Tam olarak ifade etmişsin ismail.Hazır [MENTION=35]senol_84[/MENTION] abim bahsetmişken ben de 683dt de bile kullanılan Fiatların klasik 8+2 şanzımanı hakkında bahsetek isterim..
8+2 şanzımanlarda seri1 ile seri2 arasında fark bazı alanlarda malesefki sıkıntı olabiliyor. Seri 1 normal tavdaki, takviye 4 ise ağır tavdaki pulluk çalışmaları için ideal. Ama pullukla çalışma hızından daha hızlı çalışılması gerken bazı ekipmanlar (aysan - tiller - kazayak vb.)için seri 2. vites büyük geliyor. Hele bir de traktöre ne eksik ne fazla yani tam gelen bir ekipman ile çalışılıyorsa rampa yukarı traktörde bayılma meydana gelebiliyor. Mesela ben 8+2 şanzımanlı 640 ile aysan çekerken tav ağırsa ya da rampa zorluysa mecbur 1. vitese düşmek zorunda kalıyorum, traktör gayet iyi çekiyor ama yakıt ve zaman kaybı olarak geri dönüyor bana. Yine 640 ile tiller çekerken normalde çalışılması gereken 2. vitesi kullanmayıp pulluk vitesi olan 1. vitesi kullanmak zorunda kalıyorum. 2. Viteste tiller çeker belki traktör ama aysan derinliğinde çekebildikten sonra ne kıymeti kalıyor.
Fiat ve muadili traktörlerde 12+12 ya da 12+3 vitese sahip yani 3 takviye (medium vites de deniyor) olanlarda bu sorun yok aslında. II-4. vites seri 1 ile seri 2 arasındaki hız ihtiyacını tam layıkıyla karşılıyor ve normal 8+2 şanzımanlı Fiatların takviye viteste yakaladıkları çekişi daha hızlı olarak sunuyor..
Konu acilali çok olmuş ama kullanan birinin dediği ; tarlada kullanacaksan eğer şunları bil derim. Takviye 4 Seri 1 ve seri 2 arası çok fark var aralara buçuk vites ihtiyaç duyabilirsin.
bucuk sonradan eklene biliyormu
ağırlığı 2795 ağırlıksız kabinsiz ağırlığı piyasadaki tüm traktörler ile aynı pati çekme konusunda yanılıyorsunuz bu traktörü çok gömdünüz 68 beygirlik traktörle hep 80 85 beygirlik traktörleri karşılaştırmışsınız ama hiçbirinde altta kalmadı hepsine kafa tuttu bu traktör 7 yıldır kullanıyorum en ağır şartlarda sizin girip çıktığım yerlere girseniz uçurumdan gittik çekici çağırın dersiniz bu traktör ile yapamadığım iş olmadı kronik sıkıntı olarak hiçbir arıza görmedim gazı kökle sigra dumanı kadar duman atmıyor yakıtı uygun bunun neresini beğenmedinizYnt: unıversal 683DT orjinal kabin nasıl bir traktördür?
2 ton
traktörleri ilk önce fiyatına göre değerlendireceksin 683 fiyatında 683 ün yanına yaklaşabilecek traktör yoktur fiyat bakımından baktığında en kral makinedir ama tabi sen be 80 100 vericem dersen o zaman daha konforlu traktörlere bakıcanArkadaşlar bu traktörler hakkında pek iyi yorumlar yapılmıyor.Fakat benim yakın arkadaşımda bu traktörden var o çok memnun oldugunu söylüyor.senede 150ton saman yapıyor banamısın demiyor diyor.
sizce bu traktörler nasıl?yakıt çekiş saglamlık yönünden.bide agırlıgını bilen varmı?