yeni aldımıgz nımet70lüks td65s kadar çekmıyor :S

Ynt: yeni aldımıgz nımet70lüks td65s kadar çekmıyor :S

ufukk link=topic=69486.msg791425#msg791425 date=1383804883' Alıntı:
Elbette almama ve tercih etme özgürlüğün var , para senin tercih senin. Tabi Erkunt veya başka bir marka traktör alacak kadar maddi bir gücün varsa bunu yapabilirsin. Dilediğin markayı kapına çekebilirsin.
Lakin gelip Erkunt konusuna bu şekilde tahrik edici mesaj yazarsan tepki çekersin , burda gerginlik çıkar. Biz bunu istemiyoruz , burası bir platform belli bir seviyede ve düzeyde istediğini yazabilirsin.
Bu şekilde gerginliği arttırıcı mesaj yazarsan bundan sonra mesajların silinecektir.
tehdit mi edıyon.motor dıye alanlara şaşıyorum

PEHLİVAN link=topic=69486.msg791427#msg791427 date=1383805814' Alıntı:
tehdit mi edıyon.motor dıye alanlara şaşıyorum
Hayır.
Alan adam tercih etmiş almış , tercihine saygı duymamız gerekmez mi?
Bende MF var , sende farklı bir marka , bizim traktörlerimizin adama faydası var mı? Veya adamın kötü malının bize zararı var mı?

nh_fıat adlı uye daha oncede soylemiştim erkuntun ranpası iyi değildir sırf pullukta tarlada kucuk viteslerde iyi ceker onuda zaten diger motorlar gibi olmuyo tadı mesela bayılma yaptımı nh deutz gibi markalar hemen topluyo ama erkunt un zf şanzumanı toplamıyo bayıldıkca bayılıyo. ve yoldada bayılıyor amcamlarda var 2500 saatlerde en az suan yine ranpada bayılıyo halen aynı değiştirecek değiştirebilse ama zarar da acı geliyo ve birde değiştirmek istediginde sıfır nh almak istiyor tdd serisi ama onlarda çok pahalı ondan çok para gidecek diye değiştirmiyolar gittigi yere kadar gitsin diyolar :) bence 3 5 milyar zarar la kurtulabilirseniz nh tdd serisi alın orj kabin klima çok luks bi traktor yeni kasaları ve tds serisinden üstündür tdd serisi.

Neden çabuk karar veriyorsunuz anlamadım, traktör rampada bayılır ama tarlada toprağa güzel tutunur kedi gibi, bu şanzıman defransiyel gibi aktarma organları ile alakalı.
Traktör rampada bayılmaz ama, tarlada iyi tutunmaz çapraz çalışır defransiyeli, kendini yıpratmaz mozot ta yakmaz.
Bunları traktörü alırken iyi değerlendirmek gerek çamurda çalışacak ise kişi ona göre sistem seçmeli, kuruda çalışacak ise ona göre.
Bizim burada bir zaman çift çeker 80 66 sı olanlar 285 çift çekere( 76 hp) çamur çeltik yerlerini para ile sürdürdü, evet ben şahit oldum buna .
Kuru işçilikte tabi ki 80 66 daha iyi gider kuruda kendini de yıpratmaz.
İyi araştırılmalı ama traktörü tanımadan özelliklerini keşfetmeden değiştirilmemeli az para değil.

PEHLİVAN link=topic=69486.msg791424#msg791424 date=1383803499' Alıntı:
erkuntu motor diye kapıya almam
[/quote
10000 kişiyi geçmiş kapısında olan...senin kapına koydugun her traktörde erkunt kokusu var..
erkunt çekmiyor diyenler bu başlıkları kasıtlı atıyor....her konu başlıgında bu...

td 65 le 70 lüx arasında ciddi bir şanzıman farkı var 70 lux yaklasık 40 km hız yapabilen bir traktör td65 yaklasık 30 km yaptığını biliyorum yanlış olabilir tam emin değilim ama sonuçta 70 lux td65 den hızlı bir şanzıman kullanıyor onun için aynı viteste aynı rampayı cıkmasını beklememek gerekiyor zf şanzımanın en büyük dezavantajı da bu zaten ben onun için 80 e aldım carrora şanzıman bogulma çekmeme gibi bir sorun yaşamıyorum yakıt konusunda da zf lerden iyi.

