Zamlar geri alinacakmi

Katılım bankasından ev aldım günah mi helal mi eğer helal diyen ve devlet de burası helal dıyorsa 3 tane ev daha alacağım faizi veriyoruz artı birde dolarda daha fazla artarsa onuda veriyoruz düşerse hiç bir riski
Yok bizim merkez bankası çıktı devreden doların fiyatını abd belirliyor mevduatların vadesi dolmasına yaklaşırken abd faizi birden 2 puan yükseltti pkk silah yardımı yapan adam bunuda çok keyfi yapar dolar olur 30 TL mevduat sahipleri paramı ver der o zaman ortam nolur. Osmanlı da bunu yaptı iç piyasadan altınla borçlandı ne zaman kanuni desem kimse inanmaz tabiki batmaya yakın. Özal zaten demiş yakın tarihte emekliye bir ikramiyenin bedeli 12 milyar TL mevduat bir tl artsa 66 milyar TL para gelir hazineye hazinede ondan sonra benim gibi borç ödeyeceğim diye çabalar durur
Zam konusunda ise 18 olması 1 hafta sürmüştü. 13 çok önce değildi yani daha ilk başta indi gibi gelir ama zaten pahalı bekleyip görmek lazım
Abi faizin azı çoğu olmaz,faiz haramdir ha 1 kuruş olmuş ha 100 bin ikisi de ayni HARAM

Bugun buğday 4100 den 3500-3700 civarina düşmüş,un ayni fiyat,yem ayni fiyat.Traktörlere aksine ha bire zam geliyo yilbaşina kadar da daha gelecek diyorlar.Şuan için piyasa bu kur düşüşünü tınlamadi yani.

Elektronik Satış İşlem Piyasası Anlık Fiyatlar 22/12/2021
KONYA BORSA FİYATLARI
düşük yüksek ortalama
ANADOLU KIRMIZI SERT EKMEKLİK BUĞDAYLAR 4.6140 TL5.2780 TL4.9746 TL15 Adet360,500 KG
BEYAZ ARPA 3.6020 TL4.0380 TL3.9232 TL20 Adet404,000 KG
DİĞER BEYAZ EKMEKLİK BUĞDAYLAR 4.8060 TL4.9640 TL4.8789 TL2 Adet65,000 KG
DİĞER KIRMIZI EKMEKLİK BUĞDAYLAR 4.5510 TL5.1130 TL4.6766 TL3 Adet77,000 KG
FASULYE 11.7510 TL11.7510 TL11.7510 TL2 Adet15,000 KG
MAKARNALIK BUĞDAYLAR 4.8090 TL4.9510 TL4.8671 TL5 Adet107,000 KG
MISIR 3.0500 TL3.9130 TL3.7090 TL100 Adet2,788,440 KG
MISIR (RUTUBETLİ) 1.5500 TL1.5500 TL1.5500 TL1 Adet7,720 KG

Un fiyati hemen dusmez almis oldugu stoktaki bugday bitince duser.

Kur dusunce cok zarar oldu. Traktor fiyati dusunce satarim diye kullanilmis traktor alan zararda, pahalanir diye bugdayi arpayi satmayan zararda, gubre stoklayan zararda ... Yani zarar da kar da var, parasi bankada cok olan karda.

Gubre ucuzlarsa ust gubre atamam diyen belki atacak, bari urun iyi olsa. Taban gubreyi pahali alan ne olur bilmiyorum, harmana kadar kur boyle giderse bugday ucuza gidebilir ki zarar. Hakkimizda hayirlisi olsun.

Akaryakıttan tekrar ÖTV alınmaya başlaması durumundan net şunu çıkartırız.

Yeni ekonomi modeli dedikleri aslında sadece kamu maliyesini çözerek, bütçe açığını kapatmak için TL nin değerzileştirilmesi ve harcamalardan kısmadan kamunun açıklarını vatandaşa ÖTV vb yüklerle kapatmaktan ibaret..

Binlerce yıldır yapılan şeydir, yeni falan değildir, işin içinden çıkamadıkça vatandaşa yüklemek ve bunu yaparkende aslında en sesi çıkmayan kesimlere yüklenmek, en kolay şekilde almak, akaryakıttan almak dolaylı verginin en kolay şekli ÖTV ile günümüzde bu yapılmakta.

Bu kültür Kamu maliyesini anlayan ülkeyi kolay yönetir şeklinde tarif edilmiş, yönetir ama halk bir o yana bir bu yana savrulurak ezilir, işin kolayıdır ve orta vadeli ekonomi programınında tutmamasının sonucudur , yani kalkınma hedefleri tutmaz aslında hep geri kalınır, ileri gidiyoruz lafta kalmıştır bunun üzerinde durulmaz, çünkü millet odaklanmıştır bikere kaosa fiyatlara enflasyona vs.. vs...

Burada bizi ilgilendiren ise, işin içinden çıkamadıkça yüklenilen kesimlerin başında üretici gelir, çiftçi mazotu tekrar ÖTV li kullanmaya başladı bu yüzden, 1 tarktörün deposu kaç TL ye doluyor en fazla 1 depoyla ne iş yaparsınız, depo 100 litreyse 1 günde biter gider al sana mazotun güncel fiyatıyla günlük 1157 lira tutarında akaryakıt faturası.

Yok mazot ÖTV siz olaydı şimdi 9 lira civarında olacaktı hatta 8,5 liraya doğru bir fiyatı olacaktı, biz 9 dan hesaplayalım, o zaman çiftçiye günlük 900 lira akaryakıt faturası olacaktı, aradaki 257 lira yönetim bilmezlerin kamu maliyesini çok anlayarak üreticiye yükledikleri faturadır, yeni ekonomi modelidir, onlar rahattır ceremeyi çekecek olan üretici alışmıştır nasılsa ödeyecektir bunu açığıda kapatacaktır.

