2017-2018 sezonu nohut Ekim tecrübeleri

Peki normal mibzer ile nohut eke biliryiz arkadaşlar
Geçen sene buğday mibzeri ile ekim yaptık. Nohut çok yüzeye düşüyor. Traktör tekerlerinin geldiği sıra (o kadar önlem almamıza rağmen) ara ara açıkta bile kaldı... Mibzerde bir göz kapalı/bir göz açık şekilde dekara 15kg attık. Nohut cinsi Hasanbey di... Hastalık hiç olmadı...
Sonuçta verim alamadık. Çıkan nohutu bu sene tohumluk olarak tekrar deneyeceğiz fakat nohut mibzeri ile ekim yapacağız...

Ankara Yenimahalle de İstanbul yolu üzerinde tarım labaratuvarı var ordan kilosunu 46 TL almıştım bu sene 100 kg tohuma 1 kg aşı ( zaten 1 kg lık paketlerde veriyorlar) nasıl uygulanacağına dair bilgilendirme ve buroşür veriyorlar ama ben yinede anlatıyım size 100 kg tohumu 1 lt suyla ıslıyorsun sonra aşıyı serpip karıştiyorsun hemen ekiyorsun eğer 24 saat içinde ekemezsen etkisini yitiriyor işlemi yenilemen gerekir
Aşılama ile birlikte tohumu aynı zamanda kaplama ilaçlama yapabiliyormuyuz? Geçen seneden kalan ilaçlı tohumluğum var onu ekeceğim bu nohutlara aşılama yapışabilir mi?

Kolay gelsin, bereketli olsun. Aynı mibzerden bizdede var hatta forumda konusunu açmıştım. Aksunun azkandan farkı ne onu sorcaktım.
Azkan denemedim. Açıkçası farklarını karşılaştırmam. Ama Aksu geçen sene ki aşırı yağmurlarda mantar (antroknoz) olmadı Ekim yaptığımiz bölgede... ve de yağmur sonrasında hiç ilaçlama da yapmadılar. Yani dayanıklı bir çeşit gibi Azkan da ilaçlama yaptıklarını paylaşmıştı ic Anadolu'dan arkadaşlar... Akdeniz ve gdogu da verim ve hastalık verilerinden dolayı tercih ediliyor aranıyor ve pazarı güzel 8/8.5 mm civarı orta/iri sınıfına da giriyor... Verimi iyi bakımda 250 kg civarı sıradan bakımları 150/190 kg civarı

Geçen sene buğday mibzeri ile ekim yaptık. Nohut çok yüzeye düşüyor. Traktör tekerlerinin geldiği sıra (o kadar önlem almamıza rağmen) ara ara açıkta bile kaldı... Mibzerde bir göz kapalı/bir göz açık şekilde dekara 15kg attık. Nohut cinsi Hasanbey di... Hastalık hiç olmadı...
Sonuçta verim alamadık. Çıkan nohutu bu sene tohumluk olarak tekrar deneyeceğiz fakat nohut mibzeri ile ekim yapacağız...
Evet ben de ondan muzdarip idim gecen yıl... Cok şükür bu sene nohut mibzeri aldım biraz da sık ekinve kafama sindi bu sene... Ekimi bugün bitirdim 180 dönüm civarı ekimi bitirdik...

bc730cbed6a2e405f48331cd2de22aa4.jpg

12 günlük nohut bitkisinin yerin dibine doğru salınım hareketi:arkasını sağlama alıyor şimdilik 10 cm civarı dibe doğru gitmiş... Havalar hafiften soğumaya başladı artık hareketi de zayıflar... Önce tabana sonra toprağın yüzüne doğru hareket edecek

Son 12 gündeki hava durumu: genel olarak gece 5 ile gündüz 15 derece arasında değişti... Hava müsait olunca hareketi 10 cm i bulmuş

12 günlük nohut bitkisinin yerin dibine doğru salınım hareketi:arkasını sağlama alıyor şimdilik 10 cm civarı dibe doğru gitmiş... Havalar hafiften soğumaya başladı artık hareketi de zayıflar... Önce tabana sonra toprağın yüzüne doğru hareket edecek

Son 12 gündeki hava durumu: genel olarak gece 5 ile gündüz 15 derece arasında değişti... Hava müsait olunca hareketi 10 cm i bulmuş
2e398c8807288d1c6a319ce5f470d646.jpg

Nohut, önce toprak üstüne çıkmazmı?
Tam anlaşılmadı, sanırım.
Konuyu ve paylaşımları merakla takip ediyorum, Allah yılını bereketli eylesin inşallah. Cumanız mübarek olsun.

Nohut, önce toprak üstüne çıkmazmı?
Tam anlaşılmadı, sanırım.
Konuyu ve paylaşımları merakla takip ediyorum, Allah yılını bereketli eylesin inşallah. Cumanız mübarek olsun.
Önce kök salar sonra cenekle birlikte veya çenek (kabuk) toprağın içinde kalir ve çenegin içindeki filiz kısmı toprağın yüzüne çıkar. Kök ile filizlenip toprak yüzüne çıkan kısım aynı değil (nohut için)

Arkadaşlar icanadolu toprak ve iklim şartlarında azkan cinsi nohut ekerken ilaç olarak neler kullanmam lazım bi zahmet bilgili arkadaşlar yazarmısınız.
Tohum kaplama ,topra atılan ot ilacı ve diger mantar vs icin gerekli ne varsa bi zahmet.

Tohumu thiram ile aşıla. topraga atılan Bayer in Merlin var ama gereksiz pahalı fazla para vermeyelim dersen 100 sl grubu atarsin. hastalik için bellis safa bles veya muadili. Vitamin olarak ağırlık iz elementli gübre+ humik asit

Tohumu thiram ile aşıla. topraga atılan Bayer in Merlin var ama gereksiz pahalı fazla para vermeyelim dersen 100 sl grubu atarsin. hastalik için bellis safa bles veya muadili. Vitamin olarak ağırlık iz elementli gübre+ humik asit
Bilgiler için teşekkürler.
Tohum aşılama thiram
Toprağa atılan ot ilacı merlin flexx
Hastalık icin basf bellis
İlacları icin bi fiyat vermeniz mümkünmü acaba
Şayet fiyatlarda yardımcı olursanız cevremdeki ekecek tanıdıklarımıda size yönlendiririm.