Olgunlaşma zamani esen sıcak yel.birde asirı ust gubreleme yaptiysaniz ondanda olur rnd düşüklügü özellikle osmancık gibi cinslerdeDönüme 22 kg ektik. Akyel dediğiniz ne oluyor.
Olgunlaşma zamani esen sıcak yel.birde asirı ust gubreleme yaptiysaniz ondanda olur rnd düşüklügü özellikle osmancık gibi cinslerdeDönüme 22 kg ektik. Akyel dediğiniz ne oluyor.
Taban gübresi 35 kg civari dap. Yeşil gübresi olarak dönüme 10-12 kg yavaş salınımlı üre. Dane gübresi olarak da 35 kg amonyum sülfatOlgunlaşma zamani esen sıcak yel.birde asirı ust gubreleme yaptiysaniz ondanda olur rnd düşüklügü özellikle osmancık gibi cinslerde
Hava aşırı sıcak gitti bu yıl. Geçen yıl serindi 58-60 geliyordu randıman. Ha 53-54 gelen var 58 gelen var anlam vermek zor ciddenOlgunlaşma zamani esen sıcak yel.birde asirı ust gubreleme yaptiysaniz ondanda olur rnd düşüklügü özellikle osmancık gibi cinslerde
Osmancık icın üre hic atmayiz biz , attık diyelim sülfatı 15 kg dusürmen lazimdı üst gübre osmancik icın fazla.hayirlisi olsun yeniye daha iyisi olur insallahTaban gübresi 35 kg civari dap. Yeşil gübresi olarak dönüme 10-12 kg yavaş salınımlı üre. Dane gübresi olarak da 35 kg amonyum sülfat
58 randıman cameo 28.5 tane ağırlığı 6 TL Burak tarım aldı 1 hafta oluyo
Seneye daptan sonra amonyum sülfat son gübre olarak can 26 ya da tam tersi deneyeceğimOsmancık icın üre hic atmayiz biz , attık diyelim sülfatı 15 kg dusürmen lazimdı üst gübre osmancik icın fazla.hayirlisi olsun yeniye daha iyisi olur insallah
Toprak alti gubrenin yanina urede ekliyecem üst gubresi sadece sülfat atacam nitratı çeltige kesinlikle önermiyorlar biyerlere tshlile gonderip ona gore sekil alacam ,Seneye daptan sonra amonyum sülfat son gübre olarak can 26 ya da tam tersi deneyeceğim
Toprak alti gubrenin yanina urede ekliyecem üst gubresi sadece sülfat atacam nitratı çeltige kesinlikle önermiyorlar biyerlere tshlile gonderip ona gore sekil alacam ,
Meraba hocam Benimde 62 geldi rekor , bitimde seyrettik gece soguklarinda bi talihsizlik oldu yari yariya kaybolmustu, birde 16, 17 kg tohum atmistik 10 kg tohum anca kaldı 600 kg az cok gecti her hal ben bu kadarda beklemiyordum rekor iyi bir celtik, birde yeni çeşit var adı iskender halil hoca bunun bir genini artirmis rekorun gelismusi onuda deniyecem .ayrica dante dusünuyorum dante hakkknda yorumunuz var mi?
Paylaşım için çok teşekkür ederim.
Piyasada çok fazla bir hareket yok. Bakalım ilerleyen günlerde fiyatların seyri ne olaacak?
Buğday, arpa, mısır dan sonra bugün itibariyle ayçiçeğinde de gümrük vergisini Haziran 2021 e kadar sıfırlamışlar.
Çeltik ve pirinçte gümrük vergisi şuan " 0 " mı bilmiyorum ama eğer değilse yakın zamanda çeltikte de sıfırlarlar gibi duruyor.
69 randıman geldiğinde Total kaç geliyor üstadGüncel Luna fiyati;
69 randıman 20.2 dane için;
Simeks 4.200 TL fiş içinde,
Ikizdere 4.250 TL fiş içinde
Ataşlar 4.250 TL fiş içinde
Tat 4.300 TL fiş içinde.
