Ufak ve şekilsiz tarla için 4x4 mü 4x2 mi toplam 100 dönüm

Arkadaşlar, Steyr 768, 7083, ford 5000, Fiat 480,640 bu tarz traktörlerden işimi görebilecek en uygun mümkünse masrafsız😀, tabi ki değil o yüzden arızası tamir olabilen parçada sıkıntı yaşamayacağım nispeten uygun traktörlerde karar kıldım, siz olsanız hangisini tercih ederdiniz, ford konusunda daha kararsızım, bizim memlekette fazla ford kullanan yok Ustası yedek parçası sıkıntı olabilir diye düşünüyorum ama yine de yazdım😁tavsiyelerinizi bekliyorum
Benim gözlemlerime göre Karabükte 480, 640 traktörler yaygın. Yeni dönemde de New Holland çokça görüyorum. O yüzden 480, TT55 işinizi görecektir diye düşünüyorum. Diğer markalara nazaran tamir servisi, parça bulunabilirliği anlamında bu modeller daha iyi gibi. Kendi gözlemim tabi. Farklı modeller farklı köylerde de yaygın olabiliyor.

Benim gözlemlerime göre Karabükte 480, 640 traktörler yaygın. Yeni dönemde de New Holland çokça görüyorum. O yüzden 480, TT55 işinizi görecektir diye düşünüyorum. Diğer markalara nazaran tamir servisi, parça bulunabilirliği anlamında bu modeller daha iyi gibi. Kendi gözlemim tabi. Farklı modeller farklı köylerde de yaygın olabiliyor.
tespitiniz çok doğru, New holland tt55 4wd fiyat olarak yüz binden aşağı pek yok, tek çeker de yetersiz gelir diye düşündüm, 100 binlik traktör alet edevat takım bütçemi bunun yerine Fiat 640 'ı atmış bin civarı bulup on bin bakımına eksiğine harcasam kalanıyla da pulluk tırmık gücüm neye yeterse tamamlamak düşüncesindeyim, çok mu mantıksız

tespitiniz çok doğru, New holland tt55 4wd fiyat olarak yüz binden aşağı pek yok, tek çeker de yetersiz gelir diye düşündüm, 100 binlik traktör alet edevat takım bütçemi bunun yerine Fiat 640 'ı atmış bin civarı bulup on bin bakımına eksiğine harcasam kalanıyla da pulluk tırmık gücüm neye yeterse tamamlamak düşüncesindeyim, çok mu mantıksız
Kesinlikle mantıksız değil ancak ister istemez 4x4'e yöneliş var. Hele ki bir traktörünüz olacak ve bununla tüm işinizi halledecekseniz 4x4 daha tercih edilesi duruyor.
Bu arada 640 lar reşat altını gibi 60 binlik bütçeye göre bulunan traktörler nasıl olur onu bilmiyorum. Feleğin çemberinden geçmiş bir traktör olmasın. Malum Karabükte orman işinde çok kullanılabiliyor.
Topraklarınız Eflani bölgesinde diye düşünüyorum. O civarda ekim yapan bir tanıdığım TT55 kullanıyor yıllık yaklaşık 130 dönüm yer işliyor. Traktöründen memnun 5 yıllık kredi ile almıştı. Sadece yavaş gitmesi sebebiyle yolda saat yapmasından şikayetçiydi.
Tanıdık vasıtasıyla bir iki yıl idare etme şansınız varsa ekipmanlarınızı yıldan yıla da tamamlayabilirsiniz.
En sonunda kazanç meselesine gelirsek maalesef kuraklık çok etkiledi. Batmadan 5 yıl devam edebilseniz ekipmanın parasını çıkarabilseniz bence yeterli.

