tt 55 hassasiyet

Selamın aleyküm hayırli geceler abilerim size sorum olcaktı 2014 model tek çeker tt55 imiz var yandaki hassasiyet ve çeki kollarından iç tarafta yani koltuğa yakin olan kol arka kollara hiç etki etmiyo ne kaldırıyo ne indiriyo nede sabitliyo bilgisi olan varsa bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden Allah razı olsun hayırlı geceler.

Bu model traktör ne kadar zamandır sizde.Yeni mi alındı.
Yada daha önce başka marka traktör mu kullanıyordunuz acaba
Lift otomatik kaldırma dışında ara kaldırma işlemlerini dış taraftaki durum kontrol kumanda kolu ile yapacaksınız.

Tarlada pulluğu indirip çiftte başlamadan önce dış kolu (durum kontrol) tamamen aşağıya öne indirin.
Sonra,sizden taraftaki içteki kolu(çeki kontrol)'nu pulluk batmaya başlayasıya kadar yavaş yavaş aşağıya doğru, indirin.Uygun sürüm sağlandığı noktada birakin.
Bu şekilde çift sürün.
Çiftte daima sizden taraftaki çeki kolu diğer dıştaki durum kolundan
yukarıda olsun.
Sıra sonlarında lift otomatik kullanın yada dıştaki kolu kullanın.

Aleyküm selam,
Hidrolik yayı açan mandal kapalı kalmış olabilir, önce mandalı açmalısınız, sonra içteki hassas kolla derinlik ayarı yaparsınız.

Merhaba, 2014 model tt55 tek çeker traktörü ilk kez kullanıyorum. Çift sürerken kullanılan pozisyon ve hassasiyet kolları çok sert. Çift sürerken rahatça kaymiyor. Hatta zar zor kayıyor. Bu kolları sıkan ayar somunu gibi birsey mi var?

Merhaba, 2014 model tt55 tek çeker traktörü ilk kez kullanıyorum. Çift sürerken kullanılan pozisyon ve hassasiyet kolları çok sert. Çift sürerken rahatça kaymiyor. Hatta zar zor kayıyor. Bu kolları sıkan ayar somunu gibi birsey mi var?
Ben 0 yeni 2016model 6556s almıştım. Hidrolik kumanda kollarını alttan üsten bütün noktalarını W40 ile yağladım yine de olmadı.Servise gösterdim.
Üsteki plastik bağlantılarından söktüler.Fiber contalar sıkıyormuş, yaptılar.Şimdi rahatım.Servis imkanınız yoksa üstten sökün ilk baglanti mafsallarinda sorun.Kolay gelsin

Yardım için teşekkür ederim. Fırsat bulunca, üst plastik kapağı kendim söküp bir bakayım. Hassasiyet kolu neredeyse tek elle çekilmeyecek kadar sert. Senelerce mf kullandım. Tt de Çift te ayar olayını şöyle anladım. Forumdan öğrendiğim kadarı ile ciftte, dış kol en altta, iç kol en üstte olarak başlıyoruz. Sonra iç kolu yavaş yavas aşağı alıp uygun derinliği yakalamaya çalışıyoruz. Eğer pulluk dalma yaparsa, dış kolu yavaş yavaş yukarı kaldırıyoruz. Uygun derinlik saglaninca sıra sonunda lift ile indir kaldır yapıyoruz. Doğru ayarda iç kol dış kola göre daha yukarıda olmalı. Ben böyle anladim. Bilmem doğru mu?

Yardım için teşekkür ederim. Fırsat bulunca, üst plastik kapağı kendim söküp bir bakayım. Hassasiyet kolu neredeyse tek elle çekilmeyecek kadar sert. Senelerce mf kullandım. Tt de Çift te ayar olayını şöyle anladım. Forumdan öğrendiğim kadarı ile ciftte, dış kol en altta, iç kol en üstte olarak başlıyoruz. Sonra iç kolu yavaş yavas aşağı alıp uygun derinliği yakalamaya çalışıyoruz. Eğer pulluk dalma yaparsa, dış kolu yavaş yavaş yukarı kaldırıyoruz. Uygun derinlik saglaninca sıra sonunda lift ile indir kaldır yapıyoruz. Doğru ayarda iç kol dış kola göre daha yukarıda olmalı. Ben böyle anladim. Bilmem doğru mu?
Aynen öyle, zaten kolların işleyişini fonksiyonunu anlayınca her türlü müdahale ile iyi duruma getirilebilir.Gerekirse sizden taraftaki çeki kumanda kolunuda çok az yerini değiştirebilirsiniz.
Eğer dıştaki koluda çift sürerken devreye alınırsa buna karma kullanım deniyor.Dıştaki kolun seviyesi nerede ise o derinlikten aşağı pulluk dalma yapamaz. Gerisi size kalmış.
Orta kolun bağlandığı noktayı hafif ekipmanda üst deliğe almanız tarla tohum yatağı hazırlama işlerinizde hassaslık sağlar, istediğiniz derinlik işleme yapabilirsiniz,mesela 5 cm.10,15cm gibi.Ağır tarla işlemede hidrolik hassasiyeti kendi kendine çok fazla devreye girip çıkıyorsa sarsıntılı sürüş fazlaysa;orta kolun bağlantısını orta deliğe alabilirsiniz.
Arka kolun bağlantısını ;işteyken pulluk tarafı yere daha uzak noktada.
Traktöre bağlı kısmı yere göre daha aşağı ve açıda olması iyi olur.
Kepçe doskarro,gübre saçma makinası gibi hassasiyet gerektirmeyen ,her türlü ağır işte orta kolu en alt deliğe almalıyız .

