yeni çıkan td80

Ynt: yeni çıkan td80

emretoy310 link=topic=30747.msg342604#msg342604 date=1297893818' Alıntı:
erkunt 80 mi yeni cıkan td 80 mı hangısı tercih edilmeli?

bu konuyu şöyle açıklayayım...
td80d nin motor güçü yuksek bu avantajı..
erkunt un sa 40km/h yol hızı, koplösör, ve zf şanzımanı artı avantajları... ve donanım olarakta kançalı tip askı kolları,hidrolik orta kol veriyorlar 2011 modellerde ek olarak..

dezavantaj olarak td80d yolda biraz agır kalıyor..
erkunt unsa 4. vitesi cok hızlı yüklü rampada boguyor traktörü.. ama duz yokda avantaj..

bunun dışındaki özellikleri birbirine yakın..piyasada ikiside şuan cok tutuluyor ve yok satıyor..

ikisini aynı anda tarlaya koyup denemek lazım zf şanzıman mı öne cıkacak yoksa motor güçü mü bunu merak ediyorum..

benim değerlendirmem bunlar..

bende çok meraklıydım çok peşinde koştum sıra bekledim geldi inceledim hoşuma gitmedi tek iyi yanı öntekerlerin frenleri kabin içi traktör kumanda yeri çok basit tüm td lerde oldugu gibi ha kötü demedim.ama cazibesi kalmadı.newhollan nedense bir markayı çıkarıyor üretimi durana kadar aynı tip ve özellikte devem ediyor.halbuki her 6 ayda 3 ayda yenilenmesi gerekir.bu yok nasıl olsa marka saglam sorun yok diye düşünüyor galiba.

td 80 alacak arkadaslara tavsiyem işi cok olana topragı agır olana gelmez diye düşünüyorum ama td 85 daha uygun olur gibi sonucta td 80 3 silindir biraz sıkıstımı yakıta zorlar ama td 85 4 silindir oldugu için rahat calısır aralarında fiyat farkı da o kadar yok 5000 gibi fiyat farkı var her ikisnde bende cok arastırdım 60 66 vardı bende sattım td 85 aldım herkese tavsiye ederim cok hoş 20>12 vites agır toprak ve patates olunca surungen sart saygılar

ceya023 link=topic=30747.msg342620#msg342620 date=1297894634' Alıntı:
bu konuyu şöyle açıklayayım...
td80d nin motor güçü yuksek bu avantajı..
erkunt un sa 40km/h yol hızı, koplösör, ve zf şanzımanı artı avantajları... ve donanım olarakta kançalı tip askı kolları,hidrolik orta kol veriyorlar 2011 modellerde ek olarak..

dezavantaj olarak td80d yolda biraz agır kalıyor..
erkunt unsa 4. vitesi cok hızlı yüklü rampada boguyor traktörü.. ama duz yokda avantaj..

bunun dışındaki özellikleri birbirine yakın..piyasada ikiside şuan cok tutuluyor ve yok satıyor..

ikisini aynı anda tarlaya koyup denemek lazım zf şanzıman mı öne cıkacak yoksa motor güçü mü bunu merak ediyorum..

benim değerlendirmem bunlar.. bu traktörler sadece tarlada mı gidiyor, yolu da hesaba katmak gerekir. en fazla iki kez sürüyon, bi diskaro vb. bu saydıklarımı yapmaya tolda gidiyon, ekmeye, ara çekmeye, sulmaya, dolaşmaya, sulamaya üç dört kez, hasat etmeye vb. yol hızıda önemlidir, göz önüne alınması lazım. td80 in 40 km/h seçeneği de yok.

selamun aleykum arkadaşlar ben 2010 nisanda td 80dt aldım interkoler var kullanıyorum yakıt su gibi içiyor hele yolda benzinlik arıyo desem yeridir 5li 12 inç turan pulluk kullanıyorum yeri geliyo çekmiyo ön ağırlıklar az geliyo önünü kaldırıyo ben çok tirtiz birisiyim çamur bırakmam traktörümü profosyonel basınclı yıkama makinası aldım 1500 tl ye traktörü yıkıyorum başladım çantlardan tuttum suyu birde ne göreyim jantlardaki boya kalkıyor gitttikcede büyüyor ya vermişim ben buna 62000 tl bi mal bu kadarmı adi olur bende 77 model ingiliz 444 enter var yarım camurluk o bile buz gibi duruyo istersen boyasını sputulayla kazımak istesen kazıyamazsın newholland bence yerli serilerinde kalite üretemiyor bunda rakibi olmamasının katkısıda var yerli serilerde konfor yok teknoloji yok sahsen ben yerli motor aldığıma çok pişman oldum benim td80dt daha 200 saate ha 1000 saatte ne halde olacağını düşünmek bilele istmiyorum doğrusu avrupa serilerine diyecek lafım yok doğrusu adamlar yapmış işlik malzeme 10 numara adamlar ne istese değer bizimkilere verdiğim para heram olsun bütün cıvataları gevşedi dökülüyo yedek parcacasına gidiyorum yok diyorlar ankaradan getirtelim falan ayak yapıyorlar yan sanayi buluyor kestir torna yaptır uydurup gidiyoruz yeminle sölüyorum arkadaşlar bi, kilima kayışı koptu servsinde yedek parca bayisinde yok bir ğün servisi çağıracam ne kadar cıvata somun varsa sıkmasını söliyecem başka çaresi kalmadı kaliteli marka ithalden şaşmamak varmış ben bunu anladım iş işten geçti ama adamlar işinin hakkını veriyo bizimki,ler gibi savsaklamıyo

