Atabey66..
Kardesim ben senin konularina yazmiyacam
Sende benim konularima yazma bundan sonra..
Luzumsuzlugun luzumu yok..
Konu basligi belli " Zetor" o kadar..
Kirmaya kirilmaya gerek yok..
---
Burda amac zetor 64'un kalibini ebatini merak eden zetor meraklilarina bi fikir vermek..
Kimisi kabini kimisi kalibi kimisi tonaji merak eder..
Söz ucar yazi kalir..
Burda bi arsiv olsun diye paylastim sadece..
Benim 640 ruhsatında ağırlık 2150 kg gösteriyor Gürcan. Kabin hariç tabiki. Kabinli olarak 2400-2500 kilo falan yaklaşık. Komşunun zetor 7211 ise tractor data.com da 3050 kg gibi birşey. Komşunun zetor da kabinli. Yani arada 900 kilo civarında bir fark var.Haklısın Ismail abi bizim 640ın 2700kg. Ağırlığı var hafif motor, 3buçuk ton olsa tank gibi olur motor..
Haklısın abi zetorun tek esprisi ağır motor olması. Ha birde heybetli duruşu [emoji2] heybetli duruşta kaputun yüksek burunlu olması. Anlatıldığı kadar motor değil içimiz çıktı sabah akşam zetor.Benim 640 ruhsatında ağırlık 2150 kg gösteriyor Gürcan. Kabin hariç tabiki. Kabinli olarak 2400-2500 kilo falan yaklaşık. Komşunun zetor 7211 ise tractor data.com da 3050 kg gibi birşey. Komşunun zetor da kabinli. Yani arada 900 kilo civarında bir fark var.
Neyse
3 yıl önce o zetorun sahibi 3 lü 12 numara Nuri Özkan pulluklarını satıyordu. Alacaktım, deneyim dedim.
7211 sahibi
--senin motor çekmez bunları dedi--
Ben de
--sen ver görürüz çeker mi çekmez mı
Dedim
Aldım denedim.
Seri 1. Viteste gayet tabi götürdü, bir de tav yok yerde.
Sonra geri verdim, bir daha da başkasına satmış. Benim pulluk denediğim tarlaya da gitmiş, --Çekiyor-- dedim inanmadı. Tek söz etmedi o günden beri.
Bu arada onun pulluklardan daha ağır olan 3 lü 12 numara Alplerde var, onu da çekiyor, arada onunla sürüyorum.
Fehim abi.. fotograf ayariyla kilo degismiyor ki
Tonaj belli..
Benim 7441 4600 kg 72 hp 6441 4300 olmasi lazim
Fiat 640 ligi yillardir kullaniliyo turk cifcisine ekmek yediren traktorlerden birisi herseyiyle basyapit kotulemiyoruz zaten kotulesek carpiliriz sadece 64 hp lik traktorler arasindaki fark denmiskilo değişmiyor ama heybetli görüntüsü değişiyor.+ zetor u ön plana koyunca fotoya ilk veya dikkatsiz bakan zetor 640 ın iki katı büyükmüş algısı oluşturmuşsunuz.++ zetor un ön çekeri zaten kendi başına bir ağırlık , kabinin ağırlığı saymadım bile .
Fiat 640 ligi yillardir kullaniliyo turk cifcisine ekmek yediren traktorlerden birisi herseyiyle basyapit kotulemiyoruz zaten kotulesek carpiliriz sadece 64 hp lik traktorler arasindaki fark denmiskilo değişmiyor ama heybetli görüntüsü değişiyor.+ zetor u ön plana koyunca fotoya ilk veya dikkatsiz bakan zetor 640 ın iki katı büyükmüş algısı oluşturmuşsunuz.++ zetor un ön çekeri zaten kendi başına bir ağırlık , kabinin ağırlığı saymadım bile .
Fiat 640 ligi yillardir kullaniliyo turk cifcisine ekmek yediren traktorlerden birisi herseyiyle basyapit kotulemiyoruz zaten kotulesek carpiliriz sadece 64 hp lik traktorler arasindaki fark denmis
Guc farki agirlik farki buyukluk farki gosterilmis niye gormuyosunuzki