yeni aldımıgz nımet70lüks td65s kadar çekmıyor :S

Ynt: yeni aldımıgz nımet70lüks td65s kadar çekmıyor :S

ozvatan38 link=topic=69486.msg804052#msg804052 date=1386004676' Alıntı:
bizim ilçede bi abi 80.4 E aldı 5 ay kadar oldu konuştuk memnunmusun diye sordum şuan için memnunum dedi gerçi mf 188 liği vardı bi nevi eşşkten ata binmek gibi oluyor da..100 küsür saatteymiş şuan neden lüxünü almadın dedim samimi bir traktör ustası arkadaşı varmış lüxünü alma şanzımanı motora ağır geliyor traktörden verim alaman çok cabuk yıpranır masrafı çok çıkar beni dinle e serisini al demiş bende bu laf üstüne aldım dedi..

onun bunun lafına bakarak o usta bu ustanın lafına kanarak aldanmayın..akıllı bir usta olsaydı şanzumanı kuvvtli olan bir traktörün yıpranması bukadar kolay mı olur muş..yazıklar olsun öyle ustalara ve kafalara...

ozvatan38 link=topic=69486.msg804052#msg804052 date=1386004676' Alıntı:
bizim ilçede bi abi 80.4 E aldı 5 ay kadar oldu konuştuk memnunmusun diye sordum şuan için memnunum dedi gerçi mf 188 liği vardı bi nevi eşşkten ata binmek gibi oluyor da..100 küsür saatteymiş şuan neden lüxünü almadın dedim samimi bir traktör ustası arkadaşı varmış lüxünü alma şanzımanı motora ağır geliyor traktörden verim alaman çok cabuk yıpranır masrafı çok çıkar beni dinle e serisini al demiş bende bu laf üstüne aldım dedi..
sanjıman motora agır gelmezde o traktör agırlıgı ile birleşen 4x4 tutunma küçük hplere agır gelebilir eskiden 70-75 hpler 2500 kg vetek çekerdi

Bilmiyorum arkadaslar abi de oyle deyince lafi uzatipta tartismak istemedim yoksa dediginiz gibi guclu sanziman agir sanziman bencede tercih edilmesi lazim 7056 yla 66 birmi dag gibi fark var herkonuda 66 ustun ...bunu o abime ornek vererek tartismak isterdim ama belkide icinden dicekki lan ibo ya bak 70 milyarlik traktorume kulp takiyor istemiyor cekememezlik yAPiyor der duye lafi uzatmadim

ozvatan38 link=topic=69486.msg804380#msg804380 date=1386026259' Alıntı:
Bilmiyorum arkadaslar abi de oyle deyince lafi uzatipta tartismak istemedim yoksa dediginiz gibi guclu sanziman agir sanziman bencede tercih edilmesi lazim 7056 yla 66 birmi dag gibi fark var herkonuda 66 ustun ...bunu o abime ornek vererek tartismak isterdim ama belkide icinden dicekki lan ibo ya bak 70 milyarlik traktorume kulp takiyor istemiyor cekememezlik yAPiyor der duye lafi uzatmadim
56 pullukta kuyrukta az yakar çiftte seridir :)

körsaban link=topic=69486.msg804591#msg804591 date=1386082415' Alıntı:
56 pullukta kuyrukta az yakar çiftte seridir :)
oyle ama saglamlikta 66 hidrolik sanziman agir islere birebir pullukta sana katilmiyorum 66 daha iyi hem arka agir hemde 56 ya gore daha salli mf nin ara sanzimanlisi gibi bu benim gorusum

ozvatan38 link=topic=69486.msg805148#msg805148 date=1386172777' Alıntı:
oyle ama saglamlikta 66 hidrolik sanziman agir islere birebir pullukta sana katilmiyorum 66 daha iyi hem arka agir hemde 56 ya gore daha salli mf nin ara sanzimanlisi gibi bu benim gorusum

Facede bi video vardı 70-56 da 3lü 11' 70-66da da 4lü 12' pulluk olmasına rağmen 70-66 daha hızlı gidiyordu...

