Tumosan cok diyorsunuz ancak su varki diger casede 75 lik onuda ayni kullaniyoruz oda 3 bin saatte niye o ariza vermior veya boyle bizi magdur etmedi? Ne yani burdan tumosanin kötü bi motor oldugunumu cıkarmalıyız? Nh veya case yetisemez demissin ama bu sadece denilen siz hic ayni tarlada 3 unu hatta masseyle birlikte 4 unu test ettinizmi kullandinizmi? Bu konuda tumosani o kadar buyutmeyin oyle denildigi gibi Türk bogasi felan degil eskiden tek avantaji vardi ucuzdu artik onunda 75 ligine 90 binlira izmir fuarinda 115ligine 135 binlira istediler dogrusu bu sekilde kiyaslandiginda cok da bi avantaji kalmiyor..
Peki nh dın 2011 üretiminde tümosan motoru kullandığını bilmiyormusunuz?
Yine hangi yıl olduğu aklıma gelmeyen zamanda yine tümosan motoru kullandı.Hımm peki nh ve case nin aynı fabrikada aynı üretim bandında üretildiğini ve kullanılan malzemelerin aynı olduğunu? Case ih markasının massey ferguson ile rekabet için çıkarıldığını? Fiyatının onun için nh dan aşağı olduğunu? Peki nh ve case nin önünün hafif olduğunu? Onun için alanların ya ağırlık bağlantısını uzattıklarını? Yada ağır bir tampon yaptırdığını? Hımmm tümosan iyimi peki? Hayır değil. Ama....Ama firma bence bilinçli olarak uzunluk ve ağırlıkla oynadığını. Sonuçta iyi bir çekim elde ettiklerini? Biliyormusunuz? Peki ben örneğin tüccarım. Mal satıyorum. Peki sizce ben neye bakarım? Kar marjı mı? Sattığım miktarımı? Müşteri memnuyetinemi? (tabiki Türkiye için). Peki sizin aldığınız farmall c ithalmı? Fuarda birkaç dakika inceleme şansım oldu. Arka cam silecek motorunda türk ismi vardı. Yine cam suyu deposunda da. İçine baktınızMı? Kaynakları düzgün ama kaynak çapakları vardı. Bu Avrupa üreticisine pek mümkün değil. Kalite kontrole takılırdı. Siz herhalde internetten traktör çekme yarışlarını izliyorsunuz.Böyle birini tanımıştım. Adam YouTube den traktör çekişmeleri izleyip öyle traktör alıyordu.
Peki hat yarışmalarına ne diyeceksiniz. Tabi unutmayın bir tane Michael Schumacher var.
) ona göre. Bu dört traktörün hangidinde ki acaba.
Ben size burda diğer traktörün diğerine nasıl fark atacanını bir sayfa dolusu sebep sayabilirim. Bence şöyle yapalım; bu dört traktör hiç durmadan sürekli çalışsın. Sadece yakıt dolumunda dursunlar. Bakalım hangileri havlu atacak. Ho ho ho keyfim yerine geldi. Valla kardeş bende tümosan 9115 ne 135tl vermem. Ama bilginiz olsun buralarda tümosan kabinli sıfır maxima 8195 niye 85tl ye alan oldu. Ve bucuklu. Bucukluymuş. Ya arkadaş hiç MF tutarmı. Yokuş çıkıyorsunuz arkada hatırı sayılır bir yük var ve motor bayılıyor. Bucugunu atıyorsunuz. Ne motor devrinde bir artış ne hızında bir değişiklik var. Sanki arkadan birşey itiyor. Gelde hasta olma. Ötekiler bunu taklit etmeye çalışsın. Adı bucuklu. Bir video izlemiştim. Millet arka kol hidroliğini bilmezken ip ile ekipmanı kaldırır iken ferguson arkasında dönerli pulluk var. Sene 1950 li yıllar galiba. Tümosana iyi demedik. Sadece kullanım amacına göre tercih edilebilir dedik. Eh tabiki case arıza yapmaz. Çünkü onun motoru (herhalde) avrupadır. Tümosan Türk. Eh aynen BİZİM gibi.
) Ona iş yaptırırken mehter marşı çalarak yaptırın sonra izleyin bakalım. Bir eli yağda bir eli anahtarda. Deryada olsa herşey muzaffer. Dillerde tekbir, Allahü ekber. Allahü ekber, Allahü ekber. Ya traktörü değiştirdik Avrupa oldu. Ya biz ne olacağız. Biz yine Türk'üz. Vay Allah yine olmadı.
)Neyse canım idare edin artık. Şaka Biryana arkadaş yerli malı kullanın. Unutmayın bugün verdiğiniz her ödeme bir sonrasında daha iyi daha güçlü daha teknik daha modern olarak geri dönecektir. Herşey üst üste koyarak yükseliyor. Örneğin erkunt. Motoru hazır alıyor ama kuruluşundan bu yana çok yol katetti. Ben şahsen erkuntu çok beğeniyorum. Kabinde ses çok iyi. Motor genelde perkis ve oldukça uyumlu. MF kadar olmasada seri traktör. Neyse ben çay içmeye gidiyorum. Kimseyi kırmak maksadımız yoktur. Bir kusur işledikse af ola özür dileriz. Saygılar. İyi akşamlar.