Aynen arkadasim simdi 2017 model 95 hp avrupa bir traktor alacagima her malzememi alirim ki oyle de yaptim 65 bine tumosani aldim 9 bine otomatik yayli unlu pulluk aldim 2000 bine gubre atma makinasi aldim 4 bine ilaclama makinasi aldim 4 bine tiller aldim dün fuardan 4.5 metre tirmik aldim 5 bin tl 6 tonluk romork aldim 9 bin tl 3.500 e havali aldim 101.500 tl ye full kuru ekipman traktor aldim gecen hafta koye 105 bine td 90 aldilar hangimiz kârli is yapmisiz hesap edin
Bir de şu acidan bakalım kalite ve konforun yerlerde süründüğü bir traktörü uygun fiyata alıyoruz aradan zaman geçiyor ve başlıyor arıza çıkarmaya(hepsi olmasada büyük çoğunluğu) tam tarlanın ortasında traktör vitese geçmiyor işin yarım kalıyor zor zahmet sanayiye gidiyor parçası ucuz olduğu için diyelim bin TL’ye çıkıyor iyi çok masraf cıkarmadı diyoruz. İşimize devam ediyoruz. Yine başka bir iş günü bir arıza daha aynı senaryou yine yaşıyoruz başka bir traktörün arkasında sanayi yolu tutuluyor çok masraf cıkarmıyor tabiki yerli olduğu icin. Bu şekilde yıllar geçiyor dur bi şu motora yaptığım masrafları bir toplayım diyorsun parçası ucuz olduğu için çok birşey tutmadığını düşünüyorsun ama bir bakmişsın astarı yüzünden pahalıya gelmiş. Sanayiye gitmekten usandığın için satayım şunu bıktım artık diyorsun 45e aldığın traktörü 30 a satıyorsun kurtuldum diye dua ediyorsun. 48 bine mahallende kimsenin kullanmadıgı bir traktör alıyorsun 4 yıl hiçbir masrafsız kullanıp 50 bine satıyorsun 80 bine daha büyüğünü alıyorsun 2 yıldır da onu masrafsız kullanmaktasın ve şu an ederi 85 90 bin civarında oluyor ama satmayı düşünmüyorsun zaten NOT: bizat yaşadıklarım anlatılmıştır. ŞİMDİ SİZ HESAP EDİN O UCUZ TRAKTÖRÜ ALAN MI KARLI YOKSA İKİ KAT DAHA PAHALI OLAN TRAKTÖRÜ ALAN MI???