Abi haklisin sanzimani guclu tork fazla agirlik daha agir birde 56 gore daha uzun yere. motorun onu arkada pulluk varken daha salli oldugu icin agirlik dengeleniyor kuyruk milinde yakiti az ama agir islerde serilik anlaminda 66 derim ayni sekilde erkuntun zf sanzimanlisida boyle tt ve td newhollanda boyle sanzinmani iyi olan agir olan salli olan trajtor benim nazarimda daha iyidir

ozvatan38 link=topic=69486.msg805161#msg805161 date=1386174137' Alıntı:
Abi haklisin sanzimani guclu tork fazla agirlik daha agir birde 56 gore daha uzun yere. motorun onu arkada pulluk varken daha salli oldugu icin agirlik dengeleniyor kuyruk milinde yakiti az ama agir islerde serilik anlaminda 66 derim ayni sekilde erkuntun zf sanzimanlisida boyle tt ve td newhollanda boyle sanzinmani iyi olan agir olan salli olan trajtor benim nazarimda daha iyidir
hem td hem tt sahibiyim mazotun bolsa devam tdye

Bak ben yakiti katmadim o ayri bisey td fazla tt ye gore gucte peki nasil asilmada camurlu veya agir toprak isle veya remorkta yuk gotur camurda tarlada tt td nin yaptigini yapamaz tt ve td ayni seyin mavisi tt 56 sanziman td 66 sanziman yakita gelince tt ve 56 ona laf yok

ozvatan38 link=topic=69486.msg805169#msg805169 date=1386174928' Alıntı:
Bak ben yakiti katmadim o ayri bisey td fazla tt ye gore gucte peki nasil asilmada camurlu veya agir toprak isle veya remorkta yuk gotur camurda tarlada tt td nin yaptigini yapamaz tt ve td ayni seyin mavisi tt 56 sanziman td 66 sanziman yakita gelince tt ve 56 ona laf yok
kıyaslar genelede küçük tt ile buyuk td arasında yapılıyor sıkıntı orda biyerde kocaman lastikler biyerde küçük lastikler.bi 75-56 4wd ile td75 4wd ,sonra td65s 4wd ile tt654wd arasıda aykırı bi fark yok hidrolik ve vites dışında zaten onunda bedeli olarak fiyatı düşük herkes en mükemmelini en konforlsunu almak zorunda değil. 75-56 4wdnin çemediği pullugu td 75 4wd de öyle kolayca çekemez arkasına uygun ekipman bağlamazssan hiç bi traktör iş yapamaz sen bağla td 65 e 24 tonluk romorku,6lı pullugu cekmedi de tt çamuruda sürer romorkuda çeker sen uygun ekipmanı bağladıgın sürece.ben sana bi kıyas söylesem td75b ile 75-56 veya tt75 yı kıyaslasan agırlıkları aynı hangisi üstün gelir çamurda yükte,tddnin yanında tt nin normali bile tdye göre bahçe modeli gibi küçük yapılı demek istediğim bu kıyaslar yanlış

ozvatan38 link=topic=69486.msg805169#msg805169 date=1386174928' Alıntı:
tt654wd td65wd ile aynı pullugu çekiyor tt biraz daha seri yakıt desen tt ile tdnin motoru aynı ama td 1.5-1.8 lt civarı tt 1-1.3 arası aynı diskorada td dekara 0.75 yakar iken tt 0.40-0.50 civarı yakıyor. çamur yaş işine gelince çamura bugday veya mısır ekmedim hiç ama yeri geliyo kıyı köşe çamur olunca da td daha üstün bi şekilde baş ederken tt de altında kalmıyor.cizi başında td deki levye çok avantajlı tt nin geri vitesi cart curt yapıyor hep hidroliğe gelince tt kaldıramadıgı aletide zaten kaldırsa bile çekemiyor çünki 65 hp ha td kaldıryor iyi mi çekiyor yook oda bayıla bayıla nie 65 hp
.kuyruk mili ile 6' 400 ton saat kapasiteli pompa ile su basıyorum mısıra td 540 deviri 2200 civarı yakalıyor tt 1900 da ikisinide 12-13 gazla kullanıyorum yoksa acayip yakıyor ikide ttnin 13 de yakaladığı devri td 15 de anca yakalıyor o da çektiği suya değmeyecek fazla yakıta sebep veriyor yani tt65 ile td65 aynı suyu çekerken 1-1.25 l saatte td bariz fazla yakıyor.750 devri seçsem ikiside zorlanıyor

sonuç: td iskelet yapısı olarak tt den 56 dan oldukça daha sağlam üretilmiş daha kemikli.örnek ttde 4 vida olan yerde td de 6 vida var tdnin metal yapı daha kalın çeki okları vs.ama 65 hp lik bi traktör 56 seriside oldukça yeterli ve 'ekonomik'traktör.65 hp ile işini gören bi çifçi için 56 serisi daha uygun.

