Ynt: tümosan 90.80 ile kubota m9540 kapışması
---İthal traktörün parçası pahalı demişsin doğru pahalı,ben ithal alın demiyorum ki neden yerli kaliteli üretmiyor ve buna rağmen ithal parasına satılıyor...?erkunt 80.4 listesi 78500 hadi sen 75000 e al.mf 5425 i de 90000 al.arada 15 bin fark var.ama yan yana koysan mf nin kabini 1 erkunt değerindedir.sömürgecilik bu değilde ney? Kazıklanmak bu değilde ney ?
---65-46 ,70-56 arazili traktör dmişsin.yani çiftçeker demek istediğini düşünerek cevap veriyorum.93 model 80-66 çiftçeker vardı.motoru çiftçekere alınca o zamanın ustalarının deyimiyle sarhoş olurdu motor.v kayışı çıkardı kendi kendine.ön ve arka tekerlerin devirleri birbirine uymazdı.hoplaya zıplaya giderdi çiftçekerdeyken yolda.hatırlarmısın bilmem o yılarda traktör deyince mf ve fiat derlerdi.92 yılında mf 398 i getirdi.tahminen 97 de çiftçekeri vardı.Aynı yıllarda 285s nin de çiftçekeri geldi ve 4255,6180 girdi.karşı atak fiatta L95 i getirdi.senin bahsettiğin bu 65-46 filan 90 lı yıllardan öncemiydi???
---bu yıllara kadar bizi uzel ve koç sömürdü.5 para etmez motorları bize sattılar.avrupada 70 li yıllarda çiftçeker varken senin koçun 90 lı yıllardan sonra getirdi ve tektük.haberimi yoktu çiftçeker üretiminden yoksa tek çekerde henüz sömürü işi bitmemişmiydi???
---benim bu videodaki yapılan şeyin ters olduğunu söylüyorum.burada tümosan kubatayı geçememiştir.veya kubota tümosana yenilmemiştir.o gördüğünüz tümosanın 78 model 780 tümosanla ne farkı var biri bana anlatsın.benim videoya yorumum tümosan erkunt vs böyle çekiştirmekle tarlada bi şekilde geçmekle marka olunmayacağını ve teknolojilerini geliştirmedikçe BİLİNÇLİ çiftçilerin bu traktörleri almayacaklarını söylemek isterim...
---2006 yılında td 85 i 66000 nakit 3 sene vadeyle 91000 e alındı.bugün 45000 ediyor.sen buna kazıklanma değil diyosan ben bişey demiyorumEFE YUSUF link=topic=47188.msg453960#msg453960 date=1318432706' Alıntı:cer dişlisi kötü bi şey mi arkadaş bende sevmem nh ama millet mecbur adamlar şatışta rekor kırıyorlar. sebebleri belli yerli malı parça bol vs sen soruma cevap ver. bi arza yaptımı ithal fendt jd nh kaç paradan çıkıyosun sanayiden parçaları kaç para normal bakımları nasıl vs yerli fiatların en az 2 yada 3 katı bi de satarken ki zarar.çok özellik olabilir ithallerde alana lafımız yok ama ufak tefek çifcilerin işi değil zaten bizim milletimiz desinler diye çifçeker alıyor bu yüzden diyorum kazık yemek istemiyorum diye işi olana yeri olana bişey demiyorum 50-100 dönüm yeri olupta ithal traktör alanlara sözüm ayrıca düne kadar 65-46 ile 70-56 dan başka arazili traktör varmıydı bunu da izah et biz çok gördük marka lüks sevdalılarını a... a..... tersten görmüş bu traktör sevdası yüzünden. en basit örnek 0 traktör alacam 60000 bine 5 yıl onu çalıcam ödicem 75000 binden satacam 35000 binden şimdi akıl işi mi bu bu kazık yemek olmuyor. bu başka bi şey oluyor ama........alanlara hayırlısı olsun ne diyelim. öncelerde 80 li yılların başında iki hanenin 30 baş malı bi traktörün yarı parasını oda ya leyland ya dexta alamıyormuş şimdi hepsi var fiatı beğenmiyor. onu da geç ithal kullanıyor gücünü beğenmiyor türk milleti ne diyelim dünyada bizden ileri kaç tane ülke var sömürü yapmadan tarım da az da olsa ilerleyen hiç bi örnek veremessin hepsi o... ç ..... gibi ülkeler açlıktan millet ölüyor biz torkun bilmem neyin peşindeyiz ileri değil de az da geri bakarsan neyin ne olduğunu görürsün tabii görmek istersen
---İthal traktörün parçası pahalı demişsin doğru pahalı,ben ithal alın demiyorum ki neden yerli kaliteli üretmiyor ve buna rağmen ithal parasına satılıyor...?erkunt 80.4 listesi 78500 hadi sen 75000 e al.mf 5425 i de 90000 al.arada 15 bin fark var.ama yan yana koysan mf nin kabini 1 erkunt değerindedir.sömürgecilik bu değilde ney? Kazıklanmak bu değilde ney ?
---65-46 ,70-56 arazili traktör dmişsin.yani çiftçeker demek istediğini düşünerek cevap veriyorum.93 model 80-66 çiftçeker vardı.motoru çiftçekere alınca o zamanın ustalarının deyimiyle sarhoş olurdu motor.v kayışı çıkardı kendi kendine.ön ve arka tekerlerin devirleri birbirine uymazdı.hoplaya zıplaya giderdi çiftçekerdeyken yolda.hatırlarmısın bilmem o yılarda traktör deyince mf ve fiat derlerdi.92 yılında mf 398 i getirdi.tahminen 97 de çiftçekeri vardı.Aynı yıllarda 285s nin de çiftçekeri geldi ve 4255,6180 girdi.karşı atak fiatta L95 i getirdi.senin bahsettiğin bu 65-46 filan 90 lı yıllardan öncemiydi???
---bu yıllara kadar bizi uzel ve koç sömürdü.5 para etmez motorları bize sattılar.avrupada 70 li yıllarda çiftçeker varken senin koçun 90 lı yıllardan sonra getirdi ve tektük.haberimi yoktu çiftçeker üretiminden yoksa tek çekerde henüz sömürü işi bitmemişmiydi???
---benim bu videodaki yapılan şeyin ters olduğunu söylüyorum.burada tümosan kubatayı geçememiştir.veya kubota tümosana yenilmemiştir.o gördüğünüz tümosanın 78 model 780 tümosanla ne farkı var biri bana anlatsın.benim videoya yorumum tümosan erkunt vs böyle çekiştirmekle tarlada bi şekilde geçmekle marka olunmayacağını ve teknolojilerini geliştirmedikçe BİLİNÇLİ çiftçilerin bu traktörleri almayacaklarını söylemek isterim...