Son düzenleme:
Selamunaleykum bizim 55te aynı sorun vardı bazen iki elimle boğuşuyordum birgün sabah ışe başladım 1 balata sipreyı 2 motor yağı pılastığı aç hareket veren yerlere sık gövdeye giren yerlerede sık ve kumanda kollarını aşağı yukarı hareket ettir hızlıca belki 1000 defa yapmalısın ondan sonra yağ gibi kayıp gider çok rahatlarsın başka traktör kullananlar bizim traktöre binince nası kumanda kolları var yumuşak bizimkiler böyle değil diyorlar bende nh bana özel gönderdi traktörü diyorum..

Aynen öyle, zaten kolların işleyişini fonksiyonunu anlayınca her türlü müdahale ile iyi duruma getirilebilir.Gerekirse sizden taraftaki çeki kumanda kolunuda çok az yerini değiştirebilirsiniz.
Eğer dıştaki koluda çift sürerken devreye alınırsa buna karma kullanım deniyor.Dıştaki kolun seviyesi nerede ise o derinlikten aşağı pulluk dalma yapamaz. Gerisi size kalmış.
Orta kolun bağlandığı noktayı hafif ekipmanda üst deliğe almanız tarla tohum yatağı hazırlama işlerinizde hassaslık sağlar, istediğiniz derinlik işleme yapabilirsiniz,mesela 5 cm.10,15cm gibi.Ağır tarla işlemede hidrolik hassasiyeti kendi kendine çok fazla devreye girip çıkıyorsa sarsıntılı sürüş fazlaysa;orta kolun bağlantısını orta deliğe alabilirsiniz.
Kepçe doskarro,gübre saçma makinası gibi hassasiyet gerektirmeyen ,her türlü ağır işte orta kolu en alt deliğe almalıyız

Selamunaleykum bizim 55te aynı sorun vardı bazen iki elimle boğuşuyordum birgün sabah ışe başladım 1 balata sipreyı 2 motor yağı pılastığı aç hareket veren yerlere sık gövdeye giren yerlerede sık ve kumanda kollarını aşağı yukarı hareket ettir hızlıca belki 1000 defa yapmalısın ondan sonra yağ gibi kayıp gider çok rahatlarsın başka traktör kullananlar bizim traktöre binince nası kumanda kolları var yumuşak bizimkiler böyle değil diyorlar bende nh bana özel gönderdi traktörü diyorum..
Aynen öyle, direksiyonu bırakıp iki elimle kolla bogusuyorum. 😀

Kepçe doskarro,gübre saçma makinası gibi hassasiyet gerektirmeyen ,her türlü ağır işte orta kolu en alt deliğe almalıyız
İlgilendiğiniz için çok teşekkürler. Traktör ikinci el ve daha önce nh kullanmadım. Önceki sahibi çoğunlukla orta kolu ust delikte kullanmış. Orada iz var. Nh videolarinda ağır işte ust, orta zorluktaki işte orta delik ve hafif işte alt deliğe bağlantı yapın diyor. Benim ekipmanlar mf 240 a göre. Ağır bir işim yok. 3 lü 9 no pulluk, kazayagi, 3 koldan askılı mibzer, 250 kg kapasiteli gübre firfifi var. Sanırım hepsi içinde orta deliği kullansam ortalama yolu bulmuş olurum. 😀

Kardeş tt 55 kullanıcısıyım.Semerin yakınındaki kol hassasiyet.Ama gel görki en doğru ayar tarlaya göre yapılır.Ben he zaman 4e4 yani, her ,ik,i koluda 4 pozizyonda kullanırım gayet iyi derinlik ve traktörü zorlamadan sürüm oluyor.Tarladan tarlaya değişir bu ayarlar.
Doğru ama iki kolu da aynı yere getirirseniz(4-4).Hassasiyeti bay-pas ,etmiş yani etkisiz hale getirmiş olursunuz.
Koltuk tarafında ki çeki kontrol kolunu çok az yukarıda tutulursa hassasiyet yeniden devreye girer.Buna karma kullanim denir en ideali budur.
Yani kollar arasında acı olmalı.Çeki kontrol kolu diğerine göre yukarı da olmalı.

İlgilendiğiniz için çok teşekkürler. Traktör ikinci el ve daha önce nh kullanmadım. Önceki sahibi çoğunlukla orta kolu ust delikte kullanmış. Orada iz var. Nh videolarinda ağır işte ust, orta zorluktaki işte orta delik ve hafif işte alt deliğe bağlantı yapın diyor. Benim ekipmanlar mf 240 a göre. Ağır bir işim yok. 3 lü 9 no pulluk, kazayagi, 3 koldan askılı mibzer, 250 kg kapasiteli gübre firfifi var. Sanırım hepsi içinde orta deliği kullansam ortalama yolu bulmuş olurum. [emoji3]
Ekipmanlar hafif ve uygun olduğu için.
Traktörde orta kolu üst ve orta delikte kullanmalı.
Pulluk,kültuvatörde ki bağlantı yeri en yukarı olsun ki orta kol da zemine göre acılı dursun.