Ektiğiniz yerden fotoğraf paylaşır mısınız? O kg normalde seyrek olur ama mm si de büyük ise 1000 dane ağırlığından dolayı m2 ddki bitki sayısı oldukça az olması lazım...
Bizi aydınlatırsanız seviniriz
En son halinin fotoğrafı yok bunlar var sadece
Ektiğiniz yerden fotoğraf paylaşır mısınız? O kg normalde seyrek olur ama mm si de büyük ise 1000 dane ağırlığından dolayı m2 ddki bitki sayısı oldukça az olması lazım...
Bizi aydınlatırsanız seviniriz
Bölge neresi onu da belirtmeniz mümkün mü? Ekim sonbahar da mi ilk baharda mi oluyor? Cinsi ne ektiğiniz ürünün
Rakamlar çok iddialı 260 kg çok çok iyi nohut tarımı için. Biraz daha yaptığınız izlemeler le ilgili verirseniz arkadaşlarımız faydalanır
Aslında ot ilacı ile ilgili benim de kafamı kurcalayan şeyler yok değil.Balıkesir 2 kerede arasını sürdüm ot ilacı kesinlikle atılmamalı
Aslında ot ilacı ile ilgili benim de kafamı kurcalayan şeyler yok değil.
Şöyle ki. Ben beş altı parça nohut ektim gecen yil 1 tarla hariç diğerlerine ot ilacı attım. Ot ilacı atmadığım tarlada başlangıçta ot yoktu sonradan biraz olsa da yine dd ot ilacı kullanmadım. Ot ilacı attığım tarlalar 150/190 lg arası verim verdi. Herşey aynı olmasına rağmen biraz sık olan be ot ilacı kullanmadigim tarla 280 kg verim verdi. Ben sık olmasına bağlamışım verimi ama ot ilacı atılmamasi da bir etken olabilir.
Yalnız sizin ara sürme işinde kafama takılan biverdover hasadı biraz sıkıntı olur gibi düşünüyorum. Tarlanın tesviye bozulabilir endişem var.
Sık Ekim seyrek Ekim tecrübeleri ile ot ilacı meselesi tartışalım diğer uygulayıcılar ile
Teşekkürler bilgiler için bu arada.
Bizim 200 dekar Patoz ile biraz zor bizim için maalesef tarlanın düz olması gerekiyor. Elle mi yoluyorsinuz yoksa traktör ile biçil Patoza el ile mi atıyorsunuz?Ot ilacı tecrübe ettiğime göre kesin zararlı durduruyor ve hastalığa dirençsiz kalıyor.patoz ile çıkartıyoruz biz biçerdöver iyi olmıyor
Kuskut nedirEkim yapıcağınız tarlada bir önceki yıldan küsküt varsa ekim yapmanızı önermem
Bu sene 50 dekar ekmiştim dekara 13.5 kg tohum attım tohumu bayerin antrakol ile ilaçladım taban gübrelemesinde süper ekin attım 15 kg ilaçlamasında geç kaldım ve challange ile geçte olsa ilaçlama yaptım ektiğim tarlaların yarısında küsküt bastı hiç verim alamadım desem yeridir totalde ortalama 80kg verim aldım
Challange işi bozmuştur hiç yaramaz nohuta
-Havalı mibzer ile sıra arası mesafe biraz zor ayarlaniyor ve ekenler seyrek diyor ama denemekten de zarar gelmezEvet memnun kalmadım bu sene havalı mibzerle ekip arasına pancar çapası denemeyi düşünüyorum.
Beyaz nohut ekiyorum ben havalı ile dönüme 7 kg civarı 40 cm.kök gübresi kullanmadım ama üstten 4 defa ilaçladım hiç hastalık yapmadı yerim kuvvetli yer ortalama 260kg verim aldım 8 ₺ den sattım bereket versin
Mehmet bey ekimde sıra arası ve sıra üzerineydi birde ekim derinliğiniz?
Biz 15 kg tohum attık 100kg verim aldık gübre hiç atmadık sadece ekim sonrası ot ilacı yaptık. Birde mantar ilacı yaptım Yer Ankara