1 besi hayvanından senelik min ve max kaç TL kar edilir ?

parapemik link=topic=64665.msg1008199#msg1008199 date=1434231692' Alıntı:
Merhaba.forumda genel bir kanı var o da şu .Aman bu işe girmeyin kar edemiyoruz.Ben bu yuzden genel konusmalar yaparak cevap yazdım yoksa siz insanları korkutuyosunuz anlamında soylemedim.Bu işten para kaznıpta hala kazanamıyorum dyenler var onlaradır cevabım saygılar.
ben besici et fiyatındaki dalgalanmalardan zarar ettiğini söylüyorum. sagalasos sen yetiştirdiğin yonca yı silaj ı besinin karındanmı sayıyorsun o besinin karı değil senin mahsulunun karı bunu öğrenememişsin.

Ynt: 1 besi hayvanından senelik min ve max kaç TL kar edilir ?

Arkadaşlar, konu bilgi dolu, önemli bir konu. Lütfen tartışma çıkmadan, saygılı bir şekilde devam edelim. Sizden sonra gelenler de bu konuyu okuyup birşeyler öğrensin. Tartışma mesajları silinecektir. Bilginize.

Merhaba arkadaşlar,

Alttaki hesaba katılır mısınız, katılmazsanız düşüncelerinizi öğrenebilir miyim.?

Teşekkürler.

Tosunum2009 link=topic=84799.msg1020917#msg1020917 date=1441210917' Alıntı:
Şu an yaptığım şeyi sana kısaca söyliyim, fikir olsun.

10 hayvan bakıyorum.. Ortalama 2 aylık hayvanlardı ilk aldığımda, şu an 7,5 aylık falan ortalamaları. Hedefim 14-15 aylıkken 550 kg ' ı bulmak.

2-5 ay arası 3,5 TL
5-8 ay arası 5,5 TL
8-11 ay arası 9 TL
11-15 ay arası 12 TL Masrafı var hayvan başı. Ortalama 7,5 TL. Kendimiz bakıyoruz hayvanlara. Extra işçilik masrafımız yok. 0,5 TL de ıvır zıvır veteriner masrafı desen yaklasık 3000 TL yer hayvan.
Firen, yani hayvan ölümümüz yok çok şükür, bu masrafa tabi o dahil değil.

Birde 300 tl desteğin var ama çok sonra geçer eline paran. :)

Günün şartlarında 280-290 kg karkas yakalarsan da, elhamdülillah..

;) değerli büyüklerim ve arkadaşlarım ben siteye yeni kaydoldum. Trabzon da yaşıyorum babam 2004 de rahmetli oldu. malum arkamızda biri olmayınca kendi kendimize köyümüzde geçinmeye çalışıyorduk şükürler olsun.
şimdi yorumlara bakıyorumda herkes zarar ediyor ve 200-300 dekarlık yerden bahsediyorlar doğrudur belki umdukları ve emeklerinin karşılığını alamıyorlar. bende pazarda soğukta uğraşıp bilmem kaç litre sütten aldığım tereyağını yok fiyatına verdiğimde zoruma giderdi.
ama şu bir gerçekki besicilikte hiç kimse zarar etmez.bizim 1 adet ineiğimiz 2 adette damızlık hayvanımız vardı ve 5 dekar tarlamız vardı yanlış değil 5 dekar. kışın balya ot alırdık para ile zaten 2-3 dönüm yerden çayır biçerdik falan filan ve böylelikle bir ev baktık abim askerde para yolladık ve ortanca abim okuyordu. Şükürler olsun geçindik şimdi çalışyoruz. sebebi ise besi hayvanın yanında en az 2 adet süt ineği olacakki aldığınız yemin harçlığını çıkarsın. fakat şunu söyleyebilirmki en önemli nokta: EĞER BU İŞTEN ÇAT DİYE KAR EDECEM GİRECEM ARABALAR FELAN diyorsanız yapmakta olduğunuz bugünkü işinize devam edin. Yapacaksanız doğayı hayvanı bakmak için ve yanınıza kalan kar iyi yada kötü şükredip zevk alabiliyorsan yapacaksın. zaten 3 yıl sonra düşük modelden başlayıp arabanda olur cebinde paranda olur. ;D
NOT: SEVGİLİ BÜYÜKLERİM VE ARKADAŞLARIM HEPİNİZİN EMEĞİNE SAYGIM SONSUZ SÖYLEDİKLERİMDE KÖTÜ NİYET YOKTUR. ZORLUĞUNU BİLİRİM AZ ÇOK BU İŞİN. :)