Kusura bakma, anlayamadım üstad?69 randıman geldiğinde Total kaç geliyor üstad
Kırıklıyla birlikte soruyor.Kusura bakma, anlayamadım üstad?
Bu randıman işi kafama yatmadı 1 ay önce konusu geçmişti araştırdım biraz bu fabrika lar çok para kazanıyor sanırım bu makine 8000 dolar a alınıp yapilmaz mi acaba orta halli bir üretici için bence ideal malı daha değerli satılırKırıklıyla birlikte soruyor.
Yok olmaz herkes işini yapmalı, o makineler faso fiso, öyle makineler varki içinden lekeli taneyi bile alir , kendin cek sat diyorsan kime satacaz paketleme ünuteside gerek, ha fabrikada parakarsiligıda cektirip princ olarak satabiliriz musterisini bulacan taniyacan perakende satsan tum kis satsan bitiremezssin , zor dostum .sen randimana takildin , örnegin100 gr celtik taşa girer kiriklı kırıksız 70 gr cıkar, bunun 30 gr kepek vekabuğa gider(oda para ile satilir)70 grmdan 10 u kırik diyelim bize kirıksız 60 gr prinç kalir, 100 tonda 60 ton princ .100 tin celtik gunun alim fiyatlaruna gore hesaplanır.tuccar 60 ton princ cikar bundan der vede kendi fiyatini koyar atiyorum princi 7500 tl ye satiyorsa 7500 le 60 i carp 100 ton celtik fiyati cikar, onada kirik, kepek bedava kalir, birde bize 7500 der toptancilara 8000 den verir ordanda kazanir gibi, umarim aciklayici olmustur.Bu randıman işi kafama yatmadı 1 ay önce konusu geçmişti araştırdım biraz bu fabrika lar çok para kazanıyor sanırım bu makine 8000 dolar a alınıp yapilmaz mi acaba orta halli bir üretici için bence ideal malı daha değerli satılırEkli dosyayı görüntüle 54021
Bu randıman işi kafama yatmadı 1 ay önce konusu geçmişti araştırdım biraz bu fabrika lar çok para kazanıyor sanırım bu makine 8000 dolar a alınıp yapilmaz mi acaba orta halli bir üretici için bence ideal malı daha değerli satılırEkli dosyayı görüntüle 54021
Anladım dostum bende o kırıklı olan celtigi düşünüyorum zaten [emoji1] onun hesabını çıkarmaya çalışıyorum büyük yemek fabrikaları büyük toptancılar a vs satılabilir belki diye düşünüyorum şimdi 100 ton çeltik fabrika ya versen 500 lira yapar bunu kendin işleyip kırıklı olanı da satsan belki 700 lira civarına satican arada çok fark var sankiYok olmaz herkes işini yapmalı, o makineler faso fiso, öyle makineler varki içinden lekeli taneyi bile alir , kendin cek sat diyorsan kime satacaz paketleme ünuteside gerek, ha fabrikada parakarsiligıda cektirip princ olarak satabiliriz musterisini bulacan taniyacan perakende satsan tum kis satsan bitiremezssin , zor dostum .sen randimana takildin , örnegin100 gr celtik taşa girer kiriklı kırıksız 70 gr cıkar, bunun 30 gr kepek vekabuğa gider(oda para ile satilir)70 grmdan 10 u kırik diyelim bize kirıksız 60 gr prinç kalir, 100 tonda 60 ton princ .100 tin celtik gunun alim fiyatlaruna gore hesaplanır.tuccar 60 ton princ cikar bundan der vede kendi fiyatini koyar atiyorum princi 7500 tl ye satiyorsa 7500 le 60 i carp 100 ton celtik fiyati cikar, onada kirik, kepek bedava kalir, birde bize 7500 der toptancilara 8000 den verir ordanda kazanir gibi, umarim aciklayici olmustur.