Ynt: yeni aldımıgz nımet70lüks td65s kadar çekmıyor :S
nh_fıat link=topic=69486.msg791650#msg791650 date=1383847716' Alıntı:
3len çıktıgım muhabbete gelirsek şuan zaten L ile hiç bir rampaya girilmicek kadar kötü. H ile gidiyorz genelde o da sanırım buçuk oluyor H de rampası L ye göre daha iyi olsada tds kadar gidemiyor. anladığm kadarıyla H td nin normal seri viteslerinin hızına göre.
evet baya araştırdık herkez farklı konuştu kimi zf dedi kimi carrora dedi. normalde 80lik alcaktık yüksek motor oldugu için hem evin çatısını büyütmemiz lazmdı hemde 70lik yeter dedikki zaten bize 65lik motorda yetiyor. 80lik boşuna olcaktı yani zaten daha öncekı konumda var 70lik erkuntu ilk aldıgımz gun kabinin üstündeki klima kapağı pervanesi kırıldı. sığmadı. sonra çatıya işlem yaptık anca giriyor
rampasına eyvallah ettık tamamda çiftide berbatmış çalıştıgım için deneyemedım dedem gittı oda çekmıyor diyor pazar gunu bugday ekmeye gittiydim bizim eniştede bizimkinin aynısından aldı bizden 1 hafta sonra onu gördum rampa çıkarı çift sürüyordu sanarsın takviye 1le sürüyor :S :S . ruhsatına bakmak aklıma gelmedı kaç kg oldugunu tam olarak bilmıyorm ama orjnl ağırlıkları var.
yanlış degilsem sizin traktör 70lüks kabinli olmalı
aynı makinadan amca oglu aldı
aldıgı gün depoyu fullemiş kantara çıkarmış traktörü
kendide traktörün üzerinden inmeden 3980 kg gelmiş agırlık
yani 3 piston zf şanzumanlı bir traktör için çok agır diyebiliriz(benzer şanzumanı kullanan aynı beygir gücündeki 4 pistonlu steyr ve başaklar bile 3100 kg geliyor kabin dahil 3500 bile gelmiyor)
rampası ise aynen sizin traktörünüzdeki gibiymiş hatta daha kötü boş traktörle yaklaşık 1500-2000metre lik bir rampa var burda orampayı çıkarken hızlının son vitesten(4ten başlayıp) başlayıp hızlının birinci vitesine kadar düşüyormuş
tarla performansını sordum
pullukta 4-12 takmış 2 ile sürdüm güzel çekiyor dedi 2 yi bilmem ben dedim sen biizm nh tdlerin hangi vitesine denk o vites onu söyle dedim
ikinci takviyenin birinci vitesinden biraz hızlı ikinci takviyenin ikinci vitsinden biraz yavaş dedi yani anladıgım kadarıyla birinci takviyenin dördüncü vitesi nin ayarında bir vitesle sürüm yapmış
yani gayet yavaş
peki ne yakıyor dedim
ölçmedim ama traktörü açmak için ayagımı gazdan çekmiyorum sürekli zorluyorum yüksek devirde tarla sürüyorum dedi
birde şunu ekledi
pompalar fabrika çıkışı ayarsız oluyormuş pompayı garanti bozulmayacak şekilde ayara gönderecegim hem yakıt düşüyormuş hem çekiş artıyormuş dedi
son olarak şunu sordum
peki emmolu memnunmusun erkunttan dedim
cevap verdi
erkunt süper ben memnunum sen tek çeker td65 kabinliyi alarak hata yaptın keşke erkunt 70lüsün tekçekerini alsaydın dedi