Bence bir besiden iyi bir bakımla 1000 ila 2000 tl arası kar eder. Yılda 2 sefer yaptığını düşünürsen karını ikiye katlarsın. Ancak en az 30 hayvanla girmek lazım ki senin emeğini yani maaşını da çıkartsın. Yok ben 1 besi hayvanının maliyetini soruyorum dersen her ay için 2000 TL zarar yazarsın kendine.

Tabi bu dediklerim benim düşüncelerim. Diğer daha tecrübeli arkadaşlarımız saha iyi yorum yapacaklarından eminim.

turgutguclu link=topic=64665.msg1008004#msg1008004 date=1434138833' Alıntı:
ben 24 liraya para kazanamıyoz demiyorum para kazandığımızda oluyo zarar ettiğimizde oluyor dedim sen suan ki piyasadan hayvan al da 20 lira ya kestir para kazan bırak 20 yi 24 ten hesap yap para kazan sen bu sene yapıyormuşun bu işi o yüzden böyle konuşuyorsun sen hiç 900 e saman alıp yedirmemişsin et 18.50 li iken hayvan alıp 13 .50 ye kestirmemişsin

Selamlar ;

Arkadaşlar youtube ta daha önce üçü bir arada programında mı yoksa Eşref saatinde mi tam hatırlayamadım. Bir programlarında besi çiftliğine gitmişlerdi. Çiftlik çok büyük ve sistemliydi. Hiç zarar ettiğimiz olmadı dedi çiftlik sahibi Zeo teknist arkadaşımız.

Sebebi;

Her ay bir grup kesime hayvan gönderiyormuş oradan aldığını yeni hayvan alımı yapıyormuş. Fiyat dalgalanması konusunu da çözmüş oluyor bu şekilde. Dediği; Fiyat ne kadar düşerse düşsün önemli değil çünkü fiyat düşerse besilik hayvanı ona göre ucuza alırım. Yükselirsede önemli değil danamı yükseğe satarım besilik hayvanı yüksekten alırım' oldu.

Şimdi Turgut Bey de haklı arkadaş herkes aynını söylüyor aynını anlatıyor aslında ama sisteminiz olmalı. Bu işin içinde olmasam da o kadar zarar edeceğini düşünmüyorum. Sebebi o anda yeni danaların ucuza alınacak olması. Bu işte sermayeyi hayvan üzerinden sabit tutmak önemli 50 hayvan alıp bakımını yapıp harcadığın kadar para kazandırmıyor ise o para besilik 70 hayvan alıp yemini karşılayacak kadar kazandırır diye düşünüyorum.

Yukarıda da dediğim gibi; Kargas et fiyatı düşükse piyasa düşük demektir. Hayvanı ucuza alıp devam etmek gerekir. Şeref Şekerci nin dediği gibi. Bir işletmenin kazandığını yıl sonu hesabından anlayamazsın. Kaç hayvanla başladı, Şuan kaç hayvanı var ?

Hatam varsa affola arkadaşlar.

Saygılarımla.

Faydalı bir konu olmuş.

Bizim köyde eski karadüzen hayvancılık yapan bir komşum var. Her sene 'kazanamıyoruz, bırakıp gideceğim' diyor. Ancak son 5 senede; 1 ev yaptı, 1 tane ahır yaptı, 1 araba aldı, 1 tane sıfır traktör aldı, 2 tane düğün yaptı. Hayvanlara doğru düzgün bakmıyor bile. 150 dönüm de yer ekiyor, kuru tarım.

