tümosan 90.80 ile kubota m9540 kapışması

Ynt: tümosan 90.80 ile kubota m9540 kapışması

EFE YUSUF link=topic=47188.msg453960#msg453960 date=1318432706' Alıntı:
cer dişlisi kötü bi şey mi arkadaş bende sevmem nh ama millet mecbur adamlar şatışta rekor kırıyorlar. sebebleri belli yerli malı parça bol vs sen soruma cevap ver. bi arza yaptımı ithal fendt jd nh kaç paradan çıkıyosun sanayiden parçaları kaç para normal bakımları nasıl vs yerli fiatların en az 2 yada 3 katı bi de satarken ki zarar.çok özellik olabilir ithallerde alana lafımız yok ama ufak tefek çifcilerin işi değil zaten bizim milletimiz desinler diye çifçeker alıyor bu yüzden diyorum kazık yemek istemiyorum diye işi olana yeri olana bişey demiyorum 50-100 dönüm yeri olupta ithal traktör alanlara sözüm ayrıca düne kadar 65-46 ile 70-56 dan başka arazili traktör varmıydı bunu da izah et biz çok gördük marka lüks sevdalılarını a... a..... tersten görmüş bu traktör sevdası yüzünden. en basit örnek 0 traktör alacam 60000 bine 5 yıl onu çalıcam ödicem 75000 binden satacam 35000 binden şimdi akıl işi mi bu bu kazık yemek olmuyor. bu başka bi şey oluyor ama........alanlara hayırlısı olsun ne diyelim. öncelerde 80 li yılların başında iki hanenin 30 baş malı bi traktörün yarı parasını oda ya leyland ya dexta alamıyormuş şimdi hepsi var fiatı beğenmiyor. onu da geç ithal kullanıyor gücünü beğenmiyor türk milleti ne diyelim dünyada bizden ileri kaç tane ülke var sömürü yapmadan tarım da az da olsa ilerleyen hiç bi örnek veremessin hepsi o... ç ..... gibi ülkeler açlıktan millet ölüyor biz torkun bilmem neyin peşindeyiz ileri değil de az da geri bakarsan neyin ne olduğunu görürsün tabii görmek istersen
---2006 yılında td 85 i 66000 nakit 3 sene vadeyle 91000 e alındı.bugün 45000 ediyor.sen buna kazıklanma değil diyosan ben bişey demiyorum
---İthal traktörün parçası pahalı demişsin doğru pahalı,ben ithal alın demiyorum ki neden yerli kaliteli üretmiyor ve buna rağmen ithal parasına satılıyor...?erkunt 80.4 listesi 78500 hadi sen 75000 e al.mf 5425 i de 90000 al.arada 15 bin fark var.ama yan yana koysan mf nin kabini 1 erkunt değerindedir.sömürgecilik bu değilde ney? Kazıklanmak bu değilde ney ?
---65-46 ,70-56 arazili traktör dmişsin.yani çiftçeker demek istediğini düşünerek cevap veriyorum.93 model 80-66 çiftçeker vardı.motoru çiftçekere alınca o zamanın ustalarının deyimiyle sarhoş olurdu motor.v kayışı çıkardı kendi kendine.ön ve arka tekerlerin devirleri birbirine uymazdı.hoplaya zıplaya giderdi çiftçekerdeyken yolda.hatırlarmısın bilmem o yılarda traktör deyince mf ve fiat derlerdi.92 yılında mf 398 i getirdi.tahminen 97 de çiftçekeri vardı.Aynı yıllarda 285s nin de çiftçekeri geldi ve 4255,6180 girdi.karşı atak fiatta L95 i getirdi.senin bahsettiğin bu 65-46 filan 90 lı yıllardan öncemiydi???
---bu yıllara kadar bizi uzel ve koç sömürdü.5 para etmez motorları bize sattılar.avrupada 70 li yıllarda çiftçeker varken senin koçun 90 lı yıllardan sonra getirdi ve tektük.haberimi yoktu çiftçeker üretiminden yoksa tek çekerde henüz sömürü işi bitmemişmiydi???
---benim bu videodaki yapılan şeyin ters olduğunu söylüyorum.burada tümosan kubatayı geçememiştir.veya kubota tümosana yenilmemiştir.o gördüğünüz tümosanın 78 model 780 tümosanla ne farkı var biri bana anlatsın.benim videoya yorumum tümosan erkunt vs böyle çekiştirmekle tarlada bi şekilde geçmekle marka olunmayacağını ve teknolojilerini geliştirmedikçe BİLİNÇLİ çiftçilerin bu traktörleri almayacaklarını söylemek isterim...