3len çıktıgım muhabbete gelirsek şuan zaten L ile hiç bir rampaya girilmicek kadar kötü. H ile gidiyorz genelde o da sanırım buçuk oluyor H de rampası L ye göre daha iyi olsada tds kadar gidemiyor. anladığm kadarıyla H td nin normal seri viteslerinin hızına göre.
evet baya araştırdık herkez farklı konuştu kimi zf dedi kimi carrora dedi. normalde 80lik alcaktık yüksek motor oldugu için hem evin çatısını büyütmemiz lazmdı hemde 70lik yeter dedikki zaten bize 65lik motorda yetiyor. 80lik boşuna olcaktı yani zaten daha öncekı konumda var 70lik erkuntu ilk aldıgımz gun kabinin üstündeki klima kapağı pervanesi kırıldı. sığmadı. sonra çatıya işlem yaptık anca giriyor :)
rampasına eyvallah ettık tamamda çiftide berbatmış çalıştıgım için deneyemedım dedem gittı oda çekmıyor diyor pazar gunu bugday ekmeye gittiydim bizim eniştede bizimkinin aynısından aldı bizden 1 hafta sonra onu gördum rampa çıkarı çift sürüyordu sanarsın takviye 1le sürüyor :S :S . ruhsatına bakmak aklıma gelmedı kaç kg oldugunu tam olarak bilmıyorm ama orjnl ağırlıkları var.

nh_fıat link=topic=69486.msg791650#msg791650 date=1383847716' Alıntı:
3len çıktıgım muhabbete gelirsek şuan zaten L ile hiç bir rampaya girilmicek kadar kötü. H ile gidiyorz genelde o da sanırım buçuk oluyor H de rampası L ye göre daha iyi olsada tds kadar gidemiyor. anladığm kadarıyla H td nin normal seri viteslerinin hızına göre.
evet baya araştırdık herkez farklı konuştu kimi zf dedi kimi carrora dedi. normalde 80lik alcaktık yüksek motor oldugu için hem evin çatısını büyütmemiz lazmdı hemde 70lik yeter dedikki zaten bize 65lik motorda yetiyor. 80lik boşuna olcaktı yani zaten daha öncekı konumda var 70lik erkuntu ilk aldıgımz gun kabinin üstündeki klima kapağı pervanesi kırıldı. sığmadı. sonra çatıya işlem yaptık anca giriyor :)
rampasına eyvallah ettık tamamda çiftide berbatmış çalıştıgım için deneyemedım dedem gittı oda çekmıyor diyor pazar gunu bugday ekmeye gittiydim bizim eniştede bizimkinin aynısından aldı bizden 1 hafta sonra onu gördum rampa çıkarı çift sürüyordu sanarsın takviye 1le sürüyor :S :S . ruhsatına bakmak aklıma gelmedı kaç kg oldugunu tam olarak bilmıyorm ama orjnl ağırlıkları var.
Objektif yorumlar için teşekkürler.
Bir malı en iyi kullanan biliyor.

nh_fıat link=topic=69486.msg791650#msg791650 date=1383847716' Alıntı:

yanlış degilsem sizin traktör 70lüks kabinli olmalı
aynı makinadan amca oglu aldı
aldıgı gün depoyu fullemiş kantara çıkarmış traktörü
kendide traktörün üzerinden inmeden 3980 kg gelmiş agırlık
yani 3 piston zf şanzumanlı bir traktör için çok agır diyebiliriz(benzer şanzumanı kullanan aynı beygir gücündeki 4 pistonlu steyr ve başaklar bile 3100 kg geliyor kabin dahil 3500 bile gelmiyor)
rampası ise aynen sizin traktörünüzdeki gibiymiş hatta daha kötü boş traktörle yaklaşık 1500-2000metre lik bir rampa var burda orampayı çıkarken hızlının son vitesten(4ten başlayıp) başlayıp hızlının birinci vitesine kadar düşüyormuş
tarla performansını sordum
pullukta 4-12 takmış 2 ile sürdüm güzel çekiyor dedi 2 yi bilmem ben dedim sen biizm nh tdlerin hangi vitesine denk o vites onu söyle dedim
ikinci takviyenin birinci vitesinden biraz hızlı ikinci takviyenin ikinci vitsinden biraz yavaş dedi yani anladıgım kadarıyla birinci takviyenin dördüncü vitesi nin ayarında bir vitesle sürüm yapmış
yani gayet yavaş
peki ne yakıyor dedim
ölçmedim ama traktörü açmak için ayagımı gazdan çekmiyorum sürekli zorluyorum yüksek devirde tarla sürüyorum dedi
birde şunu ekledi
pompalar fabrika çıkışı ayarsız oluyormuş pompayı garanti bozulmayacak şekilde ayara gönderecegim hem yakıt düşüyormuş hem çekiş artıyormuş dedi
son olarak şunu sordum
peki emmolu memnunmusun erkunttan dedim
cevap verdi
erkunt süper ben memnunum sen tek çeker td65 kabinliyi alarak hata yaptın keşke erkunt 70lüsün tekçekerini alsaydın dedi

