tümosanda direksiyon sorunu var

Ynt: tümosanda direksiyon sorunu var

atom karınca link=topic=52981.msg549902#msg549902 date=1330439683' Alıntı:
sende illaki soru soracan demii...

Öğrenelim abi yanlışımız varsa düzelt doğrusunu biliyorsan öğret işte... Ben basınç düşük olduğu için rölanti devrinde o yüzden rahat dönmüyor diye biliyordum...

demir45 link=topic=52981.msg549905#msg549905 date=1330439912' Alıntı:
Öğrenelim abi yanlışımız varsa düzelt doğrusunu biliyorsan öğret işte... Ben basınç düşük olduğu için rölanti devrinde o yüzden rahat dönmüyor diye biliyordum...
ahh güzel kardeşim ya sana ne kadar anlatsamda anlamazsınki çünkü anlamamak istiyorsun.

bizim L 95 in direksiyonu ilk çalışma esnasında yağ soğukken kolay dönüyordu 15 20 dakika sonra yağ ısınınca zor dönüyordu rolantide hiç dönmüyordu pompa değişti sorun yok şimdilik

Cihan_özece link=topic=52981.msg549913#msg549913 date=1330440369' Alıntı:
tümosanların direksiyon filtreleri nerdeki :S
new hollandlarda sağ tarafta mazot pompasının hemen altında olur... tümosandada öyledir mazot pompasının hemen altındadır, filitrenin ağzı yukarıya doğru takılır. o filitreleride değiştirirken içilerine önce yağ ile dolduruluk o şekilce takılır.

filtre de ise arka hidroliklerde yavaşlar ayrıca cızırtı yapar çok zor dönüyorsa rolantide cızırtıda yapıyorsa filtreni değiştir pompa ondan sonra mesela benim kinde rolantide hafif serleşiyor gaza biraz dokununca hafifliyor normal 54 c dede aynı 70 66 dada aynı

sami ÖZKAN link=topic=52981.msg549962#msg549962 date=1330442770' Alıntı:
filtre de ise arka hidroliklerde yavaşlar ayrıca cızırtı yapar çok zor dönüyorsa rolantide cızırtıda yapıyorsa filtreni değiştir pompa ondan sonra mesela benim kinde rolantide hafif serleşiyor gaza biraz dokununca hafifliyor normal 54 c dede aynı 70 66 dada aynı
anlatmak istediğim buydu cızırtı da varrrrrrr.

Cihan_özece link=topic=52981.msg549913#msg549913 date=1330440369' Alıntı:
tümosanların direksiyon filtreleri nerdeki :S

cihan abi direksiyon filtresi direksiyon yağını koyduğun kutunun içinde bulunur kutuyu karşına aldığın zaman sağ taraftadır

atom karınca link=topic=52981.msg549918#msg549918 date=1330440638' Alıntı:
new hollandlarda sağ tarafta mazot pompasının hemen altında olur... tümosandada öyledir mazot pompasının hemen altındadır, filitrenin ağzı yukarıya doğru takılır. o filitreleride değiştirirken içilerine önce yağ ile dolduruluk o şekilce takılır.

senin bir yanlışın var arkadaşım senin dediğin hidrolik kollarının yağ filtresi oluyor onun direksiyonla bir alakası yok

gelelim probleme genelde traktörlerde rolanti düşünce yağ basıncıda düşer ve direksiyonnun dönmesi zorlaşış ve çiftçekerlerde bu daha fazladır çünki önde iki tane büyük ve iri dişlyi tekerlek var dönmeyi zorlaştırır ama eskiye göre daha zor dönüyorsa önce filtreyi değiştir kutunun içindekini oda olmassa pompaya baktırmanda fayda var gibi

enter link=topic=52981.msg551434#msg551434 date=1330539359' Alıntı:
cihan abi direksiyon filtresi direksiyon yağını koyduğun kutunun içinde bulunur kutuyu karşına aldığın zaman sağ taraftadır

senin bir yanlışın var arkadaşım senin dediğin hidrolik kollarının yağ filtresi oluyor onun direksiyonla bir alakası yok

gelelim probleme genelde traktörlerde rolanti düşünce yağ basıncıda düşer ve direksiyonnun dönmesi zorlaşış ve çiftçekerlerde bu daha fazladır çünki önde iki tane büyük ve iri dişlyi tekerlek var dönmeyi zorlaştırır ama eskiye göre daha zor dönüyorsa önce filtreyi değiştir kutunun içindekini oda olmassa pompaya baktırmanda fayda var gibi
sağol umut bilmiyordum öğrenmiş oldum çok sağol.

enter link=topic=52981.msg551434#msg551434 date=1330539359' Alıntı:

güzel kardeşim sen yanlış biliyorsun. new hollanda göre bahsediyim ben o dediğin filitre hem direksiyon pompasının yağını hemde hidrolik pompasının yağını temizler, bu olay tümosandada aynıdır büyük ihtimal. yağ koyduğun kutunun içinde nerde filitre var kardeşim ???

atom karınca link=topic=52981.msg551802#msg551802 date=1330614108' Alıntı:
güzel kardeşim sen yanlış biliyorsun. new hollanda göre bahsediyim ben o dediğin filitre hem direksiyon pompasının yağını hemde hidrolik pompasının yağını temizler, bu olay tümosandada aynıdır büyük ihtimal. yağ koyduğun kutunun içinde nerde filitre var kardeşim ???
erkunttada aynı direksiyon ve şanzuman aynı yağı kullanır. masseyde böyle.Arkadaşlar fren hidroliğinın kutusuyla karıştırıyo olabilir.

tümosanın her yeri sorun sen direksiyon arızasını öpte başına koy ya benim gibi iki defa kovan dağıtsaydı sonra hidrolik beyini patlasaydı o zaman napardın bilmem basit arızaları ben kendim yapar oldum ben Karamanın mesudiye köyünde ikamet etmekteyim elimde 85 80 var evlere şenlik ocağımıza incir acını dikti dikecek köyde tümosanı olupta memnun olanı ben görmedim küfür hat safada yazıklar olsun bir kucak dolusu para ver sonra rezillik paçadan aksın

CEAR link=topic=52981.msg560990#msg560990 date=1331564126' Alıntı:
tümosanın her yeri sorun sen direksiyon arızasını öpte başına koy ya benim gibi iki defa kovan dağıtsaydı sonra hidrolik beyini patlasaydı o zaman napardın bilmem basit arızaları ben kendim yapar oldum ben Karamanın mesudiye köyünde ikamet etmekteyim elimde 85 80 var evlere şenlik ocağımıza incir acını dikti dikecek köyde tümosanı olupta memnun olanı ben görmedim küfür hat safada yazıklar olsun bir kucak dolusu para ver sonra rezillik paçadan aksın
sevgili cear tümosanı 2006 yılından beri kullanıyorum fakat öyle başımı çok ağrıtacak sorunla karşılaşmadım ne yalan söyliyeyim benim canımı sıkan yakıtı çok yakıyor vallahi demişlerdi 600 saati geçsin azalacak nerde sanki dahada çoğoldı yakıtı. Benden tavsiye insan iş yaparken o işten zevk almıyorsa sürekli sorun çıkartıyorsa sat gitsin aklına yatan bi motor al kendine benimde imkanım olsa bi dakka tutmam new holland 5040 lar çok hoşuma gidiyor amaaaaaaaa . İnsan malından soğuduğu zaman yaptığı iştende bi şey anlamıyor bende Kırklareli nin Lüleburgaz ilçesindenim sana işlerinde kolay gelsin açık sözlülüğünden dolayı kutlarım seni