ortaam link=topic=47188.msg453967#msg453967 date=1318434759' Alıntı:
Yooo gayet açıkca yazmış adam zamanında adama inanmamışlar şimdide adam konuşuyor...Yazılanıda anlayamıyoruz heralde decoder bulundurun siz en iyisi...
Forum kurallarına göre büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir.arkadaşın yazısında büyük,küçük harf,noktalama işaretleri gibi yazım kurallarını hiçe sayark yazmış olduğu yazıya istinaden anlaşılmıyor dedim.decoder meselesi bundan ibaret.size gelince benim ne yazdığımı anlamadan etmeden cevap vermenize gerçekten şaşırdım.Biz Türklerin genel sorunu bu! üstüne vazife olmayan konulara atlaması.

cıvıq06 link=topic=47188.msg454086#msg454086 date=1318444701' Alıntı:
---2006 yılında td 85 i 66000 nakit 3 sene vadeyle 91000 e alındı.bugün 45000 ediyor.sen buna kazıklanma değil diyosan ben bişey demiyorum
---İthal traktörün parçası pahalı demişsin doğru pahalı,ben ithal alın demiyorum ki neden yerli kaliteli üretmiyor ve buna rağmen ithal parasına satılıyor...?erkunt 80.4 listesi 78500 hadi sen 75000 e al.mf 5425 i de 90000 al.arada 15 bin fark var.ama yan yana koysan mf nin kabini 1 erkunt değerindedir.sömürgecilik bu değilde ney? Kazıklanmak bu değilde ney ?
---65-46 ,70-56 arazili traktör dmişsin.yani çiftçeker demek istediğini düşünerek cevap veriyorum.93 model 80-66 çiftçeker vardı.motoru çiftçekere alınca o zamanın ustalarının deyimiyle sarhoş olurdu motor.v kayışı çıkardı kendi kendine.ön ve arka tekerlerin devirleri birbirine uymazdı.hoplaya zıplaya giderdi çiftçekerdeyken yolda.hatırlarmısın bilmem o yılarda traktör deyince mf ve fiat derlerdi.92 yılında mf 398 i getirdi.tahminen 97 de çiftçekeri vardı.Aynı yıllarda 285s nin de çiftçekeri geldi ve 4255,6180 girdi.karşı atak fiatta L95 i getirdi.senin bahsettiğin bu 65-46 filan 90 lı yıllardan öncemiydi???
---bu yıllara kadar bizi uzel ve koç sömürdü.5 para etmez motorları bize sattılar.avrupada 70 li yıllarda çiftçeker varken senin koçun 90 lı yıllardan sonra getirdi ve tektük.haberimi yoktu çiftçeker üretiminden yoksa tek çekerde henüz sömürü işi bitmemişmiydi???
---benim bu videodaki yapılan şeyin ters olduğunu söylüyorum.burada tümosan kubatayı geçememiştir.veya kubota tümosana yenilmemiştir.o gördüğünüz tümosanın 78 model 780 tümosanla ne farkı var biri bana anlatsın.benim videoya yorumum tümosan erkunt vs böyle çekiştirmekle tarlada bi şekilde geçmekle marka olunmayacağını ve teknolojilerini geliştirmedikçe BİLİNÇLİ çiftçilerin bu traktörleri almayacaklarını söylemek isterim...

dahada kötü bir durum. 2011 model kubota 78 model ayarındaki tümocana yenilmiş

cıvıq06 link=topic=47188.msg454086#msg454086 date=1318444701' Alıntı:
o 5 para etmez motorlar hala çalışıyorlar (uzel-fıat)

insertend link=topic=47188.msg454097#msg454097 date=1318445736' Alıntı:
dahada kötü bir durum. 2011 model kubota 78 model ayarındaki tümocana yenilmiş
şu konuya yazdığım yorumlar kesinlikle hiç bir marka model övmek veya kötülemek için değildi.sadece siz forum üyelerine hala eski teknolojiyi bize kakalıyorlar diye anlatmaya çalıştım ama kimse anlamadı. uyy-*s

saimbal link=topic=47188.msg454100#msg454100 date=1318446034' Alıntı:
o 5 para etmez motorlar hala çalışıyorlar (uzel-fıat)
74 model renault 11 lerde hala çalışıyor.uzel veya fiata 5 para etmez diyen yok.sadece uzel ve koç yıllarca bizi sömürdüler ve buna devam ediyorlar.uzel artık sömüremiyecek battı çünkü.koçun batmasıda Türkiyenin batması demek.adamın el atmadığı sektör yok.

