Bakalım TMO nün sayfasında Aralik ayında satışa açılan pirinç ve çeltik olacak mı?
Piyasa ithalat haberleri ile gevşemiş olsa bile yeni yıl ile bırlıkte gelecek zamlar ve dövizde ki yükseliş ile fiyatların yükseleceğini düşünüyorum.
Bakalım TMO nün sayfasında Aralik ayında satışa açılan pirinç ve çeltik olacak mı?
Piyasa ithalat haberleri ile gevşemiş olsa bile yeni yıl ile bırlıkte gelecek zamlar ve dövizde ki yükseliş ile fiyatların yükseleceğini düşünüyorum.
61 randıman efe 4,150 peşin verdik geçen ay mecburiyet vardı borç vardı biraz ve arsa satın aldık yoksa bende ramazana bekletecektimRamazana kadar bekliyecem bugun birini gordum alici, biraz cakıldi dedi, pepolar doldu, mal harcanmadan oynamaz ocak sonu yavas yavas açılır diye ümit ediyorum.
Aralık 11 de bazı şeyler netleşir dostum dikkatli takip etmek lazımGenelde Aralık ayında ve Ocak ortasına kadar çeltik piyasası yatay seyrediyor. Yani sene sonuna doğru çok fazla bir hareket olmuyor.
Bu yıl gerek ithalat için yapılan ihale gerekse döviz fiyatlarındaki düşüş nedeniyle ( zirveden düşüş ) çeltik fiyatları biraz gevşemiş gibi görünüyor.
Luna için bugünlerde 3900-4000 TL konuşuluyor.
Sizin duyumlarınız nasıl ?
Sizce ilerleyen günlerde piyasa nasıl olur?
11 Aralık 'ta ne var dostum, AB toplantısı mı?Aralık 11 de bazı şeyler netleşir dostum dikkatli takip etmek lazım
Evet yaptırım kararı alacaklar galiba bu sefer11Arsl
11 Aralık 'ta ne var dostum, AB toplantısı mı?
AB yaptırım kararı alabilir diye haberlerde duymuştum. Eğer yaptırım olursa bu kez daha farklı yansımaları olacak maalesefEvet yaptırım kararı alacaklar galiba bu sefer
Bizde onlara yaptırım uygularız en sert şekilde cevap veririz denecektir , amma reform adı altinda 11 aralıktan önce paaaket cıkacaktır, artık paaketten cin mi cıkar tavşan mı çıkar görecegiz, merkel bu sefer arkamizda degil.Evet yaptırım kararı alacaklar galiba bu sefer
Genelde Aralık ayında ve Ocak ortasına kadar çeltik piyasası yatay seyrediyor. Yani sene sonuna doğru çok fazla bir hareket olmuyor.
Bu yıl gerek ithalat için yapılan ihale gerekse döviz fiyatlarındaki düşüş nedeniyle ( zirveden düşüş ) çeltik fiyatları biraz gevşemiş gibi görünüyor.
Luna için bugünlerde 3900-4000 TL konuşuluyor.
Sizin duyumlarınız nasıl ?
Sizce ilerleyen günlerde piyasa nasıl olur?
Bizde onlara yaptırım uygularız en sert şekilde cevap veririz denecektir , amma reform adı altinda 11 aralıktan önce paaaket cıkacaktır, artık paaketten cin mi cıkar tavşan mı çıkar görecegiz, merkel bu sefer arkamizda degil.
Bilgilendirme için teşekkür ederim Sacit Hocam. Ben de bir arkadaş ile görüştüm, Uzunköprü de ki birkaç fabrikayı dolaşmış, çoğu depolarının dolu olduğunu söylemiş, yani kibarca almıyoruz demiş, Fiyat olarak da 3900-4000 TL aralığında söyledi.TMO ithalat ihalesi sonucu oluşan fiyatlar sebebiyle piyasada alın durdu. Geçtiğimiz hafta İpsala dahil küçük bir gezinti yaptım. Bir/iki firma dışında alım yok. Dışarıdan 8 TL maliyet ile cammeo geliyormuş. Bu da cammeo piyasasının 5 küsür seviyelere gerilemesi demek olur dediler. Kime sorsanız depolar dolu diyor. Ama bence kimse riske girmek istemiyor. Eğer bahsettikleri düzeyde bir piyasa olacaksa zarar etme ihtimalleri var. İhale net rakamları açıklandığını şimdiye kadar görmedim ama aralığın ikinci haftası dışardan gelmesi muhtemel pirinç ya da çeltik piyasaya girmeye başlar ve piyasa biryerlerde oturur. Bu defa da tüccar yıl sonu geldi diye alım yapmıyoruz der! Umut fakirin ekmeği ; inşallah yeni yıl yeni umutlar ile gelir...
Tam belli olmasada nasipse 2021 çeltik sezonunda, tohumluk tercihi olarak Ayer firmasinin, rekorcl kendi tohumum
Ayriyetten bugun
İskendercl
Nemesicl
Dante
Aslı tohumu yazıldım
Bunlar dante kücük tane diyerleri osmancık ayar
Hayırlısı olsun dostum.Tam belli olmasada nasipse 2021 çeltik sezonunda, tohumluk tercihi olarak Ayer firmasinin, rekorcl kendi tohumum
Ayriyetten bugun
İskendercl
Nemesicl
Dante
Aslı tohumu yazıldım
Bunlar dante kücük tane diyerleri osmancık ayari
Hayırlı olsun dostum bol bereket getirsin inşallahTam belli olmasada nasipse 2021 çeltik sezonunda, tohumluk tercihi olarak Ayer firmasinin, rekorcl kendi tohumum
Ayriyetten bugun
İskendercl
Nemesicl
Dante
Aslı tohumu yazıldım
Bunlar dante kücük tane diyerleri osmancık ayari
Eyvallah dostum işallah yeni sezonda bol bereketli olur.Hayırlı olsun dostum bol bereket getirsin inşallah
Fiyatlar belli degil fakat 8 lira altinda zor olur gibi