Ben de özverim diye bir firma varmış onlara sipariş geçtim 13lu cizel ayak üzerine yapılmış bir arkadaşta gördüm ekimi güzel düşürüyor. Ve fiyatı baya uygun hms ye göre 7500e mal oldu. Bir haftaya elimde olacak inşallah. Hava şartları uygun olursa da hemen ekim yapacağız. Burada kışlık Ekim yapılıyor....Bende cizel ayakli 9 lu nohut fasulye aycicegi mibzeri var konyada yapildi bildigin 9 lu cizelin ustunde kasa,gubresi ayri Afyonkarahisar Dinarda isteyene bedava kiralarim martta bende ekecegim insallah 200 dekar gibi simdiden bicerle bicilebilecek tohum ariyorum
Ben de özverim diye bir firma varmış onlara sipariş geçtim 13lu cizel ayak üzerine yapılmış bir arkadaşta gördüm ekimi güzel düşürüyor. Ve fiyatı baya uygun hms ye göre 7500e mal oldu. Bir haftaya elimde olacak inşallah. Hava şartları uygun olursa da hemen ekim yapacağız. Burada kışlık Ekim yapılıyor....
Verimini deneyip gireceğiz tecrübelerimi paylaşırım inşallah hava şartlarına göre 7/8 fune gireceğiz ekimeHayırlı Olsun abi, sadece nohut için tasarlanmış olması çok verimli olacağa beziyor.
Geçen yıl kurakti ektigimizde tapan silindir kombine olarak (beraber tek seferde) çektik ama bu sene kultevetor tapani ile idare edeceğiz gibi tarla baya nemli şuan. Kurursa tapan olabilir yoksa cekmeyecegim hiç bir şeyHayırlı olsun bununla ekim yapınca tekrar üstüne birşey cekiyomusunuz tarlayı bicerle bicebilmek icin.
ben ektikten sonra uzerine aysan cekiyorum bicimi hasarsiz oluyoHayırlı olsun bununla ekim yapınca tekrar üstüne birşey cekiyomusunuz tarlayı bicerle bicebilmek icin.
Ben hep aşılayarak ekiyorum Ankara'dan alıyorum verim çok farkediyor ve peşine ektiğim buğdayda da verim güzel oluyorİlk defa nohut ekilecek arazide bakteri aşılama yöntemi varmış deneyen varmı acaba
ankarada nerden aliyorsunuz ismi fiyati ve kullanimi hakkinda bilgi verirmisinizBen hep aşılayarak ekiyorum Ankara'dan alıyorum verim çok farkediyor ve peşine ektiğim buğdayda da verim güzel oluyor
Ankara Yenimahalle de tarım labaratuvar var ordan kilosunu 46 TL ye almıştım bu sene 100 kg tohuma 1 kg kullanılıyorankarada nerden aliyorsunuz ismi fiyati ve kullanimi hakkinda bilgi verirmisiniz
Bereketli olsun mibzer de taneleri kırma oluyor muEkime başladım:
Nohut Mibzeri aldım.
50/60 dönüm devirdik bugün....
bugünkü veriler:
12.5 kg/da DAP atıldı.
13.5 kg/da AKSU cinsi nohut ektik.
Ot ilacı atmıyorum baharda (Mart gibi yeşil alsana atıyorum yeterli oluyor. 2 gün yüzeyi kurursa tapan çekip bahara kadar dinlenecek.
Burada kışlık ekime ve bahar yağmurlarına uygun AKSU etkiliyor
Yarın bir gün ekime devam
200 dekara yakın yer var inşallah 3 günde bitireceğiz.
Fotolar aşağıda
Bakteri aşısinin uygulamasini nasil yapiyorsunuz detayli bir sekilde anlatabilirmisiniz tesekkur ederimAnkara Yenimahalle de tarım labaratuvar var ordan kilosunu 46 TL ye almıştım bu sene 100 kg tohuma 1 kg kullanılıyor
100 kg tohuma 1kg aşı gelecek şekilde önce tohumu 1 lt suyla ıslıyorsun sonra üstüne aşıyı serpip karıştiyorsun sonra mibzeri koyup ekiyorsun eğer 24 saat içerisinde ekemezsen tekrarlaman gerekiyorBakteri aşısinin uygulamasini nasil yapiyorsunuz detayli bir sekilde anlatabilirmisiniz tesekkur ederim