yeni aldımıgz nımet70lüks td65s kadar çekmıyor :S

Ynt: yeni aldımıgz nımet70lüks td65s kadar çekmıyor :S

Arkadaşlar ben Bursa iline bağlı Karacabey ' liyim 2010 yılı kasım ayında Erkunt nimet 70 lüks traktör aldım ilk geldiğinde arkadaş gibi biraz karamsarlık içine düşmüş olsamda kullandıkça ne kadar isabetli bir tercih yapyığımı anladım. yaklaşık 300 dönüm yer çalışıyorum ve hertürlü toprak yapısına sahip arazide sürdüm gayet performansı iyi 4lü 12no pulluk kullanıyorum köyümüzde her marka traktör var ama nimet 70 kendi emsalleri içinde en iyisi bunu ben değil diğer arkadaşlarında görüşü bu yönde ama kullanıcı çok önemli yakıt konusuna gelirsek bir makınanın kendi gücü doğrultusunda iş yaptırılırsa yakıtta makul olur.yazan arkadaşlara baktığımızda 70 hp traktöre ellerinden gelse 100hp traktörlere göre malzeme takarak iş yaptıracaksın ve mozotu az yakacak ama çekecek sonrada benim traktörüm şu işi yapıyor diye övünecek .bilmiyorum ancak mantığım derki en iyi verim her işi zamnında ve uygun koşollarda yapılırsa verim alınır.işin sırrı burda arazi koşullarına göre hp gücünde traktör alacaksın ve uygun malzeme kullanacaksın sonuçta verim performansın iyi olur.erkunt traktör kendi kimliğini kanıtlamış ve ürün yelpazesini genişletmiş bir marka haline geldi.dikkat ederseniz hiç bir marka ismi vermeden sadece şunu söyleyebilirim ki enaz o markalar kadar ve fazlası bir markadır ne kaliteden nede konfordan taviz verilmemiştir.hepinizi saygı ile selamlar işlerinizde kolaylık dilerim.

genturk link=topic=69486.msg806445#msg806445 date=1386446408' Alıntı:
Arkadaşlar ben Bursa iline bağlı Karacabey ' liyim 2010 yılı kasım ayında Erkunt nimet 70 lüks traktör aldım ilk geldiğinde arkadaş gibi biraz karamsarlık içine düşmüş olsamda kullandıkça ne kadar isabetli bir tercih yapyığımı anladım. yaklaşık 300 dönüm yer çalışıyorum ve hertürlü toprak yapısına sahip arazide sürdüm gayet performansı iyi 4lü 12no pulluk kullanıyorum köyümüzde her marka traktör var ama nimet 70 kendi emsalleri içinde en iyisi bunu ben değil diğer arkadaşlarında görüşü bu yönde ama kullanıcı çok önemli yakıt konusuna gelirsek bir makınanın kendi gücü doğrultusunda iş yaptırılırsa yakıtta makul olur.yazan arkadaşlara baktığımızda 70 hp traktöre ellerinden gelse 100hp traktörlere göre malzeme takarak iş yaptıracaksın ve mozotu az yakacak ama çekecek sonrada benim traktörüm şu işi yapıyor diye övünecek .bilmiyorum ancak mantığım derki en iyi verim her işi zamnında ve uygun koşollarda yapılırsa verim alınır.işin sırrı burda arazi koşullarına göre hp gücünde traktör alacaksın ve uygun malzeme kullanacaksın sonuçta verim performansın iyi olur.erkunt traktör kendi kimliğini kanıtlamış ve ürün yelpazesini genişletmiş bir marka haline geldi.dikkat ederseniz hiç bir marka ismi vermeden sadece şunu söyleyebilirim ki enaz o markalar kadar ve fazlası bir markadır ne kaliteden nede konfordan taviz verilmemiştir.hepinizi saygı ile selamlar işlerinizde kolaylık dilerim.
Nasıl da güzel yazmışsın abim yüreğine sağlık ne marka olursa olsun ne beygir de olursa olsun makıne ye uygun ekıpman şart kesinlikle doğru söylüyorsun saygılar...

