Cikmayacak cikmamali da sonucta yogunlastigimiz konu mazot ve gubre sen ben degilAma çıkıyor işte keşke çıkmasa
Cikmayacak cikmamali da sonucta yogunlastigimiz konu mazot ve gubre sen ben degilAma çıkıyor işte keşke çıkmasa
Abi keske sordugum soruyu cevaplayip ondan sonra bunu yazsaydin. Olur geliriz her yerde her sobbete variz insallah ama anlasamadigimiz nokta su..
Sen diyosun ki siyaset olmasin cunku sonu kavga
Bende diyorum ki bak biz su an siyaset konusunda yaziyoruz ama kavga yok kufur yok ve eminim asla da olmayacak. Smdi sen cikip ciftci sorunlarina hukumet kararlarini veya faliyetlerini katan siyaset yapmis olur siyaset yapan da odaya sicmis olur lutfen odaya sican ciksin dersen elimizi kolumuzu baglarsin ne dememizi bekliyosun bilmiyorum ki biz cikalim mi ozmn nerde kaldi aile ?
iii tamam hadi odanın içine etmeden nasıl bu işi çözecez görelim..Cikmayacak cikmamali da sonucta yogunlastigimiz konu mazot ve gubre sen ben degil
Aslinda konu gercekten parti konusu degil. Hani olmazda Hukumette su an akp mhp ve chp koalisyonu olsaydi belkide bu tartisma hic bu noktaya( akp karsitligi algisi) gelmeyecekti ama mazot ve gubreden dolayi o koalisyon da elestirilecekti.. Yani dert bizi yonetenler degil bizim nasil yonetildigimiza partisi olsun b partisi olsun c partisi olsun
insanımız oy verdiği partiyi asla kötülemek ve kötületmek istemiyor sürekli olumlu yönlerını görmek duymak istiyor kötü yanını asla kabullenmek istemiyor
bu bence bi problemdir çünkü ben partimin kötü yanına kötü demessem iş çığrından cıkar sonra çifçilik bitiyo deriz nakliyeci bitiyo deriz balıkcı bbitiyo deriz
Cikmayacak cikmamali da sonucta yogunlastigimiz konu mazot ve gubre sen ben degil
Abi bu is benim tek basima karar verebilecegim bisey degil sende biliyosun.. Ve bende gercekten zor bi is oldugunu biliyorum. Surekli denetleme imkansiz sonucta kimse bu isi yaptigi icin maas almiyor. Gonullu bi platforumdayiz.iii tamam hadi odanın içine etmeden nasıl bu işi çözecez görelim..
sana güveniyorum ..
ben diyorum beceremeyiz..
Çünkü önceden çok denedik olmadı paşam..
yaw beyler onu bunu bilmemde..
bu mazot işi nasıl olacak..
ben bu konudaki politikayı harbi sıkıntılı buluyorum..
Çiftçiyi bitirmeyi kafaya koyan bir irade varsa..Tesla nın elektrikli traktör yapması için buraya konu açalım , görür belki emmi
senin canın yerim..Abi bu is benim tek basima karar verebilecegim bisey degil sende biliyosun.. Ve bende gercekten zor bi is oldugunu biliyorum. Surekli denetleme imkansiz sonucta kimse bu isi yaptigi icin maas almiyor. Gonullu bi platforumdayiz.
Yani mesele biraz iyi niyette seni de anlayabiliyorum surekli boyle sorunlar ciktigi icin tavrin konuyu kapatmak sorunu cozmekten yana ama bazen konun kapanmamasi gerekiyor. Mesela mevcut konuda sadece bi mal kelimesi duydum varsa baska bilmiyorum kacirdiysam kusura bakmayin. Kavga yoksa bence birakalim insanlar konussun ne cikar ki. Zaten ortam gerilince buyuklerimiz gelip konuyu takip ediyo mesaj silinir uyari verilir olay biter hatta bide bolumumuz vardo siyaset icerebilir diye hala aciksa oraya tasinabilir
Yazmadan edemicem cahilligime ver. Sen simdi benim fikri begenmen abi biliyom
Ama senin face twt fikrin de harbi berbatti. Ne yani adama gel senle facede hesaplascaz mi diyelim
Yani kisaca bence derdi olan derdini soylesi abi be ne cikar bundan tabi kimse haddini asmadan
Çiftçiyi bitirmeyi kafaya koyan bir irade varsa..
valada billada elektriğe basarlar eyice zammı..
kimse telefonunu bile şarj edemez..
sakının haberleri olmasın boşver
senin canın yerim..
keşke herkes senin gibi haddini bilse..
ben bazen izliyorum yazdıklarını..
ne kadar sinirlensende,hiç üslubunu bozmadın..
helal olsun.
Biodisel icin zaten traktorler de artik elverisli degil. Benim depo kapaginda kocaman no biodisel yaziyo ama gercekten biseyler yapmak lazimArkadaşlar yüksek mazot fiyatlarından muzdarip biri olarak Yıllar önce araştırdığım fakat külfetli geldiğinden rafa kaldırdığım herhangibir ticari amaç yada faaliyet olmaksızın kendi traktörümüzde arabamızda kullanmak için bio dizel yapımını Geçenlerde yine araştırdım ve malesef sonuç beklediğim gibi olmadı daha önceki yıllarda baya karlı olmasına rağmen külfetinden dolayı yapmaktan vazgeçtiğim biodisel şuanda yağ maliyetinden dolayı (bedava atık yağdan yapmassanız) motorin fiyatına geliyor alternatif üretmemiz lazım
Bu arkadaşın çiftçilik yaptığını zannetmiyorum ,yapsaydı böyle konuşmazdı,siyasete girmiyeceğim ama traktör konusunda yanlış düşünüyorsun,ben kendimden bahsedeyim ,Samsun bafrada çeltik üreticisiyim,bizde yaz 3ay mayısın sonunda çeltik ekimini bitirmen lazım yoksa sap biçersin.Zamanla yarışacaksın bu da traktörle oluyor,arkadaşın dediği gibi kimse hava cıva için evini ocağını ipotek verip traktör almaz