çağlı link=topic=30747.msg387100#msg387100 date=1303516683' Alıntı:
selamun aleykum arkadaşlar ben 2010 nisanda td 80dt aldım interkoler var kullanıyorum yakıt su gibi içiyor hele yolda benzinlik arıyo desem yeridir 5li 12 inç turan pulluk kullanıyorum yeri geliyo çekmiyo ön ağırlıklar az geliyo önünü kaldırıyo ben çok tirtiz birisiyim çamur bırakmam traktörümü profosyonel basınclı yıkama makinası aldım 1500 tl ye traktörü yıkıyorum başladım çantlardan tuttum suyu birde ne göreyim jantlardaki boya kalkıyor gitttikcede büyüyor ya vermişim ben buna 62000 tl bi mal bu kadarmı adi olur bende 77 model ingiliz 444 enter var yarım camurluk o bile buz gibi duruyo istersen boyasını sputulayla kazımak istesen kazıyamazsın newholland bence yerli serilerinde kalite üretemiyor bunda rakibi olmamasının katkısıda var yerli serilerde konfor yok teknoloji yok sahsen ben yerli motor aldığıma çok pişman oldum benim td80dt daha 200 saate ha 1000 saatte ne halde olacağını düşünmek bilele istmiyorum doğrusu avrupa serilerine diyecek lafım yok doğrusu adamlar yapmış işlik malzeme 10 numara adamlar ne istese değer bizimkilere verdiğim para heram olsun bütün cıvataları gevşedi dökülüyo yedek parcacasına gidiyorum yok diyorlar ankaradan getirtelim falan ayak yapıyorlar yan sanayi buluyor kestir torna yaptır uydurup gidiyoruz yeminle sölüyorum arkadaşlar bi, kilima kayışı koptu servsinde yedek parca bayisinde yok bir ğün servisi çağıracam ne kadar cıvata somun varsa sıkmasını söliyecem başka çaresi kalmadı kaliteli marka ithalden şaşmamak varmış ben bunu anladım iş işten geçti ama adamlar işinin hakkını veriyo bizimki,ler gibi savsaklamıyo
s serismi d mi konfor olarak yerlilerde çok iyilerden bzmkilerde kalkmıyo seninkinde nie klkıyo üstelik 3 silindir ve az yaktığını her yerden duydm hiç çok ykanı görmdm servsine laf sölenmez trkiyede en iyi servisi olan markalrdan biri senin ordaki servise ne kaçmışta ipnetorluk yapıyor bence üretm hatası kullanıcı haklarna şikayt et tehdt et yenisni versnler dedklernden vaz gecersn :)

td 80 den memnun kalmayan herşeyin avrupasının daha kaliteli olduğunu söyleyen arkadaşıma sunları söylemek istiyorum aynı traktörden bizdede var söylediklerine katılmıyorum traktörün boyasının çıktığını söylüyor yüksek basınçlı makina ile hangi aracın gövde kısmına basınçlı su sıkarsan hepsinin boyası çıkar avrupa araçlarda bu sorunlar yok diye düşunüyor ama çok yanlış benim akrabam sırf avrupa olsun diye tn 75 aldı tamamen avrupa gelinde avrupa motorun halini bir görün hiç tat vermiyor ben 12 yıl avrupada kaldım avrupalının yaptığı iyi bizimki kötü artık bu anlayıştan kurtulalım bizim burda üretilen traktörler orada memnuniyetle kullanılıyor td 80 ii yakıtı fazla diyor arkadaş ama katılmıyorum sanırım çok devirli yanlış kullanımdan kaynaklanıyor ayrıca bütün civatalarda gevşeme falan yok sadece eksoz susturucularında oluyor bu sorun avrupalara sorun onlardada aynı bir rondele bu sorunu çözüyor tüm arkadaşlara bereketli bir yıl diliyorum

çağlı link=topic=30747.msg387100#msg387100 date=1303516683' Alıntı:
Türkiye ' deki teknolojiyi üretim ve işçilik kalitesini öncelikle bir araştır istersen senin dediklerine 30 sene önce katılabilirdim ama Türkiye şu an o durumda değil araştırırsan Ankara ' daki New Holland fabrikası Tüm dünyadakiler içinde kapasite ve üretim işleyişi açısından 3. sırada yer alıyor. Türkiye ' de enerji maliyetlerinin çok ağır olması bazı noktalarda imalatçıları detaya inmemeye teşvik ediyor ama Türkiye İmalat kalitesi açısından Dünyada iyi bir sıralamaya girer 2007-2008 yıllarında Almayadaki Mercedes Otomobil fabriksının motorlarının subaplarını tüm dünya ülkeleri içinde süpsan üretmiştir araştırabilirsiniz Sübap karaekteristikleri ve malzemesi açısından Mercedes ' in testleri sonucunda Süpsan her denemeden başarıyla geçmiştir.Demek istediğim Avrupa olursa iyidir Ama yerli malı olursa kesin bir sorun olur anlayışı ile bakmamalıyız. Türkiye şu an bulunduğu şartlar itibariyle çoğu şeyi üretebilecek bilgi birikimi ve teknolojiye sahiptir.