genturk link=topic=69486.msg806445#msg806445 date=1386446408' Alıntı:
işte bu ya

benim 4 adet 80lik erkuntum oldu...hep 5 li 14 pulluk taktım.13 kazayagı taktım doga oluşalı teker degmeyen yerleri bunularla sürdüm tarla yaptım...90-95-100 hb 4 lü pulluk kullandı 11 kazayagı ben daha büyügünü bunu burada tanıyanlar-fabrika.servisler köylerde yöremde herkes bilir...bu bir bence kafasızlık..çünkü 75 hb traktöre eziyet ettim belkide hava olsun diye çogu helali var hiçde dönmediler..maşallah..bügün tarla sürdüm bende 100 lük erkunt vardı 4 lü takılı kendi tarlam bilader 80 liği var 5 li pulluk vardı..şöyle baktım güldüm halime halimize.. traktör yavaş gidiyor arkada 5 li...ben se çok hızlı giidyorum 4 lü ha bu arada pullugum 5 li sattımıştım ödünç pullukla sürdüm..80 dekarı bitirdim eve zordüştüm mazot bitti içeri zor çektim..236 tl lik 4 krş litresi 170 tl ye 4,4 krş mazot aldıam 24 km tarlaya gidiş 24 km eve geliş..tarktörrün mazot lambası direkt yanıyordu mazotu koymadan önce velhasıl eve zor geldik belki garajdan çıkmaz stop eder..
100 lük bunu yaktı 80 dönümde biladerin o bitiremedi (160 dönüm toplam ikiye böldük tarlayı payşılmış hali..)

egerki 80 likte 4 lü 13 lü pulluk olsaydı 12 numara olsaydı daha seri ve az yakacaktı çok yer sürecekti...bilinçsiz ve bartılı işler yapıyoruz...
75 hb 79 hb servetlere ve 98 hb nimetlere çok yazık ediyorlar haksızlık ediyorlar...
şuan 75-56 td ler ikisi şanzuman dagıttı kırşehir kamanda..bunlar 5 li pulluk takan akıllılar...
85 hb -82 hb ye 3 lü pulluk tak 4 silindir erkunta gelince herşey serbest olurmu yahu yazık..biraz vicdan ve bilinç lazım artık...

bilgilerinz için teşekkurler 1 2 aydır köye gıtmıyorm kış ve iş yüzünden ne olup bittiğini yaz ' ın az çok anlaşılır.
td65sye 3.lü14 le 4.12 takıyorduk erkuntada aynısın takcaz şmdlık. beyki ufak geleblr açılınca tdsye az geliyordu. 4lü 12 eski pullugumuz tds yi alınca hacı 3lü 14 almış. ama ufak geliyordu.

birde siteyi girip aklıma gelmışken sorayım bu ortakol bildiğinz gbi pistonlu bz traktöru ilk aldıgımz zamanlar tek kişi zor takıyorduk arkaya herhangıbır ekipman. bu orta kolu arkadan ayarlama yeri varmı yoksa devamlı in binmi yapacaz ? beykı çözumu vardır hacı çözmusturde. öyle bı vaka var :)

daha açılmamış motor bunu yapar tabiki ben deutzu ilk aldığım zamanla 500 saatten sonrası sanki aynı motorlar değildi zamanla hem yakıt düşecektir hemde performansı artacaktır..ama sonuç olarak ileride gene nh ile kıyaslarken arada farklılıklar olabilir buda marka farkıdır..
inşallah senin için hayırlı olan nasip olur

Siz Nimet 70e bir alışın hele aradan bi zaman geçsin o da işe alışsın birbirinizi bırakmazsınız Nimet 70 hakkını vereceğinden benim şüphem yok.Allah zarar çektirmesin. :)