Yani çiftçi hem 80 milyonun günde 3 öğün karnını UCUZA doyurmak için üreticilik yapacak çalışacak, hemde kamu harcamalarından kısamayanların yönetimine bütçesinde oluşan açığı kapatmak için ÖTV ödeyecek, üreticinin işi çok zor vesselam.

Son düzenleme:
Dediğim oldu malesef dün ayçiçeği 10.400 10.500 gibiydi şimdi 7.900 civarı

Yine bu kur değişimi çiftçiye olumsuz yansıdı. üzümü 16,5 dan alacak firmalar direk 12 ye düşürdüler. ben hakkımı helal etmiyorum bu düzenin insanlarına. madem dolar düşünce ürün düşüyor o zaman yem , gübre tohum da düşsün. Bu devletin mazlumu maalesef çiftçiler..Gelen vuruyor giden vuruyor.

Yine bu kur değişimi çiftçiye olumsuz yansıdı. üzümü 16,5 dan alacak firmalar direk 12 ye düşürdüler. ben hakkımı helal etmiyorum bu düzenin insanlarına. madem dolar düşünce ürün düşüyor o zaman yem , gübre tohum da düşsün. Bu devletin mazlumu maalesef çiftçiler..Gelen vuruyor giden vuruyor.
Pahalanir diye bir mali elde tutmak hep risklidir. Profesyonel olmak lazim, gecmis olsun size. Beklemek yerine satip ileride lazim olacak mazot, gubre, yedek parca, ilac almak belki iyi olurdu ama onlarinda dusebilecegi ihtimali var yani yine zarar yazabilirdi. Bu durumda kismet degilmis diyoruz, avunuyoruz sadece.

Kur yukseldi haydi ihracata dendiginde dolar uzerinden diyelim salca satan firma ne yapsin, hesabi 15 ila 17 TL kurla yapti simdi dolari 11 e bozduracak. %30 civari kayip, hadi %10Kar koyduysa karindan vazgecse yine %20 sermayeden gitti.

Ithalatci da ayni. Kur 16 dan hammadde aldi imalatla basladi, komsusu bugun 11 den aldi ayni mali uretecek. Birinxcinin maliyeti yuksek kaldi nasil satacak , batti gitti.
örnek adam 2+1 ev yaptı diyelim demiri son 3 ayda aldı 8-18 arası ortalama 13-14 e bu adam evi 350 bine satıyorum dediği yerde bugun baslayan adam 9-12 arası aldığını varsayalım 11 ortalaması olsun 300 e verecek haksız rekabet oluşturuyorlar piyasada yada çiftçi alsın üreyi 11 liraya biz 2 aydır depoladık 13 e yakınlarda alanlar aldı 15 e 11 bine alan adamı 4000 tl kurtarır beni 4500 devletide 350 dolara ithal kurtarır acın bakın en son bu seviyedeydi dünyada buğday 10 lira kurdan adam bunu ithal etse 3500 e buğdayın olduğu yerde herkes topu atar

Yeni alınan kararlar kuru stabil hale getirmek, enflasyonu düşürmek, yaşanır bir hayat sunmak. 50 yıldan bu sarmal içerisinde bu günlere geldik.
Güvenli, huzurlu bir ortam oluşması için,
İthalatın azalması, ihracatın artması, yurt içerisinde tüketim için değil üretim için harcama yapılması ve en önemlisi CARİ fazlalık verdiğimiz zaman ve büyümenin artan bir ülkeyi geleceğe bırakmak olmalı.....

Millet nasıl eneyi keriz yerine koyulur buda ispatı

"24/12/2021 tarihinde geçerli olmak üzere benzinde 1.63, motorinde 1.65 TL/LT indirim gerçekleşmiştir. İndirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır."

Millet nasıl eneyi keriz yerine koyulur buda ispatı

"24/12/2021 tarihinde geçerli olmak üzere benzinde 1.63, motorinde 1.65 TL/LT indirim gerçekleşmiştir. İndirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır."
Dolar 11 ama akaryakıtı 18 e sabitlediler dolar 11 ama üre fiyatları 14 - 15 bandında ondan sonra gelirler harmanda ithalle aba altından sopa gösterir ucuza alırlar malı resmen adamlar üretime yerliye düşman

Fiyatlar şu an itibariyle 9. Aydaki seviyelere gelmesi lazım. Ama şu var bir anda o kadar talep oluşuna fiyat nasıl şekillenir bilmiyorum. Bankalardan şimdi herkes ama herkes 14 le borçlanıp dövize endeksli ürünler almak isteyecek burada geri cari açık ve enflasyonun artması engellenmesi lazım. Bu nasıl sağlanır bilmiyorum. Bu fiyatlarda biçerdöver fiyatları nasıl şekillenir incelemek lazım

Pahalanir diye bir mali elde tutmak hep risklidir. Profesyonel olmak lazim, gecmis olsun size. Beklemek yerine satip ileride lazim olacak mazot, gubre, yedek parca, ilac almak belki iyi olurdu ama onlarinda dusebilecegi ihtimali var yani yine zarar yazabilirdi. Bu durumda kismet degilmis diyoruz, avunuyoruz sadece.
maalesef türkiye de hasatta mahsül ucuz oluyor. 3-5 ay bekletip satan her zaman avantajlı oluyor. gücü ve deposu olsa hiçbir çiftçi hasatta mal satmaz.