Bu adam kazanıyorsa ben de kazanırım herhalde diye düşünüyorum.

Şükür eksik. Ayrıca Kontrast etkisi diye bir şey var. Bunu konumuza uyarlarsak; önceki sene çok iyi kazanmış birisi, bu sene daha az kazanırsa zarar ettiğini düşünebilir. Her geçen gün daha az kazandıkları için zarar ettik diyorlar.

ELPRESACANARİO link=topic=64665.msg1046535#msg1046535 date=1450444640' Alıntı:
Faydalı bir konu olmuş.

Bizim köyde eski karadüzen hayvancılık yapan bir komşum var. Her sene 'kazanamıyoruz, bırakıp gideceğim' diyor. Ancak son 5 senede; 1 ev yaptı, 1 tane ahır yaptı, 1 araba aldı, 1 tane sıfır traktör aldı, 2 tane düğün yaptı. Hayvanlara doğru düzgün bakmıyor bile. 150 dönüm de yer ekiyor, kuru tarım.

Şükür eksik. Ayrıca Kontrast etkisi diye bir şey var. Bunu konumuza uyarlarsak; önceki sene çok iyi kazanmış birisi, bu sene daha az kazanırsa zarar ettiğini düşünebilir. Her geçen gün daha az kazandıkları için zarar ettik diyorlar.

Aynen bu işteki kimle tanışırsam aynı muhabbet; Kazançtan zarar ettiklerinde battık diyorlar :) Abi bırak o zaman bu işleri dediğimde de bırakılmaz ki evde çorba kaynaması lazım oluyor :) Konya da sevdiğim bir veteriner teknisyeni arkadaşım da aynı fikirde bu işten zarar etmek için ekstra uğraşman lazım diyor (ya hayvan öldüreceksin ya ishal edeceksin vs). Ancak şunu belirtmek isterim ki kendisi de söylemeden edemedi; eski kazançları kimse beklemesin artık bir koy 5 al devri kapandı...

Bu arada â harfinin yazılımını örendim. yukarıda gördüğünüz gibi Kâr yazamadım hiç :)

ilgilenenlere; Öncelikle Shift tuşu (klavyenin sol tarafında Ctrl tuşunun üstünde bulunan üstkarekter tuşu) ile birlikte üst sıradaki 3 rakamının olduğu tuşa basalım. Hiçbir şey olmaması sizi şaşırtmasın. Hemen sonrasında A harfine basın a harfinin â şeklinde yazıldığını göreceksiniz.

1. Kişi kaç hayvana bakabileceğine karar vermeli.
2. Parti parti mal almalı ve her ay almalı (bakabilceği hayvan sayısı bölü 12).
3. Kesinlikle pazara girmiş bir hayvan almamalı. Bir kaç süt işletmesi ile anlaşılıp onlardan sütten kesildiği zaman alınmalı.
4. Ana rasyonu oluştururan slaj,saman ve yonca (dane mısır yetiştiriyorsan at köşeye 5 ton oda beklesin) hazır kıta seni beklemeli.
5. Güvendiğin bir firmanın yemini nasıl uygun şartla alıcaksan görüşmeli ayarlamalısın. (Ben yemi alırım bir ay sonra başakkartan geçerim diye anlaştım al sana 5 ay vadeli faizsiz yem)
6. En önemlisi besicilik yapacak kişinin geçmişten gelen borcu olmamalı aktar dönder yapayım 4 aylık aldığın hayvanı 8 aylık olunca mecburiyetten satmaya kalktığın zaman boşa kürek çekersin.
7. Mutlaka başka yerden yan gelirin olmalı. eşin varsa çalışıyo olmalı yada ne biliyim sen başka bir işte de çalışabilirsin bu besicilikte.
Böyle yaparsan 1.000 tl bırakır.

