2019 Çeltik Fiyatları

vermedim 4tl temiz gönlumdeki fiyat subat sonuna kadar bekleycem öngörum martın sonunda ne oldu oldu yalnıx böyle giderse kuraklıktan trakyanın yüzde 70 celtik ekilmez bu beni düsubdüruyır gecen sene martın sonunda 3500 tl ye luna satıldı daha gecen seneki fiyatlar yok
Kuraklık büyük sıkıntı maalesef.
Buğday, iyi prim yaptı.
Ayçiçek son 1 ayda iyi yükseldi.
Sıra çeltikte şimdi. Ben de şubat sonu mart ortası gibi daha da yükselir diye düşünüyorum.
23 nisan da ramazan başlıyor.

Şöyle bir notlara baktım.
Geçen sene ocak 15 te Lunayi 2.40 TL ye satmışız. Şuan 3200-3250 TL seviyesinde.

Yanı bu yil gecen seneye göre 80 kuruş artmış.

Gecen yil Şubat 10 gibi luna piyasası 2.60 TL civarıymış.
Bir önceki sene 3 15 toprak gübresini 65 tl ye geçtiğimiz sezonda ise 110 tl ye aldım peşin /ortalama çeltiklere 50 kuruş zam gelse gübreye gelen zammın yanında sönük kalıyor, maxot elk icar, herbisit fungisit, kurutma ücreti bayağı arttı.bu zam gelmesi kaçınılmaz, yetmez ama azına bereket diyorum.

• Beğen
Tepkiler: f@t!h ve wallace22
Dünya piyasalarında pirinç fiyatları geçen seneye göre %25 artmış.

• Beğen
Tepkiler: f@t!h
Meraba çeltikçi arkadaşlar, hedeflediğim fiyata biraz vade ile ulaştım çeltiği verdim.66 randıman luna, 60 randıman vasco 1\3 oranında üst üste 3450 tl ye sattım.vade 1\4 peşin geriye kalan yarısı 1 ay sonra kalanı 1 ay sonra.çuvallamamıştım yerdeydi kuşlar , tavuklar içinde doluydu, az fiyat oynamışken verdim gari.darısı nasibini bekleyen dostlara...

Meraba çeltikçi arkadaşlar, hedeflediğim fiyata biraz vade ile ulaştım çeltiği verdim.66 randıman luna, 60 randıman vasco 1\3 oranında üst üste 3450 tl ye sattım.vade 1\4 peşin geriye kalan yarısı 1 ay sonra kalanı 1 ay sonra.çuvallamamıştım yerdeydi kuşlar , tavuklar içinde doluydu, az fiyat oynamışken verdim gari.darısı nasibini bekleyen dostlara...
Hayırlısı olsun, Allah parasını alıp güle güle harcamayı nasip etsin Fuat arkadaşım l.
Darısı inşallah başımıza :)
Bizim bölgede luna 3.250 + fiş ve ya brut 3300 TL bu günlerde.

Luna, Meriç Adasarhanlı da 3.400-3.450 TL ye satılmış diyorlar, ne kadar doğru bilemiyorum ancak piyasa yükselişte gibi.

Dünya piyasalarında da yön yukarı doğru gibi.

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci01
Luna, Meriç Adasarhanlı da 3.400-3.450 TL ye satılmış diyorlar, ne kadar doğru bilemiyorum ancak piyasa yükselişte gibi.

Dünya piyasalarında da yön yukarı doğru gibi.

Topragim bu veriler kaç ton için mesela buğday 571 dolar diyor 2 ton için mi

• Beğen
Tepkiler: wallace22

Topragim bu veriler kaç ton için mesela buğday 571 dolar diyor 2 ton için mi

Açıkçası o gözle bakmadım, detayını bilmiyorum, çok fazla pirinç çeşidi var, fiyat aralığı oldukça geniş pirinçte.
Ben daha çok dönemsel fiyat değişiklerini ve fiyat eğrisini takip ediyorum. Buğday için 2 ton olabilir ve ya farklı bir ölçü miktarı da olabilir.

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci01
Açıkçası o gözle bakmadım, detayını bilmiyorum, çok fazla pirinç çeşidi var, fiyat aralığı oldukça geniş pirinçte.
Ben daha çok dönemsel fiyat değişiklerini ve fiyat eğrisini takip ediyorum. Buğday için 2 ton olabilir ve ya farklı bir ölçü miktarı da olabilir.
Anladım toprağım carpiyorum boluyorum bir türlü fiyat tutmuyor gerçi bu vadeli işlemler borsası biraz farklı olabilir tam fiyat tutmayabilir belki kripto para karşılığı da olabilir

• Beğen
Tepkiler: wallace22