Artı fiş derken net 3.200 TL yani.Artı fiş derken , faturada tüccaramı ait
Burda fatura hep köylüye kesilir, şu anda burda alan satan yok
Güzel rakamlar Allah bereket versin , şubat gibi hangi tohumları ekeceğiz bir konu açarız, elimizdekileri satarsak[emoji1]Ar
Artı fiş derken net 3.200 TL yani.
Inşallah, mevlam hayırlısı ile satıp harcamayı nasip etsin hepimize.Güzel rakamlar Allah bereket versin , şubat gibi hangi tohumları ekeceğiz bir konu açarız, elimizdekileri satarsak[emoji1]
Luna 3.200 + fis olarak alınmaya başlamış.
Buğday 1.60 TL düzeyinde,
Ayçiçeği 40 yağ 2.70 TL düzeyinde,
Umarım çeltikte en kısa sürede mayıs 2019 da ki fiyatlara gelir.
Piyasa için ne öngörüyorsunuz?65 randuman yatkın 3900 1 ay vade
vermedim 4tl temiz gönlumdeki fiyat subat sonuna kadar bekleycem öngörum martın sonunda ne oldu oldu yalnıx böyle giderse kuraklıktan trakyanın yüzde 70 celtik ekilmez bu beni düsubdüruyır gecen sene martın sonunda 3500 tl ye luna satıldı daha gecen seneki fiyatlar yokPiyasa için ne öngörüyorsunuz?
Kuraklık büyük sıkıntı maalesef.vermedim 4tl temiz gönlumdeki fiyat subat sonuna kadar bekleycem öngörum martın sonunda ne oldu oldu yalnıx böyle giderse kuraklıktan trakyanın yüzde 70 celtik ekilmez bu beni düsubdüruyır gecen sene martın sonunda 3500 tl ye luna satıldı daha gecen seneki fiyatlar yok
Bir önceki sene 3 15 toprak gübresini 65 tl ye geçtiğimiz sezonda ise 110 tl ye aldım peşin /ortalama çeltiklere 50 kuruş zam gelse gübreye gelen zammın yanında sönük kalıyor, maxot elk icar, herbisit fungisit, kurutma ücreti bayağı arttı.bu zam gelmesi kaçınılmaz, yetmez ama azına bereket diyorum.Şöyle bir notlara baktım.
Geçen sene ocak 15 te Lunayi 2.40 TL ye satmışız. Şuan 3200-3250 TL seviyesinde.
Yanı bu yil gecen seneye göre 80 kuruş artmış.
Gecen yil Şubat 10 gibi luna piyasası 2.60 TL civarıymış.
Hayırlısı olsun, Allah parasını alıp güle güle harcamayı nasip etsin Fuat arkadaşım l.Meraba çeltikçi arkadaşlar, hedeflediğim fiyata biraz vade ile ulaştım çeltiği verdim.66 randıman luna, 60 randıman vasco 1\3 oranında üst üste 3450 tl ye sattım.vade 1\4 peşin geriye kalan yarısı 1 ay sonra kalanı 1 ay sonra.çuvallamamıştım yerdeydi kuşlar , tavuklar içinde doluydu, az fiyat oynamışken verdim gari.darısı nasibini bekleyen dostlara...
Topragim bu veriler kaç ton için mesela buğday 571 dolar diyor 2 ton için miLuna, Meriç Adasarhanlı da 3.400-3.450 TL ye satılmış diyorlar, ne kadar doğru bilemiyorum ancak piyasa yükselişte gibi.
Dünya piyasalarında da yön yukarı doğru gibi.
Rice - 2023 Data - 1981-2022 Historical - 2024 Forecast - Price - Quote - Chart
Rice futures stabilized around $16 per hundredweight amid an improved supply outlook for the US. The U.S. Department of Agriculture in its October World Agricultural Supply and Demand Estimates (WASDE) report indicated the 2023/24 all rice production forecast for the US was raised by 17.3...tradingeconomics.com
Topragim bu veriler kaç ton için mesela buğday 571 dolar diyor 2 ton için mi
Anladım toprağım carpiyorum boluyorum bir türlü fiyat tutmuyor gerçi bu vadeli işlemler borsası biraz farklı olabilir tam fiyat tutmayabilir belki kripto para karşılığı da olabilirAçıkçası o gözle bakmadım, detayını bilmiyorum, çok fazla pirinç çeşidi var, fiyat aralığı oldukça geniş pirinçte.
Ben daha çok dönemsel fiyat değişiklerini ve fiyat eğrisini takip ediyorum. Buğday için 2 ton olabilir ve ya farklı bir ölçü miktarı da olabilir.