TÜMODAN KUBOYA GEÇİT YOK

Ynt: TÜMODAN KUBOYA GEÇİT YOK

sami ÖZKAN link=topic=53030.msg550910#msg550910 date=1330514562' Alıntı:
günümüz türkiyesinde halen 60 lı yılların traktörleri varken 100 milyarlık traktörler %70 çiftçimize hayal gelirken teferruat istiyorlar sidik yarışı istiyorlar bu teknoloji bağımlılarını kredi ödeme günlerinde görüyoruz o konforlu zamanlarını
sevgili sami bey laflarınız maksadını aşıyor benim kredi borcumda yok bugüne kadar krediyle motorda almadım ama alana da saygımız var çalışan her şekilde öder teknoloji her zaman iyidir

mustafagursacli link=topic=53030.msg550844#msg550844 date=1330510877' Alıntı:
bak soyuyoruz ... elma soyuyoruz kabuğunada yemeyiz elmanın 1 cm içinide senin hesaptan
bu ne hız.biraz yavaş sürün tarlayı mazallah taşa takacaksınız pulluğu.kamerayla çeken kişi neredeyse yürüp yetişecek kubotaya ;D

sami ÖZKAN link=topic=53030.msg550877#msg550877 date=1330513204' Alıntı:
o şekilde çalışmayacağını herkes biliyor orada güç denemesi var iddialaşma var ikiside var gücünü kullanıyor saptırmayın

Eminmisin yada dedigine kendin inanıyormusun.. kubotaya orada tam gaz verildigini düşünüyormusun sesini bile duymuyoruz kubota kabin içine ses almaz ama dışardan gayet sesi duyulur.. kubota tam performansla çalışmıyor orada onuda sen kabul et..

phantomerkunt link=topic=53030.msg550917#msg550917 date=1330514990' Alıntı:
sevgili sami bey laflarınız maksadını aşıyor benim kredi borcumda yok bugüne kadar krediyle motorda almadım ama alana da saygımız var çalışan her şekilde öder teknoloji her zaman iyidir
bengayet seviyeli konuşuyorum türkiye genellemesi yapıyorum neden sen alınıyorsun varsın bizimkiler teknolojiden uzak olsun sizinki ileride olsun salınarak gezinin

ceya023 link=topic=53030.msg550920#msg550920 date=1330515402' Alıntı:
Eminmisin yada dedigine kendin inanıyormusun.. kubotaya orada tam gaz verildigini düşünüyormusun sesini bile duymuyoruz kubota kabin içine ses almaz ama dışardan gayet sesi duyulur.. kubota tam performansla çalışmıyor orada onuda sen kabul et..
tamam yavuz sizin motoruuz 10 gazda ,yada gaz yiyemediğinden 10 gazda aksi halde pulluk toprağın altında olurdu .o şekilde 4. vitesle gitmesi lağzım

sami ÖZKAN link=topic=53030.msg550923#msg550923 date=1330515678' Alıntı:
tamam yavuz sizin motoruuz 10 gazda ,yada gaz yiyemediğinden 10 gazda aksi halde pulluk toprağın altında olurdu .o şekilde 4. vitesle gitmesi lağzım

Birgun kullanırsan anlarsın gaz yiyip yemedigini 16valfli motorun... benim videom da 10bg daha düşük bgli motor 4lü14inç i 16gazla harika çekerken burada çekememesi tasadüf mü .. ben kullanıyorum ve güçünü biliyorum traktörümün sen rahat ol.. kubota 6 ileri vitesli bu ara 6.vitesle çekmesi lazım demek istedin herhalde ama farkındaysan pulluk dengesiz dalma çıkma yapıyor ayarsız pulluk... ama ne desek boş sen tumosanı göklere cıkarmak istiyorsun.. Tümosan tek bi nedenden tercih edilir ucuz olmasından dolayı şöföre kullandırtacaksan alıcaksın acımazsın ne olur diye.. kendim kullanacaksam konfora bakarım ben rahatıma bakarım ben yazın içinde pişmeyip kışında donmayacagım sessiz titreşimsiz bi kabin içi olan.. harika frenleri olan sorunsuz hidroliği olan bi traktör tercih ederim..

tercih edersin kılimalı alırsın tercihler tümodada çok kışın üşümezsin yazın pişmezsin rahatlık dersen ondada var .yani öyle şeyler yazıyorsunuzki tümoda onlar yokmuş gibi

sami ÖZKAN link=topic=53030.msg550986#msg550986 date=1330517696' Alıntı:
tercih edersin kılimalı alırsın tercihler tümodada çok kışın üşümezsin yazın pişmezsin rahatlık dersen ondada var .yani öyle şeyler yazıyorsunuzki tümoda onlar yokmuş gibi
KLİMA var KLİMA var.. ben çok klimalı traktör gördüm içinde yazın pişen :)) yada yakıtı çogalmasın diye hiç kullanmayan.. çok hidrolik gördüm senede 2-3 defa açılan.. ben mesela yazın 2 de klimayı çalıştırınca üşüyorum içinde.. ve hiç kapatmam klimam süreklide açıktır şu anakadar farklı klimalı traktörleride kullandım ama bölesini görmedim.. Ha sen tumosanın kliması daha iyidir diyorsan Tumosan alalım :)