anlaştığımız çok yer var ben sana dikkat edersen nh ı sevmem dedim senin dediğin sebeblerden bide dediğin gibi güzel bi örnek vermişin. 65-46, 70-56, 80-66 vs (yani fiat grubu) nın neyini beyenmedin ben sana dört dörtlük demedim piyasası çekisi verdiğin para boşuna gitmemiş olur bide bunu anlasan anlaşağız senle koç vs.... kazıkladığını çözmüşün herkes senin gibi düşünebilse keşke bugün 80-66 2000 modelin üstündekiler 45000 bine temizleri satılıyor beyenmiyorsun beyefendi nh demiyorum dikkat et mavi kaportalılar değil yani kötü olsa o yaştaki motora kimse o parayı vermez tamam ithallerde çok özellik var ama vatandaşın cebi de yanmış parça almaya gittiğin zaman bi bakim euro kaç para olmuş diyor parçacı kim dayanacak buna mecburen yerli olmalı dediğin gibi ithal modellerle yarışacak traktör üretseler keşke ama 10 yıl bekleriz en az o zaman da avrupalılar bilgisayar üzerinden tarlayı sürmüş olur yani anlıcan biz yakalayamayız onları halimize şükredelim daha berbatlarıda var yerliye vereceğim oparayla 10 numara ithal alıyorsun oda var ithal daha mantıklı sanki ya da benim gibi kırmızı fiattan vazgeçmeyeceksin hem traktörün hem de paranın değeri ölmez

Şimdi burda tartışmaya gerek yok. Hiç biri sizin babanızın markası değil. Eskiden de bir çok motorun çift çekeri vardı. Ama Türkiye de yoktu. Şimdi eski teknoloji motorla yeni teknoloji motor asla bir olmaz. Eski motorlar da elektronik olmadığı için şöför de binse sert de sürse malına pek acımasada pek fazla bir şey olmaz. Ama yeni motorlarda teknoloji var. Ha o teknoloji neye yarıyor dediğin zaman ilerlemeyi sağlıyor. Bir mala katılan her özellik fiyat olarak yansır ama bu senin yaptığın işin güzelliğine de yansır. Eski motorlarda en basitinden söyleyeyim arıza kaynağını gösteren sistem yoktu. Ve bu bir arızada masraa yol açıyordu. Şimdi ise sana arıza kodunu veriyor. Tabi bu ithal motorlar için. Şunu da söyleyeyim. Bizde 32 dönüm toprak var. 74-80 DTK var. Motordan memnunum ama iş yaparken hani konforlu değil insanı sakat bile eder. Eskiye bağlı kalmayalım beyler. Bence yeniyi kullanmaktan korkmayalım. Yeni teknoloji her zaman iyidir. Bence biraz dikkatli kullanarak çokda güzel iş yapabiliriz. Ha meblağ konusunda sıkıntın vardır parana göre motor alırsın. Ama gidipte başkası için başkası adına kullanmadığınız motor hakkında haksız eleştiri yapmayın. Tümosan bölündüğünde hemen Tümosanı karalamışlardı bazı arkadaşlar şimdi de Tümosanı yere göğe sığdıramıyorsunuz. Ben önüme gelen her motoru kullanırım hiçte marka taraftarlığım yok. Sevdiğim markalar elbet var. Ama öyle taraftar değilim birbirimizi kıracak kadar. Bizde Tümosan var. Tümosanın ne olduğunu kapasitesinin ne olduğunu gayet iyi biliyorum. İnanın Tümosan ile ben goble çektim 2 hafta önce dönerken ileri geri ileri geri 2-3 sefer de manevra yapıyorum. Ama şu Kubota da olan hidrolik shuttle ve dönme açısı ve kapalı sistem Tümosana basar arkadaşlar isterseniz bana kızın. Bunlar doğrulardır. Tümosan da ileri geri yapacam diye sert olan debriyajı ile ayağın ağrır( klasik tip ). Dönerken tekrar ileri geri ve toprak çiğnersin. Ön tarafı açık içine her şey girebilir. Çeltikte kullanan bir kişiyi dinledim 2 tane 82-80 DTK sı var. 2 senede bir önleri açtırıyorum dedi. Daha isterseniz KUBOTA ya dünyanın en dandik markası diyin. Beni bilen bliyor bu iş için yalan atmayacağımıda biliyor. Bence parası ve işi ona göre olan insanlar yeni teknoloji motor alsınlar. Bizim burada ben çok gördüm 110-90 alanları. Her sene her sezon başlangıcında sanayiye gelip yatıyorlar. Artık o makina kullanıla kullanıla içindeki tüm malzemeler yıpranmış. Dikkat edelim lütfen ve tahrik olmayalım !!! Yorumlarımızı saygı çerçevesinde yapalım.

