Trakyada kis kuragi !

Merhaba gürcan bey
Pas ilacı olarak hangi ilaçları kullanıyorsunuz en etkili ilaçlar hangisi ve fiyalar ne kadar bende ilk defa pas ilacı kullanacağım bilgi verirseniz sevinirim.
Merhaba, estağfurullah bey demenizi istemem. Pas için uygun, duett, Altis, soligor, madison, prosaro, opera max, capolo, amistarxtra gibi birçok çeşit var dekar maliyetleri 12-20 lira arasında bütçeye göre tercih edilebilir.

Bulgaristan da yağış oldukça fazlaymış.

Meriç Nehri nde debi 500 m3/sn ye yükselmiş.
Svelingrad da sarı alarm seviyesi görünüyor.
Umarım taşkın olmaz :(
Komşu köydeki sulama kooperatifinin pompa binasına kadar su yükselmiş.
Rahmet bereket getirir , yavru yılanbalıklar denizden meriç e ve gala gölüne girerler,
inşallah

Dün köye gittim ama maalesef fotoğraf çekemedim, tlf yanımda değildi.
Ovadaki tarlalar su içindeydi. Bayırlara hala girilemiyor, toprağın altı çamur.
15 nisan çarşamba günü trakya da yağış var.
Tahminlere göre bu yağış Kırklareli Kofçaz ve Demirköy ün yüksek kesimlerinde kar şeklinde olacak gibi.
Ayrıca Bulgaristan da özellikle Rodop Dağları civarında kar gösteriyor.
Muhtemelen önümüzdeki hafta perşembe ve cuma günleri Arda ve Meriç nehirlerinin debileri yine yükselecek.

Resimler ve ekler

• Screenshot_20200412-125228_Weather&Radar.jpg
    Screenshot_20200412-125228_Weather&Radar.jpg
    827.4 KB · Görüntüleme: 80
Hocam uzun dönem hava durumunda bizim bölgede 10 gün civarında yağmur gösteriyor acaba pas ilacını atsam mi hafta sonu daha mı iyi olur

yağmurlardan sonra at bence hocam. 10 gün boyunca aralıksız yağmaz ya. Böyle bi yağış olursa zaten önceden attığın da bi işe yaramaz. Yağış sonrası atarsan bitki daya iyi faydalanır. İlaç da daha az yıkanır daha uzun süre bitki bünyesinde kalır.

yağmurlardan sonra at bence hocam. 10 gün boyunca aralıksız yağmaz ya. Böyle bi yağış olursa zaten önceden attığın da bi işe yaramaz. Yağış sonrası atarsan bitki daya iyi faydalanır. İlaç da daha az yıkanır daha uzun süre bitki bünyesinde kalır.
Anladım şimdi bütün sitelere baktım nisan sonuna kadar aralıklarla yağmur gösteriyor hayırlısı inşallah yağmur sonrası atmak daha mantıklı

Çok yağmur gösteriyorsa ordan sonra atsanız daha iyi olur. Hem ilacın etkisi daha uzun süre kalır. Hem de o yağış sonrası toprak ustu nem hastalıga sebep olur yagis sonrası bitki de ilaci daha iyi alır bünyesine. Sonradan gelecek daha az yağışlari beklemeyin.

Ne kadar çok yagis düşerse ilacın etkisi o kadar azalır. En büyük yağışı atlatıp hemen sonrasında ilaç atabilmek en faydalısi olur

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci01
Oooh ne güzel biz nasıl sürcez çeltik tarlasını bizede nisa 15 mayıs 25 arası kurak lazım tarlalar doydu suya.

Haha aga çeltik yerlerini biçtikten sonra sürcen biz gibi. Yada son 10-15 gün salcan suları :)) Şuan yağış almazsak bizim bölgede ekim yarı yarıya düşer. Barajlar boş. Biz şuan yağmura allah allah diyoruz. Çiçekler de nisan mayıs başına kadar ekilir yada ben gibi martta ekecen tavşanlara yedircen :))))

Yağış öncesi minimum 1 saat yeterli. Tam emilim yapar pası. Ben dün sabah attım gece yağış düştü.

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci01
Haha aga çeltik yerlerini biçtikten sonra sürcen biz gibi. Yada son 10-15 gün salcan suları :)) Şuan yağış almazsak bizim bölgede ekim yarı yarıya düşer. Barajlar boş. Biz şuan yağmura allah allah diyoruz. Çiçekler de nisan mayıs başına kadar ekilir yada ben gibi martta ekecen tavşanlara yedircen :))))
Sizin barajlar dolsun ben geçte ekerim sıkıntı yok, herkes eksin mahsülünü, buğdaylar başağa zorluyor yaradan bilir işini.yağsın mübarek mülküne yağıyor.

Şuan yağmur yağıyor.En son nisanın 5 inde yağmıştı.Aşırı rüzgarlar toprağı kurutmuştu.Arpa tiriticle ve erkenci buğdayların boyu uzun olduğu için tavını vermemiş.Diğer orta erkenci buğdaylarda fazla boy olmadı için çok kurumuştu toprak.İnşallah 3-4 saat yağar.Önümüz haftalardada yağış gösteriyor.