30 gündür trakörüm çalışmıyor şu an marşa basıyıp çalışır 2 dk içinde kabinimde sımsıcak olur ..

ayrıca 20 ayağıma 25 göbeğime 20 derecenin hepsi başıma değil ......
sami ÖZKAN link=topic=53030.msg550986#msg550986 date=1330517696' Alıntı:

mustafagursacli link=topic=53030.msg551000#msg551000 date=1330518546' Alıntı:
30 gündür trakörüm çalışmıyor şu an marşa basıyıp çalışır 2 dk içinde kabinimde sımsıcak olur ..

benimki doğal kılimalı göbeğimede ayağımada dizimede eşit üflüyor

mustafagursacli link=topic=53030.msg551000#msg551000 date=1330518546' Alıntı:

zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s
güzel espri

konu dalga maksadına gelmeye bsladı, biraz daha böyle giderse karsılıklı kırgınlıklar olusabilir...

sakin olalım arkadaslar, abiler...

sami ÖZKAN link=topic=53030.msg551005#msg551005 date=1330518724' Alıntı:
benimki doğal kılimalı göbeğimede ayağımada dizimede eşit üflüyor
bak sami abi hadi geçiyo dedin neyse kesinlikle geçemezde kabinle kıyaslarken yukardaki Allahtan kork abi... kubotanın kabine bindiğin zaman platform ayak izinin şeklini alıyor be...

omerfarukkoc link=topic=53030.msg551009#msg551009 date=1330518853' Alıntı:
konu dalga maksadına gelmeye bsladı, biraz daha böyle giderse karsılıklı kırgınlıklar olusabilir...

kubotanın en mükemmel özelliğinden birisi kliması içersine binlince zaten ilk gözede o çarpıyor ... hiç ayağın üşümüyor misal ve başına çarpmıyor bunu bilen kimse en azından çekinerek klima ile kıyaslanmaz...

omerfarukkoc link=topic=53030.msg551009#msg551009 date=1330518853' Alıntı:

kırgınlık olmaz bendeki traktörle onlardaki traktör kıyaslaması hiç olmaz hem daha mustafayla yemek sözlerimiz var belki yazın mustafaya bulgur bile kırdırırım hiç belli olmaz e yavuz desen başka ortak bağımız var mümkün değil dediğin anlş-*s
mustafagursacli link=topic=53030.msg551012#msg551012 date=1330518955' Alıntı:
bak sami abi hadi geçiyo dedin neyse kesinlikle geçemezde kabinle kıyaslarken yukardaki Allahtan kork abi... kubotanın kabine bindiğin zaman platform ayak izinin şeklini alıyor be...
birgün bineriz belki şu an hayali bile yok bende

sami ÖZKAN link=topic=53030.msg551025#msg551025 date=1330519445' Alıntı:
kırgınlık olmaz bendeki traktörle onlardaki traktör kıyaslaması hiç olmaz hem daha mustafayla yemek sözlerimiz var belki yazın mustafaya bulgur bile kırdırırım hiç belli olmaz e yavuz desen başka ortak bağımız var mümkün değil dediğin anlş-*s

güzell ))) anlş-*s

sami ÖZKAN link=topic=53030.msg551025#msg551025 date=1330519445' Alıntı:
kırgınlık olmaz bendeki traktörle onlardaki traktör kıyaslaması hiç olmaz hem daha mustafayla yemek sözlerimiz var belki yazın mustafaya bulgur bile kırdırırım hiç belli olmaz e yavuz desen başka ortak bağımız var mümkün değil dediğin anlş-*s birgün bineriz belki şu an hayali bile yok bende
2 hafta içinde sorgun bayisi açılacak gider bakarsın görürsün....

aslında tümosan traktör üretiminde erkunta göre daha köklü ancak erkuntla aynı başladığını düşünelim biz yinede. özelleştirilmesiyle erkuntun traktör üretimine başlaması aynı zamanlara denk geliyor aşşağı yukarı. tümosan bir sıfır önde başladığı halde erkuntun gerisinde teknolojik yönden. yinede tümosanın geride kalacağını düşünmüyorum her halde argeleri çalışıyordur. eğerki tümosanda asılmaya başlarsa new holland düşünsün. yani koç gurubu.tümosan fiyatıyla götürüyor erkunt teknolojisiyle tümosanda teknolojiyi eklediği an bu iş tamamdır. bunuda çok uzak görmüyorum.