Tümosana çamur atıyorlar ...!!

Ynt: Tümosana çamur atıyorlar ...!!

bu gün ihtibarı ile bir tümocan da bizim köye girdi kabinli 74 80 mi ne 75 hp lik ama servis arabası bozulmuş yolda kalmış gelemedi ;D zuha-*-s gelse görecektik akşam olmadan

tumosanda kabın konfor olmuyabılır fakat cekış yok dıyen külliyen yalan soler kendı segmentınden 75 bg 85 bg tarlada çiffte kapısmasında karsısına cıkıcak traktor yok buna jd de dahil.(yenıler ıcın soluyorum 74 80 ı falan fazla cekısı yok )

manas link=topic=72434.msg840035#msg840035 date=1391453575' Alıntı:
jrkeag3 sen kullandunmı komşunun motorunamı yorum atıyorsun ben kullandım şahsımın vardı sen hala yalancılıkla sucluyorsun haddini bil
yalancılıkla suclamıyorum bız tumosanı ogrenmek ıcın bayıden motor ıstedık motor verın dıye saolasun lar verdıler bızım mf ıle cıft yarısına soktuk tumosan super cekıyor mf de babam vardı birde sonra soforlerı deiştirdik tumosana babam gectı tumosan hep onde gıttı bızım mf yanına yaklasamadı bıle bende babamın yanındaydım

ahmetdursun link=topic=72434.msg839719#msg839719 date=1391425867' Alıntı:
Tümosan bugün olmuş tasarım yoksunu bir makina, insan içine bindimi ergonomi göremiyor dışı zaten berbat! bir fabrika gittikçe tasarımı berbatlaştırır mı yahu? burada adamın aklına hemen türk çiftçisine ne kadar az değer verildiği geliyor! sonuçta bunu kullanacak varlık insan yani.

Vallahi geçen modelini tam hatırlamıyorum 3 silindirli klasik serisine bindim, direksiyondan gösterge gozukmuyor, gaz pedalını öyle yere koymuşki ayak ökçem pedalla, kabin sacı arasına sığmadı ayağımda 42 numara yani;) hadi bu adam ayağımı gazdan çekip ani frene basacak olsa ayağını o karmaşadan çıkaramaz.
vitesleri geçen yıl düzelttiler çok şükür. Sarmaşık gibi vitesleri vardı o ne öyle!!! Maksimayı hiç söylemiyorum bence boşa uğraşmışlar kaç yıl.

Ama motoru güzel, turbo elemanları kalite, şanzımanı seri bir traktör. Bunların dışında tümosan out...

Selamunaleykum ahalii

Bende 3 piston 70-80 tümosan var

Bence de sen ce Ahmet.

Ya bu insanlar bi alem tutturmuşlar bir konfor derdi bitmek bilmiyo,konfor özellik demek=para demek madem okadar konfor arıyosun git fendt al onada para yetmiyo ee ucuzada konfor bulunmuyo insanlar konforsuz haline bile pahalı deyip duruyor bide konfor olsa demek ki kimse alamaz kısacası insanlar ölmüş eşek arıyorlar ama bu devirde zor, yerli firmaların amacı zaten ucuza mal edip diğerlerine göre çok satış yapabilmek,bencede yerli firmalar konfor konusunda baya geri ama zamanla bu açık kapanır ben özellikle yerli firmaları takip ediyorum hergeçen gün gelişiyorlar ama bizim ülke insanı hep önyargıyla yaklaşıyor ' ' geliştirsinlerde o zaman bakarız destek oluruz ' ' diyorlar ama öyle olmuyor işte desteği şimdi vereceksin ki gelişmeyi sonra göreceksin,forumdada bisürü dangalak binmediği traktöre suç atıyor sağda solda bi foto görsün hemen mimliyorlar işin sonucunu araştırmadan yorumlar havada uçuşuyo bu sefer başka markada bişey olduğunda o karalayanlar kendinde aynısı var diye kaza yapmış diyerek geçiştiriyorlar herkes kendi elindekini altın olarak görüyor... kız-*sw ıh-*-s

dayı babamın tumosan demesının sebebını bılıyorsun bılıyorsun bızde tarla cokkk mf yetmıyor zaten gerıye ne kaldı en az zamanla işi en cabuk bıtırebılecek ve az para tutacak bır motor bız arastırdık tumosanı bulduk cekısı super yakıtıda fena değil zaten bayının getırdıgı motorda dehset cekıyordu parasına gore fena motor değil bızım ıcın cekıs onemlı oldugu ıcın babam tumosan dedi dayı yoksa paramız olsa fend alırız ama bu zamanda konforu dusunecek durumumuz yok konfor demek + para demek bız konfor ıstemıyoruz bıze cekiş lazım buda tumosanda var.

