Yer sincan peçenek köyüUsta hangi cesit nohut ,,. Ankaranin neresi
Cins azkan dı
Yer sincan peçenek köyüUsta hangi cesit nohut ,,. Ankaranin neresi
Ekim sonrası hangi ilacı attınız? Fotoğrafta girmişsiniz yeşilken... Yaprak gübre mi uyguladıniz?
Biz 15 kg tohum attık 100kg verim aldık gübre hiç atmadık sadece ekim sonrası ot ilacı yaptık. Birde mantar ilacı yaptım Yer Ankara
Sizin nohutlarda çiçeklenme döneminde yağmur yağıyormu? Ben yağmurlama sulama yapmmak istiyorum ama çevremde herkes ya salma yap yada hiç yapma diyor nohutun yüzeyindeki çorağı yıkanır nohutlar küçük kalır büyümez diyolar sizde durum nasıl ne cins ekersiniz?Nohutcu yok bu sene herhalde pek hareket yok nohut forumda )
10/15 gün içinde inşallah havalar müsait olursa biz ds ekmeye başlıyoruz Kasım sonu aralık başı.
Tecrübelerimi aktarım inşallah.
Ekim makinası geçen yıl hububat mibzeri idi ama bu sene gübreyi dd banda veren nohut mibzeri bulmaya çalışacağım.
Nohut çiçeklenme döneminde ve yuva yaparken yağmuru sevmezSizin nohutlarda çiçeklenme döneminde yağmur yağıyormu? Ben yağmurlama sulama yapmmak istiyorum ama çevremde herkes ya salma yap yada hiç yapma diyor nohutun yüzeyindeki çorağı yıkanır nohutlar küçük kalır büyümez diyolar sizde durum nasıl ne cins ekersiniz?
Bende salma yapamayacağım yerlerde yağmurlama yapıyım diyorum verimi düşürsede yarı yarıyada düşürmüyor değilmi?Nohut çiçeklenme döneminde ve yuva yaparken yağmuru sevmez
Nohut çiçeklenme öncesi ve dane aldıktan sonra danelerin irileşmesi için salma su ile sulanabilir. Çevrendekiler doğru söylemiş bizim burda birisi deneme yaptı tarlanın yarısını salma suladı yarısını yağmurlama salma sulanan yerin verimi daha yüksek oldu.
Verimi düşurcek diye bi kaide yokBende salma yapamayacağım yerlerde yağmurlama yapıyım diyorum verimi düşürsede yarı yarıyada düşürmüyor değilmi?
Nohutcu yok bu sene herhalde pek hareket yok nohut forumda )
10/15 gün içinde inşallah havalar müsait olursa biz ds ekmeye başlıyoruz Kasım sonu aralık başı.
Tecrübelerimi aktarım inşallah.
Ekim makinası geçen yıl hububat mibzeri idi ama bu sene gübreyi dd banda veren nohut mibzeri bulmaya çalışacağım.
Azkan cinsi hastalığa dayanıklıya ondan düşünüyom ama sadece denemelik yağmurlama yapacam kalanını salma düşünüyom 160 dekar sulu var salma 1 su versem yeter heraldeVerimi düşurcek diye bi kaide yok
Ama verimede fazla bi etkisi olmayan bi tekniği nohutu hastalandırma riski alarak uygulamak ne derece doğru bilmiyorum
Aynen bir su yeter fazlası ters etki yapabilirAzkan cinsi hastalığa dayanıklıya ondan düşünüyom ama sadece denemelik yağmurlama yapacam kalanını salma düşünüyom 160 dekar sulu var salma 1 su versem yeter heralde
Ektiğimiz tohum geçen yıl Aksu idi. Yağmur aşırı yağdı mantar oluşmadı ama baklalarin içinde belli oranda boşluklar oldu.Sizin nohutlarda çiçeklenme döneminde yağmur yağıyormu? Ben yağmurlama sulama yapmmak istiyorum ama çevremde herkes ya salma yap yada hiç yapma diyor nohutun yüzeyindeki çorağı yıkanır nohutlar küçük kalır büyümez diyolar sizde durum nasıl ne cins ekersiniz?
7000 tl verip sade nohut mibzeri alcanıza imkanları biraz zorlayıp hem hububat hemde nohut vs ekebilen yeni model mibzerlerden alsanız daha iyi olmazmı.7000 tlye nohut Mibzeri ozverim marka nasil acaba bilen var mı.
Balta ayaklı hububat mibzerleri nohutu güzel ekiyormuş abi onlarımı diyon7000 tl verip sade nohut mibzeri alcanıza imkanları biraz zorlayıp hem hububat hemde nohut vs ekebilen yeni model mibzerlerden alsanız daha iyi olmazmı.
Yanlış anlamayın yazdıklarımı olaki nohut tarımını bıraktınız nohut mibzerinin ikinci elini satmak cok değer kaybettirebilir.
Baktığım evet çizer ayaklı (balta veya kulaklı değil)... Eken bir arkadaşta baktım dün. Güzel düşüyor hububat Mibzeri bazen top top atıyor bazen de 50/60 cm de bir düşürüyor. Çok sağlıklı olmadı gecen yil. Bu sene nohut Mibzeri ya alacağım ya da kiralayacajimNohut ekimi için bence en guzeli nohut mibzeri. Tabi çizel ayaklı olma şartıyla.
Evet İsmail biladerim balta ayaklı olanlardan . gecen yıl sitemiz üyelerinden Mürsel yazıcı hemşehrim güngör marka hububat mibzeriyle ekim yaptım cokda güzel sonuc aldım demişti.Balta ayaklı hububat mibzerleri nohutu güzel ekiyormuş abi onlarımı diyon
Hububat Mibzerinin iki sıkıntısı var.Evet İsmail biladerim balta ayaklı olanlardan . gecen yıl sitemiz üyelerinden Mürsel yazıcı hemşehrim güngör marka hububat mibzeriyle ekim yaptım cokda güzel sonuc aldım demişti.
Abdurrahman bey sözünü ettiğim normal hububat mibzeri degil . şanzımanlı balta ayak olanlar . hatunsaraylı,irtem ,günğör bu tür mibzerlerle ekim yapan arkadaşlar cok güzel sonuçlar aldıgın söylüyorlar.Hububat Mibzerinin iki sıkıntısı var.
1-istenilen derinliğe atamıyor 2/3 cm veya çoğu daha yüzeye yakın düşüyor. Yüzündekeleri ayni zamanda karga topluyor. (tecrübe edildi)
2- 5/10 cm de 1 adet atması beklenirken kursakların zaman zaman sıkışmasından dolayı 5/6 cm de 1 adet atınca sıkışma esnasında 40/50 cm de bir atıyor ve 3/4 tohumu aynı yere toplu düşürüyor.
Doğrudan bakliyat Mibzerleri bu dezavantajları yom ediyor diye düşünüyorum