Eyvallah toprağım, çok teşekkür ederim.İnşallah toprağım vallahi bende bilmiyorum ama ordan hergun geçiyoruz bizim fırın o bölgede bayağı bir dolu baktım ama bulamadım doluluk oranını gösteren bir site yok maalesef
Eyvallah toprağım, çok teşekkür ederim.İnşallah toprağım vallahi bende bilmiyorum ama ordan hergun geçiyoruz bizim fırın o bölgede bayağı bir dolu baktım ama bulamadım doluluk oranını gösteren bir site yok maalesef
Bizde saat 18,30 dan beri güzel yağıyor İnşallah bütün bolgere yağarYağmur sinirdan giriş yapti kara cisen basladi tüm inşallah tüm trakyada etkili olur bereketli olsun
Bizde saat 18,30 dan beri güzel yağıyor İnşallah bütün bolgere yağar
Evet toprağım güzel kar yağışı varmış haberlerde gösterdi İnşallah daha çok yağar mart ayında çok yağışlı geçeceği tahmin ediliyor hayırlısı inşallahÂmin inşallah toprağım, rodop dağlarında kar görünüyor.
Geceden yağıyor bugünde kapalı ara ara yağıyor artık kar yağmaz gari bana kalırsa mart yağmurlu geçecek kış kurağına bakarak hayırlı rahmet.
Allah hayırlısını versin fakat mayıs ayının yağmurlu gitmesi biz çeltikçiler için zor bir durum, geçen yılda öyle oldu tam lazer yapacakken yağan yağmur ekimi 10 gün geciktirdi keşan yapanlar için sıkıntı yok fakat lazerciler için geniş bir zaman dilimi gerek.Mart ve nisanda yağmurlar normal görünüyor. Şubatta yağandan daha fazla değil. Asıl yağmurlar mayıs yağacak gibi
Lazer konusunda çok haklısın arkadaşım.Allah hayırlısını versin fakat mayıs ayının yağmurlu gitmesi biz çeltikçiler için zor bir durum, geçen yılda öyle oldu tam lazer yapacakken yağan yağmur ekimi 10 gün geciktirdi keşan yapanlar için sıkıntı yok fakat lazerciler için geniş bir zaman dilimi gerek.
Enine tesfiye ne oluyo ben tarlayı haxırlayıp bir tava içinde 4 kez enine boyuna kafama göre dolaşıyorum, sonra merdane , peşine su salıyorum.Lazer konusunda çok haklısın arkadaşım.
Hava ve yağış durumuna göre Önümüzde ki günlerde tesviye işine başlamayı düşünüyoruz. En azından enine olan ilk tesviyeyi yapıp ekim dönemde ince bir aysan yapıp sonrasında boyuna tesviye yapabiliriz.
2014 yılında mart ayı ve nisanın ilk haftası oldukça az yağmur yağdı, tesviye yapmadık, nisanın sonuna doğru yağışlar nedeniyle tarlaya girememiştik
Normal şartlarda 5-6 mayısta ekim yapılması gerekirken 16-17 mayis gibi ekime başlamıştık.
Uzun süredir çeltikten uzak kaldım o yüzden çok sağlıklı bir soru olmayabilir kusura bakma. Mevsimler her yıl değişiyor malum. Çeltik ekimlerinde de yıllara göre kaydırma yapamaz mısınız? Sonuç ne olur?Allah hayırlısını versin fakat mayıs ayının yağmurlu gitmesi biz çeltikçiler için zor bir durum, geçen yılda öyle oldu tam lazer yapacakken yağan yağmur ekimi 10 gün geciktirdi keşan yapanlar için sıkıntı yok fakat lazerciler için geniş bir zaman dilimi gerek.
Bizim bölgede tesviye işlemi yapılırken öncelike enine yapılıyor. Şöyleki diyelim ki tarlanın eni 50 mt boyu 200 mt olsun yani 10 dönüm tarla.Enine tesfiye ne oluyo ben tarlayı haxırlayıp bir tava içinde 4 kez enine boyuna kafama göre dolaşıyorum, sonra merdane , peşine su salıyorum.
Erkene yada geçe almakYıllara göre kaydırmak derken neyi kastediyosun ,