Öncelikle şu profil meselesine gelelim. Ben kendimle ilgili verileri yazmaktan bıktım ama birileri nedense ısrarla benim profil bilgilerimi merak ediyorlar
Site değişmeden önce profil bilgilerimi yazmıştım ama site yenilendikten sonra bilgiler gözükmedi
Profil bilgilerimi merak edenlere soruyorum
1- Profil bilgisi yazılmayan tek üye ben miyim?
2- Sizin için profil bilgileri neden bu kadar önemli? Sizinde isminiz yazmadığı halde neden bu kadar benim profil bilgileri merak ediyorsunuz? Ben sizin isminizide mesleğinizide bilmeme rağmen hiçte merakta etmiyorum
3- Sizin için önemli olan bir kişinin profil bilgisi mi yoksa yaptığı yorumlar mıdır? Siz Benim ismim Ahmet Mehmet yada memleketimin Ankara, kayseri,İstanbul olması sizin için ne kadar önemlidir
Benim profilimi merak edenler daha önceki yorumlarıma bakabilir, Adımı,Yaşımı,Memleketimi, Mesleğimi, Ne kadar arazi ektiğimi herşey yazılıdır onlar açısından zahmet olacak ama bu kadar merak ediyorlarsa birazda zahmet edecekler yada forum yöneticileri bütün üyelere profil zorunluluğu getirecek,
Gelelim ben neden profil bilgilerimi yazmadığıma, ben bu forumda kimsenin adına,memleketine,mesleğine bakmam sadece yazdığı yorumlara bakarım, ben bu forumda hiç kimseyle şirket kurmaya yada ticaret yapmaya çalışmıyorum ki profil bilgilerini merak edeyim
Gelelim asıl konumuza
En başta şunu söylemem gerekiyor, bu forumda olsun başka bir yerde olsun kimse benim gibi düşünmek zorunda değildir, ama kimsede sizin gibide düşünmek zorunda değildir
Ben bu başlıkta olsun başka bir başlıkta olsun hiçbir zaman Tümosanın kalitesi konusunda en ufak bir yorum yapmadım. Ama konu tümosanın kalitesine getirildi
Bir Beyefendi Tümosan neden kendini geliştiremiyor diye başlık açtı bende kendisine peki siz kendinizi geliştirmenize engel olan nedir diye sordum.
İthal markalar kaliteli yerli ürünler kalitesiz ve kendilerini geliştirmiyor eleştirisi yapanlara bende diyorum ki
-Hollanda 745 Kg, Almanya 540 Kg Mısır 580 Kg verim aldığı bir ortamda bu ülkenin çiftçisi neden 250 kg verim alıyor?
-Neden bu ülkenin çiftçisi kendini geliştirip verimini arttırmıyor?
-Yaklaşık olarak 10 milyon hektar ekili arazisi olan bir ülke neden 24 milyon Ton buğdaya razı oluyor?
-Neden bu ülkenin çiftçisi Avrupalı kadar kaliteli ürün üretemiyor?
-Bu ülkedeki çiftçinin problemi kaliteli traktör üreticilerinin olup olmaması değil, yeteri kadar verim elde edememesine rağmen neden kendini eleştirmiyor? Neden kendini geliştirip verimini artırmıyor?
-Yoksa bu ülke çiftçisi 250 kg verim ortalamasına mı razı?
Daha önceden yazdım birşeyi değiştirmek istiyorsanız, değişikliğe önce kendinizden başlayın ki değişim hedefine varsın. Yoksa işin kolayına kaçıp başkasını eleştirmek size hiçbir şey katmaz
Eğer siz kendinizi değiştirirseniz, üreticilerde mutlaka sizin isteklerinize cevap verecektir.
Yoksa 250kg verim elde edilen bir ülkede neden traktör firmaları kendilerini geliştirmiyor derseniz sizi kimse ciddiye almaz
Bu ülkede kaç çiftçi 120 bin TL üzeri Traktörü alabilecek gücü var? Ortalama 150-200 dönüm eken bir çiftçi neden 120 TL üzeri bir traktöre ihtiyaç duyar? Yoksa çevresine hava atma gibi bir derdi mi var?
Yanlış anlamadıysam Tümosan 75 yılında kuruldu bugüne kadarda kendini geliştiremedi deniliyor. Bir şirketin amacı para kazanmak olduğuna göre 450 Milyon TL ciroya yaptığına göre demekki halinden memnun muş? Demekki şirketin patronu kazancı yeterli görüyormuş
Şirket onun marka onun kime ne?
90 yıllık ülke 20 milyar gelir elde edildiği ortamda(Buğday üretimi) neden 450 Milyon ciro yapan şirket küçümseniyor? 20 milyar çok büyük bir gelir mi?
Yoksa Tümosan 450 Milyon TL ciro yapmış 33,5 Milyon TL kazanç elde etmiş, kaliteli ürün üretip üretmediği inanın benim umurumda değil, Traktör alacak olursam, Tümosan kaliteye önem vermiyorsa almam, kimsede beni bu konuda zorlayamaz
Herkes kendi yorumunu yazmakta özgürdür. Kimse kimsenin yorumlarına fikirlerine katılmak zorunda değildir. İsteyen bu yorumuma katılır istemeyen katılmaz Ama hiç kimse kalkıpta beni faşistlikle suçlamaya hakkına sahip değildir
Not : Kimse çiftçinin girdi maliyetlerini bahane etmesin, nasıl tarımda girdi maliyetleri yüksekse sanayide aynı oranda maliyetler yüksektir