Olmaz ama yaprak gubresinin de bugdaya faydasi olmaz
Merhaba. Neden buğdaya faydası olmaz ot ilacıyla atılan yaprak gübresinin?
Olmaz ama yaprak gubresinin de bugdaya faydasi olmaz
Bu utec gübre kaç kuruş ki ben geçen yıl üreyi attım 1 hafta yağmadı bir de fırtına çıktı üstüne gübreler ordan oraya uçtu
Merhaba. Neden buğdaya faydası olmaz ot ilacıyla atılan yaprak gübresinin?
Ramazan bey dekara ne kadar ure eritsek yeterli olurBir taraftan yemek veriyorsunuz karnı doysun diye bir taraftan da boğazını sıkıyorsunuz bitkinin ölsün diye ot ilacı ile yaprak gübresi uygulamak mantık dışı tamam biraz bitki ot ilacından strese giriyor ama onu biraz üre eritip ot ilacına katarsak o stresi atabilir ama yaprak gübresi ile ot ilacı uygulanmamalı evet mazot ve zaman çok değerli ama alacağınız dekardan verim hepsinden daha değerli en az 20 kg verim artışı bile iki kere yapacağınız uygulamanın masrafını kat kat çıkarır
Şimdi bende şöyle bir yorum yapayım. Iç anadoludaki müşterilerimin yuzde 80 lik kısmı ot ilaçları ile birlikte Humikcan kullanıyor. Geri dönüşler hep olumlu. Bende bugüne kadar bir şikayet almadim.
Insanlar iki üç kere girmiyor oralarda tarlalara. Mecbur olarak atıyorlar ve başarıda sağlıyorlar.
Ha tabikide her ilacı ayrı ayrı atmak en doğrusu ama her zaman olmuyor.
Ayrıca ilaçlar buğdayın içine giriyor. Lakin genetik olarak çok etkilenmiyor. Fazla dozaj kullanıldığında ne olduğunu herkes bilir.
Aynen öyle haklısın. Humikcan'i kullanmanı isterim. O zaman ithal gelen ürünlere bir dünya para vermeyi bırakırsın Bu konuda iyi olan firmalar tabiki var. Yarada cok kaliteli. Ama benim ürettiğim ürünün onların ürettiği aynı kategorideki ürünlerinden aşağı kalır yanı yok.Tabi ki insanlar böyle uygulamaları yapabilir sorun yok. Ama böyle faydası ne kadar oluyor. Atılan taş kurbağayı ürkütüyor mu birde veriler ile ona bakmak gerekir. Dediğiniz gibi biz hep ayrı ayrı uyguluyoruz maksimum faydayı elde etmek adına. Ha bir de şu var. Ben toz halinde eritilerek kullanılan yaprak gübrelerinden bahsettim. Sıvı yaprak gübrelerinde ve organik olan deniz yosunu hümik fulvik asit vb. ürünlerde kullanılan solventteki teknoloji ile bu sağlanabiliyor. Zaten bu konuda da en iyisi Yara Vita ürünleri. Burada karışmaz denilen elementler içerisindeki çözücü teknolojisi ile bitkiye alınabilir forma sokabiliyorlar. Yani atılan yaprak gübresinin veya organik ürünlerin de kalitesi en baş etkenlerden bence.
Insallah dostum.Şu an elimizde hümik asit vb. ürünler mevcut daha önceden aldığımdan dolayı. Önümüzdeki yıla inşallah beraber çalışmak nasip olur.
Hümikcan elbet ise yarıyor onu katmayalım demiyorum ama ayrı ayrı kullanmanın önemini herkese daha faydalı olacağını sen de biliyorsun bunu toplantılarda da konuşuyoruz biliyorsun humikcani her daim savunurum tohum kaplamadan bitki gelişiminin her evresinde neredeyse kullanıyorum ama şu da bir gerçek herbisit ile yaprak gübresi beraber verilmemeli mümkün mertebe ayrı kullanılması daha uygun oluyor bizi masraf verim olarak düşünürsek masrafını kat kat çıkarıyor toplantıda sana da resim göstermiştim onu da ekliyimŞimdi bende şöyle bir yorum yapayım. Iç anadoludaki müşterilerimin yuzde 80 lik kısmı ot ilaçları ile birlikte Humikcan kullanıyor. Geri dönüşler hep olumlu. Bende bugüne kadar bir şikayet almadim.
Insanlar iki üç kere girmiyor oralarda tarlalara. Mecbur olarak atıyorlar ve başarıda sağlıyorlar.
Ha tabikide her ilacı ayrı ayrı atmak en doğrusu ama her zaman olmuyor.
Ayrıca ilaçlar buğdayın içine giriyor. Lakin genetik olarak çok etkilenmiyor. Fazla dozaj kullanıldığında ne olduğunu herkes bilir.
Abi bende ayri ayri atmak daha iyi diyorum. Lakin evdeki hesap carsiya uymuyor. Ciftci ben bir kere giriyorum diyor. O zaman mecbur atılıyor. Bir yerden sonra olmuyor malesefHümikcan elbet ise yarıyor onu katmayalım demiyorum ama ayrı ayrı kullanmanın önemini herkese daha faydalı olacağını sen de biliyorsun bunu toplantılarda da konuşuyoruz biliyorsun humikcani her daim savunurum tohum kaplamadan bitki gelişiminin her evresinde neredeyse kullanıyorum ama şu da bir gerçek herbisit ile yaprak gübresi beraber verilmemeli mümkün mertebe ayrı kullanılması daha uygun oluyor bizi masraf verim olarak düşünürsek masrafını kat kat çıkarıyor toplantıda sana da resim göstermiştim onu da ekliyimEkli dosyayı görüntüle 23653
Pardon yanlış oldu süper İnci biz bu gübreyi ilk defa kullanacağız Bu gübre hakkında bilginiz var mı verimi nasıl bir etkisi oluyor yardımcı olursanız sevinirim
Süper inci gübre;daha yavaş erir.S.inci ûreyi attıktan sonra eğer yağış olmaz ise süper inci gübrenizde azot kaybı olmaz ve açıkta kalan süper inci uzun süre durur.Atilacak en iyi%46 üre .Fiyat farkı var tabii normal ureye göre