kardan zararımız malesef çok büyük bende seneye ekmiycem 2 sene geriye götürdü biziBende ektim rekor kime sorsam ekme dedi tohum eve gelmisti artik ne oldu oldu dedim 51-56 randiman geliyor ekilmez böyle malin para etttiği bir senede hemde zarar büyük
Bizim burda 1000 metrekaresi 1000 liraya giden yerler varKismet olursa önümüzdeki yıl için bölgenizde çeltik icar fiyatları için konuşulan bir rakam var mı?
Ekilen celtiklerin yarısı LunaArkadaşlar bugun markette luna pirinç gördüm hiç bir işe yaramaz ekmeyın küçük tanecikleri var
O çok küçük abi ya şuna yazıyordu cinsi sevmedimEkilen celtiklerin yarısı Luna
Arttırıyorum: Luna almayan tüccar yok...Ekilen celtiklerin yarısı Luna
Abi fiş ne demek69 randıman Luna 4.200 TL +fiş satılmış
Abi fiş ne demek
Tosun bey ,Çeltikte fatura desteği ne kadar .Fiş demek fatura demek bizim buralarda.
10 ton çeltik sattın diyelim, 4.200 TL + fiş olarak anlaştıysan net olarak 4.200 ×10 =42.000 TL eline geçiyor. %2.2 civarında kesinti olmuyor. Ayrıca aldığın faturayı destekleme başvurusunda da kullanıyorsun.
Eğer 4.200 TL fiş içinde olarak sattıysan net olarak 4.200 * 0.978 = 4.107,6 TL ye satmış oluyorsun. 10 ton sattıysan 10 * 4.107,6= 41.076 TL eline geçiyor. Faturayı da ürün desteği başvurusunda kullanıyorsun.
Hıı anladım abi onu zaten vermek zorunda oldugu için bizde fatura diyoruzFiş demek fatura demek bizim buralarda.
10 ton çeltik sattın diyelim, 4.200 TL + fiş olarak anlaştıysan net olarak 4.200 ×10 =42.000 TL eline geçiyor. %2.2 civarında kesinti olmuyor. Ayrıca aldığın faturayı destekleme başvurusunda da kullanıyorsun.
Eğer 4.200 TL fiş içinde olarak sattıysan net olarak 4.200 * 0.978 = 4.107,6 TL ye satmış oluyorsun. 10 ton sattıysan 10 * 4.107,6= 41.076 TL eline geçiyor. Faturayı da ürün desteği başvurusunda kullanıyorsun.
Hıı anladım abi onu zaten vermek zorunda oldugu için bizde fatura diyoruz
Fuat Ağa, kurtulan celitik hemen çekilip satışa sunulurmu. Çalıştığım yerde getirip satıyor arkadaş.Corumdan. Osmancık diye.eski mahsul Yeni mahsul nasıl anlarım. Bu sene kg.9 TL diyor.bi kaç güne getirecek satmaya .5 senedir ondan alıyorum pirinci.Olur kendin fabrikada para karsilıgı çektirip 10 ton celtikten 6 ton princ elde edebilirsin, kırık, kepek kavuz sana kalir, 10 ton celtik 4800 tl dedik 60 randimandan, 6 ton princ 8 liradan oda 48 bin tl, aynı sey ama bizden 8 tlden carpimla fiyat belirlenir, toptanciya atiyorum 9 liradan satarlar aradaki fark tonda 1000 tldir.
Bence al abi bugun bimi gezdim de orda bile pirinç 10 lirayı geçmişFuat Ağa, kurtulan celitik hemen çekilip satışa sunulurmu. Çalıştığım yerde getirip satıyor arkadaş.Corumdan. Osmancık diye.eski mahsul Yeni mahsul nasıl anlarım. Bu sene kg.9 TL diyor.bi kaç güne getirecek satmaya .5 senedir ondan alıyorum pirinci.
Hemen çekilir prinç yapılir, şuanda bafrada yerinde yani en ucuz çeltik 8 lira , 9 lira şuanda normal..eski princ biraz rengi soluk vede unlumsu olur, yenisi daha parlak olur, senin ayirt edebilmen icin yeni ve eskiyi acıkta satan birinden göstermesini isteyebilirsin.Fuat Ağa, kurtulan celitik hemen çekilip satışa sunulurmu. Çalıştığım yerde getirip satıyor arkadaş.Corumdan. Osmancık diye.eski mahsul Yeni mahsul nasıl anlarım. Bu sene kg.9 TL diyor.bi kaç güne getirecek satmaya .5 senedir ondan alıyorum pirinci.
Eyvallah sağolasın, getirdiği pirinçin tadı,pişimi güzel.bu sende aynı gelir umarimHemen çekilir prinç yapılir, şuanda bafrada yerinde yani en ucuz çeltik 8 lira , 9 lira şuanda normal..eski princ biraz rengi soluk vede unlumsu olur, yenisi daha parlak olur, senin ayirt edebilmen icin yeni ve eskiyi acıkta satan birinden göstermesini isteyebilirsin.
Çok çeşit prinç var , say say bitmez , iki ürün karıştırilmadiktan sonra sıkıntı olmaz.Eyvallah sağolasın, getirdiği pirinçin tadı,pişimi güzel.bu sende aynı gelir umarim
Anladım ki pirinçte ekmek yok esnafa ıyı pirinç demekki yerinde 10 lira burda kaça satcaksın biz pateye devam edelimÇok çeşit prinç var , say say bitmez , iki ürün karıştırilmadiktan sonra sıkıntı olmaz.
Tosun bey ,Çeltikte fatura desteği ne kadar .
Pamuk için prim vede mazot gübre desteğini baya arttırmışlar öyle yazıyordu tarımdan hbr sitesinde .
Çeltik işide baya zahmetli iş inşallah sizin destekte artar .
Hacı Mehmet Bey,Tosun bey ,Çeltikte fatura desteği ne kadar .
Pamuk için prim vede mazot gübre desteğini baya arttırmışlar öyle yazıyordu tarımdan hbr sitesinde .
Çeltik işide baya zahmetli iş inşallah sizin destekte artar .