tt 55 hassasiyet

Kardeş tt 55 kullanıcısıyım.Semerin yakınındaki kol hassasiyet.Ama gel görki en doğru ayar tarlaya göre yapılır.Ben he zaman 4e4 yani, her ,ik,i koluda 4 pozizyonda kullanırım gayet iyi derinlik ve traktörü zorlamadan sürüm oluyor.Tarladan tarlaya değişir bu ayarlar.
Bende sol taraftaki kolu 5 sag taraf takini 1konumda kullanırım

İlgilendiğiniz için çok teşekkürler. Traktör ikinci el ve daha önce nh kullanmadım. Önceki sahibi çoğunlukla orta kolu ust delikte kullanmış. Orada iz var. Nh videolarinda ağır işte ust, orta zorluktaki işte orta delik ve hafif işte alt deliğe bağlantı yapın diyor. Benim ekipmanlar mf 240 a göre. Ağır bir işim yok. 3 lü 9 no pulluk, kazayagi, 3 koldan askılı mibzer, 250 kg kapasiteli gübre firfifi var. Sanırım hepsi içinde orta deliği kullansam ortalama yolu bulmuş olurum. [emoji3]
Halil bey nh video ve kitapçığında yalnış anlatmış bu konuyu bende kitapciktaki hatayı şimdi gördüm.Hafif işler üst delik ,orta-ağır işler alt delikler olmalı.
5b66b5a3d48d2cf48b4185d5df11060c.jpg
09ffcd06e54a33e02e26f86437254186.jpg

Abi burada da yazıyor zaten pulluk dipkazan gibi aletlerde alt delik hafif işlerde üst deliğe takin diye belirtmis
Evet bu doğru resim onun için koydum,o resmi.
Bunun devamında bütün ekipman ve seçenekleri bir arada belirten bir tablo daha vardi.O tablo da ve açıklamasında yazisinda yalnış yazılmış.Onun için o tabloyu buraya koymadım.Akıl karışması oradan kaynaklanıyor.

Evet bu doğru resim onun için koydum,o resmi.
Bunun devamında bütün ekipman ve seçenekleri bir arada belirten bir tablo daha vardi.O tablo da ve açıklamasında yazisinda yalnış yazılmış.Onun için o tabloyu buraya koymadım.Akıl karışması oradan kaynaklanıyor.
Teşekkürler abi bilmeyen arkadaşlara faydalı olmuş doğru şekilde takarlar artık

Cevaplar için teşekkürler. Ciftte orta kolu orta deliğe taktım. Koltuk tarafındaki kol neredeyse en yukarıda iken uygun derinliği yakaladım. (dış kol en alt pozisyonda) Daha önce mf kullanıyordum. Nh hidrolik sistemine pek alışamadım. Kullanım kitapçığını nh den istedim ama galiba göndermeyecekler.