kubotayı aldık kapımıza çektik 4 tane markadan indirmimiz varken belkide kendimizi riske attık ama şunu anladım Kubotaya verdiğim tüm para kuruşuna kadar helal olsun arabamı verdim soğukta otobüs bekledim hasta oldum ama o kubo nun tarlada dönüşü varya anlatılmaz yaşanır şimdi bu kubota ile tümosanı GERÇEK olarak kıyaslayan benim gözümde bir şey bilmiyodur ancak insanlar imkanları ölçüsünde istediğini alır zaten bizde para olsa fendt alır hiç sizi yormazdık....

doganbey1 link=topic=47188.msg454183#msg454183 date=1318454875' Alıntı:
Şimdi burda tartışmaya gerek yok. Hiç biri sizin babanızın markası değil. Eskiden de bir çok motorun çift çekeri vardı. Ama Türkiye de yoktu. Şimdi eski teknoloji motorla yeni teknoloji motor asla bir olmaz. Eski motorlar da elektronik olmadığı için şöför de binse sert de sürse malına pek acımasada pek fazla bir şey olmaz. Ama yeni motorlarda teknoloji var. Ha o teknoloji neye yarıyor dediğin zaman ilerlemeyi sağlıyor. Bir mala katılan her özellik fiyat olarak yansır ama bu senin yaptığın işin güzelliğine de yansır. Eski motorlarda en basitinden söyleyeyim arıza kaynağını gösteren sistem yoktu. Ve bu bir arızada masraa yol açıyordu. Şimdi ise sana arıza kodunu veriyor. Tabi bu ithal motorlar için. Şunu da söyleyeyim. Bizde 32 dönüm toprak var. 74-80 DTK var. Motordan memnunum ama iş yaparken hani konforlu değil insanı sakat bile eder. Eskiye bağlı kalmayalım beyler. Bence yeniyi kullanmaktan korkmayalım. Yeni teknoloji her zaman kullanırım hiçte marka taraftarlığım yok. Sevdiğim markalar elbet var. Ama öyle taraftar değilim birbirimizi kıracak kadar. Bizde Tümosan var. Tümosanın ne olduğunu kapasitesinin ne olduğunu iyidir. Bence biraz dikkatli kullanarak çokda güzel iş yapabiliriz. Ha meblağ konusunda sıkıntın vardır parana göre motor alırsın. Ama gidipte başkası için başkası adına kullanmadığınız motor hakkında haksız eleştiri yapmayın. Tümosan bölündüğünde hemen Tümosanı karalamışlardı bazı arkadaşlar şimdi de Tümosanı yere göğe sığdıramıyorsunuz. Ben önüme gelen her motoru gayet iyi biliyorum. İnanın Tümosan ile ben goble çektim 2 hafta önce dönerken ileri geri ileri geri 2-3 sefer de manevra yapıyorum. Ama şu Kubota da olan hidrolik shuttle ve dönme açısı ve kapalı sistem Tümosana basar arkadaşlar isterseniz bana kızın. Bunlar doğrulardır. Tümosan da ileri geri yapacam diye sert olan debriyajı ile ayağın ağrır( klasik tip ). Dönerken tekrar ileri geri ve toprak çiğnersin. Ön tarafı açık içine her şey girebilir. Çeltikte kullanan bir kişiyi dinledim 2 tane 82-80 DTK sı var. 2 senede bir önleri açtırıyorum dedi. Daha isterseniz KUBOTA ya dünyanın en dandik markası diyin. Beni bilen bliyor bu iş için yalan atmayacağımıda biliyor. Bence parası ve işi ona göre olan insanlar yeni teknoloji motor alsınlar. Bizim burada ben çok gördüm 110-90 alanları. Her sene her sezon başlangıcında sanayiye gelip yatıyorlar. Artık o makina kullanıla kullanıla içindeki tüm malzemeler yıpranmış. Dikkat edelim lütfen ve tahrik olmayalım !!! Yorumlarımızı saygı çerçevesinde yapalım.

