ZETOR history...

Ynt: ZETOR history...

peki Hitlerin namlu atölyesi bührer nasıl traktör oldu ??

orjinal metin

Bührer Traktorenfabrik AG, (Bührer Tractor Factory), was a Swiss tractor manufacturer based in Hinwil, Zurich. Buhrer started building tractors in the 1930s having started building self-propelled mowers in 1929. and by 1940 was an early user of diesel engines in tractors. The company was innovative as they introduced cabs from 1938 and offered 3-range gearboxes from 1954.

The company built tractors up till 1978 with total production being about 22,600.[1]
Buhrer was a Swiss tractor manufacturer based in Hinwil, Switzerland building a variant of Massey Ferguson models. In 1927 Fritz Bührer took over a Ford dealership in Frauenfeld, Switzerland, and in 1929 he assembled his first tractor based on parts from wrecked Ford automobiles. The tractors continued to ZETOR&BÜHRER grow and evolve, and in 1939, the former Maschinenfabrik AG Hinwil factory in Hinwil was purchased. In 1964, the company became a public limited company, and part of the company was sold to Rapid Group in 1973. Fritz died in 1974. The remainder of the company was purchased by Rapid in 1979 from the Bührer family.

During World War II Bührer built tractor with wooden carburetor engines, such as other manufacturers also. After the war began in the heyday of the company. Most successful model was the general-purpose tractor with a volume of approx. 7000.

in 1954, Bührer introduced a new series of tractors with the Bührer triplex transmission. Ten years later, in 1964, Bührer Tractospeed transmission for the tractors was introduced. The same year transformed the company into a joint stock company. The company shared the fate of other companies run by technology pioneers. Bührer was overwhelmed by the commercial tasks in the company and missed the necessary structural adjustments. in 1973, Fritz Bührer was forced to sell his company to the Rapid group in Dietikon, Switzerland. He died on 14 September 1974.

In 1978 the tractor production was discontinued after a total number of 22.624. On 1 January 1979, the factory was taken over by the family Maegerle. Today, Bührer tractor factory AG is a workshop for service, repairs, alterations and revision of all tractors and agricultural machinery. Also, they have a large stock of spare parts for Bührer-tractors, and ZF and Schindler-axles.

It has been estimated that there are still are approx. 10 ' 000 Bührer tractors around the world (in use ?). Together with about 2 ' 000 Bührer tractor driven only for exhibitions.

Tercüme
Bührer Traktorenfabrik AG, (Bührer Traktör Fabrikası), Hinwil, Zürih merkezli bir İsviçre traktör üreticisi oldu. Buhrer 1929 yılında bina kendinden tahrikli biçme makineleri başladı sahip 1930 ' larda bina traktör başladı. 1940 ile traktör dizel motorların erken kullanıcı oldu. Onlar 1938 kabinler tanıttı ve 1954 yılından itibaren 3 menzilli şanzıman olarak sunulan şirket yenilikçi oldu.

Şirketin toplam üretim 22.600 hakkında olmak 1978 kadar traktör inşa. [1]

Buhrer Hinwil , Massey Ferguson modelleri bir varyantı bina İsviçre merkezli bir İsviçre traktör üreticisi oldu . 1927 yılında Fritz Bührer Frauenfeld , İsviçre ' de bir Ford bayisi devraldı ve 1929 yılında o harap Ford otomobil parçaları dayalı ilk traktör toplandı. Traktör büyümeye ve gelişmeye devam etti ve ZETOR&BÜHRER 1939 yılında , Hinwil eski Maschinenfabrik AG Hinwil fabrika satın alındı. 1964 yılında , şirket halka açık bir limited şirket oldu veşirketin bir parçası 1973 yılında hızlı Grubu ' na satıldı . Fritz 1974 yılında öldü. Şirketin kalanBührer aileden 1979 yılında hızlı tarafından satın alındı ​​.

Dünya Savaşı sırasında Bührer gibi diğer üreticilerin gibi ahşap karbüratör motorları ile traktör yaptı. Savaş şirketin altın çağında başladıktan sonra . En başarılı model yaklaşık bir hacmi ile genel amaçlı traktör oldu . 7000 .

1954 yılında , BührerBührer tripleks şanzıman ile traktör yeni bir dizi tanıttı . On yıl sonra , 1964 yılında , Traktör Bührer Tractospeed iletim tanıtıldı. Aynı yıl bir anonim şirket haline şirket dönüştürdü. Şirket teknoloji öncüleri tarafından işletilen diğer şirketlerin kaderi paylaştı. Bührer şirketticari görevleri bunalmış ve gerekli yapısal düzenlemelerin kaçırılan . 1973 yılında , Fritz Bührer Dietikon , İsviçreHızlı gruba onun şirketi satmak zorunda kaldı . O Eylül 1974 14 öldü.

1978 yılındatraktör üretimi 22.624 olmak üzere toplam sonra kesildi . 1 Ocak 1979 tarihinde , fabrika aile Maegerle tarafından devir alınmıştır . Bugün , Bührer traktör fabrikası AG servis , onarım , değişiklik ve tüm traktör ve tarım makineleri revizyonu için bir atölye . Ayrıca, büyük bir Bührer traktörler için yedek parça stoku ve ZF ve Schindler - akslar var .

Yine de yaklaşık vardır olduğu tahmin edilmiştir . Dünya çapında 10.000 Bührer traktör ( kullanımda ? ) . Birlikte 2 ' 000 hakkında Bührer traktör ile sadece sergi için tahrik .

yani o hep bührerdi...1939 yılında marka hakkı bührer tarafından isviçrede kurulan zetor 1945 yılında traktör üretimine çekoslavakya da başlıyor...

Zetor by Bührer!

