Araba bozulabilir ne var ki bunda alay etcekgezegen link=topic=72434.msg839947#msg839947 date=1391448276' Alıntı:bu gün ihtibarı ile bir tümocan da bizim köye girdi kabinli 74 80 mi ne 75 hp lik ama servis arabası bozulmuş yolda kalmış gelemedi ;D zuha-*-s gelse görecektik akşam olmadan
yalancılıkla suclamıyorum bız tumosanı ogrenmek ıcın bayıden motor ıstedık motor verın dıye saolasun lar verdıler bızım mf ıle cıft yarısına soktuk tumosan super cekıyor mf de babam vardı birde sonra soforlerı deiştirdik tumosana babam gectı tumosan hep onde gıttı bızım mf yanına yaklasamadı bıle bende babamın yanındaydımmanas link=topic=72434.msg840035#msg840035 date=1391453575' Alıntı:jrkeag3 sen kullandunmı komşunun motorunamı yorum atıyorsun ben kullandım şahsımın vardı sen hala yalancılıkla sucluyorsun haddini bil
ahmetdursun link=topic=72434.msg839719#msg839719 date=1391425867' Alıntı:Tümosan bugün olmuş tasarım yoksunu bir makina, insan içine bindimi ergonomi göremiyor dışı zaten berbat! bir fabrika gittikçe tasarımı berbatlaştırır mı yahu? burada adamın aklına hemen türk çiftçisine ne kadar az değer verildiği geliyor! sonuçta bunu kullanacak varlık insan yani.
Vallahi geçen modelini tam hatırlamıyorum 3 silindirli klasik serisine bindim, direksiyondan gösterge gozukmuyor, gaz pedalını öyle yere koymuşki ayak ökçem pedalla, kabin sacı arasına sığmadı ayağımda 42 numara yani hadi bu adam ayağımı gazdan çekip ani frene basacak olsa ayağını o karmaşadan çıkaramaz.
vitesleri geçen yıl düzelttiler çok şükür. Sarmaşık gibi vitesleri vardı o ne öyle!!! Maksimayı hiç söylemiyorum bence boşa uğraşmışlar kaç yıl.
Ama motoru güzel, turbo elemanları kalite, şanzımanı seri bir traktör. Bunların dışında tümosan out...
ozaman madem yeniymiş tümosan birazdaha bekleyeceksin ve tümosan bazı şeyleri düzelttiginde açacaksın kardeşim butarz konuları ki burdada kimse ozaman zaten olumsuz yorum yapmaz kaldıki dünyanın en iyi makinasıdaolsa en kötü makinasıda olsa aşagı yukarı hertraktöre birileri illaki bir kaç olumsuz yorum yapıyor yapmayada devam edecektirHakandnz link=topic=72434.msg839689#msg839689 date=1391421913' Alıntı:Tümosan daha 2005 de flan atağa geçti düzeltir bazı şeyleri
Hakandnz link=topic=72434.msg839681#msg839681 date=1391421257' Alıntı:Adamın biride Tümosanın kontrolsüz gücü var diyor
( ' ' benden yaşça büyük bir abimiz biz almaz isek gelişemez demiş buna katılıyorum fakat çiftçininde sırf bir fabrika gelişsin diye oraya buraya savuracak parası yok satış yaparken şöyle ar-ge yapıyoruz böyle geliştiriyoruz diyorlar ' ' ) Burada bahsettiğin eğer ki ben isem sen beni yanlış anlamışsın demektir ben alın demiyorum herkes yine elindekini kullansın ancak insanlar objektif baksın desteklesinler karalamasınlar yeter,sen desteklemeyi satın almak olarak görüyorsan birşey demiyorum...kubilay07 link=topic=72434.msg840080#msg840080 date=1391456737' Alıntı:yorumları okudumda konu sahibi arkadaş sanki bunun nedeninin aramak yerine burada ağız dalaşına girmek istiyor sonuç site geriliyor
ben traktör almadan önce her marka traktörü inceledim hepsine baktım buna tümosanda dahil o fiyata öyle yada böyle bir kalite çizgisi olmalı tümosanda bu çizgi yok veya belirgin değil tam olarak parasına göre kalitesini hissettiremiyor
tümosanlar çekişli traktör evet fakat herşey güç değil birazda ergonomik bir traktör olması gerekli konforlu demiyorum en azından ergonomik olmalı
kontrolsüz güç olayına gelince buna kesinlikle katılıyorum 55hplik bir bağ-bahçe serisi piyasadaki tüm 55hplik motorların yanında 65-70hplik bir performans sergiliyorsa burada bir kontrolsüz güç söz konusudur olmalıdır!! nitekim ilerleyen zamanlarda da bunun sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum
benden yaşça büyük bir abimiz biz almaz isek gelişemez demiş buna katılıyorum fakat çiftçininde sırf bir fabrika gelişsin diye oraya buraya savuracak parası yok satış yaparken şöyle ar-ge yapıyoruz böyle geliştiriyoruz diyorlar her ay buraya gelip ankette yapıyorlar önce geliştirsinler(güya ar-ge departmanları çalışıyorya) biz koşa koşa alırız...