Hakandnz link=topic=72434.msg839689#msg839689 date=1391421913' Alıntı:
Tümosan daha 2005 de flan atağa geçti düzeltir bazı şeyleri
ozaman madem yeniymiş tümosan birazdaha bekleyeceksin ve tümosan bazı şeyleri düzelttiginde açacaksın kardeşim butarz konuları ki burdada kimse ozaman zaten olumsuz yorum yapmaz kaldıki dünyanın en iyi makinasıdaolsa en kötü makinasıda olsa aşagı yukarı hertraktöre birileri illaki bir kaç olumsuz yorum yapıyor yapmayada devam edecektir
son günlerde ayranı kabaran buna benzer gereksiz konu açıp duruyor

Hakandnz link=topic=72434.msg839681#msg839681 date=1391421257' Alıntı:
Adamın biride Tümosanın kontrolsüz gücü var diyor

tümosanın kontrolsüz gücü oldugunu söyleyenlerde biride benim tümoyu begeniyorum fena degil güçlüde fakat herşey güç degil sadece güç için sadece konfor için sadece ekonomik oldugu için yada sadece az yaktıgı çi aınmaz traktörler
bunun hepsi bir arada olacak ki tadından yenmez
ve dediigm gibi sadece güç var tümosanda diger hiç bir nitelik yok henüz malesef ki nedense bazen nhcilerin abzen tümosancıların bazen erkuntçuların bazen mf cilerin bazen diger markacıların ayranı nedne se kabarıyor hem enkonu açıyorlar bu son dönemde nedense tümosancılarda sıkça görülmeye başladı ve sıktı artık bu muhabbet

yorumları okudumda konu sahibi arkadaş sanki bunun nedeninin aramak yerine burada ağız dalaşına girmek istiyor sonuç site geriliyor

ben traktör almadan önce her marka traktörü inceledim hepsine baktım buna tümosanda dahil o fiyata öyle yada böyle bir kalite çizgisi olmalı tümosanda bu çizgi yok veya belirgin değil tam olarak parasına göre kalitesini hissettiremiyor

tümosanlar çekişli traktör evet fakat herşey güç değil birazda ergonomik bir traktör olması gerekli konforlu demiyorum en azından ergonomik olmalı

kontrolsüz güç olayına gelince buna kesinlikle katılıyorum 55hplik bir bağ-bahçe serisi piyasadaki tüm 55hplik motorların yanında 65-70hplik bir performans sergiliyorsa burada bir kontrolsüz güç söz konusudur olmalıdır!! nitekim ilerleyen zamanlarda da bunun sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum

benden yaşça büyük bir abimiz biz almaz isek gelişemez demiş buna katılıyorum fakat çiftçininde sırf bir fabrika gelişsin diye oraya buraya savuracak parası yok satış yaparken şöyle ar-ge yapıyoruz böyle geliştiriyoruz diyorlar her ay buraya gelip ankette yapıyorlar önce geliştirsinler(güya ar-ge departmanları çalışıyorya) biz koşa koşa alırız...

tümosan bayisi buralarda erkunt bayileri gibi herşeyi takıyorlar çekiyorlar ona dalaşıyor bunu çekiyor o pulluğu sürüyor bu çizeli kırıyor böyle giderse tıpkı erkunt bayilerinin markayı yanlış lanse etmesinden kaynaklanan bir antipati doğacak bence sert tepkilerin bir çoğuda bundan...

yavuz_13 nicli abimizin yaptığı yoruma katılıyorum bahçe serilerinde daha yeni koydular çeker düğmesini gelişiyorlar ama çok yavaş...