En mantıklı karar fiat 640 mf 165 gibi bir traktör alıp(nispeten ucuz fiyat ,az yakıt tüketimi ve ucuz parça usta) 1 2 yıl deneyimlemek.(çift 20tl, kazayağı 15tl ,tırmık 10tl ,tohum+ekme 150tl, gübre 180tl ,pas ilaç+ilaçlamlar vs 50tl , yıpranma bıçak değişim 50tl ,nakliye ulaşım 50tl , 525tl 350kg verdi desek 350x2 .5tan 875tl 875-525=350tl dönüm başına yaptığınız iş yorulmanız beliniz sıcakta soğukta uğraşmanızın bedeli ortalama)Eğer çiftçilik hoşunuza gider ise 100k 200k bir traktöre bağlamak düşünülebilir.Çift çeker olarak tercih ederseniz tt4.65gibi atom karıncalara bir göz atarsınız ilerde.
(Bence)

En mantıklı karar fiat 640 mf 165 gibi bir traktör alıp(nispeten ucuz fiyat ,az yakıt tüketimi ve ucuz parça usta) 1 2 yıl deneyimlemek.(çift 20tl, kazayağı 15tl ,tırmık 10tl ,tohum+ekme 150tl, gübre 180tl ,pas ilaç+ilaçlamlar vs 50tl , yıpranma bıçak değişim 50tl ,nakliye ulaşım 50tl , 525tl 350kg verdi desek 350x2 .5tan 875tl 875-525=350tl dönüm başına yaptığınız iş yorulmanız beliniz sıcakta soğukta uğraşmanızın bedeli ortalama)Eğer çiftçilik hoşunuza gider ise 100k 200k bir traktöre bağlamak düşünülebilir.Çift çeker olarak tercih ederseniz tt4.65gibi atom karıncalara bir göz atarsınız ilerde.
(Bence)
İyi bakıp yağmur şans Allah'ın takdiri 500 600kgda gelebilir kurakta 0da verebilir 100 200 de eğer bölgeyi komple etkilemezse kurak için bir sigorta yok bilginize.

Selamın aleyküm abilerim ve kardeşlerim, bu süreçte olumlu veya olumsuz tüm yorum yapan çifti veya bu işe merak yapmış arkadaşlarım, sağolun varolun.
Her şeyde olduğu gibi bu traktör işininde de bu işin sonu yokmuş, onu bir kez daha anladım.
55 beygir 65 olsun bari çift çeker olsun çift çeker 65 olacağına 75 beygir tek çeker olsun sonra kabin için çok ta fark yokmuş bari kabinli olsun bu kadar para verince bari kliması , şatıllı olsun , hidroliği biraz daha kuvvetli olsun bi beş beygir daha fazla bi 5 yaş daha genç derken nerelerden nerelere geliyor
Evet para kolay kazanılmıyor iyi hesap yapmak gerekiyor, bu kadar para veripte 5-10 sene sonra bir antika sahibi mi oluruz Fiat 640 için söylüyorum, yoksa üstüne bi otuz daha koyup tt55 4 çeker mi daha mantıklı
Galiba bu iş için bu şartlarda en mantıklısı traktör almamak, bu işi benim gibi hobi vari görenler için vesselam.

Enterle girdik yola atladık forda yokuşta fiata geçtik çamurda 4 çekere sanayide yenisine soğukta kabinliye sıcakta klimalıya tarlada şatıllıya sonunda icra ya….

Bu Özellikler Ve Beygiri Hesaba Katınca Deutz 4050-4055 Modeli Çıkıyor :)
60 binden paaaaaat çıktık 160 bine😁
Merak ettiğim diğer konu da
karar kıldık adı konulsun diye marka model vereceğim, 1975 1985 model arası Fiat marka 640 model bi traktör başımıza ne açabilir
En büyük masrafı ne olur
Rektefiyesi ne tutar, şanjıman ne tutar hidrolik ne tutar?
daha da açacak olursam sağına soluna bakmadan alınan ama blokta çatlak yama olmayan bu traktörün ana parçalarını komple yenilemek revize etmek ne tutar bu konuda tecrübesi olan var mı aramızda

60 binden paaaaaat çıktık 160 bine😁
karar kıldık adı konulsun diye marka model vereceğim, 1975 1985 model arası Fiat marka 640 model bi traktör başımıza ne açabilir
En büyük masrafı ne olur
Rektefiyesi ne tutar, şanjıman ne tutar hidrolik ne tutar?
daha da açacak olursam sağına soluna bakmadan alınan ama blokta çatlak yama olmayan bu traktörün ana parçalarını komple yenilemek revize etmek ne tutar bu konuda tecrübesi olan var mı aramızda
Al 640 işini gör yeter sana sonra para kazandıkça yeni modele geçersin .
Tahmini 20 bine sıfır olur en baba tabi fiyatlar her geçen gün değişiyor oda ayrı bir olay ama ustası bol işçiliği kolay.
Etrafinda bu işi bilenlerle hareket et temiz bir şey bulursun

