2018 tarımsal destekler

Cifcide biraz akıllı olsun kardeşim bu zamana kadar kötü traktörlerle yağmurda çamurda cif duruyorduk şimdiki çiftçilerin kapısında çifter çifter traktörle arabalar şehirde esnaf lik yapanlar bile cifcilige hevesleniyor bu durumu görünce bi mazot fiyatı yüzünden devleti satmak isteyenleri destekleyecek değiliz ülkedeki dünyadaki olup biteni bi görün iç dış güçler ülkeyi parçalamak istiyor siz hala mazot pahalı dersiniz size göre mazot ucuz olsun da memleketi parcalasinlar hiç önemli değil oylemi
Gercekten boyle dusunmekle mazota pahalı demekle ulkeyi kimse satmaz kimsede satin almaz gercekten biraz dusunmenizde fayda yazık gercektencok yazik sizin gibilere degil 5lira 8lira bile olsa az düzen düzelenden memnun düzülende düzenden nedim diyecek bisi yok

Sent from my LG-D620 using TrakKulüp mobile app
 
Olumlu anlamda peşin hükümlü olup polyanna olmamak , olumsuz anlamdada sırf hükemete sallamış olmak ve eleştirmiş olmak için peşin hükümlü olmamak lazım. Bakalım uygulamada nasıl olacak , inşallah hepimiz için güzel şeyler olur , hepimiz aynı gemideyiz , kavgaya , kötü söze gerek yok hepimiz çiftçiyiz
 
Mevcut iletiye yanıt: Terbiyesizliğin lüzumu yok.

Konu başlığına yanıt: Seçime daha var, daha çok vaatler duyarız, bunlar henüz Level 1. Ben mazotun 10 tl olmasını savunanlardanım o ayrı ama iş seçim vaadine gelince olaya karşıyım. Yalana dolana gerek yok. 3 Kasım 2002(Akp nin seçimi açık ara kazandığı gün) de Buğday ekmeye giderken mazotun Litresi 1.265.000 TL idi, bugün 5.300.000 TL. Ver oyu verrr, ver mehteri verrrr..

o zaman buğday ne kadar dı
 
  • Beğen
Tepkiler: malayani
acaba cumhurbaşkanı mevcut tarımsal destekleri mi kastetti yani dekara arpa buğday için verilecek 13,49 tl mazot desteğini mi kastetti bu ay başında askıya çıkan yerlerin cuma gününden itibaren ödemesi başlıyacak sanırım ben böyle yorumladım.
Aynen öyle mevcut mazot destekleri ödenecektir zaten 2018 mazot destekleri yarısı olarak açıklandı başka bir şey değil yani.
 
  • Beğen
Tepkiler: Laser master
Yazdıklarımı kimse üzerine alınmasın lütfen, kimseden alıntı yapmadım.

Eleştiriyi, çözümü burada arayacağız, kimse eleştiri yaptığı için, muhalefet ettiği için uyarılmaz.

Siyaset yaptığı için uyarılır. Siyaset ile eleştiriyi ayırabiliyoruz çok şükür, tarife gerek yok, 10 senedir görmediğimiz şey değil. Nelerini gördük, ne bağcı dövücüler gördük. İşine gelmedimi "eleştiri de yapamayacak mıyız" diyen akıl hocaları, hakaretseverler, demagoji yapanlar hele çok gördük.

İktidarın da muhalefetin de sevmediğimiz tarafı var ama hiç birinin liderine bu sitede kötü bir şey demeyiz, eleştiririz ama hakaret etmeyiz, oy veren taraftarlarını küçümsemeyiz. Her birisine oy veren kitleler var, her şeyden önce saygı.

Ve ne acayiptir ki bazı üyelerin daha bir tane tarım, traktör vs. konusu yok ama böyle konular oldu mu kaçırmıyorlar. Artık konunun başlığına bakınca kimlerin yazabileceğini anlıyorum. Tabi amaçlarını da anlıyorum. Millete akıl vermek, şuna oy ver, buna oy verme vs. Nerde kaldı saygı? Herkesin seçme hakkı yok mu?

