zelgazelganore link=topic=77678.msg1008724#msg1008724 date=1434487379' Alıntı:maliyet tablosu ve bilgiler için teşekkürler.
mayıs bası koyun alacktım pahalı olduğu içn agustos ayına bıraktım ramazanda ahırda az tadilatım var onu bitirip kısmetse agustosta kredi cekip baslıyorum. ben yıllık 115000 gibi karı cıkaramadım yaptıgım hesapla ama eger dediğiniz gibiyse muthiş bir kar miktarı
koyunculukta en cok zorlandığınız konu nedir ve baslangıcta yasadıgınız zorluklar nelerdir?
zelgazelganore link=topic=77678.msg1008724#msg1008724 date=1434487379' Alıntı:maliyet tablosu ve bilgiler için teşekkürler.
mayıs bası koyun alacktım pahalı olduğu içn agustos ayına bıraktım ramazanda ahırda az tadilatım var onu bitirip kısmetse agustosta kredi cekip baslıyorum. ben yıllık 115000 gibi karı cıkaramadım yaptıgım hesapla ama eger dediğiniz gibiyse muthiş bir kar miktarı
koyunculukta en cok zorlandığınız konu nedir ve baslangıcta yasadıgınız zorluklar nelerdir?
çok güzel bir paylaşım olmuş arkadaslarım ilçe tarımda çok iyi çalışsan arkadaslarımzıoldugu gibi yattıgıyerden maaş alab insanlarımızda var hoş son günlerde çoguveteriner ilçe tarımdan ayrılmışlar ben öyle duydum zira artık illallahdedirtttiler .... aşı lazım diyorruz gidiyoruz hastalık varmı diye soruyor dünkü bebe veterinerin birisi yav hasta mala aşıyı naabacam oyuzden genelde şap brusella onları ilçe tarım yapıyor diğer şeyleri özelveteriğnerimize yaptırıyoruz bence aile hekimi gibi bir veterineriniz varsa ve işini adam gibi yapıyorsa yani size habire itelemiyorsa karınız olur....
birde kendimiz arasdırıcaz sevgili dostlarım trakkulup sitesi bana çok faydalı oldu artı yazılmış bir çok makale var yoksa babdan kalma yöntemler artık sökmüyor..koyunsana süt ve kuzuveriyorsa sende onun sırtında karnında hırsız barındırmıyacaksın rahat yasatıp stres yaptırmıyacaksın kurta kırdırmayacak yavsak bir çobanın elinde heder ettirmeyeceksin aama en önemlisi kar edeceksin kar etmedinmi olay biter.......geçenteyzeoğlu aradı abikoyunlar koçlanmıyor nabcaz dedi kardeşim iç dış parazitlerini yapdınmı dedim yapdım dedi..ozaman pirmamcine la yada panoxla ademin b vitaminive bakırkobaltselenyum vitaminleriniverdedim ..mübarek koyunlar ömründe görmemişlerya vitamini coştularsanki..abidedi bir koçun basına 8 . 9koyun yığıldı koçlar perşan oldudediler...o gün benim halaogluda ordaydı yav baytarı bulduk yaz bana şu ilaçlarıda alıyımdedi yazdım ona ilaveten kalsiyum ve fosfor içeren ilaçlarınıda söledim zararımı olur arkadas dayayın gitsin ....ikiz olayıda artar sağlıklı doğum oranıda ayrıca bunların yanı sıra kan değişikliğive koçkatımından evvel koçlar akan testi yapılmasıda çok önemli....
yukardakikardeşimiz koyuculuğa baslamak isdediğini sölemiş ben bunları koyunculukyapan arkadaslarım için söledim ziraonlara zor gelmez amaa sen maaşlı işibırakıpda koyunun kuzunun içine girerse açık söleyim işin zor kardeşim devamlı basında durcan yerigelirgecesi gündüzü olmaz ..köpek boğusur kavga edersin merada diğer çoban babasının arazisiymiş gibi mevki kıskanır dövüşürsün ..yanikoyun insanı hertürlüadamla karsıkarsıya getirir.. iğne ialaç yapması bir sıkıntı hap atma kırmkımı aşılaması ahırın altının temizlenmesi falan filan eger damın yoksa çok zor iş biz dedemin dedesinden süregelen şekilde koyunculuk yapıyoruz niğde bor çukurkuyukasabasında hacılar derler bizebabam annem 3erkek akrdeşim büyük kardeşimin hanımı en küçük yeğenim bile kışlın görsen alayı ayakda cizme çamurun içindeler ..ben medaşa elektrik teknisyeni oalrak girmişdim kadrolu olarak özlleştirdiler kadromuzu elimizden aldılar beni bir 4cliolarak bir okula verdiler köyümde ... biz hademe değilsekde müdürün insiyatifinde hademesin her işi yapıyoz... allahdan dişi danalarla baslayarak sığır işine girdim bazı hayvanalrım doğurdu bazı gebelerisatarak gene düve aldım şu an düvelerim hamile sağılan ineklerim va r buzagılar büyüyor bunlara sabah akşam hanımla beraber bakıyoruz allah nasipederse inekkleri çoğaltalım erkek danaları beslyeipsatalım bırakıcam bu işi sade sığır işile ugrasacam hiç değilse arada bişr dinleniyon arkadasa sabah hayvanlara bakınca kavaltıdan sora acık kesdiriyoz oda dünya malına değiyoz az çokatarlamda var eker diikeriz yağımızlan kavrulur gideriz
Kesinlikle Kuzulu al. Verimi gözünle gör, öyle al. Söz yanıltır, göz yanıltmaz.
Şu konudaki ilanı ben vermiştim. 1 hafta içinde satıldı hayvanlar. Alan da dua edecek, eminim:
http://www.trakkulup.net/hayvanlar/satilik-1-sinif-kuzulu-koyun-(sebazios)/
300-350 gibi büyük rakamlara birden girme. 50-70 arası hayvan al. Tamam ben bu işi yapıyorum dediğinde sayıyı yükselt.
Benim bir de merak ettigim koyunlarda süt satisi pek bahsedilmiyor. Ornegin ezine peyniri %45 koyun sutunden yapilma zorunlulugu var. Koyun sutunu duzenli olarak mandiralara satanlar var mi? Varsa ne kadara satiliyor? 1 koyun 1 litre sut verebiliyor mu yilda 200 gun??
Haha supermensen kar edersin diyosunuz yani?? [emoji1] [emoji1]Koyun kar ettirir. Eğer tüm işlerine kendi gücün yeterse, kendi tarladan çıkan mahsül ile doyurabilirsen işçi çalıştırmadan yürütebileceksen... Hatta kendin otlatabilirsen hiç durma al.
Et mi, süt mü yazmamissin. Et için güncel rakamlar:
A-) Koyun başına 300 tl X 350 = 105.000 tl sürü maliyeti (yekün)
B-) Kuzu basına 100 tl (yekün) masrafın olur.