme maliyeti olmuş.

Ayçiçegi-bugday eken bir komşum 400-500 kg arası verim aldı İlk yıl buğday hepsi. Fungusit ot ilacı attı ama daha düşük kalite kullandı.

Çok kurak bir bahar geçirdik. 3. Yıl buğday ektigim yerler 500kg İlk yıl buğday olan taban yerler 600-700-800 kg verim aldım hocam. 100tl ek maliyet 50kg buğday yapar. Ancak aynı çeşit Buğdayda 100-300kg arası verim farkı oluyor.

Buna ilave olarak lg59 buğdayimda 13 protein 28 Gluten çıktı. Komşularda bölgede diğer köylerde hep 10.5-12 arasiydi protein. Gluten de en fazla 26 falan. Harmanda 10 kuruş farklı gitti. Ekim ayında 2050 ortalama ile verdik.

Adelaidelar da 14 protein 32 Gluten çıktı. Ortalamasi 12-13 protein 28-30 Gluten olur bu Çeşidin de. Ekim ayında 2220tlden verdik.

Sadece kalite farkı ile fungusit ve yaprak gubrelerini ödedi hocam sonuç olarak.

Ancak tabi herşey verim hedefine gore olmalı. Sulak arazi veya daha yağışlı geçen yılda bir fungusit daha atar 20 TL'lik daha besleme yapardım. 800-1000kg verim almaya çalışırdım.

Veya iç Anadolu sartlari gibi olsa tek fungusit, Daha az ust gübresi daha az yapraktan besleme.

Marmaradaki maliyet ile iç Anadoludaki maliyet aynı olmuyor. O yüzden bölgeler farklıysa kıyas yapmak zor.
Hocam haklısınız sizin yörelerde o şekilde sanırım. Bizde ekmeklik buğday ekilmez ekenide görmedim makarnalık ekilir onda da gluten protein vs bakmaz tüccarlar buğday burgos ve rengide güzelse iyi para gerçi hepsine üç aşağı üç yukarı fiyat veriyorlar. Kullandığınız çoğu ilaçları hiç görmedim burada okudum burada öğrendim. Bu sene bende kullanmak için araştırma yaptım Bi kaç gündür fakat kullanılan ilaçlar afaki derecede pahalı. Milagro mixamin sordum 20 litresi 600 700 civarında iki bidon almam gerek. Opera Max kullanayım dedim burada bilen yok fiyatını da bilen yok. Priaxor oda aynı ne bilen ne kullanan var. İlaç bayilerinde Safa tarım klimax yada Antalya ilaç firmalarının yerli ürünleri var. Yardımcı olursanız neyi ne zaman atmam gerektiğini anlatırsanız çok yardımcı olursunuz

Hocam haklısınız sizin yörelerde o şekilde sanırım. Bizde ekmeklik buğday ekilmez ekenide görmedim makarnalık ekilir onda da gluten protein vs bakmaz tüccarlar buğday burgos ve rengide güzelse iyi para gerçi hepsine üç aşağı üç yukarı fiyat veriyorlar. Kullandığınız çoğu ilaçları hiç görmedim burada okudum burada öğrendim. Bu sene bende kullanmak için araştırma yaptım Bi kaç gündür fakat kullanılan ilaçlar afaki derecede pahalı. Milagro mixamin sordum 20 litresi 600 700 civarında iki bidon almam gerek. Opera Max kullanayım dedim burada bilen yok fiyatını da bilen yok. Priaxor oda aynı ne bilen ne kullanan var. İlaç bayilerinde Safa tarım klimax yada Antalya ilaç firmalarının yerli ürünleri var. Yardımcı olursanız neyi ne zaman atmam gerektiğini anlatırsanız çok yardımcı olursunuz
Merhaba iyi akşamlar
Tavsiyem şöyle olur orada hangi tarihte bugday hangi evrede olur bilmiyorum ama kaba bir tabir ile bugday 1 karış civarını geçince kök bogaz ilacı tavsiyem Tocato veya input en iyileridir daha sonra bugday çiçek evresinin hemen öncesinde başak çıkarmadanhemen önce opera max yada priaxor al at yaprak gübresi de iyi olur ama hadi onu bu senelik atla masraf gözünde büyümesin diye yaklasık 40 civarı maliyet olur 1000m2 yere bunuda emin ol Samandan çıkartırsın 15 balle alıyorsan 20 ye çıkar sayı. İlacı da bulamıyorsan burda bayi arkadaslar var güvenilir yönlendiririz o sana kargo yapar ama mutlaka denemelisin iyi akşamlar

Bugün(23.12.2020) buğday ot ilacı cutteng 5 litre(70 dönüm) 175 liraya aldım.
Ayçiçeği ekim öncesi ot ilacı besstok 5 litre(10-15 dönüm) 175 liraya aldım

Çok güzel açıklamışsınız teşekkürler. İç anadolu kuru tarım için biz de tek fungusit yapmayı düşünüyoruz. Sizce bu fungisiti hangi döneme denk getirmeliyiz?

Tabi tarlada hastalık varsa erken atılır ama tarlada hastalık yoksa biz yine de tek sefer atalım diyoruz. Sizce sapa kalkmadan önce mi atalım ?

Olabildigince Geç atmaya bakın. Başak da çıkartirsa Çiçeklenme başlangicina 3-5 gün kala en iyi dönem olur.

Kanadada wheat school diye bir oluşum var onların söylediği bu ilacın başağa da değmesi lazım diyorlar. Tane dolumunda sıcaktan da koruyor.

Sebebi de şu. Çiçeklenmeden sonra tane doldurana kadar 660TSicaklik istiyor buğday. Solar enerji güneş enerjisi yani. Ortalama güneşli günlerde günlük en sıcak ve en soğuk dereceyi toplayıp ikiye bölerek de yaklaşık Gunluk değere ulaşılır. Örneğin 28 en sıcak 12 en soğuk sicaklik o gün için. O günkü TSicaklik 20 olur. 20 t sicaklik ile tane doldurma 33 gün sürer. 25 olsa 25 gün sürer. Verime direk etki eden faktör bu. Tabi Bugdayin cinsi topraktaki nem vs cok faktör var ama kaliteli bir fungusit bu TSicaklik etkisini düşürüyor. Tane dolum süresini uzatan etkisi de var kısacası. Hastalık belirtisi yoksa ve ikliminiz Bugdayin daha erken devrelerinde sıcak geçmiyorsa çiçeklenmeye en yakın tarihte En yüksek faydayi alırsınız.