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=69486.msg826117#msg826117 date=1389534971' Alıntı:
daha açılmamış motor bunu yapar tabiki ben deutzu ilk aldığım zamanla 500 saatten sonrası sanki aynı motorlar değildi zamanla hem yakıt düşecektir hemde performansı artacaktır..ama sonuç olarak ileride gene nh ile kıyaslarken arada farklılıklar olabilir buda marka farkıdır..
inşallah senin için hayırlı olan nasip olur
İNŞ dediğin gibi olur bende biliyorm sıfır motorun nasıl olacagını td65s yide 0 aldık ama bunun gibi deildi genede. çekiş konusunda hertürlü hakkını verırdı. :)
kepirli_ercan link=topic=69486.msg826121#msg826121 date=1389535308' Alıntı:
Siz Nimet 70e bir alışın hele aradan bi zaman geçsin o da işe alışsın birbirinizi bırakmazsınız Nimet 70 hakkını vereceğinden benim şüphem yok.Allah zarar çektirmesin. :)
e deil lüks modeli zf şanzımanlı. inş bırakmayz arastırıp alalm dedk bu sefer hatta bir iki konu açmıştm burda sonunda nımete karar kıldık. inş pişman olmayız :)
memet01 link=topic=69486.msg827036#msg827036 date=1389635733' Alıntı:
evet :)

--------
bu arada marka kötülemek gibi olmasın ben kendı motorumu öcen tiplerden değilmdir tds nin ne sorunu çıktıysa tek tek konuyla açmıştım buraya bundada öle :) erkuntcu fanatııgı çoktu bır zmnlar burda bn nedense bi türlü fanatık olamadım :S :S :D
bu arada buna kmse cvp vermedı
nh_fıat link=topic=69486.msg826076#msg826076 date=1389530078' Alıntı:
birde siteyi girip aklıma gelmışken sorayım bu ortakol bildiğinz gbi pistonlu bz traktöru ilk aldıgımz zamanlar tek kişi zor takıyorduk arkaya herhangıbır ekipman. bu orta kolu arkadan ayarlama yeri varmı yoksa devamlı in binmi yapacaz ? beykı çözumu vardır hacı çözmusturde. öyle bı vaka var :)

nh_fıat link=topic=69486.msg832660#msg832660 date=1390432300' Alıntı:
bu arada marka kötülemek gibi olmasın ben kendı motorumu öcen tiplerden değilmdir tds nin ne sorunu çıktıysa tek tek konuyla açmıştım buraya bundada öle :) erkuntcu fanatııgı çoktu bır zmnlar burda bn nedense bi türlü fanatık olamadım :S :S :D
bu arada buna kmse cvp vermedı
Çözümü var tabii
1) şimdi aşağıya inmeden önce arakolunu göz kararı takacağın yere denk gelmesi gerektiğinden fazla aç
2) alt hidrolik kollarını taktıktan sonra arakolunu takmaya çalışacaksın ama arakolu fazla açtığın için uzun gelecek..
3) hidrolik kollarını arka kontrol kolundan kaldırarak ekipmanın geriye doğru yatmasını ve ortakol deliğinin denkgelmesini saglayabilirsin, En kolay yöntem budur..

anayurtlu 3105d link=topic=69486.msg832674#msg832674 date=1390442398' Alıntı:
Çözümü var tabii
1) şimdi aşağıya inmeden önce arakolunu göz kararı takacağın yere denk gelmesi gerektiğinden fazla aç
2) alt hidrolik kollarını taktıktan sonra arakolunu takmaya çalışacaksın ama arakolu fazla açtığın için uzun gelecek..
3) hidrolik kollarını arka kontrol kolundan kaldırarak ekipmanın geriye doğru yatmasını ve ortakol deliğinin denkgelmesini saglayabilirsin, En kolay yöntem budur..
valla arka kontrol kolu derken cıkaramadm :S erkunta fazla bnmedıgımden blmıyorm iş güç sebebiyle genelde hacı bınıyor. td65sde ölebir sistem yoktu yada varda bn çıkaramadm. eger varsa mutlaka blrdm :) :)

