Yardım için teşekkür ederim. Fırsat bulunca, üst plastik kapağı kendim söküp bir bakayım. Hassasiyet kolu neredeyse tek elle çekilmeyecek kadar sert. Senelerce mf kullandım. Tt de Çift te ayar olayını şöyle anladım. Forumdan öğrendiğim kadarı ile ciftte, dış kol en altta, iç kol en üstte olarak başlıyoruz. Sonra iç kolu yavaş yavas aşağı alıp uygun derinliği yakalamaya çalışıyoruz. Eğer pulluk dalma yaparsa, dış kolu yavaş yavaş yukarı kaldırıyoruz. Uygun derinlik saglaninca sıra sonunda lift ile indir kaldır yapıyoruz. Doğru ayarda iç kol dış kola göre daha yukarıda olmalı. Ben böyle anladim. Bilmem doğru mu?
Aynen öyle, zaten kolların işleyişini fonksiyonunu anlayınca her türlü müdahale ile iyi duruma getirilebilir.Gerekirse sizden taraftaki çeki kumanda kolunuda çok az yerini değiştirebilirsiniz.
Eğer dıştaki koluda çift sürerken devreye alınırsa buna karma kullanım deniyor.Dıştaki kolun seviyesi nerede ise o derinlikten aşağı pulluk dalma yapamaz. Gerisi size kalmış.
Orta kolun bağlandığı noktayı hafif ekipmanda üst deliğe almanız tarla tohum yatağı hazırlama işlerinizde hassaslık sağlar, istediğiniz derinlik işleme yapabilirsiniz,mesela 5 cm.10,15cm gibi.Ağır tarla işlemede hidrolik hassasiyeti kendi kendine çok fazla devreye girip çıkıyorsa sarsıntılı sürüş fazlaysa;orta kolun bağlantısını orta deliğe alabilirsiniz.
Arka kolun bağlantısını ;işteyken pulluk tarafı yere daha uzak noktada.
Traktöre bağlı kısmı yere göre daha aşağı ve açıda olması iyi olur.
Kepçe doskarro,gübre saçma makinası gibi hassasiyet gerektirmeyen ,her türlü ağır işte orta kolu en alt deliğe almalıyız .