Zetoru, Bührer üretiyor... peki Bührer diye ayrıca bi traktör daha var!

Zetorun tarihinde, hatta kitabında Bührer kelimesine bile rastlamamıştım, çok şaşırdım, açıkca kafam da biraz karıştı...

Yalnız bu Bührer de traktörden çok TANKa benziyo, Zetorla takasa girerler mi bi zahmet sorsana :)

6 aydır Zetor mercek altında tam çözdüm derken başımaıza bi de Hitler-Bührer çıkardın şimdi :)

Nerden üye oldun nerden tanıştık senle :)

UÖZKAN.77 link=topic=68522.msg781950#msg781950 date=1380961297' Alıntı:
6 aydır Zetor mercek altında tam çözdüm derken başımaıza bi de Hitler-Bührer çıkardın şimdi :)

Nerden üye oldun nerden tanıştık senle :)

abi ben bişey çıkarmadım..yanlız dediklerine katılmıyor değilim..bunların arasındaki bağı ancak firmadan öğreniriz onlarda sanki askeri sır kaçkere mail attım hep aynı cevap geliyor..iki firma zaten hep beraberdi her hangibir tarihte birleşmediler diyorlar..emin olduğum tek bişey var 1939 da zetor bührer tarafından isviçrede kuruluyor...ford otomobillerin avrupa uyarlamalarını yapıyor..daha sonra bührer çekoslavakyada tatra c.z. ye ait bi fabrikayı satın alıyor ve 1945 zetor adında traktör üretmeye başlıyor..kesin olan tek tarihi bulabildiğim bilgi bu..berlin duvarı malum ekonomik ambargolar doğu almaya ve isviçredeki bir çok firmayı batırıyor..aynı firma olmasına rağmen bürer 1986 da iflas edip tamamı zaman içinde daha güçlenen zetor a devroluyor..bührerin son modeli olan 6135-6105-6085-6070-modelleri ve zetor 8111-8145-9145-14145-16145-16245 modelleri aynı özelliklerde ve aynı platformda çekoslavakyada 1993e kadar üretiliyor..1993 de son bührer banttan iniyor ve hitlerin efsanesi bitiyor..o teknoloji artık yok..ama torunu zetor durmak yok yola devam..(muzaffer bu lafa çok kızaca) zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s tank gibi dedinya bührere ben 2008de avusturyaya actrosun fabrikasına gittim ..bikaç servis müdürüyle beraber..firma gezisiydi..orda yakın iki çiflikte bührer olduğıunu öğrend,im..yanına gittim..gerçekten yanında adam çöp kalıyor..öyle bizim alıştığımız gibi yüksek dev yavrusu 135bg değil(6135 vardı) yerden bitme ufak tefek ama önüne durulduğu zaman insanın korkutan bi cüssesi var.genişmi geniş devasa bi eni var..inanılmaz geniş..şimdilerde anlıyorum o yılların fendt leri sıradan gövdelere sahip..ama o yıllardan sonra(6000 serisi bührer lerden sonra) üretilen fendt lere bakıyorum onlarda aynı yerden bitme ama kamyon gibi geniş...zaten alıcı gözle bakarsan o günün bührerleri ve bu günün fendt leri aynı stratjide..yere yakın ve geniş..tosun gibi bi yapısı var..ben bührere hasatlığı orda kaptım..bidahada bi bührer bulana kadar herallde atlatamam..en çok hoşuma giden yönü ise bührer tam bir sosyalist..yani eşitlikçi..bir modelinde bi özellik varsa bunu bütün modellerinde uyguluyor..ayrım gözetmiyor..belkide bu firmayıda kalite batırdı hanomag gibi kim bilir..

Bu eski topraklara sadece traktör demek biraz ayıp olur... bunlar tank/traktör melezi bişey bu makinalar!

Şimdiki yeni yetmeleri sağlamlık-ömür-çekiş olarak da kafadan sollarlar...

O dediğin EŞİTLİKÇİLİK meselesi Zetorda aynen devam, batarsa o da kaliteden batar :)

Şöyle 120 ' lik motora göre kabin arka hidrolik, şase yapmış nerdeyse aynen 70 ' lik serisinde kullanıyor, o yüden Zetor 70 ' deki arka kol kabin çoğu motorun 100 ' lüğünde YOK diyorum derdimi kimseye anlatamıyorum...

Motor sesleri nerdeyse birebir Zetor... ama Zetor kendi tarihini Since 1946 ' dan başlatıyo!

Senden öğrendiğim bu Zetorun 46 öncesi bi mazisi var ve o da Bührer...

UÖZKAN.77 link=topic=68522.msg781969#msg781969 date=1380963686' Alıntı:
Bu eski topraklara sadece traktör demek biraz ayıp olur... bunlar tank/traktör melezi bişey bu makinalar!

Şimdiki yeni yetmeleri sağlamlık-ömür-çekiş olarak da kafadan sollarlar...

O dediğin EŞİTLİKÇİLİK meselesi Zetorda aynen devam, batarsa o da kaliteden batar :)

Şöyle 120 ' lik motora göre kabin arka hidrolik, şase yapmış nerdeyse aynen 70 ' lik serisinde kullanıyor, o yüden Zetor 70 ' deki arka kol kabin çoğu motorun 100 ' lüğünde YOK diyorum derdimi kimseye anlatamıyorum...

Motor sesleri nerdeyse birebir Zetor... ama Zetor kendi tarihini Since 1946 ' dan başlatıyo!

Senden öğrendiğim bu Zetorun 46 öncesi bi mazisi var ve o da Bührer...

pardon abi düzelttim 1954 yazmışım 1945 doğrusu..ilk üretimi zaten 1946 model25-25a

http://konedata.net/Traktorit/Zetor25.htm