tümosan bayisi buralarda erkunt bayileri gibi herşeyi takıyorlar çekiyorlar ona dalaşıyor bunu çekiyor o pulluğu sürüyor bu çizeli kırıyor böyle giderse tıpkı erkunt bayilerinin markayı yanlış lanse etmesinden kaynaklanan bir antipati doğacak bence sert tepkilerin bir çoğuda bundan...
yavuz_13 nicli abimizin yaptığı yoruma katılıyorum bahçe serilerinde daha yeni koydular çeker düğmesini gelişiyorlar ama çok yavaş...
evet bencede gelısmeliademin link=topic=72434.msg840124#msg840124 date=1391460260' Alıntı:Nerden baksan 5 yıl uğraştılar maxima diye bi traktör üretmek için. Elinizi vicdanınıza koyun Allah için ben bu traktöre güveniyorum ben bu traktöre hayran oldum diyip hanginiz alır ?
Ucuz diyorsunuz ama beleş değil nihayetinde büyük mebla bir traktör parası. Daha dünkü firma olan Erkunt kadar olamıyorsa kimse kusura bakmasın. Kimsede kimsenin kalbini kırmasın
sonuna kadar katılıyorum tumosan suan albayraklar deılde kocun veya baska bır ozel sırketın elınde olsaydı yuzde yuz daha ılerde olurdru nah buarayda yazıorum tumosanın albayraklar elınde olması hıc sevmedıgım bı durumuzay kasa link=topic=72434.msg840147#msg840147 date=1391462157' Alıntı:Tümosan köklü firmadır,ancak kurulduğu günden beridir hep aynı ürünü dönderip çevirip sunuyor.Sadece isim değişiyor.Örneğin; 90.80,80-90 oluyor.İçerik aynı.Erkunt ' un sanıyorum 10 yıllık bir mazisi var ama kimseler ergonomisine laf etmiyor.Belki de %60 ' ı yerli olmamasına rağmen Türkiye firması diye kabullenilmiş.Ben de destekliyorum Erkunt ' u!Bir de bayiliklerini sahtekarlardan alsalar süper olacak.Tümosan neden yapmıyor?Bayinin dilinde iki laf var: 1 Yerli malı 2 Süper çekiyor.Kalite nerde,ergonomi nerde,2.el değeri nerde,çiftçiye hörmet nerde? Tümosan Türk malıymış.Peki soruyorum: NH,Hattat,Başak Sibirya malı mı?Onların Tümosandan daha çok yatırımı var bu ülkeye.Üstelik Tümosan gibi halkın vergileriyle yapılıp sonra da falanca yakınına kıyak çekilmiş bir fabrikaları yok.Tamamen özel sermaye.Bu yazdıklarımdan Koç ' u kayırdığım anlamını çıkarmayın lütfen. Fakat Albayraklar paramı yiyeceğine Koç yesin!
jrkeag link=topic=72434.msg840103#msg840103 date=1391458929' Alıntı:( ' ' benden yaşça büyük bir abimiz biz almaz isek gelişemez demiş buna katılıyorum fakat çiftçininde sırf bir fabrika gelişsin diye oraya buraya savuracak parası yok satış yaparken şöyle ar-ge yapıyoruz böyle geliştiriyoruz diyorlar ' ' ) Burada bahsettiğin eğer ki ben isem sen beni yanlış anlamışsın demektir ben alın demiyorum herkes yine elindekini kullansın ancak insanlar objektif baksın desteklesinler karalamasınlar yeter,sen desteklemeyi satın almak olarak görüyorsan birşey demiyorum...
jrkeag3 link=topic=72434.msg840158#msg840158 date=1391462938' Alıntı:sonuna kadar katılıyorum tumosan suan albayraklar deılde kocun veya baska bır ozel sırketın elınde olsaydı yuzde yuz daha ılerde olurdru nah buarayda yazıorum tumosanın albayraklar elınde olması hıc sevmedıgım bı durum