Tümosana çamur atıyorlar ...!!

Ynt: Tümosana çamur atıyorlar ...!!

kubilay07 link=topic=72434.msg840645#msg840645 date=1391542674' Alıntı:
iyi niyetle yazdığınız aşikar fakat burada bunu okuyan insanlar sizin ne niyetle yazdığınızı bilmezler ve ortam gerildikçe gerilir bilmem anlatabildim mi?
haklısın fakat bu konudada yorum yazanlardan hassasiyet bekliyorum yerli malı olmasa tümosana söylenenler umrumda olmaz

uzay kasa link=topic=72434.msg840630#msg840630 date=1391541782' Alıntı:
Çekiş diyince Nh,Mf,Erkunt Tümosandan aman aman az bir çekişe sahip değil ki!Hattat hiç kullanmadım,onun hakkında yorum yapmayacağım.Bilen bilecek bilmeyen de diğer markalar hiç çekmiyor sanacak.Td 75 muadili olan Tümodan çok da az çekmez ya da 3.85 mf tümosan 8085den az çekmez.Arkadaşlar biri dev diğeri fare değil bunların!
Bende zaten tümonun 55i nhın 75i kadar çekiyor demiyorum ki! Dikkat ettiyseniz ben çekiş konusunda herhangi bir traktörle karşılaştırma yapmadım klasik kasadan bahsedilmiş, teknolojiden bahsedilmiş o konudaki görüşlerimi belirttim. Benim kasdetmek istediğim bir traktörde çekiş olmadan konforunda olmayacağıdır. Tabi bu kendi görüşüm. Elbette tümosan muadili traktörlerden çok aşırı çekişli değil bende öyle bir kelime kullandığımı hatırlamyıyorum..

tümosan cekıslı ama su var arkadaslar 85 lık mf 85 lık tumosanla aynı cekıo dıelım kı tumosan daha fazla cekıyor ama mf 2 litre yakarken tumosan 1 litre yakıyor arasındakı fark o tumosan az yakıtla cok cekıo

jrkeag3 link=topic=72434.msg840683#msg840683 date=1391545913' Alıntı:
tümosan cekıslı ama su var arkadaslar 85 lık mf 85 lık tumosanla aynı cekıo dıelım kı tumosan daha fazla cekıyor ama mf 2 litre yakarken tumosan 1 litre yakıyor arasındakı fark o tumosan az yakıtla cok cekıo
yakıtı çok bana göre ama hakkını verir

new holland TT 65 link=topic=72434.msg840665#msg840665 date=1391544491' Alıntı:
Bende zaten tümonun 55i nhın 75i kadar çekiyor demiyorum ki! Dikkat ettiyseniz ben çekiş konusunda herhangi bir traktörle karşılaştırma yapmadım klasik kasadan bahsedilmiş, teknolojiden bahsedilmiş o konudaki görüşlerimi belirttim. Benim kasdetmek istediğim bir traktörde çekiş olmadan konforunda olmayacağıdır. Tabi bu kendi görüşüm. Elbette tümosan muadili traktörlerden çok aşırı çekişli değil bende öyle bir kelime kullandığımı hatırlamyıyorum..
Değerli kardeşim:Özellikle alıntı yapmadan yorum yaptım ki,kimse üstüne alınmasın.Konuyu açıldığı ilk andan beri takip etmekteyim ve insanların genel kanısı tümocan ' ı favkalede bir çekiş potansiyelinde görmeleri.Ben de muadili diğer firmalardan çok çok fazla değil de biraz daha fazla çektiğini vurgulamak için böyle bir ileti gönderdim.Seni incitecek bir kelime kullandıysam,özür dilerim.

uzay kasa link=topic=72434.msg840713#msg840713 date=1391547715' Alıntı:
Değerli kardeşim:Özellikle alıntı yapmadan yorum yaptım ki,kimse üstüne alınmasın.Konuyu açıldığı ilk andan beri takip etmekteyim ve insanların genel kanısı tümocan ' ı favkalede bir çekiş potansiyelinde görmeleri.Ben de muadili diğer firmalardan çok çok fazla değil de biraz daha fazla çektiğini vurgulamak için böyle bir ileti gönderdim.Seni incitecek bir kelime kullandıysam,özür dilerim.
Abi şunu merak ediyorum Tümosanın bu gücü nereden geliyor