Eleştiriye kimse karşı çıkmaz, dert anlatmaya, içini dökmeye kimse bir şey demez. Bunlar ufuk açar, görünmeyeni görmeye yarar.

Konuya artık lütfen usulüne uygun eleştiriler ile devam edelim.

Alkışlıyorum sizi. Ama bence konu çok yumuşak siyaset üzerinden gitmekte asıl siyaset seven kişilerin konuya dahil olmaması şaşırtıcı. Yoksa şimdiye kadar konu kilitlenip sümen altı olmuştu.

Yusuf abi adnan hoca dedin, binler dedin; yapma gözünü seveyim 80 milyonun 55’i adnan sever. Bizler hepi topu 65 bincik üyeyiz.

Konuya dönecek olursak; haber saatinde kızçe ile evde saklanbaç oynar iken kaçırdım. %50 si devletten mazot desteği haberi vardı, nasıl olacakmış yem ve gübredeki kdv olayı gibi değildir inşallah. Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler.
 
o zaman buğday ne kadar dı

Buğday yerine o gün ki petrol varil fiyatından hesaplamak lazım. O sıralar petrol varil fiyatı 18-20 Dolarlar da seyrediyor. Günümüzde 70 Dolar, bundan iki sene kadar önce 140 dolarları zorladı. 140 dolarlara kadar çıkıp 70 dolarlara kadar indi; ama yükselme tüketiciye yansır iken düşüş yansıtılmadı.

Sadece Buğday fiyatı üzerinden gidemeyiz, sadece mazot Litre fiyatından gidemediğimiz gibi. Çok değişken etkeni faktörü var tarım faaliyetlerinin. Gübre,tohum, ilaç fiyatları vs..

Benim eleştirdiğim şey çiftçinin kazanıp kazanmaması değil konunun siyasi malzeme edilişi, 90 lar Demirel siyaseti gibi, vaatler siyasetine dönsün istemiyorum. Bir çok iletimde de görüleceği üzere hakkını veririm; kazanmıyoruz diyerek ağlayana da, traktöre 250 bin borç bağlayıp kazanıyoruz ki alıyoruz, çalışın sizin olur diyene de..
 
Mazot ve buğday karşılaştırması
Screenshot_20180222-094858.png
 
aaaa.png

Gübreler Ton, Mazot Litre , Buğday ise KG fiyatı. Kuruş ve TL farkı da var. İş yerinde çay ve sigara molasında yapmış olduğum 10 dakikalık derleme sonucu ortaya çıkan tablo.

Bir de dün Twitter da görmüş olduğum #ŞekerFabrikalarıKapatılmasın Tag'ı altında bir arkadaşın paylaşmış olduğu 2002(Kriz sonrası) ve 2018 Çiftçilerin Kredi borçlarını da göz önünde tutalım. hemen hemen bir 10 katı fark var.
Ek olarak Traktör ve ekipmnan fiyatlarını da ekleyelim. 1999- 2002 yılları arası yaşanan ekonomik krizi bir kenara iterek rakamları konuşacak olursak ki pek gerek yok, 1990 ve 1999 yılları arası fiyatlar ile bugün ki fiyatlar arası 1.5-1.7 arası rakam farkı var, kalite ve üretim mantığı farkını da eklersek, durumlar kel.
 
  • Beğen
Tepkiler: MAVİSERF

Tarım bakanı :bekleyen desteklerinizi bitireceğiz dedi. Bakan Pakdemirli Kırşehir de konuştu:
Geçen ay 2,3 katrilyon lira destek ödedik. Şu anda ne kadar bekleyen desteğiniz varsa onları da bu ay içinde, en geç önümüzdeki ay içerisinde inşallah hızlı bir şekilde ödeyerek bitireceğiz.
 

Benzer Konular