TÜMODAN KUBOYA GEÇİT YOK

Ynt: TÜMODAN KUBOYA GEÇİT YOK

yerlilerin içinde en iyi çeken tümo ama inşallah gün gelir tümoyu teknolojisi ilede kubonun bi adım önünde görürüz.

teferruat: asıl parçanın kullanılmasında yardımcı olan ancak o olmasada olablilecek artı özelliklerdir.
mütemümcüz: o olmadan asıl parçanın kullanılması imkansız olan parçalarsır ve ana parçaya münhasıran sıkı sıkı bağlıdır..

kubota üzerindeki tüm parçalar mütemümcüz dür .... teferruat değin olay misal bir hava komprosörüdür olsa iyi olur olmassa traktör işini görür 2012 yılında satıl mütemümcüzdür.... KUBOTA sade ve yalın bir traktördür çiftçinin işini kolaylaştıracak özelliklerinden başka çok sade bir traktördür...
sami ÖZKAN link=topic=53030.msg550733#msg550733 date=1330467107' Alıntı:
herşeyi mükemmel videolarıda mükemmel teferuatlara takılırsan kafan yorulur
o günleri bizde görmek ister ve yerli sermayeden almak isteriz İnşallah çok kısa zamanda kubotadan üstün bir makina olur bunu heralde herkes ister başta biz olmak üzere... ama daha zamana ihtiyacı var

omerfarukkoc link=topic=53030.msg550762#msg550762 date=1330502221' Alıntı:
bu videoda bay bi yanlıslıklar var...

şöyle acıklayayım...
1-kubonun pullugunu da tümocanın pullugu gibi ayarlanmalı...
2-aynı tarlayı tam 2 ye bölüp bi parcaya kubo diğer parcaya tümo gecmeli...
3- motorunla sen hangi devirde sürüm yapıyorsan o devirde sürüm yapmalısın, cekişmeye girip de biri 25 30 gaz
diğeri 15 20 gaz vermek adilce olmaz...
*bu yüzden motorların max torklarına ulastıkları devirde sürüm yapılmalı!!!...
(max torklarına ulastıkları devir kubo 16/ tümo 17 die biliyorum)...

4- sürüm bitince hesaplanmalı;
saatte ne kadar dekar sürdükleri
dekara ne kadar yaktıkları

Ondan sonra teste tabii edilmeliler...

Madem 2 motorun tarla performansını karsılastırıyorsunuz, Tbiki bunların hepsi tarafsız kişilerce yapılmalı...
Örnegin tümoya bi deutz motor sahibini vercen, kuboya da bi erkunt kullanıcısı vercen...
ama ikiside aynı tecrübeye sahip kişiler olcak ve tarafsız olcaklar...

yani bu şekilde sürüm olmayacagı kesin ! birde düzeltme yapayım kubota nın maksimum tork devri 15-19 gaz arasıdır geniş bi aralıkta maksimum torkunu sağlar.. tumosanın ki ise 15 gazdır.. ama bu videolarda 30gazla tumosan gidiyor :) sesinden de anlaşılacagı gibi kubota en fazla 18-19 gazla gidiyor.. normalde kubota daha devirli motordur üstünde şöför olmassa böyle olur... tumosan 90-80 ile kubota m9540 ın motor güç-tork gibi özellikleri aynıdır.. kubota da daha teknolojik bi motor var ve artı daha yuksek kapasiteli hidrolikler var bu şartlar altında sonuc farklı olması bekleniyor ama durum ortada tumosanın turbo ötüyor üzerinde profesyönel bi şöför var ama kubotada hiç bişeyden anlamayan pullugu bile ayarlayamayan bi şöför var.. birde pullugu bu tip bi toprakta orta kolu en alt delige takmalı ama orta delige takmış motor gövdesinde buda hassasiyeti bi miktar kısıtlar.. bahar gelsin size kubotanın ne videolarını atıcam :) bizimkiler çekiyor ama bu deneme kubotları çekmiyor hayret verici bişey normalde tam tersi olur bayinin ki çeker çifçininki çekmez :) çok acemi kubota bayileri malesef...