K

kurubeyin

senn motorun 1000 saate gelene kadar yakar birde ağırlıklarını sök ben söktüm güzel oldu rampada biraz bayılır daha sıfır motor erkunt çok hızlı ağır devir motor çifti hepsinden güzel erkuntun motorun açıldıktan sonra gör bak sen

kurubeyin link=topic=69486.msg901965#msg901965 date=1403600777' Alıntı:
senn motorun 1000 saate gelene kadar yakar birde ağırlıklarını sök ben söktüm güzel oldu rampada biraz bayılır daha sıfır motor erkunt çok hızlı ağır devir motor çifti hepsinden güzel erkuntun motorun açıldıktan sonra gör bak sen
1000 saati 6 litreden vursan 6 ton 6 ton yakıt 27 bin lira yemişim açılmasını :))

körsaban link=topic=69486.msg903585#msg903585 date=1404304504' Alıntı:
1000 saati 6 litreden vursan 6 ton 6 ton yakıt 27 bin lira yemişim açılmasını :))
Kardeşim sen nasıl hesap yapıyorsun, adam 6 ton mazotu yolda gezerek boşuna yakacak değil herhalde, bu motor 6 ton mazotu yakarken çalışacak ve sahibine de kazandıracak..

nh_fıat link=topic=69486.msg826076#msg826076 date=1389530078' Alıntı:
orta kola ip yada tel bagla elinle yönlendirme yaparsın.

Son izlenimler nasıl erkunt la anlaşamadınız mı daha yoksa değiştirdiniz mi? ben erkunt 70 lüks kullandım o şanzuman o motora büyük gelmiş gibi geldi bana onun dışında herşeyi güzel. Benim 3060 ile aynı motora ve güce sahip olmasına ragmen 3060 kadar ataklık yok td 65 i bilmiyorum....

New holland kadar cekmez o istedigin kadar saat doldur konforda yine new holland daha iyi yeni kasalari zaten suspansiynlu kabin falan hepsi tercihini basinda,yine new,holldandan yana yapsaydin zaten bi modelini kullanmissin az cok biliyodun

onur_yağcı link=topic=69486.msg933302#msg933302 date=1415306411' Alıntı:
orta kola ip yada tel bagla elinle yönlendirme yaparsın.
dalgamı geçiyon.
gocabolulu link=topic=69486.msg933321#msg933321 date=1415309828' Alıntı:
Son izlenimler nasıl erkunt la anlaşamadınız mı daha yoksa değiştirdiniz mi? ben erkunt 70 lüks kullandım o şanzuman o motora büyük gelmiş gibi geldi bana onun dışında herşeyi güzel. Benim 3060 ile aynı motora ve güce sahip olmasına ragmen 3060 kadar ataklık yok td 65 i bilmiyorum....
işde çalıştıgım için köye gitmiyorm bayadır. ilgilenemedim ama en son hali bnm hoşuma gitmiyor buçuk desen cart curt artk bincez değiştirmeyiz zaten zamanında 640la yaptıgımz işi yapıyorz o yüzden bunun üstü fazla gelir :) td65 daha ataktı çekiyordu çekiş konusunda acımazdı :)
Mustafa 66 link=topic=69486.msg933335#msg933335 date=1415346373' Alıntı:
New holland kadar cekmez o istedigin kadar saat doldur konforda yine new holland daha iyi yeni kasalari zaten suspansiynlu kabin falan hepsi tercihini basinda,yine new,holldandan yana yapsaydin zaten bi modelini kullanmissin az cok biliyodun
çekişini bende beklemiyorm artık :) ama konforu bizim eski tdsye göre güzel :)