ELPRESACANARİO link=topic=64665.msg1046535#msg1046535 date=1450444640' Alıntı:
Faydalı bir konu olmuş.

Kulağınla yada insanların her söylediklerine karşı haraket edersen ne hayvancılık yaparsın yaşam düzenini bozarlar eski kara düzen dediğin kapalı ahırda pislik içinde o koku içinde o hayvan nasıl yatıyor büyüyor kendin yat bakalım yatabilecekmisin cahillik işte.
vesselam.

bantun111 link=topic=64665.msg1047282#msg1047282 date=1450627877' Alıntı:
Kulağınla yada insanların her söylediklerine karşı haraket edersen ne hayvancılık yaparsın yaşam düzenini bozarlar eski kara düzen dediğin kapalı ahırda pislik içinde o koku içinde o hayvan nasıl yatıyor büyüyor kendin yat bakalım yatabilecekmisin cahillik işte.
vesselam.

Ahırlar aynı dediğin gibi. Hatta buzağılar hastaymış. Gidip bir bakayım dedim. İnan, yemin ediyorum kafamı içeri uzatmam ile çıkartmam bir oldu. Hava sıcak ve öyle bir gaz birikmiş ki nefesim kesildi. Biraz daha izole etseler biogaz sistemi kuracaklarmış neredeyse. Açın bütün pencereleri dedim. 1 tane pencere varmış, onu açtılar. 'Hayvanlar üşürse diye açmadık' diyor. Sıfır güneş, sıfır hava... Hayvan tabi hasta olur. Ben pencereyi kapattırmadım. Hatta dışarı da çıkardık buzağıları. Ondan sonra biraz toparlandılar. Hayvanın rengi bile gitmiş, gözleri baygın baygındı.
Böyle hayvancılık yapıyorlar. Ona rağmen de işte yukarıda saydığım harcamaları gözlerini kırpmadan yapabiliyorlar. Benim sülalem memur. İnanın o kadar rahat harcamamız şimdiye kadar hiç olmadı. Ev alıyoruz ömür boyu borcu ve faizi ödüyoruz. Köydeki adam çatur çutur alıyor her türlü şeyi, sonra da kazanamıyoruz diyorlar. Şükür yok.

Ayrıca şehirdeki 3000 TL ile köydeki 3000 TL aynı değil. Köyde maliyet çok daha düşük. Ben köyü sevdiğim için, şehirde 3000 TL kazanacağıma, köyde bunun yarısını kazanayım yeter de artar bile.

K.DERMAN link=topic=64665.msg1046518#msg1046518 date=1450439383' Alıntı:
Selamlar ;

Arkadaşlar youtube ta daha önce üçü bir arada programında mı yoksa Eşref saatinde mi tam hatırlayamadım. Bir programlarında besi çiftliğine gitmişlerdi. Çiftlik çok büyük ve sistemliydi. Hiç zarar ettiğimiz olmadı dedi çiftlik sahibi Zeo teknist arkadaşımız.

Sebebi;

Her ay bir grup kesime hayvan gönderiyormuş oradan aldığını yeni hayvan alımı yapıyormuş. Fiyat dalgalanması konusunu da çözmüş oluyor bu şekilde. Dediği; Fiyat ne kadar düşerse düşsün önemli değil çünkü fiyat düşerse besilik hayvanı ona göre ucuza alırım. Yükselirsede önemli değil danamı yükseğe satarım besilik hayvanı yüksekten alırım' oldu.

Şimdi Turgut Bey de haklı arkadaş herkes aynını söylüyor aynını anlatıyor aslında ama sisteminiz olmalı. Bu işin içinde olmasam da o kadar zarar edeceğini düşünmüyorum. Sebebi o anda yeni danaların ucuza alınacak olması. Bu işte sermayeyi hayvan üzerinden sabit tutmak önemli 50 hayvan alıp bakımını yapıp harcadığın kadar para kazandırmıyor ise o para besilik 70 hayvan alıp yemini karşılayacak kadar kazandırır diye düşünüyorum.

