Evet var .Çok da yayılmış tarlaya.Daha önce rastlamamıştım.Çözüm için ne önerirsin ?Deliklerin içinde kesilmiş ve kemirilmiş buğday varsa zabrustur kardeşim.
Evet var .Çok da yayılmış tarlaya.Daha önce rastlamamıştım.Çözüm için ne önerirsin ?Deliklerin içinde kesilmiş ve kemirilmiş buğday varsa zabrustur kardeşim.
Zabrus kurdu yaklaşık 20 cm derinde olur. Akşam olunca toprağın yüzüne çıkıyorlar geçen yıl bizim de buğdaylarda oldu ama bu kadar çok delik yoktu ve delikler yarım santim çapında idi epey zarar verdi biz anlayıncaya kadar mart ayında önce merdane çekip toprağı sıkılaştırdık sonra ilaç yaptık çok etkili oldu.Haklısın kardeşim.Sonbaharda zabrus larvası olabiliyormuş . Aşırı sıcak ve kurak mevsim şartları buna zemin hazırlamış olabilir.Ama kanıt bulamadım.
İlaç olarak deltametrin etken maddeli olan mı kullandın acaba?Zabrus kurdu yaklaşık 20 cm derinde olur. Akşam olunca toprağın yüzüne çıkıyorlar geçen yıl bizim de buğdaylarda oldu ama bu kadar çok delik yoktu ve delikler yarım santim çapında idi epey zarar verdi biz anlayıncaya kadar mart ayında önce merdane çekip toprağı sıkılaştırdık sonra ilaç yaptık çok etkili oldu.
Evet safa tarım Demond ec 25İlaç olarak deltametrin etken maddeli olan mı kullandın acaba?
Çok yıl geçtiği için ismini hatırlayamıyorum ama attığım bir süne ilacı idi. Akşam karanlığına yakın bir saatte zıraatçilerin önerdiği dozun iki katını kullanmıştım, problem kalmamıştı. Sonraki günlerde tekrar görülürse ikinci bir uygulama daha yaparsınız.Evet var .Çok da yayılmış tarlaya.Daha önce rastlamamıştım.Çözüm için ne önerirsin ?
Eyvallah arkadaşlar tecrübe ve bilgi paylaşımlarınız için.Yeni çıkış olduğu için merdane çekilemez ama ilaç kullababilirim.
Buğday çıkışı devam ediyor .Lastik yuvak filizleri(kleoptil) ezmez mi?Merdane çekemezsinde birisinden lastik yuvak bulup çekersen iyi olur yakın yakın çekmeye bak kardeşim aman
Lastik merdane çektim ben forklift tekerinden yapılan yani lastik yuvak diyeyim ayrıca tek yönde çektim dönerek değil traktör tekerleği daha çok sıkıyor ve önünü kesiyorEyvallah arkadaşlar tecrübe ve bilgi paylaşımlarınız için.Yeni çıkış olduğu için merdane çekilemez ama ilaç kullababilirim.
Buğday çıkışı devam ediyor .Lastik yuvak filizleri(kleoptil) ezmez mi?
Birde Yakın çek derken boşluksuz mu demek istedin.Aydınlatırsan sevinirim değerli Uzturk.
Eyvallah usta.Hemen deneyeceğimÇok eski zamanda dedem rahmetli anlatırdı o zamanlar bu derece ilaç vs yokmuş.
bu tür kurt olayında tarlanın bazı yerlerine elma gömer , elma üzerinede yeri belli olsun diye bi cıbık dikerlermiş.
kurt elmaya çok gelirmiş , sizde bu şekilde bi deney yapıp zararlı olan şayet kurtsa emin olup ona göre ilaç vs işlemi yapanilirsiniz.
deliklerin yogun oldugu yerlere elma üzerine bi cıbık dikip gömün .elmalarıda ya akşam yada sabah serinlikte geri toplan içine bakın .
Arkadaşım seninki de maalesef bendekine çok benziyor.Zamanla deliklerin sayısı artabilir.Dikkat etmende yarar var.Sizin ki kadar yoğun olmasa da benzer deliklere bugün ben de rastladım fakat kurt bulamadım. Kuşların işi gibi duruyor.
Evet ta kendisi gündüz bulmak zor ama 20 cm kazarsan bulursun ilaç için mutlaka akşam saatlerinde yapmalısın ayrıca sana bir öneri ilacı yaparken tarlayı dönerek yapma tek yönde yaparak traktör tekeri ile önünü kesebilirsinZararlıyı gece mesaisinde yakaladım sonunda.Yeni zararlı değil ama buralarda ne bilen ne duyan var.Zabrus un larvası kendisi.Önlemim yüzeyden deltarin uygulamak oldu.Ekli dosyayı görüntüle 55186Ekli dosyayı görüntüle 55187Ekli dosyayı görüntüle 55189
1.uygulamayı önerdiğin gibi yaptık üstad.Bakalım etkisi olacak mı ? Umarım 2.uygulama gerekmez.Evet ta kendisi gündüz bulmak zor ama 20 cm kazarsan bulursun ilaç için mutlaka akşam saatlerinde yapmalısın ayrıca sana bir öneri ilacı yaparken tarlayı dönerek yapma tek yönde yaparak traktör tekeri ile önünü kesebilirsin
Tarla genelinde yoksa eğer bi kısım yerdeyse o kısımın etrafını sürüp zarar olan yeri daire vs içinede alıp diğer sağlam yerlere geçişi önleye bilirsiniz .1.uygulamayı önerdiğin gibi yaptık üstad.Bakalım etkisi olacak mı ? Umarım 2.uygulama gerekmez.
Eğer dediğim gibi 600 litre su ile 1 litre ilacı 20 dekar yani dekara 30 litre su gelecek şekilde yaptıysan sonuç alırsın imkanın varsa sabah erkenden gidip tarlaya ölmüş kurtçukları görürsün geç kalma kuşlar topluyor ölü kurtları1.uygulamayı önerdiğin gibi yaptık üstad.Bakalım etkisi olacak mı ? Umarım 2.uygulama gerekmez.