kubilay07 link=topic=72434.msg840080#msg840080 date=1391456737' Alıntı:
yorumları okudumda konu sahibi arkadaş sanki bunun nedeninin aramak yerine burada ağız dalaşına girmek istiyor sonuç site geriliyor

ben traktör almadan önce her marka traktörü inceledim hepsine baktım buna tümosanda dahil o fiyata öyle yada böyle bir kalite çizgisi olmalı tümosanda bu çizgi yok veya belirgin değil tam olarak parasına göre kalitesini hissettiremiyor

tümosanlar çekişli traktör evet fakat herşey güç değil birazda ergonomik bir traktör olması gerekli konforlu demiyorum en azından ergonomik olmalı

kontrolsüz güç olayına gelince buna kesinlikle katılıyorum 55hplik bir bağ-bahçe serisi piyasadaki tüm 55hplik motorların yanında 65-70hplik bir performans sergiliyorsa burada bir kontrolsüz güç söz konusudur olmalıdır!! nitekim ilerleyen zamanlarda da bunun sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum

benden yaşça büyük bir abimiz biz almaz isek gelişemez demiş buna katılıyorum fakat çiftçininde sırf bir fabrika gelişsin diye oraya buraya savuracak parası yok satış yaparken şöyle ar-ge yapıyoruz böyle geliştiriyoruz diyorlar her ay buraya gelip ankette yapıyorlar önce geliştirsinler(güya ar-ge departmanları çalışıyorya) biz koşa koşa alırız...

tümosan bayisi buralarda erkunt bayileri gibi herşeyi takıyorlar çekiyorlar ona dalaşıyor bunu çekiyor o pulluğu sürüyor bu çizeli kırıyor böyle giderse tıpkı erkunt bayilerinin markayı yanlış lanse etmesinden kaynaklanan bir antipati doğacak bence sert tepkilerin bir çoğuda bundan...

yavuz_13 nicli abimizin yaptığı yoruma katılıyorum bahçe serilerinde daha yeni koydular çeker düğmesini gelişiyorlar ama çok yavaş...
( ' ' benden yaşça büyük bir abimiz biz almaz isek gelişemez demiş buna katılıyorum fakat çiftçininde sırf bir fabrika gelişsin diye oraya buraya savuracak parası yok satış yaparken şöyle ar-ge yapıyoruz böyle geliştiriyoruz diyorlar ' ' ) Burada bahsettiğin eğer ki ben isem sen beni yanlış anlamışsın demektir ben alın demiyorum herkes yine elindekini kullansın ancak insanlar objektif baksın desteklesinler karalamasınlar yeter,sen desteklemeyi satın almak olarak görüyorsan birşey demiyorum...

takma kafanı 70 yılların tıraktörüne binende tümosanı karalıyor hepside aslında tümosan denince içlerindeki ürpertiyi dışa vermek istemediklerinden iyi traktör olduğunu heğside bal gibi biliyorlar braz koça uşaklık biraz dışarıya uşaklık anla işte,2000 den beri bzde kullanıyoruz beni tarlada gören girecek delik arıyor tümosanla mutluyum

;D ;D ;D bak yaptıgın yorum cok yanlsı koca usaklık falan koc ta turktur ve fabrıkalarında mılyonlar ca turk calısıyordur onlara ekmek verıyordur ama yerlı sermayemıze destek vermen guzel kacacak delık arıyolar demene de koptum zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s

Nerden baksan 5 yıl uğraştılar maxima diye bi traktör üretmek için. Elinizi vicdanınıza koyun Allah için ben bu traktöre güveniyorum ben bu traktöre hayran oldum diyip hanginiz alır ?
Ucuz diyorsunuz ama beleş değil nihayetinde büyük mebla bir traktör parası. Daha dünkü firma olan Erkunt kadar olamıyorsa kimse kusura bakmasın. Kimsede kimsenin kalbini kırmasın :)

ademin link=topic=72434.msg840124#msg840124 date=1391460260' Alıntı:
Nerden baksan 5 yıl uğraştılar maxima diye bi traktör üretmek için. Elinizi vicdanınıza koyun Allah için ben bu traktöre güveniyorum ben bu traktöre hayran oldum diyip hanginiz alır ?
Ucuz diyorsunuz ama beleş değil nihayetinde büyük mebla bir traktör parası. Daha dünkü firma olan Erkunt kadar olamıyorsa kimse kusura bakmasın. Kimsede kimsenin kalbini kırmasın :)
evet bencede gelısmeli