60 binden paaat çıktık 160 bine😁
En büyük masrafı ne olur
Rektefiyesi ne tutar, şanzıman ne tutar hidrolik ne tutar?
Geçtiğimiz kışın Fiat 780 modeli, baştan sona revize ettirmiştik.
40 000 TL bakım masrafı olmuştu, motor, şanzıman, hidrolik direksiyon, fren, boya , kabin , lastik v.s. dahildi.
Fiat 640, blok yarmıştı, Konya'dan çıkma motorla revizyona girdi.
640 ön aks kesebilen bir modeldir, ön aksların bakımı da gerekebilir.
Yeni, 20 kg çanta ön ağırlık alacak olduk, tanesine 500 TL fiyat istediler.
Traktörün durumuna göre yaptıracağız dersek 50 000 TL ye kadar masraf olabilir.

Mf olsun 165 175 farketmez bence steyr fiat hic bosa para harcama satarkende zarar etme bosyere ciftceker alma yakit misli olur derim 165 sana yeter artar bile traktorde onemli olan ilk lastiktir,lastikler takimi 15bin tutar alacagin zaman ilk lastigine sonra motoruna bak basina dert alma

Mf olsun 165 175 farketmez bence steyr fiat hic bosa para harcama satarkende zarar etme bosyere ciftceker alma yakit misli olur derim 165 sana yeter artar bile traktorde onemli olan ilk lastiktir,lastikler takimi 15bin tutar alacagin zaman ilk lastigine sonra motoruna bak basina dert alma
steyr i satıp 165 aldık hiçbir halta yaramıyor. ne hidroliği kaldırıyor nede patinajdan gidebiliyor motor bloğu olarak güçlü ama bunu yansıtamıyor.

Alacağınız traktör üzerinde bakım masrafları olarak ne kadar bütçe ayırabiliyorsunuz?
Ola ki, şanzıman talaş (bozuk) çıktı , debriyaj balatası , hidrolik aksam bakım ister v.s.

Sanssizlik seninkisi mf iyi traktor bence
Hocam 1960 'tan 1990 a kadar 3 ileri şanzıman koymuş adamlar ilerleme yok. 1960 in hidroliğide salıyor 2005 modelinde salıyor benim şanssızlığım nedir burda. 2007 de 2300tl para saydık pompadan tut her şeyi değişti gene salıyor gene salıyor. en son patinaj çekmesin diye tekerlere şu basmıştık slaj tarlasında gidemiyor yoksa

Hocam 1960 'tan 1990 a kadar 3 ileri şanzıman koymuş adamlar ilerleme yok. 1960 in hidroliğide salıyor 2005 modelinde salıyor benim şanssızlığım nedir burda. 2007 de 2300tl para saydık pompadan tut her şeyi değişti gene salıyor gene salıyor. en son patinaj çekmesin diye tekerlere şu basmıştık slaj tarlasında gidemiyor yoksa
Bizde 75 model var İngiliz 4 ileri. Çalışır halde salma yapmıyor ekipman takılıyken istop edersek salıyor. patinajı var ama çok aşırı değil. Sürat dişliside koyduk hızı 40_42 oluyor

Hidrolik konusunda malesf oyle ama yine de soyluyorum 175 im olsa keske yakit konusunda iyi traktor 100 dekar yer icin yeter bence

Steyr 8073S modelde, debriyaja basıyoruz , sol frene basıyor , sol frene basınca debriyaja basılıyor, ne olmuş olabilir acaba. :rolleyes:
Yan yerde, akırı yanına çift sürerken, traktör yıkılacak seviyelere gelebiliyor.
Traktör, dar ve yüksek kalıyor.

Steyr 8073S modelde, debriyaja basıyoruz , sol frene basıyor , sol frene basınca debriyaja basılıyor, ne olmuş olabilir acaba. :rolleyes:
Yan yerde, akırı yanına çift sürerken, traktör yıkılacak seviyelere gelebiliyor.
Traktör, dar ve yüksek kalıyor.
Bunu sen mi soruyon
Depriyajla firenin mili bir yağlama memeleri yaglanmadigi için kitlemis tir firene basınca hem firen hem deriyaj görev yapıyor