Yukarıda da dediğim gibi; Kargas et fiyatı düşükse piyasa düşük demektir. Hayvanı ucuza alıp devam etmek gerekir. Şeref Şekerci nin dediği gibi. Bir işletmenin kazandığını yıl sonu hesabından anlayamazsın. Kaç hayvanla başladı, Şuan kaç hayvanı var ?

Hatam varsa affola arkadaşlar.

Saygılarımla.

Dediğin video bu olabilir

https://www.youtube.com/watch?v=kt35V4AgU4w

ELPRESACANARİO link=topic=64665.msg1047291#msg1047291 date=1450631816' Alıntı:
Ahırlar aynı dediğin gibi. Hatta buzağılar hastaymış. Gidip bir bakayım dedim. İnan, yemin ediyorum kafamı içeri uzatmam ile çıkartmam bir oldu. Hava sıcak ve öyle bir gaz birikmiş ki nefesim kesildi. Biraz daha izole etseler biogaz sistemi kuracaklarmış neredeyse. Açın bütün pencereleri dedim. 1 tane pencere varmış, onu açtılar. 'Hayvanlar üşürse diye açmadık' diyor. Sıfır güneş, sıfır hava... Hayvan tabi hasta olur. Ben pencereyi kapattırmadım. Hatta dışarı da çıkardık buzağıları. Ondan sonra biraz toparlandılar. Hayvanın rengi bile gitmiş, gözleri baygın baygındı.
Böyle hayvancılık yapıyorlar. Ona rağmen de işte yukarıda saydığım harcamaları gözlerini kırpmadan yapabiliyorlar. Benim sülalem memur. İnanın o kadar rahat harcamamız şimdiye kadar hiç olmadı. Ev alıyoruz ömür boyu borcu ve faizi ödüyoruz. Köydeki adam çatur çutur alıyor her türlü şeyi, sonra da kazanamıyoruz diyorlar. Şükür yok.

Ayrıca şehirdeki 3000 TL ile köydeki 3000 TL aynı değil. Köyde maliyet çok daha düşük. Ben köyü sevdiğim için, şehirde 3000 TL kazanacağıma, köyde bunun yarısını kazanayım yeter de artar bile.

-15 Derece soğukmuymuş orası Cahilliğin daniskası işte.
Kış soğukluğu -15 Derece soğukda Açık Besi hayvancılık yapıyor..

Köylü böyle düşünüyor Hayvanlar Üşür Kapalı yer Yapalım. 1 penceresi olsun İşin diğer boyutuna bakmıyolar..

Köy hayatında 3,000 TL Kazanmak Şehire göre Çok iyidirde.. Öyle de 300 Nüfuslu köy olmuyacak..Kıskançlık çekememezlik oluyor çoğu öyle nufuslu yerlerde.

Benim olduğum yerden ben gitmek istemiyorum Burasi 4 Bin nüfuslu bir kasaba çift mahalle..li Belediyelik di.( mahalle olduk )

İlçeye uzunluk da 5 Km.. :) İlçe nüfusu 100bin++ daha.. :) :) Yaşıyacaksan böyle yerlerde yaşıyacaksan hem sosyal hayatını bitirmemiş olursun.

cosanbahri link=topic=64665.msg731435#msg731435 date=1365849523' Alıntı:
1 besi hayvanından senelik min ve max kaç TL kar edilir ? Bu soru hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

[size=12pt]Bunun cevabını aşağıdaki videoda 45 ' inci dakikadan 65 ' inci dakikaya kadar (elinde kağıt kalemle izle notda al) Bir besi hayvanından 2500 TL nasıl kar edildiğini öğrenebilirsin![/size]

https://youtu.be/Fh7IvsDv1H0

[size=12pt]Besicilik hakkında geniş bir fikre sahip olmak için videonun tamamını izlemen şart![/size]