Aksamdan beri konuyu takip ediyorm sitede beni bilen bilir da once hic traktorm olmadi bi kac kez tt55. 5546 fiat 480 gibi traktor kullandm kisacasi acemiym seneye dogru bi bahce tipi motor alcam
Konu da bi kc arkds demis ilk once konfor ergonomi bana gore bi traktorde ilk en iyi olmasi gereken cekis niye bn buna ceksin diye para veriyorm traktorn asil isi ne cekmek guc en onmlisi yani pullu attim mi tabiri caizse yarip gitmesi lazm bu tümo da var
2. Önmli unsur yakit mazot bi dunya para
3. konfor
bunlar bnm icn onmli seyler goruntu filan bos isterse kaporta olmasin oturcak koltuk olsn yeterli ama ceksin romorkla daga bayira ciksn az yaksn bn bunu beklerim bi motordan tümosan da ogrendim kadariyla cekmm demiyo bnm dusuncm bu saygilar hepinize ok-*-s

Tümosan köklü firmadır,ancak kurulduğu günden beridir hep aynı ürünü dönderip çevirip sunuyor.Sadece isim değişiyor.Örneğin; 90.80,80-90 oluyor.İçerik aynı.Erkunt ' un sanıyorum 10 yıllık bir mazisi var ama kimseler ergonomisine laf etmiyor.Belki de %60 ' ı yerli olmamasına rağmen Türkiye firması diye kabullenilmiş.Ben de destekliyorum Erkunt ' u!Bir de bayiliklerini sahtekarlardan alsalar süper olacak.Tümosan neden yapmıyor?Bayinin dilinde iki laf var: 1 Yerli malı 2 Süper çekiyor.Kalite nerde,ergonomi nerde,2.el değeri nerde,çiftçiye hörmet nerde? Tümosan Türk malıymış.Peki soruyorum: NH,Hattat,Başak Sibirya malı mı?Onların Tümosandan daha çok yatırımı var bu ülkeye.Üstelik Tümosan gibi halkın vergileriyle yapılıp sonra da falanca yakınına kıyak çekilmiş bir fabrikaları yok.Tamamen özel sermaye.Bu yazdıklarımdan Koç ' u kayırdığım anlamını çıkarmayın lütfen. Fakat Albayraklar paramı yiyeceğine Koç yesin!

uzay kasa link=topic=72434.msg840147#msg840147 date=1391462157' Alıntı:
Tümosan köklü firmadır,ancak kurulduğu günden beridir hep aynı ürünü dönderip çevirip sunuyor.Sadece isim değişiyor.Örneğin; 90.80,80-90 oluyor.İçerik aynı.Erkunt ' un sanıyorum 10 yıllık bir mazisi var ama kimseler ergonomisine laf etmiyor.Belki de %60 ' ı yerli olmamasına rağmen Türkiye firması diye kabullenilmiş.Ben de destekliyorum Erkunt ' u!Bir de bayiliklerini sahtekarlardan alsalar süper olacak.Tümosan neden yapmıyor?Bayinin dilinde iki laf var: 1 Yerli malı 2 Süper çekiyor.Kalite nerde,ergonomi nerde,2.el değeri nerde,çiftçiye hörmet nerde? Tümosan Türk malıymış.Peki soruyorum: NH,Hattat,Başak Sibirya malı mı?Onların Tümosandan daha çok yatırımı var bu ülkeye.Üstelik Tümosan gibi halkın vergileriyle yapılıp sonra da falanca yakınına kıyak çekilmiş bir fabrikaları yok.Tamamen özel sermaye.Bu yazdıklarımdan Koç ' u kayırdığım anlamını çıkarmayın lütfen. Fakat Albayraklar paramı yiyeceğine Koç yesin!
sonuna kadar katılıyorum tumosan suan albayraklar deılde kocun veya baska bır ozel sırketın elınde olsaydı yuzde yuz daha ılerde olurdru nah buarayda yazıorum tumosanın albayraklar elınde olması hıc sevmedıgım bı durum

