2017-2018 sezonu nohut Ekim tecrübeleri

Ilk defa ekilecek bir tarla icin thiram gereklimi sizce bunun yerine baska kaplamalar yapamak daha iyi olmazmi ayrica bellis guzel ama pahali bir ilac ilk defa ekilecek yerlwrde tohum kalitesi iyiyse bellis atmak gereksiz hastalik takip edilip duruma gore atilabilir yoksa ucuz muadilleri yeterli bence birde ot ilacini biraz az atmak lazim tarlamizdaki otlari yillardir biliyoruz dogru ilaci az miktarda varsin otlu olsun tarla topragini oldurmektense

Nohuttaki hastalık riskini azaltmak için öncelik kaliteli tohum saf hastalıksız azkan tercih edilebilir. Kimyasal mücadele içinse nasılki insanoplu bi hastalık gelmeden önce koruyucu ilaçlar kullanıyo veya hastalığa yakalanıncada farklı bi ilaçlar kullanıyosa nohut bitkisindeki mantıkta aynıdır. Nohut fazla yağışların aldıgı zaman çiçeklenmeden önce hastalıga yakalanmasın diye koruyucu ilaçlar örneğin bayerin antracol combi kullanılabilir işe yaramadı baktık bitkimizde sararmalar varsa hastalık ilerlemeden artık tedavi edici ilaçlara geçebiliriz mesela bayerin nativo basf bellis ... ilaçların işlev ve amacı önemlidir dikkat edelim lütfen

Fiyatlar bu sezon için uygun gibi abi bu yıl ilaç bulmak baya sıkıntılı olacak hayırlısı bakalım..
Benim ilk yılım bu konuda pek bilgim yok ,ama ortak ekeceğim sitemiz üyesi wan7et niçkli ahmet arkadaşımda uygun abi diyince aldık.
Şayet ilaç sıkıntısı olursa yada almak istediğin ilaç varsa elimdn gelen yardıma hazırım ,sitemizdeki bütün arkadaşlar haberiniz olsunda

Benim ilk yılım bu konuda pek bilgim yok ,ama ortak ekeceğim sitemiz üyesi wan7et niçkli ahmet arkadaşımda uygun abi diyince aldık.
Şayet ilaç sıkıntısı olursa yada almak istediğin ilaç varsa elimdn gelen yardıma hazırım ,sitemizdeki bütün arkadaşlar haberiniz olsunda
Teşekkürler abi bahara bıraktık biz ilaç işini bulamazsam haberleşiriz.

93a066b22c4d6bbcd4c7c8004aaed40c.jpg
11656efcf39b703be6a27c9dcc6db91f.jpg
0e6cb71c29cfc62b1a696572de797758.jpg

30 günlük nohutlarin son hali... Ayrıntılarını Ekim zamanı paylaştim (sıklık, gübre vs.)

Arkadaşlar bu sene ilk defa nohut ekecegiz nasipse bu konuda tecrübeli arkadaşlar dan yardım ister ve şu sorularıma cevap beklerim.ekecegim yere bu aralar dip kazan çekip Kasım sonunda nadas yapsam nasıl olur.nohut kaba toprağı sever diyorlar doğru mu.nohut tohumu şimdiden ilaclanirmi.kac kg ekilir ve kac kg gübre atılır.kirac ve hiç nohut ekilmemis bir araziye ekilecektir.lutfen tecrübeli arkadaşlar beni Aydınlatır sa sevinirim
Tohum ilaclamasi ne kadar erken olursa iyi olur bu önemli herşey tohumla başlar. Thiram etken maddeli fungusit ile İlaçla.
Merlin flex baya pahalıymış geçen yıl 145 almışlardı