Ben senin dediklerine katilmiyor degilim ama guc kalite ve ozellik konusunda td ustun diyorum zorlanmadan yapar die soluyorum sanzimanda ne dusunuyosun ariza verme olsun yipranma olsun

new holland TT 65 link=topic=69486.msg791713#msg791713 date=1383855177' Alıntı:
Traktör 90 saatte demişsin, daha motoru tam olarak açılmadığından bayılma yapabilir ve yakıtı fazla olabilir. Belki erkunt 70 hem ağırlığından hemde şanzımanından dolayı td 65e göre bayılması fazla olabilir ama 90 saatteki motorla açılmış motorun performansıda bir olmaz bence. Biraz traktörün açılmasını beklerseniz daha doğru sonuçlar alabilirsiniz. Bizim tümoda şu an 140 saatte, ilk aldığım zamanlara göre çekişte farklılık hissediyorum, hatta ilk zamanlarında işe koştuğumda bende performansını beğenmedim pek, 95lik motora göre bayılması çok dedim fakat şimdi motor açıldıkça farkı hissed,yor insan..
hacı elazığda tümo kullanımı yaygınmı ?

zehriduman link=topic=69486.msg805483#msg805483 date=1386255651' Alıntı:
hacı elazığda tümo kullanımı yaygınmı ?
Önceden pek tutulmuyordu fakat bu son zamanlarda elazığ tümosan bayisi en çok satan traktör bayileri arasında diyebilirim. Malatyada durumlar nasıl ?

new holland TT 65 link=topic=69486.msg806280#msg806280 date=1386412236' Alıntı:
Önceden pek tutulmuyordu fakat bu son zamanlarda elazığ tümosan bayisi en çok satan traktör bayileri arasında diyebilirim. Malatyada durumlar nasıl ?
bahardaki tarım fuarındada en çok satan tümo dediler ben hiç denk gelmedim ne sanayide gördüm ne bizim kürecik tarafındangördüm nede akcadağda acaba dedim nereye satıyorlar bunlar bizde mf ve nh den sonra erkunt sonra same geliyor tümo güzel diyorlar ama bence görüntü olarak sıfırın altında birkere o ön panjuru değiştirmeli çok kötü erkunt o yönden panjur görünümü far yapısı çok hoş

zehriduman link=topic=69486.msg806366#msg806366 date=1386431698' Alıntı:
bahardaki tarım fuarındada en çok satan tümo dediler ben hiç denk gelmedim ne sanayide gördüm ne bizim kürecik tarafındangördüm nede akcadağda acaba dedim nereye satıyorlar bunlar bizde mf ve nh den sonra erkunt sonra same geliyor tümo güzel diyorlar ama bence görüntü olarak sıfırın altında birkere o ön panjuru değiştirmeli çok kötü erkunt o yönden panjur görünümü far yapısı çok hoş
Ön panjuru konusunda haklısın diğer markalar kadar karizma durmuyor ama alıştıktan sonra sevimli geliyor yinede. :) Bizim yan köylü tümosanın servisi onların köyde bu sene 13 tanemi ne tümosan oldu. Hatta biri valtra a85i verip tümosan 8195 almıştı. Bizimde niyetimizde onun valtrasını almak vardı, niye sattığını sorduk, 85lik tümosanla hem çifte hem arka arkaya koşmuşlar ikisindede tümosan galip gelmiş. Bize valtranın çiftte çok ağır ama çekişli olduğunu çokta yaktığını söylediler eğer alacaksanız tümosan alın dediler, bizde tümosan aldık. Bizim burdada en çok mf sonrada nh gelir. Ama erkunt .ok az tutuldu.