jrkeag link=topic=72434.msg840103#msg840103 date=1391458929' Alıntı:
( ' ' benden yaşça büyük bir abimiz biz almaz isek gelişemez demiş buna katılıyorum fakat çiftçininde sırf bir fabrika gelişsin diye oraya buraya savuracak parası yok satış yaparken şöyle ar-ge yapıyoruz böyle geliştiriyoruz diyorlar ' ' ) Burada bahsettiğin eğer ki ben isem sen beni yanlış anlamışsın demektir ben alın demiyorum herkes yine elindekini kullansın ancak insanlar objektif baksın desteklesinler karalamasınlar yeter,sen desteklemeyi satın almak olarak görüyorsan birşey demiyorum...

abi senin dediğini kastetmiştim yanlış anlamışım kusura bakma fakat desteklemekte bir yerde kullanmak-satın almak değilmidir? ben insanların yeterince objektif baktığını düşünüyorum bakmayanlarda zaten bence 3-5 karalamacı fakat eleştiri ile subjektif bakmayı karıştırmamak gerekli benim dediğim olay şu bakın new holland tümo kadar çekmiyor deniliyor ama kimse new hollanddan ahım şahım almasaydım diyerek şikayet etmiyor çünkü traktörün diğer açıklarını konforu ve 2.el değeri fazlasıyla kapatıyor ben bugün aldığım tdb yi en fazla 3-5bin zararla satabiliyorsam bu iyi bir şeydir şuanda yerli üretimlerde piyasada hiçbir marka bu şekilde 2.el pazarına sahip değil ki 2el olayı kötü olanlardan biriside tümosan bunu da kabullenmek gerekli tümosanda eksi yönlerini kapatacak bir artı yönü yok çekişi dışında new hollandaın bugünlerde yakın zamanda bağ-bahçede powershuttle a geçeceği konuşuluyor bayiden duyduğum fakat tümosana bakıyorum daha levyeden ayrılabilmiş değil diyeceksiniz ki ne farkı var biri direksiyonun yanında diğeri gövdede işte satış anında o, o kadar çok etki yapıyor ki anlayabilmek mümkün değil konfor çok önemli değil diyen arkadaşlara saygım sonsuz fakat bir bahçeci olarak konuşuyorum 5-6 ton ilaçlama yapınca insanın canı konforu o kadar arıyorki o anda en önemsiz şey bile insana batıyor bu ne burda diyor sonra eve gelip kendinizi yatağa atınca konforlu olsa çok iyi diyorsunuz ha new hollandın yokmu olumsuz yönleri var hemde saysak ufak tefek uzun bir liste olur ama diğerlerine oranla konforu-2.eli ve satış sonrası hizmetleri bunların hepsini unutturuyor...

uzay kasa nickli abimiz yorum atmış ona sonuna kadar katılıyorum erkunt bile kısa zamanda piyasaya o kadar çabuk adapte olduki artık tümosanın geçmişine baktığımız zaman bunu hala tam olarak başaramaması üzücü bir durum

burada niyet kalp kırmak olmamalı burada bu sorun irdelenip ne için böyle olduğuna bir kanaat getirilmeli konu sahibinin konuyu bu şekilde takip etmesini tavsiye ederim tıpkı ufukk nickli abimizin bazı konularda yaptığı gibi belirli bir süre sonra yorumlardan bir sonuca ulaşılıp değerlendirme yapılmalıdır...saygılar...

jrkeag3 link=topic=72434.msg840158#msg840158 date=1391462938' Alıntı:
sonuna kadar katılıyorum tumosan suan albayraklar deılde kocun veya baska bır ozel sırketın elınde olsaydı yuzde yuz daha ılerde olurdru nah buarayda yazıorum tumosanın albayraklar elınde olması hıc sevmedıgım bı durum

Koçun elinde olsaydı ilerde değil aksine daha geride olurdu yerli New Hollandlara bak birde ithal olanlara bak Koç sattığı sürece yenilik yapmazdı...