hyr kullandıgı turbodan gelıyor turk malı turbo ve buyuk turbo takıyor motora gaz basıp cekmedede çuvvvv dıye ses gelıyor bu baska bır motorda yok tumosanlarda cııkıyor daha dogrudu tumosanlarda daha belırgın cıkıyor o ses yuke bınınce turbo kendını konustugu ustun cekıs saglıo bırde şanzımanları agır sanzıman ondan kolay kolay bayılmıyor anlş-*s

uzay kasa link=topic=72434.msg840743#msg840743 date=1391549550' Alıntı:
bence pompadan geliyor.Çünkü kullandığı motor Fiat motorlarının bir kopyası.Ancak kendine has bir patenti var.Kopya kelimesini aşağılamak anlamında kullanmadım,yanlış anlaşılmasın.
pompa açılsa çok yakar ama

Kardeş benim TD90 da da her vites geçişinde cıvlama sesi var.Tümosanınki kadar da belirgin.İlk başlarda insanın hoşuna gidiyor ama turbo kirlendikçe ses gidiyor diyorlar :) Demek ki turboyu sürekli temizletmek lazım :) Turbo büyük müdür bilmem ama gerçekten güçlü traktör.

uzay kasa link=topic=72434.msg840769#msg840769 date=1391550344' Alıntı:
Kardeş benim TD90 da da her vites geçişinde cıvlama sesi var.Tümosanınki kadar da belirgin.İlk başlarda insanın hoşuna gidiyor ama turbo kirlendikçe ses gidiyor diyorlar :) Demek ki turboyu sürekli temizletmek lazım :) Turbo büyük müdür bilmem ama gerçekten güçlü traktör.
evet mf ile çifte gırdı babamla getırtdıgımız bayi babam yetısemedı mf le tumosana

jrkeag3 link=topic=72434.msg840761#msg840761 date=1391550060' Alıntı:
hyr kullandıgı turbodan gelıyor turk malı turbo ve buyuk turbo takıyor motora gaz basıp cekmedede çuvvvv dıye ses gelıyor bu baska bır motorda yok tumosanlarda cııkıyor daha dogrudu tumosanlarda daha belırgın cıkıyor o ses yuke bınınce turbo kendını konustugu ustun cekıs saglıo bırde şanzımanları agır sanzıman ondan kolay kolay bayılmıyor anlş-*s

Senin o dediğin ses blow off tan kaynaklanıyor her turbolu traktörde olmayabilir fakat sadece Tümosanda olduğu yanlış ha illa ıslık sesi duymak istiyorsan Fiat 90 serisinin sesini dinleyebilirsin 6 silindirin farkını görürsün :D

POYRAZLI TALHA link=topic=72434.msg840779#msg840779 date=1391550534' Alıntı:
Senin o dediğin ses blow off tan kaynaklanıyor her turbolu traktörde olmayabilir fakat sadece Tümosanda olduğu yanlış ha illa ıslık sesi duymak istiyorsan Fiat 90 serisinin sesini dinleyebilirsin 6 silindirin farkını görürsün :D
Talha bu blow off nedir kardeşim.Bilgin varsa paylaşır mısın?

uzay kasa link=topic=72434.msg840792#msg840792 date=1391551252' Alıntı:
Talha bu blow off nedir kardeşim.Bilgin varsa paylaşır mısın?

Abi bildiğim kadarıyla vites geçişlerinde ve gaz kesme durumlarında turbonun durmasını engelleyerek traktörün çekişini artıran ve turbonun ömrünü uzatan mekanizma oluyor. Blow off hakkında fazla bir bilgim yok bende sitemiz üyelerinden B.Özyurt ve omerfarukkoc arkadaşlarımızdan öğrendim işin ehli onlar. Örnek verecek olursak Fiat > Videolar(Alıntılar) bölümünde 110-90 videosu vardı Blow Off ve Straight Pipe uygulamalı ordan izleyebilirsin abi...

http://www.trakkulup.net/videolar-(alintilar)-155/110-90-turbo-sesleri/

Ahanda burda ;D

POYRAZLI TALHA link=topic=72434.msg840779#msg840779 date=1391550534' Alıntı:
Yok Talha, İlla Blow Off ' tan Gelir O Ses Diye Bişey Yok... 4 Kanallı Turbolardan da Geliyor O Ses... Örn; Yeni TDD Ve Tümosanlar...