new holland TT 65 link=topic=69486.msg806369#msg806369 date=1386432160' Alıntı:
Ön panjuru konusunda haklısın diğer markalar kadar karizma durmuyor ama alıştıktan sonra sevimli geliyor yinede. :) Bizim yan köylü tümosanın servisi onların köyde bu sene 13 tanemi ne tümosan oldu. Hatta biri valtra a85i verip tümosan 8195 almıştı. Bizimde niyetimizde onun valtrasını almak vardı, niye sattığını sorduk, 85lik tümosanla hem çifte hem arka arkaya koşmuşlar ikisindede tümosan galip gelmiş. Bize valtranın çiftte çok ağır ama çekişli olduğunu çokta yaktığını söylediler eğer alacaksanız tümosan alın dediler, bizde tümosan aldık. Bizim burdada en çok mf sonrada nh gelir. Ama erkunt .ok az tutuldu.
elazığda mf ve nh yi sayma mf nin bayisi şu an kimde bilmiyorum. Mf ve nh 50-60 senedir alışıla gelmiş markalara. Bu 2 markadan sonra diğerlerinin satışı bayiye baģlı elazığda. Erkuntun bayisi dürüst çalışıyor vade yok faiz yok bu y7zden de satışı az. Ama örneğin başak ne kadar sattı biliyon valtra ne kadar sattı. Valtra kapıdsn geçene traktör veriyordui. Tümosan yine öyle bunlar da etkili. Mf satışı elazıģda bayiden dolayı düşüktü 2 3 senedir.

new holland TT 65 link=topic=69486.msg806369#msg806369 date=1386432160' Alıntı:
ben bu makinaya hiç ısanamadım geçen sene forumda biri tümosan dozer gibi çekiş var dedi biraz araştırdım öle dediler ama çekişme videolarında hep eleniyo birde konforu biraz daha iyi yapabilirler

phantomerkunt link=topic=69486.msg806372#msg806372 date=1386433254' Alıntı:
elazığda mf ve nh yi sayma mf nin bayisi şu an kimde bilmiyorum. Mf ve nh 50-60 senedir alışıla gelmiş markalara. Bu 2 markadan sonra diğerlerinin satışı bayiye baģlı elazığda. Erkuntun bayisi dürüst çalışıyor vade yok faiz yok bu y7zden de satışı az. Ama örneğin başak ne kadar sattı biliyon valtra ne kadar sattı. Valtra kapıdsn geçene traktör veriyordui. Tümosan yine öyle bunlar da etkili. Mf satışı elazıģda bayiden dolayı düşüktü 2 3 senedir.
bayidende kaynaklanabilir ama bizim burdakindende düştü nedeni yeni çıkardıkları çok pahalı 3625 70 bin tl parasına deymiyor bu traktör birde hint motoru kullanıyor ondnanda düştü bence mf perkins ve uzel ile güzel bir düzen kurmuştu bunu bozmuyacakdı bu bozuldu satış düştü

phantomerkunt link=topic=69486.msg806372#msg806372 date=1386433254' Alıntı:
Aynen öyle haklısın. Dediğin gibi erkunt bayisi dürüst çalışıyor. Babamla eskiden belli hukukları vardır, eski motoru almadan önce onlardan nimet 70 almak istiyorduk nasip olmadı, bu sefer yine onlardan almak istiyorduk, kafamızda kıymet 90 veya kudret 100 vardı fakat tümosanda faizsiz 50.000 tl kampanyası vardı. Babam faize girmediği için bu kampanya olmasaydı bunuda almayacaktı, ikinci el motor bakıyordum. Ama benim anlamadığım bu millet bu borçları nasıl ödüyor 5 kuruş peşinat bile almadan traktör veren bayiler var :)
zehriduman link=topic=69486.msg806382#msg806382 date=1386436481' Alıntı:
ben bu makinaya hiç ısanamadım geçen sene forumda biri tümosan dozer gibi çekiş var dedi biraz araştırdım öle dediler ama çekişme videolarında hep eleniyo birde konforu biraz daha iyi yapabilirler
valla ısınmana bişey diyememde çekiş olarak güzel bir motor ama şimdilik yakıt fazla bu sene eski bağımızı söktük, babamda forumdaki arkadaş gibi dozer gibi traktör tabirini kullanmıştı. Kabininde de dediğin gibi ufak tefek eksiklikler var.