Yok hocam 3-4 gün içinde her yere yayıldı.O yüzden genel ilaçlama yaptık.Tarla genelinde yoksa eğer bi kısım yerdeyse o kısımın etrafını sürüp zarar olan yeri daire vs içinede alıp diğer sağlam yerlere geçişi önleye bilirsiniz .
Yok hocam 3-4 gün içinde her yere yayıldı.O yüzden genel ilaçlama yaptık.Tarla genelinde yoksa eğer bi kısım yerdeyse o kısımın etrafını sürüp zarar olan yeri daire vs içinede alıp diğer sağlam yerlere geçişi önleye bilirsiniz .
Sabah ilk iş ordayım hocam.Ayrıca 1metrekare alan belirleyip ordaki delikleri sayıp ertesi gün sayacağım.Artış olursa o zaman eyvah diyecezEğer dediğim gibi 600 litre su ile 1 litre ilacı 20 dekar yani dekara 30 litre su gelecek şekilde yaptıysan sonuç alırsın imkanın varsa sabah erkenden gidip tarlaya ölmüş kurtçukları görürsün geç kalma kuşlar topluyor ölü kurtları
Hocam bugün kontrol ettim.İşaretli alanlarda yeni delik yok.Diğer yerlerde yeni kopmuş yaprağa rastlamadım.Etkili olmuş gibi ama bir kaç gün daha gözlem yapacağım.Durumu buradan paylaşırım.son durum ne oldu acaba.
ilac etki etmişmi , zarar devam ediyormu daha
Hangi marka ilaç kullandınHocam bugün kontrol ettim.İşaretli alanlarda yeni delik yok.Diğer yerlerde yeni kopmuş yaprağa rastlamadım.Etkili olmuş gibi ama bir kaç gün daha gözlem yapacağım.Durumu buradan paylaşırım.
Hektaşın deltharin isimli ilacı.1 litre 90 tl.16dekar yere kullandım.Ayrıca tebrik ederim hocam.Zararlıyı ilk teşhis eden sizsiniz.Hanf
Hangi marka ilaç kullandın
Teşekkürler bizim geçen yıl çok canımız yandı geç fark ettik bende çok araştırarak çare bulmuştum inşallah bu sene bizde yok gibi ben her yıl sertifikalı tohum ekerim ama zabrus ilacı yapmıyor firmalar bu sene tohuma da zabrus için toz ilaç yaptım yoğunHektaşın deltharin isimli ilacı.1 litre 90 tl.16dekar yere kullandım.Ayrıca tebrik ederim hocam.Zararlıyı ilk teşhis eden sizsiniz.
Anladığım standart tohum ilaçları buna karşı etkisiz.Ben de ilaçlı sertifikalı tohum kullandim çünkü.Sizin çözümü kısa özet geçerseniz ilaç adı doz vb. gelecek sezon için faydalı olur kanaatimce.Teşekkürler bizim geçen yıl çok canımız yandı geç fark ettik bende çok araştırarak çare bulmuştum inşallah bu sene bizde yok gibi ben her yıl sertifikalı tohum ekerim ama zabrus ilacı yapmıyor firmalar bu sene tohuma da zabrus için toz ilaç yaptım yoğun
Ben Napoleon 25 WP kullandım 1ton tohuma 1 kg karıştırdım bir arkadaş önerdi tohumlar %80 çıkış yaptı şimdilik bir sorun yok şükürAnladığım standart tohum ilaçları buna karşı etkisiz.Ben de ilaçlı sertifikalı tohum kullandim çünkü.Sizin çözümü kısa özet geçerseniz ilaç adı doz vb. gelecek sezon için faydalı olur kanaatimce.
Eyvallah hocam.Ben Napoleon 25 WP kullandım 1ton tohuma 1 kg karıştırdım bir arkadaş önerdi tohumlar %80 çıkış yaptı şimdilik bir sorun yok şükür
Ben Napoleon 25 WP kullandım 1ton tohuma 1 kg karıştırdım bir arkadaş önerdi tohumlar %80 çıkış yaptı şimdilik bir sorun yok şükür