kardeşim seni tebrik ediyorum bu yorumundan dolayı çok dogru ve yerlı yerınde bır yorum okuduktan sonra aklımda olan çoğu şey değişti...traktörşler hakkında

mustafagursacli link=topic=47188.msg456511#msg456511 date=1318867977' Alıntı:
kubotayı aldık kapımıza çektik 4 tane markadan indirmimiz varken belkide kendimizi riske attık ama şunu anladım Kubotaya verdiğim tüm para kuruşuna kadar helal olsun arabamı verdim soğukta otobüs bekledim hasta oldum ama o kubo nun tarlada dönüşü varya anlatılmaz yaşanır şimdi bu kubota ile tümosanı GERÇEK olarak kıyaslayan benim gözümde bir şey bilmiyodur ancak insanlar imkanları ölçüsünde istediğini alır zaten bizde para olsa fendt alır hiç sizi yormazdık....
Mustafa hayırlı olsun Kubotan, Allah utandırmasın..Bir çok şeyden feragat edip aldın, senin mutluluğunu az çok tahmin ediyorum..

bence Tumosanla Kubotanın birde Pullukları deiştirip tekrar çifte girmesini görmek lazım birde kubota pulluk ayarı bnce normal deil bu kadar kötü çekiş olmaz
2. tumosan o gazla devam etsin devir saati kaçı gösteriyo bilmem depo biter motor gider
biraz objektif çalışalım;)

bu video ya yazılan yorumların hepsini okuyamadım şöyle bi göz gezdirdim video çok kısa ve kubota hakkında yorum yapılmayacak düzeyde .. video daki teknik hatalara bakmadan karşılaştırma yapmak yanlış öncelikle:

kubota nın arkasındaki pulluk tam otomatik ünlü 1ton dan fazla agırlıgı zannedersem tümosanın arkasındaki pulluk turan yarı agırlıgındadır neredeyse bu pullugun bilen bilir.. pulluklar değişseydi durum ne olurdu ?? normalde performanslar degişirdi ama daha buyuk bi yanlış var kubota nın üzerinde şöför yok esneme ve hassasiyet ayarları yapılmamış yoksa hiç bi koşulda kubota o şekilde takılıp kalmaz önü havada olmaz.. dogru düzgün 4 tekeri yere degmemiş kubotanın bunun sebebi ise şoförün şoför olmayışı pullugun derinliğini ayarlayamamış hassasiyeti kısmış ve traktörü kasmış bu şekilde fendt e de taksanız bu pullugu durum degişmez.. kaldiki motor degerleri olarak tümosanın hiç bi üstünlüğü yok teknik olarak kubota dan daha iyi performans göstermesi beklenmezken bu farkın dogması oradaki acemilik ve ekipman adaletsizliğinden kaynaklanıyor .. ben 8 aylık kubota kullanıcısıyım hatta en eski kullanıcısıyım bu serinin türkiyede ilk teslim alan deneyenim bu pullugu bırakın 9540 ın çekmemesini ben 8540 ile bile çekerim traktörü zorlaya bilir ama öyle yıgılıp kalmaz traktör.. Aradaki fark ortada birinin şöförü yıllardır sahibi kullanıcısı kurt bi şoför digerinin ki ise hayatında ilk defa m40 serisini gören binen bi bayi bırakında bu gibi durumlar olsun :) hatta arkadan gelen m8540 ın kısa göruntusunde gayet rahat pullugu çektigini görüyoruz.. 'At binicisine göre kişner' tumosan da kötü traktör degil ama şartları eşit bulmuyorum bu karşılaştırma için.. kendiniz kubotayı deneyin öyle yorumlar yapın eminim performansından memnun kalıcaksınız..

Kubotayla bizde herg ettik ancak pulluk ayarı çok önemliymiş Şaban muhtarın yaptığı ayar yavuz abinin tavsiyeleri ve tecrübeleri ile diz boyu çekiyor ve tıkanma olmuyor....