Traktör 90 saatte demişsin, daha motoru tam olarak açılmadığından bayılma yapabilir ve yakıtı fazla olabilir. Belki erkunt 70 hem ağırlığından hemde şanzımanından dolayı td 65e göre bayılması fazla olabilir ama 90 saatteki motorla açılmış motorun performansıda bir olmaz bence. Biraz traktörün açılmasını beklerseniz daha doğru sonuçlar alabilirsiniz. Bizim tümoda şu an 140 saatte, ilk aldığım zamanlara göre çekişte farklılık hissediyorum, hatta ilk zamanlarında işe koştuğumda bende performansını beğenmedim pek, 95lik motora göre bayılması çok dedim fakat şimdi motor açıldıkça farkı hissed,yor insan..

4L vitesi td nin düz 4 üne bedeldir.4H de ise 40km sürat yaptışın 4H de çok çabuk kesilir.Yüktede 4 ton atsanda 2L ye düşer 6 ton atsanda 2L ye düşer.4lü pulluk taksanda 1H ile gider 5li taksanda 1H ile gider zf serileri böyle.Yani ağır viteslerde iyi çeker ama seride asılamaz.

nh_fıat link=topic=69486.msg791321#msg791321 date=1383762214' Alıntı:
2 ay önce 2010 td65s yi verip 0 nimet70lüks aldık
şimdi bundanda memnun deiliz. rampası berbat rampada kendini taşıyamıyor. çok çabık bayılıryor. td65sle romorkla 3len çıktıgım rampayı 2yle boş romorksuz zor çıkıyor. çiftini görmedm ama hacı hiç beyenmemış çekmıyor diyor. pazar günü bende denıcem ama td65s daha ciğerliydı.
td65snin kabini ve arkadan gelen bi ses vardı oyuzden deiştirdk bunun kabini konforu çok guzel ama buda çekmıyor çok mozot yiyor araştırıp beyenp almıştık bundada yanıldık :(
hayırlı olsun 70 liğin lüx ünü almakla iyi iş yapmışsınız.
gelelim sıkıntılarınıza::
1-sizin traktörünüz dara olarak ağır vede hızlı rampada vites vitese diğer traktörlerle aynı performansı beklemek yanlış olur.doğrusu aynı ağırlıkta kaç km hızla çıkıyor bunu ölçmek lazım.
2-traktörünüzün yakıt ve performansı rodaj süresi(yaklaşık 500-600 saat) dolduktan sonra vede sizin makineye alışmanızla iyileşecektir.
traktöre uygun ekipman takıp uygun vites seçip 1400-1500 devir gazla iyi hidrolik ayarı yaparsanız yakıt konusunda yüzünüz gülecektir.
ben ilk aldığımda doğru hidrolik ayarı bile yapamadım traktör tarlada bayıldı öldü,
sonra alışınca herşey düzeldi.
traktörüm 200 saatteyken dönüme (2500 m2) 4 litreyi geçmişti. şimdi 3 litre bile yakmıyor.
birde size tavsiyem yanlış bilinen bişeyi yapmayın yani motor açılacak diye pulluğu patlatmayı sonuna kadar salıp motoru zorlatmayın. arıza açarsınız. saati dolduğunda motorun performansı yükseliyor yakıtıda düşüyor.
acele etmeyin traktörünüzden soğumayın bence iyi tercih yapmışsınız. zf şanzıman yolda seri olduğu gibi tarlada size çok vites seçeneği sunar. aynı klasmandaki traktörleri 2 nadas vitesi varken zf de 4 nadas vitesi var.
güle güle kullanın

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. açıkcası azda olsa insanın canı sıkılıyor sonuşta 70milyarlık motor. tabi rodaj süresinde farklı oldugu biliyorm ama 3yıl önce 0 td65s yi aldıgımız zaman hiç bir zaman çekmiyor demedık hakkını veriyordu açıkcası tek sorunu orjnl kabin deildi birde arkadan ses geliyordu. bununda tam tersi herşey çok güzel ama çekmiyor inş düzelir. bunu almadan önce 8185 alcaktık o da biraz adi malzeme gibi geldi gözümüze tipi fln zaten güzel değil die vazgeçtiydik aynı fiyata 8185i alcaktık.

bizde sıfır servet 80.4 lüks aldık oda çekmiyodu ta ki 800 saati geçince canavar oldu.5li 10 no pulluk ile 3h den aşagı düşmez oldu.

