Maşallah verim olarak süper, eksi yanı varmı yatıyormu hastalık durumu nasıl, tavsiyr edermisin.
Muhakkak bizim burda olduğu gibi fiyat sormadan tereddütsüz malını tüccara veren çiftçi arkadaşlar vardır.çeltik neden değerini bulsun.kurutup depoya koyacam , gerçek fiyatlar tahminim 50 kuruş yukarı olması gerekiyor.biraz daha emek gerekiyor.biç hemen ver tüccara paralar cukka , gerçek değer tüccar sahaya inince belli olur sağolsun çiftçimiz rahatına düşkün.
Tüccar masasından kalkmadan mal alıyor, sizcede bu bizim yanlışımız değil mi.
Sağolasın gayet açıklayıcı oldu.Ben söyleyince reklam olarak algılanıyor arkadaşım. Ben herkesin kazanmasından yanayım ancak insanlarımızın yaklaşım açısı çok zorbaca.
Trakya bölgesi adına diyorum ki ekilecek en iyi çeltik. Verimli, hastalığa dayanıklı, köse. Fiyat olarak da cameo fiyatları var.
Bu son parsel 4. Sezon çeltiği. 4 yıldır üst üste çeltik ekiyorum bu parselde.
Çok yanlış yorum yapmışsınız vaktiniz olursa eski yorumlarımı okuyun derim.[emoji4]Kusura bakma da çiftçi değil hükümet ortağı gibi konuşmuşsun. Her üretici malını tutup en uygun fiyattan değerlendirmeyi ister. Fakat ya bu insanların borcu varsa??? Borçsuz ekim yapabilen çiftçi saysıs yüzde kaçtır? Millet bulsa biçmeden bir ay önce tarladan satacak malını. Yoksa herkes biliyor tüccarı ayağına getirmeyi.
Bereketli olsun abi allah yemeyi nasip etsin
Şimdiden bu sezon için geçmiş olsun.Vasco 60 randıman 2800 üstü lunalar aynı gibi osmancık 60 randıman 3100 üstü cameo 3400 üstü gibi aşşa yukarı böyle bende son kurutmadayım bu gece harman bir haftaya biter.
68 randıman luna yarı peşin bir ay vade 3 liraya satıldı.osmancık türleri havada kapılıyor yok olduğundan. vascolarda 3 liraları geçecek .Meriç küplü de Luna 2700TL ye satılmış.
Ufak da olsa piyasanın yönü yukarıya doğru döndü gibi.
Umarım daha da yükselecek.
Dağını veren Allah karınıda verir.Elinde tutabilene yarayacak evet. Sayısı kaç tane. Mal bitti borç bitmedi. Tohum ekimi başladı yarısı veresiye. Ah ahhh.
Maşallah epey yükselmiş.68 randıman luna yarı peşin bir ay vade 3 liraya satıldı.osmancık türleri havada kapılıyor yok olduğundan. vascolarda 3 liraları geçecek .
Başka bilgim yok fakat bizim yörede verimler geçen seneye oranla biraz düşük çiceklenme devresi bir hafta güneş yüzü görmedik, .Maşallah epey yükselmiş.
Diğer cinslerde cameo da falan durum nasıl?
Teşekkür ederim.Başka bilgim yok fakat bizim yörede verimler geçen seneye oranla biraz düşük çiceklenme devresi bir hafta güneş yüzü görmedik, .
Şimdiden bu sezon için geçmiş olsun.
Kurutma ücretleri nasıldı bu sene?
Biz de saat hesabı. 20 tonluk kurutma 180 TL.20 tonluk kurutma başı 1500 40 tonluk 3000 bin bizde