Parapezik kardeşim, adını bilseydim daha iyi olurdu, neyse bilmesekte olur, yazımı okumuşsun lakin , anlamamışsın, yazının ortasında ( Ama 4-5 aylık dana alırsan iş değişir, önce onu büyütmen gerekir ) yazmışım, ama sen meseleyi geveleyip, tepeleyip, başka konulara geçmişsin, burada maksat muhabbet, yazdıklarıma filan kızmayasın. Doğru yol göstermediğimi söylemişsin , ben daha yol göstermedim ki...1,5 kğ günlük kilo artışı istiyormuşsun , o neki ben hayvanları her az düzenli tartarım 2 kğ.dan aşağı kilo alan hayvanım varsa onunla özel ilgilenirim. Bir yerlerden mi okudun... kolu komşudan mı öğrendin vitamin mineral ihtiyacından bahsetmişsin. Yinede başarı
Lakin vitamin mineralin içeriğine fazla girmeyeyim konu uzamasın, hayvanlar bunları yediklerinin bir çoğundan yeterli miktarda temin edemezler, eksikliği sıkıntı olur, o zaman ne yaparız, ya premiks, yada enjekte yoluyla bunları tamamlarız..Kaba yemden bahsedelim sonra kesif yeme geri döneceğim, sağılır ineklerde kaba yem günlük rasyonda en az % 60 seviyelerinde olmalıdır, ama beside bu oran farklıdır. Onun için ben besi yapanlara... verin kaba yemi öldüresiye işgembeyi doldurun filan demedim. Hayvanın yaşına göre rasyona belli miktarda, göbekte yapmayacak şekilde kaba yem vereceksin. Gelelim kesif yeme, ben kesif yem satın almam, kesif yemin içinde neler olduğunu da çok iyi bilirim, ama alanlardan duyuyorum 45-46 lira veriyorlarmış. Tavsiyene uyucam evde değil ama, besihanemde semaverde çay demleyip içeceğim, seninde kulaklarını çınlatacağım
Ben besilik metaryali giderim pazardan seçerim, yaşı 9-10 aylık olmalıdır, aldığımda 150-160 kğ. canlı ağırlığı olur, danaları kamyona yüklediğimde , sakinleştirici Basilazin iğne yaparım, besihaneye geldiğinde de iç dış parazitlerini kendim yapar, besiye öyle başlarım. 15 gün sonra selenyum ve Vit. E yetersizliğine bağlı büyümede gecikme olmaması için Yeldif enjeksiyon yaparım.. 6 aydan fazla besi yapmam, hayvanlarım kesime gittiğinde kaskas 320-330 kğ. gelir, bana çok bile..Parayı cebime koydum mu doğru pazara, tekrar alır işime devam ederim. Neyse dostum, baya bir şey öğrendin
Sormak istediğin bir şey olursa her zaman beklerim..