şimdi bundanda memnun deiliz. rampası berbat rampada kendini taşıyamıyor. çok çabık bayılıryor. td65sle romorkla 3len çıktıgım rampayı 2yle boş romorksuz zor çıkıyor. çiftini görmedm ama hacı hiç beyenmemış çekmıyor diyor. pazar günü bende denıcem ama td65s daha ciğerliydı.
td65snin kabini ve arkadan gelen bi ses vardı oyuzden deiştirdk bunun kabini konforu çok guzel ama buda çekmıyor çok mozot yiyor araştırıp beyenp almıştık bundada yanıldık :(

Haydaa tam erkunt arifesinde. Oldumu simdi bu.. bi arastr .. pek okadar olmamasi lazim luxlerin rampaya yizi olmadigini bilioruz agir oldguu icn ama tarlada ... pek begenmeyeni duymadim. Bilmem siz nasil bi pwrformams bekliorsunuz ama bay-*s :S

Erkuntlar çok ağır ağırlıklarını sökmeyi dene farkı göreceksin. L95 ' te tecrübe ettim ağırlıklarla ölü gibiydi hiç çekmiyordu sökünce 3800 kg oldu şimdi tay gibi. Her işimizide yapıyor tavsiye ederim.

fatih özdemir link=topic=69486.msg803457#msg803457 date=1385927699' Alıntı:
bizde sıfır servet 80.4 lüks aldık oda çekmiyodu ta ki 800 saati geçince canavar oldu.5li 10 no pulluk ile 3h den aşagı düşmez oldu.
ben bunu anlamıyorum bende sıfır traktor aldım ve hala kullanmaktayım.evet ilk basta motor yenı oldugu için sıkı olabılır ve sonra bellı bı saatten sonra bıraz acılabılır.ama sızın dedıgınıze göre 20 beygır fln acılmaz yanı.benım motor ilk geldıgındede aynı vıtesle aynı işlerı yapıyordu sonra motor acıldı hatta 6100 saatte yıne aynı vıteslerle aynı işlerı yapıyor

Bilecik ' li Kardeşim Öncelikle Traktörün Hayırlı Olsun, Önceden Kullandın mı Bilmiyorum Ama Ben Direksiyon Tuttum Tutalı Elimizden Üç Tane Sıfır Traktör Geçti.
Belli Bir Saat Çalışmadan Fabrika Çıkışlı Bir Traktöre İyi Yada Kötü Yorum Yapılmaz Düşüncesindeyim.
Kendim JD 5085M Kullanıcısı Olarak Bende İlk Zamanlar; Çok Sağır, Yerinden Kalkmıyor,Kendini Taşıyamıyor, Mazotu İçiyor vs... Gibi Düşüncelerdeydim Ama Kullanarak Yanıldığımı Gördüm İnşallah Sende Benim Gibi Kullandıkça (Traktör Açıldıkça) Memnun Kalırsın Sonuçta ERKUNT ' ta Sıradan Bir Marka Değil, Bilakis Tercih Edebileceğim Markalardandır. Saygılar...

bizim ilçede bi abi 80.4 E aldı 5 ay kadar oldu konuştuk memnunmusun diye sordum şuan için memnunum dedi gerçi mf 188 liği vardı bi nevi eşşkten ata binmek gibi oluyor da..100 küsür saatteymiş şuan neden lüxünü almadın dedim samimi bir traktör ustası arkadaşı varmış lüxünü alma şanzımanı motora ağır geliyor traktörden verim alaman çok cabuk yıpranır masrafı çok çıkar beni dinle e serisini al demiş bende bu laf üstüne aldım dedi..

ozvatan38 link=topic=69486.msg804052#msg804052 date=1386004676' Alıntı:
bizim ilçede bi abi 80.4 E aldı 5 ay kadar oldu konuştuk memnunmusun diye sordum şuan için memnunum dedi gerçi mf 188 liği vardı bi nevi eşşkten ata binmek gibi oluyor da..100 küsür saatteymiş şuan neden lüxünü almadın dedim samimi bir traktör ustası arkadaşı varmış lüxünü alma şanzımanı motora ağır geliyor traktörden verim alaman çok cabuk yıpranır masrafı çok çıkar beni dinle e serisini al demiş bende bu laf üstüne aldım dedi..
Bu nasil is anlamadm gtti .