ZETOR history...

Ynt: ZETOR history...

38 deki videoyu kesin izle orda hep bağımsız akslıları koymuş aadm 61 sonrası modeller..bu işin üstatdı millet fendt jd sanıyor bağımsız aks 1961 de bührer kullandı..

BENİM ARSLANIMDA 106.SN :) BEN BUNU BİZZAT GÖRDÜM İŞTE...SİNDELFİNGENDE WORLÖN ÇİFLİĞİNDE BU TRAKTÖR ADAM KULLANMIYOR STAND YAPMIŞ ÖÖÖYLLE DURUYOR GARİBİM HER YANI KULUNÇTUR BUNU :)

1.40 ön dingile karpuza bak! Bu tipten bi tane bulunmaz mı, takas falan gerekirse peşin parada buluruz... bunlar traktör değil SANAT ESERİ bu makinaları bilmeyene mühendis diye zinhar diploma vermiyecen o kadar...

Sabah sabah moralimi bozdun, bu çöküntüyle gidip gübre yükleyecem dalgınlıkla kaza bişe olursa senin yüzünden bilesin :)

UÖZKAN.77 link=topic=68522.msg781978#msg781978 date=1380964252' Alıntı:
1.40 ön dingile karpuza bak! Bu tipten bi tane bulunmaz mı, takas falan gerekirse peşin parada buluruz... bunlar traktör değil SANAT ESERİ bu makinaları bilmeyene mühendis diye zinhar diploma vermiyecen o kadar...

Sabah sabah moralimi bozdun, bu çöküntüyle gidip gübre yükleyecem dalgınlıkla kaza bişe olursa senin yüzünden bilesin :)

Murat abi ithalat yapalım diyor getirsin işte 3-5 bührer 6135 ama..veya zetor 16145..nasıl olur..ölmez bunlar yaa ölmez..tam benim tarzım ön akstan dife kadara şasede var..motor bittikçe değiştir anasınısatim...istediğini yükle..

abi işin şakası bitarafa bu ayarda istiyosan baya bi servet lazım bunların çoğu koleksiyoncularda..hurdaları mascusta var zaten bira zvegiye katlanırsak gelir gerçi onların hurdası bizim bebişlere on basar ya..

o ilk zetoru gördüm abi diycektim de gülerelr dedim mode 60 la aynı kaporta var onda..motorlarıda yandan aynı görünüyor..bilmem artık..

Beynimiz döndü az yavaş... takip edemiyom.

Bu arada hazır elin değmişken Zetor&Steyr konusu da var...

İkisi de silah fabrikası kökenli, Çek-Avusturya kapı komşusu ve kuyruk milinin hem sağa hem sola dönme meselesi ortak, ne dersin...

Hangi model 60? Şeker şirketinden sonraki sahibinin oğlu 1950-52 dedi...

UÖZKAN.77 link=topic=68522.msg781988#msg781988 date=1380965049' Alıntı:
Beynimiz döndü az yavaş... takip edemiyom.

Bu arada hazır elin değmişken Zetor&Steyr konusu da var...

İkisi de silah fabrikası kökenli, Çek-Avusturya kapı komşusu ve kuyruk milinin hem sağa hem sola dönme meselesi ortak, ne dersin...

Hangi model 60? Şeker şirketinden sonraki sahibinin oğlu 1950-52 dedi...

bührer model 60 46.mesajdaki videoda..benzinli...
o steyr bizim bildiğimiz steyr değil..3tane steyr var dünyada ikisi avurturyalı biri italyan vausturyalı iki steyr biri sadece silah üretti halada öyle mauser-steyr firma adı..diğeri traktör üreten s.auer-steyr..italyan zaten yeni sayılır 25-30yıllık mevzu elektirkli alet üretiyor..steyr la traktör üretmişmi??ben rastlamadım..

46. mesajdaki video motoru tam almamış kıyas yapamadım...

Ağırlık mı bührerin zaten kendi ağırlık, ona ağırlık takmak biraz komik olur :)

Zetor&Steyr ortak üretimi yok, benzerliği kastettim mesela kuyruk mili hem sağa hem sola döner

UÖZKAN.77 link=topic=68522.msg782006#msg782006 date=1380967403' Alıntı:
46. mesajdaki video motoru tam almamış kıyas yapamadım...

Ağırlık mı bührerin zaten kendi ağırlık, ona ağırlık takmak biraz komik olur :)

Zetor&Steyr ortak üretimi yok, benzerliği kastettim mesela kuyruk mili hem sağa hem sola döner

model 60 dc6mit..benzinli.gazyağlı.

Çamurluklar, ön ızgara genel yapı çok benzer...

Lakin hava tüpünün olduğu yerde Zetorda kasnak var...

2 ' sin de de hava olması hemi de o tarihte kesinlikle tesadüf olamaz!