ben 9080 tumosan kullanıyorum ama bi turlu ısınamadım birtek cekısı iyi hidrolıkle yavas yavas bisey indiremiyon kollar cok sıkı koltugu kazzık gıbı aksama kadar calıstıgın zaman bel agrısı cekıyon manevra hicyok adamı bıktırıyo tarlada vitesler adamın bacagına degıyo deposu kucuk saten saat 3 te mazot bitiyo nereye dokunsan elınde kalıyo devir artık konfor devri yarıştırmaları bile hataa tümosan esdeger konforlu traktor yapsın sonra yarıssın

motorcu link=topic=53030.msg550805#msg550805 date=1330508105' Alıntı:
Abicim nerden biliyorsun 3000 devirde gittiğini?90-80 lerin geneli böyle bağırıyo zaten.
oradalardıya hassasiyetin hangi deliğe takıldığını bile biliyorlar ,(çamur at izi kalsın ) taktik bu.

sami ÖZKAN link=topic=53030.msg550811#msg550811 date=1330508579' Alıntı:
oradalardıya hassasiyetin hangi deliğe takıldığını bile biliyorlar ,(çamur at izi kalsın ) taktik bu.

sami efendi kubotanın arkasını video da göruyoruz kubota kullanıcısıyız hangi deliğe takılması gerektiğinide biliriz.. karalama yapan bizdegiliz...

ben 9080 tumosan kullanıyorum ama bi turlu ısınamadım birtek cekısı iyi hidrolıkle yavas yavas bisey indiremiyon kollar cok sıkı koltugu kazzık gıbı aksama kadar calıstıgın zaman bel agrısı cekıyon manevra hicyok adamı bıktırıyo tarlada vitesler adamın bacagına degıyo deposu kucuk saten saat 3 te mazot bitiyo nereye dokunsan elınde kalıyo devir artık konfor devri yarıştırmaları bile hataa tümosan esdeger konforlu traktor yapsın sonra yarıssın
fiat 35 yıl önceki 780 modeli nin tıpkısnın aynısı :D

neyi hazmedemeyeceğiz 80 senesinde üretilen teknolojiyimi ... kaba düzen bilgilerle bilmeyenlerin çektiği videolarlamı karalama yapacaksın .. elinden geleni yap ben sonra konuşacağım taki tarlada tümosanla arka arkaya düştüğüm zaman ..... tabi vatandaş bahara satıp kubota almassa
sami ÖZKAN link=topic=53030.msg550802#msg550802 date=1330507961' Alıntı:
hazmedemiyorlar kılavyeleri eskiyecek yaza yaza : ' (

mustafagursacli link=topic=53030.msg550837#msg550837 date=1330510461' Alıntı:
neyi hazmedemeyeceğiz 80 senesinde üretilen teknolojiyimi ... kaba düzen bilgilerle bilmeyenlerin çektiği videolarlamı karalama yapacaksın .. elinden geleni yap ben sonra konuşacağım taki tarlada tümosanla arka arkaya düştüğüm zaman ..... tabi vatandaş bahara satıp kubota almassa
o günlerde gelir bekliyoruz sende soydurma tarlayı

sami ÖZKAN link=topic=53030.msg550838#msg550838 date=1330510499' Alıntı:
kaçar saat oldu bilgi verirmisin
tumosan 2010 da aldık 704 saatte 2011 ruhsatta
640 ta 2010 da aldık ilk sahibinden sati calısmıyo 1000 saat olmustur

Çağrıya bu düşüncesinden ötürü katılıyorum. Trakklüp tarla günleri yapsak da görsek :) Birde şu var. Hakikatten Kubotanın şöförü neden basmıyor? Ya 100 bin liraya aldığı için zarar görmesinden korkuyo, yada hiç bişi bilmiyo :D